Autolla Venäjälle

zico76

Tätä on varmasti kysytty tuhat kertaa tällä palstalla mutta en ole pitkään seurannut keskustelua täällä. Olisin kiitollinen vastauksista.

Eli: olen vieraillut usein Venäjällä mutta en koskaan autolla. Tarkoituksena olisi alkaa vierailla usein Pietarissa omalla autolla, suomalaisella rekkarilla. Mitä Venäjälle omalla autolla mentäessä tulee huomioida, mikä on se liikennevakuutus, tms. ja mistä sen voi ostaa (ylitän rajan Vaalimaalla) ? Paljonko maksaa esim. vuodeksi ? Mitä muita papereita tarvitaan (viisumin, passin ja matkavakuutuksen lisäksi) ?

Kuinka paljon miliisit pysäyttelee ja millä perusteella määrää sakkoja, ymmärtääkseni se on aika yleistä, vaikka mitään rikkeitä ei olisi tehnytkään.

Tarkoituksena olisi jättää auto parkkiin Pietarissa ihan tavallisen asuntoalueen pihalle venäläisautojen sekaan, onko tämä järkevää ja kuinka usein autoihin murtaudutaan ?

Tarviiko jo olemassa olevaan vuosiviisumiin mitään ylimääräisiä leimoja tai merkintöjä, jos rajan ylittää autolla ?

Paljon ylimääräistä bensaa saa tuoda Suomeen ?

Muita vinkkejä ? Olisin kiinnostunut kuulemaan kokeneiden Venäjällä autoilleiden kokemuksia. Pietarin ruuhkiin en ole autoilijana tottunut mutta uskon, että tämä ei tule olemaan iso ongelma.

Venäjää en sitten osaa yhtään eli tämä tietysti vaikeuttaa matkailua jonkin verran.

24

3796

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysymyksiin

      Parasta on hommata vuosiviisumi ja vuoden liikennevakuutus, varsinkin jos käyntejä tulee useampi. Liikenne on Pietarissa kuten suurkaupungeissa yleensä ruuhkaista ja välillä jopa kaoottista, mutta kun ajelee maan tavan mukaisesti niin eiköhän se siitä hoidu. Miliisit sakottelevat aina välillä ja mielivaltaisesti tietenkin, käteismaksuihin ei kannata suostua. Auton pysäköinnissä kannattaa suosia vartioituja maksullisa parkkipaikkoja, muuten on mahdollista, että konnat käy auton tyhjentämässä. Vakuutusten hinnat vaihtelevat auton tehojen ja voimassaolon mukaan ja vuosiviisumien hinnat toimitusaikojen mukaan, nykyisin ei enää erillistä automerkintää viisumeihin tule. Bensaa saa tuoda lain mukaan 10 litraa kannussa, kovemmat tankkaajat tuovat enemmänkin, mutta lain mukaan näin. Viisumit ja vakuutukset hoituvat ainakin oman kokemuksen mukaan näppärästi esim. Itämatkoista (www.itamatkat.fi) Imatralta vaikkapa postin välityksellä. Nyt kylläkin saattaa nuo Venäjän pyhät vaikuttaa toimitusaikoihin.

      • sinne saakka

        Vakuutuksen hinta määräytyy auton tehon mukaan, rekisteriote mukaan sinne mistä hommasit viisuminkin tai rajalle. Itse teen niin että jätän auton Viipuriin Drushban stajankaan, maksaa 60 rub/vrk ja jatkan bussilla, 150 rub, Pietariin Parnaksen metroasemalle josta n. 20 min keskustaan. Ei tartte ajella sairaissa ruuhkissa ja etsiä parkkipaikkoja kaupungista. Drushbasta saa jopa pientä korvausta vastaan lämmittimeen sähköä jos jättää johdon vartijalle ja kertoo milloin laittaa sen lämpiämään. Pietarissa ajaminen ei todellakaan kiehdo, lähes aina ruuhkaa ja pitää tietää minne menossa että matka joutuisi. Miliisin toiminnasta tuhansia tarinoita samoin autovarkaiden, niillä tuskin kuitenkaan kannattaa pelotella tai hehkutella, järki käteen ja silleen.


      • Tellustelija
        sinne saakka kirjoitti:

        Vakuutuksen hinta määräytyy auton tehon mukaan, rekisteriote mukaan sinne mistä hommasit viisuminkin tai rajalle. Itse teen niin että jätän auton Viipuriin Drushban stajankaan, maksaa 60 rub/vrk ja jatkan bussilla, 150 rub, Pietariin Parnaksen metroasemalle josta n. 20 min keskustaan. Ei tartte ajella sairaissa ruuhkissa ja etsiä parkkipaikkoja kaupungista. Drushbasta saa jopa pientä korvausta vastaan lämmittimeen sähköä jos jättää johdon vartijalle ja kertoo milloin laittaa sen lämpiämään. Pietarissa ajaminen ei todellakaan kiehdo, lähes aina ruuhkaa ja pitää tietää minne menossa että matka joutuisi. Miliisin toiminnasta tuhansia tarinoita samoin autovarkaiden, niillä tuskin kuitenkaan kannattaa pelotella tai hehkutella, järki käteen ja silleen.

        Suurinpiirtein näin minäkin tekisin, mutta myös pikajuna on hyvä vaihtoehto. Niitä menee pari kappaletta aamuinilloin, viikonloppuisin useampikin. Hinta alle 200rbl.

        Senverran pitää korjata, että tuo Drushban parkki maksaa tuplat, eli 120rbl. päivältä. Hiukan halvempi on siinä bussiaseman ja Favoritin välissä oleva parkki, muistaakseni satasen.

        T:Tellustelija


    • miettisit...

      Eikö olisi helpompaa hankkia kotimainen tyttöystävä??
      Jos et kerran kieltäkään osaa...

    • Ei se liikenne Venäjällä ole sen kummallisempaa kuin Ranskassa, Sveitsissä, Italiassa ja muissa ns. sivistysmaissa. Onnea matkaan!

      Tullissa tulliselvityksiä pari kappaletta mennessä, joissa ruksi kohdassa 3.12 "Yes" kääntöpuolella kohtaan 4.2 rekisterinumero, Merkki, malli, valmistusvuosi, moottoritilavuus, korin, rungon ja moottorin mumero (riittää korin numero) ja ruksi ruutuun "temporary admission".
      Paluumatkalla yksi tulliselvitys, nyt kohdassa 4.2 muuten samat tiedot, mutta ruksi ruutuun "reexportation".

      Pakollinen liikennevakuutus (auton tehojen mukaan) 100 hv / vuosi n. 4600 ruplaa. Ainakin Nuijamaalla sen saa ostettua tullin viereisestä rakennuksesta.

      Pääsääntönä voisi sanoa että Venäjälle ei kannata ajaa uudella autolla. Vanhat autot ei kiinnosta paikallisia varkaita ja kolhujen (niitä varmasti tulee jossain vaiheessa ainakin Pietarissa) hinta on pienempi. Arvotavarat pois näkyvistä sillä konnat on samanlaisia kaikkialla. Huomattava on että suomalainen ajoneuvon varkausvakuutus on voimassa vain erikseen määriteltynä (isommalla hinnalla) ja silloin autossa pitää olla mm a. ajonesto b. turvamerkinnät c. säilytettävä vartioidulla parkkipaikalla jne. Lisää tietoa omasta vakuutusyhtiöstä.
      Miliisi sakottaa jos on aihetta. Mielivaltaiseen sakotteluun en ole yli kymmenen vuoden ajelujen aikana törmännyt. Maksun voi hoitaa pankissa (tai jos summa ei tunnu suurelta niin paikanpäällä, helpompaa kaikille eikä tule merkintää sakkorekisteriin. Uutta viisumia myönnettäessä tutkitaan sekin rekisteri...).
      Uudet sakotustariffit tulevat voimaan 1.1.2008 jolloin n. 20 km/h ylinopeudesta sakko on 300 ruplaa (nyt 100 ruplaa).

      Liikenteessä on nollatoleranssi alkoholin suhteen, vanhoina aikoina oli käytössä ns. vertaileva tutkimus. Puhallat miliisin karvahattuun tai pamppuun (toisesta päästä suljettu putki) ja miliisi nuuhkaisi tuotosta. Jos haisi enemmän kuin oma henki niin sitten verikokeeseen. Nykyään käytössä on alkometrit.

      Onnettomuuden sattuessa (vakuutusehdot kannattaa lukea) täytyisi miliisin lisäksi paikalle kutsua vakuutusyhtiön edustaja tarkistaan tilanne...

      Otteita RF tieliikennelaista

      2.1. Moottoriajoneuvon kuljettaja on velvollinen:

      2.1.1. Pitämään mukanaan ja poliisin, vaatiessa esittämään tarkastusta varten:
      - ajokortin ja väliaikaisen luvan ajoneuvon käyttöön, ja milloin ajokortti on otettu säädetyssä järjestyksessä haltuun, väliaikaisen luvan ajoneuvon kuljettamiseen
      - ajoneuvon rekisteriotteen
      - todistuksen ajoneuvon omistuksesta tai oikeudesta käyttää kyseistä ajoneuvoa taikka, jos ajoneuvoa on kuljetettava sen omistajan poissa ollessa, oikeudesta päättää sen käytöstä

      2.7. Kuljettajaa kielletään:
      - kuljettamasta ajoneuvoa päihtyneenä (alkoholin, narkoottisten aineiden tms. vaikutuksen alaisena), reaktiota hidastavien tai huomiointikykyä alentavien lääkkeiden vaikutuksen alaisena taikka ollessaan liikenneturvallisuutta vaarantavalla tavalla sairaana tai väsymystilassa.
      - antamasta lupaa ajoneuvon kuljettamiseen päihtyneille tai reaktiota hidastavien tai huomiokykyä alentavien lääkkeiden vaikutuksen alaisille taikka väsymystilassa oleville henkilöille, samoin kuin henkilöille, joilla ei ole mukanaan kyseisen luokan ajoneuvon kuljettamiseen oikeuttavaa ajokorttia, paitsi ajo-opetuksen aikana kohdan 21 mukaan.
      - risteämästä järjestäytyneen kolonnan (myös jalankulkijoiden kulkueen) liikennevirtaa tai sijoittu-masta siihen.
      - käyttää alkoholijuomia, narkoottisia, psyykeen vaikuttavia tai päihdyttäviä aineita onnettomuuden jälkeen, johon kuljettaja on ollut osallisena, tai käyttää näitä sen jälkeen kun ajoneuvo on miliisin käskystä pysäytetty, sekä ennen päihtyneisyyden toteamiseksi suoritettavaa koetta tai ennen päätöstä vapauttaa henkilö tällaisesta kokeesta;
      - kuljettaa ajoneuvoa vastoin toimeenpanevan vallan valtuuttaman liittoelimen määräämiä sää-döksiä työ- ja lepoaikataulun noudattamisesta silloin kun hän ollessaan suorittamassa kansainvälistä rahtiliikennettä Venäjän Federaation kansainvälisillä sopimuksilla
      - käyttää ajon aikana puhelinta, jota ei ole varustettu kädet vapaiksi jättävällä teknisellä hands-free-lisälaitteella

      10.2. Suurin sallittu nopeus taajamissa on 60 km/h., mutta asuin- ja piha-alueilla enintään 20 km/h

      Huomautus. Venäjän Federaation alueiden toimeenpanevien elinten päätöksestä nopeuksia voidaan nostaa (ottaen huomioon vastaavat liikennemerkit 3.24) sellaisilla yksittäisillä tieosilla, missä tieolosuhteet antavat mahdollisuuden turvallisen liikkumisen suurella nopeudella.

      10.3. Suurin sallittu nopeus taajamien ulkopuolella on:

      - henkilöautoille sekä kuorma-autoille, joiden suurin sallittu massa on 3,5 t moottoritiellä korkeintaan 110 km/h ja muilla teillä korkeintaan 90 km/h
      - kansainvälisessä liikenteessä toimiville ja minibussille sekä moottoripyörille kaikilla teillä korkeintaan 90 km/h
      - muille linja-autoille, perävaunua kuljettaville henkilöautoille sekä kuorma-autoille, joiden suurin sallittu massa on yli 3,5 tonnia moottoriteillä korkeintaan 90 km/h ja muilla teillä korkeintaan 70 km/h
      - kuorma-autoille, jotka kuljettavat kuormatilassa matkustajia - korkeintaan 60 km/h
      - lapsia kuljettaville ajoneuvoille enintään 60 km/h

      • tieliikennelain mukaan

        liikennevakuutusta ei miliisi valvo. Eikä sitä nykyisin valvo tullikaan eli omalla vastuulla voi käydä Venäjällä ilman Venäjän liikennevakuutusta. Näinkö on?


      • pitermees

        Juu on oma kohtasia kokemuksia sakotuksista! Mulla loppu sakkojen maksaminen pankkiin kun oottelin viisumin saantia muutamana vuonna pari kuukautta sakkojeni takia. Tämän hetkinen käytäntöni on 5 eur ikkunasta vaan heti miliisille se todennäkösesti kattoo kaveria et otetaanko ja sitten ehkä mun autossa olevia ja kysyy kaikki ok? Sitten nyökkäillään kaikki yhdessä ja matka jatkuu kohti suuria seikkailuja ja kaikilla on hyvä mieli.


      • oikeastaan
        tieliikennelain mukaan kirjoitti:

        liikennevakuutusta ei miliisi valvo. Eikä sitä nykyisin valvo tullikaan eli omalla vastuulla voi käydä Venäjällä ilman Venäjän liikennevakuutusta. Näinkö on?

        en usko että ilman venäläistä liikennevakuutusta päästävät venäälle. Ja jos sattuis "onnaamaan", voi olla miliisin naama norsunvitulla jos käykin myöhemmin ilmi, että olet tossa kohtaa säästänyt.


      • yleensä
        oikeastaan kirjoitti:

        en usko että ilman venäläistä liikennevakuutusta päästävät venäälle. Ja jos sattuis "onnaamaan", voi olla miliisin naama norsunvitulla jos käykin myöhemmin ilmi, että olet tossa kohtaa säästänyt.

        pääsee, koska tulli ei enää valvo vakuutusta. Näin aikanin Svetossa, monet käyvät ilman vakuutusta. Ja kuten tossa laissa sanotaan niin ei sitä tarvii miliisille esittää. Tottakai ne sakot antaa jos sitä ei ole, jos siis kysyvät, mutta varmaan sillä 10e:lla siitä selviä.


      • kyllä
        yleensä kirjoitti:

        pääsee, koska tulli ei enää valvo vakuutusta. Näin aikanin Svetossa, monet käyvät ilman vakuutusta. Ja kuten tossa laissa sanotaan niin ei sitä tarvii miliisille esittää. Tottakai ne sakot antaa jos sitä ei ole, jos siis kysyvät, mutta varmaan sillä 10e:lla siitä selviä.

        Sveton venäjän tulli käännytti minut takaisin suomeenn ke 5.12 illalla, koska venäjän liikenne vakuutukseni oli päässyt vanhenemaan. Valvonta on satunnaista, sillä välillä pääsee läpi vaikka ei vakuutuspaperia esitäkkään. Milloin mitenkin. Riippuu onko virkailijalla hyvä päivä ja tuulen suunnasta.


      • öötintööttip
        kyllä kirjoitti:

        Sveton venäjän tulli käännytti minut takaisin suomeenn ke 5.12 illalla, koska venäjän liikenne vakuutukseni oli päässyt vanhenemaan. Valvonta on satunnaista, sillä välillä pääsee läpi vaikka ei vakuutuspaperia esitäkkään. Milloin mitenkin. Riippuu onko virkailijalla hyvä päivä ja tuulen suunnasta.

        Luulis ainakin kokeneen matkaajan ottavan sen vakuutuksen viimeistään rajalla.
        Onhan vakuutus pakollinen Suomessakin, eikös vaan ? Toivottavasti suomalaiset valvojat eivät päästä yhtään venäläistä ajopeliä tänne ilman vakuutusta. Huh huuta.


      • Svetogorskista
        kyllä kirjoitti:

        Sveton venäjän tulli käännytti minut takaisin suomeenn ke 5.12 illalla, koska venäjän liikenne vakuutukseni oli päässyt vanhenemaan. Valvonta on satunnaista, sillä välillä pääsee läpi vaikka ei vakuutuspaperia esitäkkään. Milloin mitenkin. Riippuu onko virkailijalla hyvä päivä ja tuulen suunnasta.

