kihlaus, kosinta ja vihkiminen

????

Olen kuullut että naisella olisi kolme sormusta: kihla-, kosinta- ja vihkisormus. Onko näin? Laittakaa ihmeessä linkkiä jos tietoa jostain löytyy.

10

2848

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meikkis

      Tuollaista minä ainakaan en ole koskaan kuullut että kolmea olisi. Tuo kosintasormus on ihan outo juttu. Normaalistihan naimisissa olevalla naisella on kaksi sormusta, kihla-ja vihkisormus.

    • ...

      Olisikohan tuossa mennyt nimitykset vähän sekaisin. Kihlaus kun alkaa kosinnalla niin joku saattaa kihlasormusta sanoa "kosintasormukseksi" jos se on ollut miehellä valmiina jo kosiessaan.

    • ikäänkuin kosinta?

      Vai meinaatko, että kihlaus on vaan leikkiä?
      Vaikka niinhän se nykyaikana tosi usein onkin, pelkkää leikkimistä vain.

    • kylma_tila

      Ikinä en ole moisesta kuullutkaan kuin kosintasormus. Yleensä naisella on 2 sormusta eli ne kihla- ja vihkisormus, tai jos ei ole vielä mennyt naimisiin niin sitten se kihlasormus. Mutta voi myös olla että pari on mennyt suoraan naimisiin eikä ole hankkinut kihlasormuksia. Ja tietenkään kihlaus ei välttämättä tarvitse sormuksia ollenkaan, se on kuitenkin kahden ihmisen välinen sopimus.


      http://www.naimisiin.info/haaopas/kihlaus.html

      Tuolla linkin takana on hieman luettavaa kihlauksesta.

      • 2. naimisiin

        Ilmaisu "suoraan naimisiin" on vähän harhaanjohtava. Aina ensiksi kihlaudutaan ja sitten mennään naimisiin. Kaikki kai sopivat tavalla tai toisella naimisiin menosta (=kihlaus)? Naimisiin voi kyllä mennä hankkimatta koskaan kihlasormuksia. Jota tarkoititkin. Mutta silti tarkennus vielä.


      • kylma_tila
        2. naimisiin kirjoitti:

        Ilmaisu "suoraan naimisiin" on vähän harhaanjohtava. Aina ensiksi kihlaudutaan ja sitten mennään naimisiin. Kaikki kai sopivat tavalla tai toisella naimisiin menosta (=kihlaus)? Naimisiin voi kyllä mennä hankkimatta koskaan kihlasormuksia. Jota tarkoititkin. Mutta silti tarkennus vielä.

        tarkennuksesta. Sitä tarkoitinkin, en vain osannut ilmaista itseäni tämän paremmin :)


    • on...

      ...hyvin epätavallinen näky, mutta yhdellä tutullani on 3 sormusta vasemmassa nimettömässä. en tosin tiedä miksi, kun en ole viitsinyt alkaa utelemaan.
      voihan olla että yksi niistä on vain "huvin vuoksi" siinä keskellä tai jotain vastaavaa.
      koska ei minunkaan tietääkseni kosintasormusta ole erikseen. sillä kihlasormuksellahan kositaan ja se on lupaus avioliitosta.

    • kirjottaja

      Niin näin olen vain jostain kuullut/lukenut. Itselläni on myös vain kihla- ja vihkisormukset. Ihmettelin sitä ja päätin kysäistä täältä.

    • harvinaista?

      Tätyy sanoa, että vaikka olen 30 v niin kuulin ekan kerran tänä vuonna kosintasormuksesta. En tiedä onko uusi tapa vai kauankin ollut olemassa. En tunne ketään jolla sellainen olisi.

      Jos oikein olen ymmärtänyt niin, ne ainakin (tai osa heistä) jotka menevät ns. teinikihloihin eli naimisiin menosta ei sovita kihlasormuksia vaihtaessa hankkivat vielä sitten kosintasormuksen, kun toinen kosii. Toinen tilanne, koska sitä käytetään: Kosintasormus voi olla myös vain joku suklaamunasormus, tuohisormus tms. silloin jos halutaan kosinnan yhteydessä pujottaa sormus sormeen, mutta ei haluta ostaa sitä oikeaa kihlasormusta etukäteen (kun ei tiedä kokoa jne.)

      Suurimmalla osalla taitaa kyllä olla vain kaksi sormusta kihla- ja vihki. Itselläni on vain vihki eikä kihlasormusta. Vaikka kihloihin tietysti menimme silloin, kun mies kosi ja vastasin myöntävästi.

    • se on, mutta harvinaista.

      Tiedän muutamien henkilöiden käyttävän kolmea sormusta. Useimmat heistä ovat saneet kolmannen sormuksen hääpäivälähjaksi, mutta ei siinäkään ole mitään säännönmukaisuutta, että kuinka monentena hääpäivänä.

      Ja toinen saattaa olla tällainen vanha perinne (en tosi tiedä mmistä maasta on lähtöisin), mutta löysin mökiltä muutama vuosi sitten vanhan käytösoppaan. Opus taisi olla painettu joskus 40-luvulla ja siinä sanottiin, että miehen täytyy ostaa vaimolleen kolmas sormus vasempaan nimettömään esikoisen syntymän merkiksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1270
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      807
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      671
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe