Kertokaa joku

Help me, I'm lost!

Eli olen nyt käynyt jos suurin piirtein puolet lukion toisesta luokasta. Kohta olisi jo kirjoitukset edessä ja koko lukio aika on sinänsä puolessa välissä. Nyt olen kuitenkin huomannut että kurssien vaikeutuessa, olen alkanut saamaan koko ajan vain huonompia ja huonompia numeroita. Jotenkin on alkanut tuntua siltä, että lukio ei olekaan se mun oma juttu. En vaan tunne olevani luku-ihminen, joka pänttää kokeisiin tunteja ja saa hyviä numeroita.
Nyt varmasti herää mieleen kysymys että miksi sitten edes menin lukioon? No tämä johtuu siitä että en silloin aikoinaan osannut odottaa että tarvitsisi näin paljon lukea ja muutenkin on motivaatio alkanut pahasti lopahtaa. Osaksi varmaan siksi että itsekin kyseenalaistan jo opiskelupaikkani kannattavuutta tulevaisuuteni kannalta. Noh, sinänsä ei ole mitään hätää, koska lukiota on jäljellä "enää" puolet joten kohtahan se on jo ohi. Mutta onko järkeä pinnistellä että jaksaa lukion läpi ja käteen jää huonot paperit, kun ei ole ollut motivaatiota/potentiaalia suorittaa kursseja kunnolla?
Tietenkin voisin vielä vaihtaa oppilaitosta, mutta mielessäni on ollut eräs toinen tapa, mutta en tiedä onko se edes mahdollinen. Eli onko mahdollista pitää ns. "välivuotta" (tai edes esim. puolikasta), näin lukion vielä kesken ollessa? Haluaisin päästä irti tästä loputtomasta pänttäämisestä, joka tuntuu loppujen lopuksi vain turhalta, ja päästä kokeilemaan esim. erilaisia työpaikkoja. Voisin myös tienata rahaa siinä sivussa. Sitten jos myöhemmin tuntuu siltä että sinne lukioon kannattaakin mennä, niin ei tarvitse aloittaa alusta vaan voin jatkaa suoraan siitä mihin jäin. Ko. työpaikoilla en kuitenkaan välttämättä tarkoita jonkin kaupan kassalla olemista tms, vaan haluaisin olla paljon ihmisten kanssa tekemisissä. Esimerkki unelmani olisi päästä vaikka johonkin nuorisotyöhön. Nyt kun olen vielä itsekin nuori ja ymmärrän nuoria, niin minustahan voisi olla suuri apu ko. paikassa! Ja jos myöhemmin tuntuu siltä että haluankin siitä tulevaisuuden ammattini, niin voinko kenties jatkaa vain töiden tekemistä ja siitä lähteä "nousemaan" urallani?
Kertokaa kokemuksia/mielipiteitä/faktoja tai mitä vaan mitä tulee mieleen edellä mainitusta asiasta, tai oppilaitoksen vaihtamista vielä tässä vaiheessa, vaikka lukiota onkin niin vähän enää jäljellä.
Niin ja kolmas vaihtoehtoni olisi, että suoritankin lukion esim. 3,5 tai 4 vuodessa, jolloin voisin ottaa vähemmän kursseja yhdellä kertaa ja silloin ehkä keskittyä niihin paremmin.
Kiitos jo etukäteen!

3

582

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on vielä helppoa!

      Itselläni oli samanlaisia ajatuksia koko lukion toisen vuoden ajan. Numerot tippuivat huimasti, motivaatiota ei ollut alkuunkaan. Suurin haaveeni oli että voisin vaan lopettaa koko paskan kesken, ja keskittyä työntekoon (mulla oli silloin jo hyvä työpaikka). Onneksi en kuitenkaan toteuttanut tätä toivettani. Nyt on lukion viimeinen jakso menossa, ja motivaatio on vielä matalammalla kuin vuosi sitten, mutta viimeinen koulupäivä on jo näkösällä, joten se auttaa jaksamaan. Päättötodistukseni YO-todistukseni eivät tule olemaan hyvät, mutta onneksi niitä voi mennä korottamaan myöhemmin, jos siltä tuntuu.

      Lukio-opiskelun pidentäminen ei mielestäni ole kovin kannattavaa. Jos suoritat vaikka 4 kurssia jaksossa, ja joinain päivinä sulla on vaikka kaksi tuntia, niin varmaan jaksat raahautua sinne koululle! Siihen laiskotteluun tottuu niin vaan nopeasti...

      Lopettaminen / välivuoden (tai välipuolivuoden) pitäminen ei myöskään mielestäni ole kovin järkevää. Jos ja kun totut työntekoon (rahan tienaamiseen, siihen ettei tarvitse vapaa-ajalla tehdä hommia yms), et varmasti tule menemään takaisin lukioon. Ja pelkkä peruskoulutodistus on nykypäivänä yhtä tyhjän kanssa, sillä pelkkää YO-todistustakaan ei enää pahemmin arvosteta!

      Olisiko sulla mahdollisuutta lähteä vaikka vaihto-oppilaaksi ensi vuonna? Kuulemani perusteella vuosivaihto menee ihan muissa hommissa kuin kokeisiin lukiessa. Uusien paikkojen ja ihmisten näkeminen voisi olla juuri sitä, mitä tarvitset. Se ei haittaa koulunkäyntiäsi juuri ollenkaan (saattaa ehkä jopa kasvattaa motivaatiotasi), ja vaihdosta saa usein hyväksiluettua kursseja.

      Suosittelen, että nyt yrität edes suorittaa lukion loppuun. Kunhan käyt tunneilla, ja luet pikkasen kokeisiin, niin kyllä kurssit läpi pääsee, ja se on tärkeintä. Tämä ei tietenkään lukion tarkoitus ole, mutta itselläni lukion tarkoituksesta tuli toissijaista siinä vaiheessa kun ei jaksanut enää kiinnostaa. Joten jos motivaatiota ei yksinkertaisesti ole, aseta tavoitteeksi kursseista läpipääsyn! Jos saat sen 75 kurssia kasaan, ja sitten aikanaan edes ilmestyt niihin yo-kirjoituksiisi, niin varmasti valmistut ylioppilaaksi! :D vaikka se vaikealta ja hirveältä tuntuukin, niin loppujen lopuksi lukio on ihan lasten leikkiä!!

      Tsemppiä sulle!

      • alottaja

        Kiitos, oli mukava lukea ja nähdä että joku jaksaa vastata noinkin pitkästi! =)


    • rööh

      Itselläni meni justiinsa noin toi lukion mielenkiinto. Ja loppu tulos ku jatkoin vielä ekasta luokasta kolmoselle, että *voi kunpa oisinki vaihtanut pois itseni johonki ammattiin*.
      Kadun aina lukioon menemistäni. Mutta enpä tiennyt kyllä mihi ylä-asteen jälkeen ois menny ni lukioon sitten. Mutta toisen luokan lähestyessä tiesin kyllä mihin olisi mennyt, mutta eräät ihmiset sitten kielsivät sen :/.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1385
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1096
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      83
      945
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      783
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    8. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      713
    9. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      713
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe