Kertokaa joku

Help me, I'm lost!

Eli olen nyt käynyt jos suurin piirtein puolet lukion toisesta luokasta. Kohta olisi jo kirjoitukset edessä ja koko lukio aika on sinänsä puolessa välissä. Nyt olen kuitenkin huomannut että kurssien vaikeutuessa, olen alkanut saamaan koko ajan vain huonompia ja huonompia numeroita. Jotenkin on alkanut tuntua siltä, että lukio ei olekaan se mun oma juttu. En vaan tunne olevani luku-ihminen, joka pänttää kokeisiin tunteja ja saa hyviä numeroita.
Nyt varmasti herää mieleen kysymys että miksi sitten edes menin lukioon? No tämä johtuu siitä että en silloin aikoinaan osannut odottaa että tarvitsisi näin paljon lukea ja muutenkin on motivaatio alkanut pahasti lopahtaa. Osaksi varmaan siksi että itsekin kyseenalaistan jo opiskelupaikkani kannattavuutta tulevaisuuteni kannalta. Noh, sinänsä ei ole mitään hätää, koska lukiota on jäljellä "enää" puolet joten kohtahan se on jo ohi. Mutta onko järkeä pinnistellä että jaksaa lukion läpi ja käteen jää huonot paperit, kun ei ole ollut motivaatiota/potentiaalia suorittaa kursseja kunnolla?
Tietenkin voisin vielä vaihtaa oppilaitosta, mutta mielessäni on ollut eräs toinen tapa, mutta en tiedä onko se edes mahdollinen. Eli onko mahdollista pitää ns. "välivuotta" (tai edes esim. puolikasta), näin lukion vielä kesken ollessa? Haluaisin päästä irti tästä loputtomasta pänttäämisestä, joka tuntuu loppujen lopuksi vain turhalta, ja päästä kokeilemaan esim. erilaisia työpaikkoja. Voisin myös tienata rahaa siinä sivussa. Sitten jos myöhemmin tuntuu siltä että sinne lukioon kannattaakin mennä, niin ei tarvitse aloittaa alusta vaan voin jatkaa suoraan siitä mihin jäin. Ko. työpaikoilla en kuitenkaan välttämättä tarkoita jonkin kaupan kassalla olemista tms, vaan haluaisin olla paljon ihmisten kanssa tekemisissä. Esimerkki unelmani olisi päästä vaikka johonkin nuorisotyöhön. Nyt kun olen vielä itsekin nuori ja ymmärrän nuoria, niin minustahan voisi olla suuri apu ko. paikassa! Ja jos myöhemmin tuntuu siltä että haluankin siitä tulevaisuuden ammattini, niin voinko kenties jatkaa vain töiden tekemistä ja siitä lähteä "nousemaan" urallani?
Kertokaa kokemuksia/mielipiteitä/faktoja tai mitä vaan mitä tulee mieleen edellä mainitusta asiasta, tai oppilaitoksen vaihtamista vielä tässä vaiheessa, vaikka lukiota onkin niin vähän enää jäljellä.
Niin ja kolmas vaihtoehtoni olisi, että suoritankin lukion esim. 3,5 tai 4 vuodessa, jolloin voisin ottaa vähemmän kursseja yhdellä kertaa ja silloin ehkä keskittyä niihin paremmin.
Kiitos jo etukäteen!

3

600

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on vielä helppoa!

      Itselläni oli samanlaisia ajatuksia koko lukion toisen vuoden ajan. Numerot tippuivat huimasti, motivaatiota ei ollut alkuunkaan. Suurin haaveeni oli että voisin vaan lopettaa koko paskan kesken, ja keskittyä työntekoon (mulla oli silloin jo hyvä työpaikka). Onneksi en kuitenkaan toteuttanut tätä toivettani. Nyt on lukion viimeinen jakso menossa, ja motivaatio on vielä matalammalla kuin vuosi sitten, mutta viimeinen koulupäivä on jo näkösällä, joten se auttaa jaksamaan. Päättötodistukseni YO-todistukseni eivät tule olemaan hyvät, mutta onneksi niitä voi mennä korottamaan myöhemmin, jos siltä tuntuu.

      Lukio-opiskelun pidentäminen ei mielestäni ole kovin kannattavaa. Jos suoritat vaikka 4 kurssia jaksossa, ja joinain päivinä sulla on vaikka kaksi tuntia, niin varmaan jaksat raahautua sinne koululle! Siihen laiskotteluun tottuu niin vaan nopeasti...

      Lopettaminen / välivuoden (tai välipuolivuoden) pitäminen ei myöskään mielestäni ole kovin järkevää. Jos ja kun totut työntekoon (rahan tienaamiseen, siihen ettei tarvitse vapaa-ajalla tehdä hommia yms), et varmasti tule menemään takaisin lukioon. Ja pelkkä peruskoulutodistus on nykypäivänä yhtä tyhjän kanssa, sillä pelkkää YO-todistustakaan ei enää pahemmin arvosteta!

      Olisiko sulla mahdollisuutta lähteä vaikka vaihto-oppilaaksi ensi vuonna? Kuulemani perusteella vuosivaihto menee ihan muissa hommissa kuin kokeisiin lukiessa. Uusien paikkojen ja ihmisten näkeminen voisi olla juuri sitä, mitä tarvitset. Se ei haittaa koulunkäyntiäsi juuri ollenkaan (saattaa ehkä jopa kasvattaa motivaatiotasi), ja vaihdosta saa usein hyväksiluettua kursseja.

      Suosittelen, että nyt yrität edes suorittaa lukion loppuun. Kunhan käyt tunneilla, ja luet pikkasen kokeisiin, niin kyllä kurssit läpi pääsee, ja se on tärkeintä. Tämä ei tietenkään lukion tarkoitus ole, mutta itselläni lukion tarkoituksesta tuli toissijaista siinä vaiheessa kun ei jaksanut enää kiinnostaa. Joten jos motivaatiota ei yksinkertaisesti ole, aseta tavoitteeksi kursseista läpipääsyn! Jos saat sen 75 kurssia kasaan, ja sitten aikanaan edes ilmestyt niihin yo-kirjoituksiisi, niin varmasti valmistut ylioppilaaksi! :D vaikka se vaikealta ja hirveältä tuntuukin, niin loppujen lopuksi lukio on ihan lasten leikkiä!!

      Tsemppiä sulle!

      • alottaja

        Kiitos, oli mukava lukea ja nähdä että joku jaksaa vastata noinkin pitkästi! =)


    • rööh

      Itselläni meni justiinsa noin toi lukion mielenkiinto. Ja loppu tulos ku jatkoin vielä ekasta luokasta kolmoselle, että *voi kunpa oisinki vaihtanut pois itseni johonki ammattiin*.
      Kadun aina lukioon menemistäni. Mutta enpä tiennyt kyllä mihi ylä-asteen jälkeen ois menny ni lukioon sitten. Mutta toisen luokan lähestyessä tiesin kyllä mihin olisi mennyt, mutta eräät ihmiset sitten kielsivät sen :/.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4568
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3998
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2551
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      199
      1589
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1296
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1253
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1208
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1203
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1163
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1075
    Aihe