Kastellin ongelmat

Sudenkuoppaanko?

Meillä on harkinnassa Kastellin paketti, mutta mutta...

Ollaan kuultu paljon "negaa":
- pystytysporukoista ja työjäljestä ja etenkin niiden pieleen menneiden juttujen korjaamisista.
- jäykistävästä kipsilevystä etenkin kun talvet on täällä etelässä nykyään näin suht kosteita.
- Maksetaan turhasta enemmän kuin Jukalla tai Omatalolla?
- Ongelmia talotehtaalla?
- Miksi maksaa valmiiksi pätkitystä puusta?

Kertokaa mitä hyvää ja huonoa Kastellitalopaketeissa on?

29

7561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on tällä palstalla...

      ...keskusteltu aivan riittämiin. Kaikkea ei välttämättä kannata uskoa. Kahteen viimeiseen kysymykseen sen verran, että kastellilla ei ole talotehdasta ja täytyy muistaa että puiden pätkimiseen ja suunnitteluunkin kuluu aikaa ja aika on tunnetusti rahaa. Millaisen pystytyspaketin aiot ottaa eli mihin valmiusasteeseen?

    • Kastellista

      Täällä on tietty Kastelli-vihaajien porukka, jotka eivät löydä Kastellin toiminnasta mitään positiivista. Jos erehtyy sanotaan jotain positiivista niin heti väitetään Kastelli-kauppiaaksi. Totuus vaan on sellainen että kaikilla rakennustavoilla saadaan aikaan hyvä talo tai sitten täysi paska. Kastelli tehdään tontilla, joten onhan se päivänselvää että tavaran varastointiin ja suojaukseen pitää kiinnittää erityistä huomiota.

      Ottamatta kantaa talotoimittajaan niin kaikki pystytystyöt eivät onnistu kunnolla. Sinun edunvalvoja on vastaava työnjohtaja, joka yhdessä rakennustarkastajan kanssa tarkastaa että työ on tehty hyvin, kyseessä siis rakennuslupaan merkitty rakennekatselmus.

      Tällä palstalla Kastellia haukutaan tikkutaloksi. Kyllä ne muutkin talot tehdään tikuista. Kyse ei ole kuitenkaan pelkästään lautakasasta vaan kyllä niistä tikuista saadaan talo aikaiseksi. Samaan hintaa kuuluu myös piirustukset ja suunnitelmat joita ilman rakennuslupa ei heltiä.

      Yksi sanoo Kastellia kalliiksi ja toinen taas halpistaloksi. Jos ottaa tavallisen talopaketin ja yrittää tehdä itse paljon tai teettää muilla niin nykyisessä markkinatilanteessa kustannukset voivat karata käsistä. Näin ollen valmistalo on erinomainen vaihtoehto. Markkinoilla on monia hyviä toimijoita. Kastellilla on Valmiskastelli-tuote, joka on hinnaltaan suunnilleen samaa suuruusluokkaa kuin D-talo. Muutosmahdollisuudet on erittäin pienet, mikä voidaan lukea miinukseksi. Jukka-talot eivät käsittääkseni tee valmistaloja. Omatalot ovat kalliimpia kuin Valmiskastelli tai D-talo.

      Rakennusaika Valmiskastellissa on muutamaa kuukautta pidempi kuin D-taloissa, joka voi tuntua todella pitkältä ajalta kun uuteen kotiin tekee mieli.

      Kastellissa on siis hyvää ja huonoa, kuten kaikissa talotoimittajissa. Ensiarvoisen tärkeää on hoitaa valvonta hyvin ja itse käydä tontilla mahdollisimman usein. Valitse siis tontille sopiva ja omiin asumistarpeisiin parhaiten sopiva talo ja ryhdy toteuttamaan unelmaasi.

      • ottakaaselvää

        Ihan on huuhaa puhetta, että kastelli on vaan tontilla pätkityistä puista kasattava...
        Siinä niillä on myös elementit käytössä kuin monilla muillakin !


    • "keskustelua"

      Älväri sitä ja Älväri tätä, Kastelli on sitä ja tätä.

      Koko palsta on ihan lapsellista höpötystä.

      Kaikilla "talopaketeilla" saat sutta ja sekundaa jos homma menee metsään. Kaikilla talotoimittajilla on myös valtaosa asiakkaista ihan tyytyväisiä. Tämä on vähän niinkuin automerkeistä kinastelisi, onko voorti parempi kuin tojota, niin monta on mieltä kuin miestäkin...

      • Koirat haukkuu ja karavaani...

