Maisteriohjelmaan työn ohessa

Random

Olen valmis DI ja työskentelen vakituisesti. KTM -tutkinnon suorittaminen on kuitenkin mielessä, mutta työstä en kuitenkaan haluaisi ottaa opintovapaata saatikka jäädä kokonaan pois. Tietääkö kukaan tarjoaako mikään yliopisto vaihtoehtoa suorittaa KTM -tutkinto maisteriohjelmassa työn ohessa siten, ettei koululla päivittäin oleminen ole välttämätöntä?

11

3245

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Siru

   Avoimen kauttahan voi osan kursseista suorittaa ja niihin ei välttämättä vaadita niin paljon läsnäoloa. Kannattaa ensin varmistaa, että ne luetaan sellaisenaan tutkintoon. Itse teen avoimen kautta työn ohessa ja maksutkin ovat -50%, kun on yliopiston kirjoilla.

   • yliopistossa

    ei useinkaan ole tarjolla syventäviä opintoja eikä pro- ja graduseminaareja. Opinnot kannattaakin suunnitella huolellisesti kalenteri ja opinto-opas kourassa.
    Toki avoimen puolellakin läsnäoloa vaaditaan, mutta luennot ovat yleensä iltaisin.
    Kannattaa ottaa selvää kirjatenttimahdollisuuksista. Tentteihin voi lukea silloin kun on aikaa, ja mennä sitten tenttimään. Tentit ovat yleensä päivällä, mutta ehkä töistä voi järjestää sen verran vapaata.


  • maisteriFM

   Ainakin itse olen suorittanut maisterin tutkintoni työnohessa ja maisterinohjelmassa. Ko. maisteriohjelma oli nimenomaan räätälöity työssäkäyviä varten eli luennot joko verkossa tai sitten iltaisin ym.

  • yks vaa

   Mä opiskelen ylempää korkeakoulututkintoa ammattikorkeakoulun maisteriohjelmassa. Teknisellä puolella onnistuu kans. Paperilla pitäisi antaa samat lähtökohdat kuin KTM-tutkinto, mutta käytännössä näin ei kuitenkaan taida olla :( Mutta opiskelu on silti ollut mielenkiintoista ja haastavaa ja nimenomaan työelämään sidottua. On ihan varteenotettava vaihtoehto sekin. Tutkintonimikettä pitäisi vaan kovasti muokata. nykyinen ihan peestä!

   • Anonyymi

    Ammattikorkeakoulun maisteriohjelmassa? Ei sellaisia ole! Ammattikorkeakoulusta yksinkertaisesti ei valmistu maistereita eikä valmistunut myöskään vuonna 2008.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ammattikorkeakoulun maisteriohjelmassa? Ei sellaisia ole! Ammattikorkeakoulusta yksinkertaisesti ei valmistu maistereita eikä valmistunut myöskään vuonna 2008.

    Museoammattilaisilla AMK-tutkinto vastaa suoraan kandintutkintoa ja YAMK vastaa maisterinpapereita. Esimerkiksi konservaattorintutkinto on AMK-tutkinto eli kandia vastaava tutkinto (vain Suomessa koska muualla maailmassa nämä on tungettu yliopistoon mikä ei ole hyvä juttu koska poikkitieteellinen työ), samoin museomestarin tutkinto. Jos on YAMK-tutkinto, voi hakea amanuenssinkin paikkoja. Nämä mainitaan suoraan työpaikkailmoituksissa mm. Kuntarekryssä.

    Jos konservaattori tai museomestari haluaa ylemmän korkeakoulututkinnon, sellaisen voi suorittaa yliopistossa (maisterinpaperit historiasta tai museologiasta - varsin helppoa hoitaa ne, etenkin hyväksilukujen sekä avoimen väylän kautta) tai AMK:ssa (YAMK-tutkinto, joka muuten on vaikeampi suorittaa, koska kyseessä on erikseen räätälöity opinto-ohjelma, monesti opiskelijoita otetaan vain yksi tai kaksi, ja museoala on muutenkin erittäin pieni ja harvinainen Suomessa).


  • Anonyymi

   Vanha aihe mutta onko joku suorittanu ”oman alan” 2 vuoden maisteriohjelman työn ohessa ”salaa”, eli tehnyt samalla tavalla töitä kuin ennenkin mutta suorittanut samalla tutkinnon vaikke se virallisesti olekaan mahdollista työn ohessa?
   Itsellä hyväpalkkainen työ jollaista ei hevillä tule uudestaan vastaan eikä myöskään varaa jättäytyä siitä pois niin ajattelen eri malleja joilla keplotella itselleen maisterin paperit. Ala on tosi hyvin hallussa ja kanditutkinnosta on jo vuosikymmen aikaa ja hyvä tuntemus mitä maisteriohjelmassa käsitellään joten jos nyt ei läpihuutojutusta voi puhua niin melkeinpä. Tietotaito on maisterikollegoita ylempänä joten lähinnä nimikkeen perässä olen, en sieltä saatujen taitojen.

   • Anonyymi

    Täällä toinen DI. Yleensä maisteriohjelmiin haetaan kanditutkinnolla, jonka keskiarvo oli itselläni alle kolmosen. Näin ollen opiskelin ensin "salaa" ensin tradenomitutkinnon (ka 4.6). Tämä onnistui täysin etänä jo ennen koronaa, kävin kampuksella vain kerran kuittaamassa tietojärjestelmän tunnukset. Pääsin valmistumiskeväänä Aaltoon yritysjuridiikan maisteriohjelmaan, jossa opiskelu on onnistunut nyt koronavuonna myöskin "salaa" ja täysin etänä. Saas nähdä miten ensisyksynä onnistuu, mutta suurin osa tutkinnosta on onneksi jo kasassa.


  • Anonyymi

   Niinpä! Vasemmalla kädellä työn ohessa onnistuvaa on tosiaan kauppatieteitten opiskelu.

  • Anonyymi

   En ymärrä että miksi pitäisi käydä vielä ktm jos olet jo töissä. Ei se nosta arvoasi millään tavalla. Työnantaja tuskin maksaa palkkaakaan penniäkään enempää.

   • Anonyymi

    KTM vaaditaan jos haluaa hakea muualle päällikkö/johtajatason hommiin. Siksi ainakin itse haen työn ohessa opiskelemaan


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   236
   6762
  2. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   95
   2156
  3. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   445
   1624
  4. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   20
   1473
  5. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   286
   1457
  6. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   11
   1201
  7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   260
   1100
  8. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   175
   1014
  9. Toni Niemisen lapset otettu huostaan

   Heidi Nieminen, Tonin ex vaimo onko kyseessä? Eihän Tonilla ole muiden naisten kans enää niin pieniä lapsia? Eli mitä siellä on tapahtunut? Neljä last
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   955
  Aihe