mätäpaise..

suffeli..

..joka on rottani korvan alapuolella..
Rottapoikani on noin reilun vuoden ikäinen,en tiedä siitä juuri mitään kun tuli lahjoituksena kaverille,joka antoi toisen rottaveljeksistä mulle.

Muuten pysytellyt melko terveenä,vaikka sillä oli kyllä noin kuukausi sitten jokin infektio?
Kuskattiin sitä noin 3 kertaa eläinlääkärillä,sai antibiottikuurin,mitä annettiin kerran päivässä pistoksena.

Sen hoidon jälkeen siitä tuli täysin eri rotta,kun sitä sairaana hoivattiin,mm.pidettiin lämpösessä ja juotettiin itse vettä pullosta kun se ei siihen itse kyennyt,niin jotenkin se siinä ajassa kesyyntyi hirveesti,enää ei yritä karkuun,pysyy jopa olkapäällä ja muutenkin sylissä,mikä on tietysti hirveen positiivista,eikä enää purekkaan.:)

Mutta,nyt sitten sillä on jo muutaman viikon ollut erittäin ikävä patti heti vasemman korvan alapuolella,se on täynnä valkoista mönjää,ja kun koittaa mönjää poistaa,näkyy syvä onkalo,aivan kuin se ulottuisi melkein aivoihin asti..:(

Hain apteekista pieneläinten desinfiointi ainetta,mikä kyllä hetken auttoi,patti kuivui,eikä siinä muutamaan päivään näkynyt juuri mitään,ja luulin jo että se parantui täysin.Vielä mitä! nyt se on taas kamalan näköinen,ja vaaleaa mätää sieltä tulee.

Joudunkohan taas kuskaan sitä lekurille?

4

2190

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ..........

   Joo ei kannata vitkutella, suoraan vaan lääkäriin. Eläinlääkäri osaa varmasti sanoa, mitä tehdä. Kuulostaisi sen sortin vaivalta, ettei itsestään ja ilman lääkkeitä parane.


   Onko sinulla (ja kaverillasi) vain yksi rotta? Tekstistä voisi päätellä niin. o_O

   • suffeli..

    ..Molemmilla on/oli yksi rotta,eli toinen veljeksistä tuli minulle ja toinen meni kaverille,paitsi että kaveri ei kauaa voinut pitää rottaansa kun se oli kuulemma liian agressiivinen..mitä en kyllä itse uskonut ollenkaan..
    Hyvin mun poika on pärjännyt ilman kaveriakin,välillä se viihtyy pidemmän aikaa mökissään,välillä se roikkuu kaltereissa oviaukon kohdalla ja haluaa ulos..:)mutta joka tapauksessa se haluaa olla näkyvillä:)


   • Shitter.
    suffeli.. kirjoitti:

    ..Molemmilla on/oli yksi rotta,eli toinen veljeksistä tuli minulle ja toinen meni kaverille,paitsi että kaveri ei kauaa voinut pitää rottaansa kun se oli kuulemma liian agressiivinen..mitä en kyllä itse uskonut ollenkaan..
    Hyvin mun poika on pärjännyt ilman kaveriakin,välillä se viihtyy pidemmän aikaa mökissään,välillä se roikkuu kaltereissa oviaukon kohdalla ja haluaa ulos..:)mutta joka tapauksessa se haluaa olla näkyvillä:)

    Mulla on kokemuksia mätäpaiseista. Rotalleni tuli sellainen kaulaan. Odottelin sen aikaa, kunnes patti ei enää tuntunut kovalta vaan tuntui kypsältä ( niinkuin kypsä finni ) ja puristin paiseestan mädän ulos. Paise oli tullut kun rotta loukannus itsensä johonkin, paiseessa näkyi selvä rupi kohta, iho oli siis mennyt rikki mistä oli päässyt bakteeri sisään joka oli alkanut kehittää paisetta. Ruven kun otti irti ja puristi mädän pihalle paiseen kohdalle jäi aika ilkeä reikä, mutta se on tyypillistä. Puhkaisun jälkeen on tosi tarkkaan puhdistettava reikä, kannattaa olla jonkinlainen ruisku jolla huuhdella reikää oikein kunnolla betadinella ( saa apteekista, se ruskea litku, laimenna sitä myös vähän , eli vettä sekaan, mutta olen kuullut että jotkut myös raakana ovat käyttäneet ) Reikää pitää huuhdella muutaman kerran päivässä, ja tosiaan niin että se koko selvästi huuhtoutuu. Reikää ei saa päästää heti umpeen, tai muuten paise aika varmasti uusii. Mun rotalla se uusi 4 kertaa ennenkun eläinlääkäri joutui leikkaamaan paiseen kotelot pois rottani kurkusta. En vaan saanut sitä itse paranemaan vaikka kuinka hyvin koitin pitää sen puhtaana.Rottani oli eristyksessäkin pienemmässä häkissä yksin jonka pidin puhtaana, mutta eipä vaan auttanut.Joka tapauksessa ekalla kerralla vie se eläinlääkäriin,koska rotta tarvitsee antibioottikuurin, jos paise uusii tiedät miten hoitaa sen itse toisela kertaa ja eläinlääkäristä haet vaan uuden satsin antibioottia. Jos paise uusii muutaman kerran sen jälkeen kannattaa jo mennä eläinlääkäriin uudelleen, ja katsovat mitä tehdä.


  • Anonyymi

   Ei rotat pärjää ilman kaveria.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken tappo

   "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
   Henkirikokset
   206
   34022
  2. Kuka oli tekijä?

   Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
   Valkeakoski
   256
   21834
  3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

   Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
   Maailman menoa
   438
   11043
  4. Onko tekijän nimi tiedossa?

   Joko tiedetään?
   Valkeakoski
   83
   6987
  5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

   Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
   Poliisi
   27
   6655
  6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

   Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
   Maailman menoa
   53
   4965
  7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

   Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
   Valkeakoski
   196
   4087
  8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

   https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
   Valkeakoski
   43
   1617
  9. Tekijä on poliisin vanha tuttu

   Ihan supisuomalainen.
   Valkeakoski
   44
   1586
  10. Toivottavasti tekijää ei suojella

   Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
   Valkeakoski
   101
   1574
  Aihe