        Moni, ellei lähes kaikki keskustelevat omista kokemuksistaan ja näkemyksistään. Itsellä on epäonnistunut älväri ja asioita selvitellessä tietooni on saatettu että myös yllättävän monella muulla on epäonnistunut älväri. Tuttavalla on onnistunut kastellitalo ja omiin havaintoihin perustuvana mutunaväitän että useampi kastellitalo onnistuu kuin älväri. Vastuiden pakoiluissa älväri on markkinajohtaja, mutta paljon kuuluu olevan ongelmia kastellin rakennuttajilla myös. Kastellin etuna rakennustavan suhteen on mm se että perinteisesti rakentmalla on helpompi puuttua virhellisyyksiin ja on helpompi sanoa mikä on oikein ja mikä väärin. Älvärissä vain harvat rakenteelliset yksityiskohdat ovat suomalaisten rakennustapojen (RT-kortit) ja tottumusten mukaisia. Älvärissä virheiden toteen osoittaminen on hyvin työlästä ja hankalaa.


    • kastellin kohteessa

      ollut vastaavana. Muutamasta asiasta pitää sanoa jokaisella työmaalla.
      - Ristikoiden sidonta. Sidonnoista väitetään että tehty niinkuin aina ja jos kuvat muuttuu niin sitä ei noteerata ja sidonnat tehdään moneen kertaan, koska mulla on valtaa sanoa että ne tehdään kuvien mukaan ja sille sama miten on ennen tehty.

      - Liiallinen hätäily, esim sanotaan, että ilmoittakaa kun ristikot ovat päällä niin tehdän ulkovuoren verhoilu-->ei sanota-->ulkovuoren verhoilu todella vittumaista puuhaa jossain eritasoratkaisussa kun tilaa 30cm ja matkaa seinälle yli 60cm-->viimeistely jää puolitiehen.

      - Sovitut aikataulut eivät pitäneet(vaadi allekirjoitus myös aikatauluihin ja siitä sanktio)

      Seinät olleet aina suorassa ja mitassa ja muutenkin moitteettomat. Höyrysulut tehty moitteettomasti.

      -0 ikkunan päälle eivät laittaneet tuplakoolausta verhotankoja varten vaikka ei ois ollu iso homma(johtu varmaan revauksista koska suututin porukan)

      -0 Muutamaan työmaahan tullu muutama ylimääräinen kattoristikko, joita pystyttäjät eivät halua viedä mennessään-->joista voi tehä kaikkea jännää.

      * Jäykistävistä kipsilevyistä en ole kuullutkaan, että ois ollu ongelmia. Sehän käsittääkseni on asiakkaan homma suojata materiaali.(niin ja alakatto ei tarvitse kipsilevyä jäykistyksen vuoksi)
      * Mielestäni maksetaan turhasta otti keltä tahansa talotoimittajalta, koska kappaletavarasta saa edelleenkin tehdä itselleen talon(saa käyttää jopa leimaamatonta tavaraa).

      Ohjeet ovat olleet asiantuntijoilta jolla tarkoitan, että tarvittavia vastauksia myös osattiin perustella(tätä ei tapahdu kaikilla firmoilla).

      Loppupeleissä väittäisin, että kun hyvä vastaava tj niin isommilta ongelmiltakin vältytään. Jos tj on huono, saa huonon paketin keltä tahansa toimittajalta.

      En ole Kastellin myyjä enkä rakentais Kastellin pakettia(enkä muutakaan pakettia) vaan mielipiteeni ovat puolueettomia

      • nimenomaan

        huomautettiin että kattokipsit on pakko laittaa jäykistyksen vuoksi. Vaikka sitten paneelien alle.

        Ristikoiden sidonnasta antoi runkotarkastaja lisäohjeita.

        Verhotankokoolaukset laittetiin itse


      • sadfsdgfd
        nimenomaan kirjoitti:

        huomautettiin että kattokipsit on pakko laittaa jäykistyksen vuoksi. Vaikka sitten paneelien alle.

        Ristikoiden sidonnasta antoi runkotarkastaja lisäohjeita.

        Verhotankokoolaukset laittetiin itse

        edellinen kirjoittaja tarkoitti varmaankin että kattokipsejä ei tarvitse laittaa ALAS LASKETUISSA KATOISSA kuten saunassa, pesuhuoneessa jne.

        Näihin ei meillä ainakaan tullut.


      • jäi kipsit
        sadfsdgfd kirjoitti:

        edellinen kirjoittaja tarkoitti varmaankin että kattokipsejä ei tarvitse laittaa ALAS LASKETUISSA KATOISSA kuten saunassa, pesuhuoneessa jne.