        Olen muutaman kerran käynyt Svetogorskissa ohikulkumatkalla. Mistä ostat yleensä tavalliset kauppatavarat, kuten limonaadit, leivät, keksit, makeiset, tupakit, alkot ja oluet?
        Kävin joskus pääkadun itäpuolella paikallisissa pikkukaupoissa ja olihan siellä kaikkea. Mutta onko Svetogorskissa jotain isompaa ostoskeskusta? Mistä voisi ostaa esimerkiksi vaatteita?

        Sorvalin Valinnassa kävin kyllä. Eturengas meni sivusta rikki sen paikan pihassa, kadun reunakivi oli tosi terävä. Ei siinä silti isompaa vahinkoa tullut, loppuunajetut renkaat jo muutenkin.

        Minusta Svetogorskin tulli on ihan asiallinen. Ei siellä hirveästi niuhoteta. Hölmistyin erästä venäläistä naisvirkailijaa, joka oli tosi ystävällinen. Aivan sanattomaksi menin hänen pohjattomasta ystävällisyydestään.


      • Kokemustako....kyllä
        tieliikennelain mukaan kirjoitti:

        liikennevakuutusta ei miliisi valvo. Eikä sitä nykyisin valvo tullikaan eli omalla vastuulla voi käydä Venäjällä ilman Venäjän liikennevakuutusta. Näinkö on?

        Alla olevasta linkistä saa hyvän kuvan venäläisestä liikennekäyttäytymisestä ja kulttuurista. Huom Venäjällä on tapana asentaa autoihin kameroita joista näkee todellisen tilanteen mahdollisesta onnettomuudesta tai liikenne tilanteesta. Linkissä näkyvät tapahtumat ovat tallentuneet todellisista tilanteista. Onnea matkaan jos menet pidemmälle reissulle. Lyhyempiäkin kannattaa miettiä lähteekö omalla autolla?
        https://www.youtube.com/watch?v=bcFni30DdaQ


      • kauempanariittää

        Onneksi rajalla tankatessa ei moisia tapahdu.


      • myös..kokemusta
        Kokemustako....kyllä kirjoitti:

        Alla olevasta linkistä saa hyvän kuvan venäläisestä liikennekäyttäytymisestä ja kulttuurista. Huom Venäjällä on tapana asentaa autoihin kameroita joista näkee todellisen tilanteen mahdollisesta onnettomuudesta tai liikenne tilanteesta. Linkissä näkyvät tapahtumat ovat tallentuneet todellisista tilanteista. Onnea matkaan jos menet pidemmälle reissulle. Lyhyempiäkin kannattaa miettiä lähteekö omalla autolla?
        https://www.youtube.com/watch?v=bcFni30DdaQ

        Kyllä, tuollastahan siellä voi sattua. Maassa, jossa on 45 miljoonaa ajoneuvoa, ei voi olla sattumatta kolareita.
        Kuten ei myöskään suomen noin 5 miljoonan ajoneuvon kanssa.


      • eirajanpinnassa
        myös..kokemusta kirjoitti:

        Kyllä, tuollastahan siellä voi sattua. Maassa, jossa on 45 miljoonaa ajoneuvoa, ei voi olla sattumatta kolareita.
        Kuten ei myöskään suomen noin 5 miljoonan ajoneuvon kanssa.

        Rajalla nopeudet hiljaisia ja liikenteen ohjaus semmoista ettei noita temppuja näy.


    • pietukirsihomo

      tulkaa hakemaan roger venäjälle,pliis

    • cvbnmnbvcvbnmn

      kyllä sinut kyyditetään sinne kun kauniisti pyydät.

    • visitissinääri
    • tuuhakemaanleipää

      laitoin postia,kun venäjän ystävä olen.

    • simojoentaistelut

      venäjä on uhka ei mahdollisuus.

    • putinkainen

      tuhlattu mahdollisuus eteenkin nykyisin.

    • kekkosensisko

      niin onkin...

    • jamespontti

      eipä ole vaan uhka eikä mahdollisuus.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe