Virtalukon elvytys

Arto1

Polon virtalukosta, jos se alkaa tahmoa:

Teki toisinaan sitä että tuo virtalukko meni ihan jumiin ja ei meinannut saada käyntiin autoa.
Lukkoöljyllä yritin alkuun saada apua aikaan, mutta tuo lukko rupesi vielä enempi temppuilemaan. Öljy kun sai tuon paskan irtoamaan tukon sisältä ja avainkin oli ihan mustana liasta.

Päätin sitten viedä auton tuonne maalle, jossa mulla on paineilmakompressori.
Ruiskutin 2-3 kertaa jarrucleaneria lukkoon ja puhalsin paineilmalla liat lukosta välissä.
Paperia pidin lukon suulla, ettei lika lennä penkeille. Paperi meni ihan mustaksi, eli likaa oli älyttömästi lukossa.
Sen jälkeen ruiskutin lukkoon aseöljyä ja ruosteen irroitusöljyä ja välissä puhalsin taas lukkoa paineilmalla. Sitten kokeilin käyttää lukkoa välillä ja pikkuhiljaa lukko alkoi elpyä.
Lopuksi vielä laitoin pikkuisella tippapullolla lukkoon synteettistä moottoriöljyä ja puhalsin liiat pois. Sittenpä lukko toimi ihan kuin uusi ja tahmominen loppui tyystin. Nyt avaimen pois ottaessa lukko sylinteri naksahtaa ulospäin. Tuota naksausta ei likaisesta lukosta kuulunut.
Suosittelen ehdottomasti tekemään, jos vikaa lukon toimivuudessa. Itsekkin jo luulin, että joutuu ostamaan kalliin virtalukon. Paska ja voitelunpuute näissä on se suurin syy. Missään nimessä lukkoihin ei saa laittaa lukkosulia, ne pilaa lukot. Kuivattaa ne jumittavaksi.

5

7262

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • elvytys

   Itse tein keväällä OPEL Vectraan vm-94 vastaavan elvytyksen,kun meni virtalukko aivan jumiin.Hain wurthin puhdistus spreyta ,ja laitoin vadin auton lattialle ja ruiskutin reilusti(n.desin verran) nestettä lukko pesään.Kyllä tuli neste mustana ulos.Nyt olen ajellut n.6tkm ja lukkopesä toimii edelleen kuin uusi. Eli lika niitä pesiä jumittaa. En ole laittanut mitään öljyjä lukko pesään.

  • Jorkka.

   Kannattaa tosiaan laittaa puhdistusaineet ja paineilmaa perään, sinne alashan se paska valuu ja siinä mukana avaimesta ja haitoista irronnutta metallijauhoa. Mutta ei hätää, ei ne alas lattialle valu, virtalukon pohjaan ne pysähtyy ja ei kannata välittää, jos siellä rupeaa omia aikojaan virtoja päälle laittamaan tai muuta hallaa tekemään. Ainoa oikea konsti olisi purkaa ja putsata osat tai uusia viallinen
   virtalukon patruuna.

   • Elvytys

    Pystytkö sinä nyt päättämään valuuko se paska sieltä alas vai ei? Itsellä ainakin ne valuivat vadin pohjalle,neste jota sinne laitoin oli haihtuvaa.Vadin pohjalle jäi aikamoinen likakerros. Tapauksesta on nyt yli puoli vuotta eikä virtalukko ole oireillut mitenkään.Kyllä tämä on helpoin tapa elvyttää se lukko.


   • Ketjun aloittaja
    Elvytys kirjoitti:

    Pystytkö sinä nyt päättämään valuuko se paska sieltä alas vai ei? Itsellä ainakin ne valuivat vadin pohjalle,neste jota sinne laitoin oli haihtuvaa.Vadin pohjalle jäi aikamoinen likakerros. Tapauksesta on nyt yli puoli vuotta eikä virtalukko ole oireillut mitenkään.Kyllä tämä on helpoin tapa elvyttää se lukko.

    Kyllä itsellä tuo konsti toiminut ihan hyvin, ei mitää häikkää ole esiintynyt virtalukon pohjassa. Paineilmalla tuota tuli paljon välissä puhallettua, niin paska tuli ihan lukonsuusta ulos. Paperi joka oli suojana, tuli ihan mustaksi. Puhdistusaine oli haihtuvaa jarrucleaneria, todella tehokasta puhdistukseen.
    En oikein jaksa uskoa että tuosta aiheutuisi haittaa virtalukonpohjalle.


  • Anonyymi

   Nää ohjeet toimi omassa VW Golf 2008
   Kiitos avusta! 👍🏾

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   89
   3560
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   114
   1669
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   1239
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   104
   1039
  5. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   101
   892
  6. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   874
  7. 224
   872
  8. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   217
   763
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   67
   751
  10. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   728
  Aihe