        Näihin ei meillä ainakaan tullut.

        pois alaslasketuilta osilta kokonaan, vain muovi siellä on. Mutta kaikki muut tilat jäykistettiin levyillä.


      • joojoojoo4
        nimenomaan kirjoitti:

        huomautettiin että kattokipsit on pakko laittaa jäykistyksen vuoksi. Vaikka sitten paneelien alle.

        Ristikoiden sidonnasta antoi runkotarkastaja lisäohjeita.

        Verhotankokoolaukset laittetiin itse

        Mitä vitun kattokipsejä?


      • Katosa
        jäi kipsit kirjoitti:

        pois alaslasketuilta osilta kokonaan, vain muovi siellä on. Mutta kaikki muut tilat jäykistettiin levyillä.

        Olohuoneen ja RT:nkattoon laitoin panelit suoraan koolaukseen. Jäykisty noillakin riittävästi. Vastaava tj ja rakennustarkastaja olivat samaa mieltä.

        Muissa huoneissa kipsikatot.

        Ei ole talo huojunut.


      • minä tarkoitin
        sadfsdgfd kirjoitti:

        edellinen kirjoittaja tarkoitti varmaankin että kattokipsejä ei tarvitse laittaa ALAS LASKETUISSA KATOISSA kuten saunassa, pesuhuoneessa jne.

        Näihin ei meillä ainakaan tullut.

        ihan kaikkia kattoja. Kipsilevyt olen jättänyt jokaisesta kohteesta pois missä ollut valvojana/pääsuunnittelijana. Sekä tottakai omissa kohteissa missä toiminut rakennesuunnittelijana(isot kohteet asia erikseen). Kannan siitä myös vastuun, eikä siinä ole kenelläkään mitään sanomista. Pystyn perustelemaan asian(myös rakennustarkastajille) ja tarvittaessa todistamaan laskelmin omat väitteeni.

        Yhteen kohteeseen tein tarkistuslaskelmat rakennustarkastajan pyynnöstä ja samalla todistin hänelle myös yläpaarretason riittämättömän jäykistyksen, josta tarkastajalle kerroin jo runkotarkistuksessa. ihmiset niitä suunnitelmia tekee, osa on ammattitaitoisia, osa taas ei. Joillakin on käytäntöjä joillakin taas ei vaan tapaukset mietitään tapauskohtaisesti.

        Suunnittelijoiden, varsinkin rakennesuunnittelijoiden tulis miettiä joskus näitä asioita eikä vain tehdä. Reevauksia voidaan lyödä ristiin rastiin joista yksikään ei toimi oikein vaikka näyttäiski hyvältä. Se joka osaa asiansa tietää mistä puhun ja tietää myös kriittiset rakenteet. Jos ei tiedä mitä tekee/puhuu on ihan turha selittää, koska selityksiä ei ole.

        Ei kannata tehdä turhaa työtä, koska tavara maksaa ja työ maksaa. Halvemmallakin voi selvitä. Asiasta pitää tosin olla varma ja siinä pääsuunnittelijalla on iso rooli, koska hänen kautta menee (pitäs mennä) kaikki kuvasarjat. Tarvittaessa hän voi muuttaa/muutattaa suunnitelmia.


    • Rakentajasuvun vesat

      Erehdyimme hankkimaan Kastellin talopaketin ja pystytyksen emmekä voi kyseisen yrityksen tuotteita ja palveluita kenellekään suositella.

      - Kastellin puolelta kukaan ei vastaa sekalaisten pystytysporukoiden työnjäljestä
      - reklamaatiot kiistetään säännönmukaisesti, vaikka niissä olisi kuinkas monen rakennusinsinöörin lausunnot huonosta rakentamisen laadusta mukana
      - toimitusaikataulu ei pitänyt, yli vuosi viivettä toimituksessa
      - ikkunat, ovet ja eristevillat käyttökelvotonta sekundaa
      - puutavaraa liian vähän ja piti hankkia omaan laskuun lisää, että saatiin puuverhous jotenkin säälliseen kuntoon
      - jne.
      - jne.

      Miksi hankkia edellä mainittu kasa ongelmia, kun varmasti maasta löytyy ihan asiallisestikin toimivia rakennuslan yrityksiä?

      Emme voi suositella kenellekään Kastellia, älkääkä uskoko niiden kiiltokuvamaisten näytöstyömaiden "tyytyväisten asiakkaiden" lausuntoihin.

      Totuus löytyy muualta kuin näytöstyömailta!

      • piti ostaa lisää puutarvaraa!?

        Älä nyt jaksa trollailla, kukaan ei usko tuollaista paskaa! Ja jos työnjälki on ollut noin surkeaa, niin ihmetyttää, mitä teidän vastaava mestari teki! Veti lonkkaa??


    • Rakennustarkastaja

      Vastaava työnjohtaja omakotitalotyömaalla ei ehdi puuttumaan jokaiseen puutteeseen, mitä Kastellipaketeissa on, vaan pitää erikseen palkata täysipäiväinen reklamointiin erikoistunut mestari tai inssi.

      Olen täsmälleen samaa mieltä kuin "Rakentajasuvun vesat" sillä lisäyksellä, että viimeaikainen puutavaran laatu (verhouslaudat, räystäslaudat) on aivan kelvotonta. Kaikki reklamaatiot kiistetään Kastellin taholta todellakin loppuun saakka. Sinne on tarkoituksella palkattu hieman pölhö porukka, jolle on johdon taholta painotettu, että mihinkään vaatimuksiin ei suostuta.

      Ajatelkaa myös hiukan sitä, että kaikki tavara sisälevyjä myöden tuodaan työmaalle keväällä huhti-toukokuussa ja se makaa siellä huonommin tai paremmin suojattuna jouluun saakka! Minkähänlaista se on silloin? Te jotka erehdytte Kastellin hankkimaan, niin muistakaa suojata tavara kunnolla!

      Kastelli on kallis halpistalomallisto! Muistakaa se hankkiessanne tikkupakettia tontillenne.

      Laadukkuuden kanssa Kastellilla ei ole juurikaan nykyään tekemistä! Todella valtavat työpanokset kun lisää siihen, niin saa asuttavan talon. Mutta kustannukset ovatkin sitten jo Kannustalon luokkaa, joten miksei suoraan sitten valitse Kannuksia ennemmin kuin Kastellia.

      • Kaunis Kastelli

        Hieman huvittuneena luin ns."rakennustarkastaja" mollauksen Kastellista. Olemme itse tehneet Kastellin parisen vuotta sitten ja ei ollut minkäälaisia ongelmia toimituksen osalta tai tavaran laadusta. Olisko nyt niin että talotehtaan väki Kannustalolta on kirjoitellut??


    • Todella pettynyt

      Kastellin toimitustaso on romahtanut totaalisesti. Meillä 2011 aloitettu muuttovalmis talo ei ole vieläkään valmis.
      Kastellin asiakaspalvelu on täynnä valehtelijoita, joiden tarkoituskaan ei ole viedä asoita eteenpäin.
      Nyt kaivoin Harjavalta konsernin pääomistajien tiedot ja osoitteet, lähetän heille kaikki tekemäni reklamaatiot ja valehtelut kommentoitavaksi, hehän loppukädessä ovat ne joiden pillin mukaan hommia hoidetaan.
      Olen pitänyt rakentamisesta tarkkaa kirjanpitoa ja kaikki reklamaatiot, vastaukset ja lupaukset löytyy kellonaikoineen. Seuraavaksi lähetän tämän aineiston kuningaskuluttajalle, jossa toivottavasti asia otetaan esille, sillä moni saattaisi välttyä elämänsä suurimmalta munaukselta nähtyään kokemukset.

      • Aapeli123

        Tuskin Kuningaskuluttaja tällaista aihetta ottaa kun asian käsittelyyn menisi helposti parikin ohjelmaa. Minkälaisia ongelmia sulla on ollut Valmiskastellisi kanssa?

        Jos talo ei ole valmistunut sovitun aikataulun mukaan niin onneksi sopimuspaperissa on mainittu sanktiot toimituksen myöhästymisestä.


      • Kypsynyt

        Pettynyt Kastelliin minäkin. Ei ole ongelmia saatu korjattua, vaikka aikaa ollut 5 vuotta. Avaimet käteen paketti ja silti luovutus meinasi tulla keskeneräisenä. Lattioiden epätasaisuudesta mainittiin rakennusvaiheessa -> ei huomioitu -> muuton jälkeen viikon evakko, että saadaan lattiat avattua ja tasoitettua. Työmiesten kommentit rakentamisen aikana "Piiloonhan se jää" ja "Ei se asumista haittaa" ei anna paljoa luottoa tai pisteitä noinkin isolle firmalle.
        Reklamaatiot hoidetaan kättä heilauttamalla ja sanomalla, ettei se heille kuulu (vaikka kaikki tulikin heidän kauttaan :) )
        Vastuun ottaminen työnjäljestä ja vioista ei tunnu kuuluvan Kastellin toimintamalliin.

        Vikoja löytyy edelleen ja noiden korjuuttaminen jää pitkälti asunnon omistajalle.. ei rakentajalle.


    • Eino Erkinpoika

      Lehdessä oli, etät Kastelli joutui maksamaan 19 000€ muuta hometalosta perheelle. Ongelmat alkoivat jo alle vuoden asumisen jälkeen. Et silleen laatua pukkaa.... Osta kastelli-siitä ei mitään vikaa puutu.

    • raksu8

      Epäilevät että TS-kipsit homehtuvat ulkopinnassa. Pitäneekö paikkansa?

    • jäävuori1

      Rakentajat ovat jo kyllästyneet koko toimijaan. Hiipuneen kysynän takia pre-cut rakentamisessa ovat siirtyneet elementti hommiin. Terve menoo....

    • Vira

      Hei !
      Käy lukemassa sivulla 2 "Kastellista koettua" Olen vastauksen Vira kirjoittaja ja asia on todella kuten kirjoitin.

    • Isoatiuhua

      Karua tekstiä

    • PTT_rules_hyvät_veljet

      En suosittele kastellin avaimet käteen tai edes viittä-vaille valmiita, koska he tekevät sutta ja sekundaa. Virheet jää piiloon, eikä niitä nosteta Kastellin tai heidän suosittelemien vastaavien toimesta esille. Reklamaatiot ovat turhia, koska sopimusehdot on tehty PTTn toimesta (tätä ryhmää vetää Kastellin pomot/omistajat) ja kuluttajaneuvonnan mukaan tämä on ok???

    • Suomalainen123

      Mulla on sellainen käsitys että aika moni puutalo on rakennettu pätkityistä puista. Totuus on sellainen että kaikilla rakennustavoilla saadaan aikaa priimaa tai sitten sutta ja sekundaa. Onnistuneen rakennusprojektin ehdoton edellytys kunnon valvonta ja suomalaisen työvoiman käyttö.

    • Dtjyrääkastellin

      Muuttovalmiiden selkeä ykkönen on DT, kastelli ei sitä puolta valitettavasti osaa yhtä hyvin ja toimitussisältö on heikoimmasta päästä verrattuna muihin, kaikki halvinta mahdollista ja epävarmaa mikä kuuluu ja mikä ei, pitää olla jättitarkka

    • Reseptori

      Ottamatta kantaa kastellin hyvyyteen/ huonouteen. Veikkaan että pientalotuotanto tulee suuntautumaan aiempaa enemmän teolliseen tuotantoon ja nimenomaan tilaelementteihin. Se on kiistatta paras tapa vakioida laatu tehtaan ovelle asti. Sen jälkenkin virheitä voi tulla mutta jo iso osa on vakioitua. Suorakaiteenmuotoinen , kuivassa tehty elementtisiivutalo on kokonaistaloudellinen ratkaisu. Ongelmana toki on perustusten muokkaamattomuus. Vain rossipohja mahdollinen. Huomasin vasta hiljattain että muurametaloilla on koneellisesti tuulettuva lämmin alapohja vaihtoehtona. Tuo on pirun mielenkiitoinen tuttavuus. Rakennustekniikaa ja fysiikkaa lukeneena ymmärtää että tuossa on aineksia voittamaan markkinaa. Onko sitä muilla? En ainakaan heti löytänyt. Olisi hyväksi jos muutkin lähtisivät kilpasille niin olisi vaihtoehtoja reilummin.

      • Rossipohja123

        LÄMPIMÄN, TUULETETUN ROSSIPOHJAN RAKENNE

        Rakenne ylhäältä lukien
        Lattiamateriaali
        Lattiavalu n.30mm (jossa lattialämmitys)
        Keropuupalkit 260mm mineraalivilla
        Kosteuden kestävä pontattu lattialastulevy 22mm
        Säädettävät teräsjalat ja kantavat palkit rakennussuunnitelman mukaan
        Sokkelin sisäpuolella vaakaeristys SPU 50mm
        Sokkelin alapinnan alapuolinen eristys XPS 50 50mm eivät sisälly talotoimitukseen
        Paikalla valettu betoniperustus: korkeus 900mm ja anturan leveys 300mm
        Sokkelin sisäpinnan pystyeristys EPS 100mm SPU 100mm
        Sokkelin sisäpuoliset paikalla valetut betonianturalinjat: korkeus 200mm ja leveys 300mm

        Voisiko joku fiksu vähän avata tätä rakennetta eli mitä nuo keropuupalkit ovat?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      314
      3886
    2. 209
      3078
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2604
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2054
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1495
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe