Joulu tulla jollottaa makkara kakkara kainalossa.
Mitäpä sitten joisitte palan paineeksi ?
MIELUISAT JUOLUN JUOMAT
50
3139
Vastaukset
- muuta kuin
013.
- ei oo sen
voittanutta
- Acido Filus
ei oo sen kirjoitti:
voittanutta
Saaman pitää joulun piimä
vaikka saappaassa kirnuttaisiin. - se on
ei oo sen kirjoitti:
voittanutta
suurimmaksi osaksi 013:kin. Kuka sitä sitä nyt vettä raakana.
- pitää latkia
Saako muuten sahtia maitokaupasta tai kuuluuko Alkon valikoimiin?
Kotitekoista voisi jostain saada, mutta missä on parhaat panijat?- Alkostakin
Sahtia on saatavana joissain ALKOn myymälöissä.
Makuasia on sitten mistä kukin tykkää.
Sahdin valmistajat eivät saa myydä suoraan kuluttajille. - Puidenhalaaja
Alkostakin kirjoitti:
Sahtia on saatavana joissain ALKOn myymälöissä.
Makuasia on sitten mistä kukin tykkää.
Sahdin valmistajat eivät saa myydä suoraan kuluttajille.Mökkipitäjässäni tehdään yhdessä talossa sahtia ihan myytäväksi asti. Olen minäkin sitä juonut ja hyvää oli. Olen ymmärtänyt, että sen myynti on ihan laillista:O
Teen aina jouluksi kotikaljaa, se on parasta joulujuomaa. Oluttakin kyllä on pöydässä ja saunalla, ja iltaa istuessa yleensä otetaan konjakkia tms. hyvää. Sillai nätisti, että hieman poskia kuumottaa.
- Nimetön
Kinkun kanssa Albalia- täyteläinen punaviini
Joulusaunaan- velko popovicky
kun lahjat on revitty auki- hankey bannister - tiedä
mitä juolun juomaksi juosin.
- viisasten juomaa
Juolaan viinaa
tullaan viisaammiksi,
mutta sehän onkin vain viisasten juomaa.
- Juoluna on tunnetusti kuitenkin enemmän
t o n t t u j a (?)
- AIV
Ei oo Lahden voittanutta.
Se oli silloin hyvään aikaan se.
Mikäpä sopisi paremmin kinkun kanssa ?
Kysyn vaan? - Otto-Vaan
Kylmää vettä,Kivennäis vettä,rasvaton laktoositon maitojuoma,Asidofilus piimä.
Olutta ja punaviiniä.
Siitä saa jokainen joulu kävijä valita makunsa mukaan.
Minä otan kivennäis vettä tai pikkasen puna viiniä
jos ei tartte lähtä auton rattiin. - Hampuusi-Väärän
kanssa aito juoma on maito
- hildurvonhopsis
Joulupöydässäni on aina maitoa (rasvaton ja kevytmaito), vischyä, piimää, alkoholitonta olutta. H2O tulee raanasta jos joku sitäkin tahtoo.
Hyvää Joulua ♥ - Peer G.
hildurvonhopsis kirjoitti:
Joulupöydässäni on aina maitoa (rasvaton ja kevytmaito), vischyä, piimää, alkoholitonta olutta. H2O tulee raanasta jos joku sitäkin tahtoo.
Hyvää Joulua ♥Jo vuosia on mielijuomani ollut Wichy Novelle ja erityisesti karpalonmakuinen.
- hildurvonhopsis
Peer G. kirjoitti:
Jo vuosia on mielijuomani ollut Wichy Novelle ja erityisesti karpalonmakuinen.
Sitruuna Wischy myös. Lissshää Wicsshhyä :0)
- Ypö
Vesi on hyvää veneiden alla.
- CannedHeat
ovat ilman muuta itsetehty glögi viinillä, mutta ilman viinaa. Toinen on tietysti hyvä konjakki Kari
Peitsamon joululauluja kuunneltaessa. - RosaLiiin
Jouluksi tein kotiviiniä mustaherukasta, ja se onnistui tosi hyvin,
joten sitä on pöydässä ja hookaksoota ja mehuja ja joku juo rasvatontakin.
Presidenttikahvit (oli tarjouksessa kmarketissa) ja konjakit.
Ylensyönnin jälkeen loppuyö sitten juodaankin kivennäisvettä.
Kotiviini on oiva pohja glögillekin, kait sitäkin jossain välissä nautitaan.- Peer G.
V. 1994 tein viiniä Lapin hillasta. Jouluna jo nautittiin. Vain muutama pullo säästyi jemmaan. Meni viitisen vuotta kun avasimme viimeiset kun oli juhlavieraita.
Niin hyvää kypsää viiniä en muista milloinkaan Alkosta saaneeni. Minusta ainakin mustaherukkainen viini on syytä kypsyttää vähintäin pari vuotta jolloin sen aromit vasta alkaa tulla esiin. Käyttäminen > 16% parantaa säilyvyyttä - suosittelen maitohappokäymistä, se tekee vfiinistä täyteläisen ja pehmeän makuisen.Tutustukaa Alkon valikoimiin. Myyjät kertovat tuotteista kysyttäessä - hinnastosta ei tietoja juuri löydy. - RosaLiiin
Peer G. kirjoitti:
V. 1994 tein viiniä Lapin hillasta. Jouluna jo nautittiin. Vain muutama pullo säästyi jemmaan. Meni viitisen vuotta kun avasimme viimeiset kun oli juhlavieraita.
Niin hyvää kypsää viiniä en muista milloinkaan Alkosta saaneeni. Minusta ainakin mustaherukkainen viini on syytä kypsyttää vähintäin pari vuotta jolloin sen aromit vasta alkaa tulla esiin. Käyttäminen > 16% parantaa säilyvyyttä - suosittelen maitohappokäymistä, se tekee vfiinistä täyteläisen ja pehmeän makuisen.Tutustukaa Alkon valikoimiin. Myyjät kertovat tuotteista kysyttäessä - hinnastosta ei tietoja juuri löydy.viini paranee vanhetessaan, niin kotiviinikin.
Viisi vuotta on pitkä aika, en ole koskaan niin pitkään malttanut kypsyttää.
Olen pelännyt, että etikaksi kypsyy.
Tähän tämän vuotiseen mustaherukkaviiniin ei niin paljon tullut prosentteja,
ja se maistuu jo nyt niin hyvältä.
Jakelen tutuille ja naapureille ennen joulua, heille joiden tiedän pitävän kotiviinistä.
Saas nähdä monta pulloa jää kypsytyksiin...
Alkon myyjät tuntevat todella hyvin pullonsa, olen useasti kysynyt neuvoa.
Eihän niistä pienistä kuvista, kanan ja possun jne, joita siinä hyllynreunassa on, ole kuin viitteeksi.
Kysyvä ei tieltä eksy siinäkään puodissa... - CannedHeat
RosaLiiin kirjoitti:
viini paranee vanhetessaan, niin kotiviinikin.
Viisi vuotta on pitkä aika, en ole koskaan niin pitkään malttanut kypsyttää.
Olen pelännyt, että etikaksi kypsyy.
Tähän tämän vuotiseen mustaherukkaviiniin ei niin paljon tullut prosentteja,
ja se maistuu jo nyt niin hyvältä.
Jakelen tutuille ja naapureille ennen joulua, heille joiden tiedän pitävän kotiviinistä.
Saas nähdä monta pulloa jää kypsytyksiin...
Alkon myyjät tuntevat todella hyvin pullonsa, olen useasti kysynyt neuvoa.
Eihän niistä pienistä kuvista, kanan ja possun jne, joita siinä hyllynreunassa on, ole kuin viitteeksi.
Kysyvä ei tieltä eksy siinäkään puodissa...olen huomannut muutaman tärkeän seikan, jotta viini paranee kypsyessään:
- Viinissä pitää olla riittävästi prosentteja, eli yli 13%
- Raaka-ainetta suhteessa veden määrään pitää olla runsaasti, eli viini ei saa olla "litkua".
- Viinin tulee olla riittävän hapokasta.
- Kypsytys kannattaa tehdä lämpimässä paikassa, eli huoneenlämpö tai yli saa aikaiseksi pehmeän ja aromaattisen maun, viileässä kypsyttäminen "litkuunnuttaa" viinin.
- Säilyttäminen pimeässä "viinikellarissa" säilyttää maun parhaiten. - RosaLiiin
CannedHeat kirjoitti:
olen huomannut muutaman tärkeän seikan, jotta viini paranee kypsyessään:
- Viinissä pitää olla riittävästi prosentteja, eli yli 13%
- Raaka-ainetta suhteessa veden määrään pitää olla runsaasti, eli viini ei saa olla "litkua".
- Viinin tulee olla riittävän hapokasta.
- Kypsytys kannattaa tehdä lämpimässä paikassa, eli huoneenlämpö tai yli saa aikaiseksi pehmeän ja aromaattisen maun, viileässä kypsyttäminen "litkuunnuttaa" viinin.
- Säilyttäminen pimeässä "viinikellarissa" säilyttää maun parhaiten.olla ihan asiantuntijoita myös kotiviiniasioissa.
Tämä viinin ystävä ja kotiviinikokeilija on kirjannut kaikki hyvät neuvot tarkoin ylös, kiitos, kiitos, jep, jep
Tiedä vaikka sitä hillaviiniä ensi kesänä...
kokeilisin - Peer G.
RosaLiiin kirjoitti:
olla ihan asiantuntijoita myös kotiviiniasioissa.
Tämä viinin ystävä ja kotiviinikokeilija on kirjannut kaikki hyvät neuvot tarkoin ylös, kiitos, kiitos, jep, jep
Tiedä vaikka sitä hillaviiniä ensi kesänä...
kokeilisinInnostuin noista kotriviineistä kun usein kyläillessäni lasi tarjottiin. Muistettavat asiat ovat: puhtaus, parhaat raaka-aineet, huolellisuus ja kärsivällisyys.
Ruokaviini 7-10 % säilyy muutaman kuukauden
Vuosikertaviinejä kypsytellään pidempään.
Muistelen palstoilla ( 65) joskus 1993 keväällä
käydyn hyvää keskustelua asiasta...ne viinit lienee jo nautittu... - Vappuaatto 1993/+65
Peer G. kirjoitti:
Innostuin noista kotriviineistä kun usein kyläillessäni lasi tarjottiin. Muistettavat asiat ovat: puhtaus, parhaat raaka-aineet, huolellisuus ja kärsivällisyys.
Ruokaviini 7-10 % säilyy muutaman kuukauden
Vuosikertaviinejä kypsytellään pidempään.
Muistelen palstoilla ( 65) joskus 1993 keväällä
käydyn hyvää keskustelua asiasta...ne viinit lienee jo nautittu...Vappuaattona aloitin erään keskustelun tuosta viininteosta. Pitihän se käydä tarkistamssa . Laitan linkin keskusteluun, sillä minusta "kertaus on opintojen äiti".
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000016&conference=563&posting=22000000000421043 - CannedHeat
Vappuaatto 1993/+65 kirjoitti:
Vappuaattona aloitin erään keskustelun tuosta viininteosta. Pitihän se käydä tarkistamssa . Laitan linkin keskusteluun, sillä minusta "kertaus on opintojen äiti".
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000016&conference=563&posting=22000000000421043tuo maitohappokäyminen. Voisitko kertoa siitä jotain? Millä hiivalla yms? Myös ruisleivän teko kyseisellä menetelmällä kiinnostaisi:)
- RosaLiiin
Vappuaatto 1993/+65 kirjoitti:
Vappuaattona aloitin erään keskustelun tuosta viininteosta. Pitihän se käydä tarkistamssa . Laitan linkin keskusteluun, sillä minusta "kertaus on opintojen äiti".
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000016&conference=563&posting=22000000000421043Syksyllä suunnittelin, että teen puolukkaviiniä jouluksi. Olisi ollut niin jouluisen punaista...
Pah. Sepä ei suostunut millään pulputtamaan. Vinkkejä?
Käynpä tutkimassa tuon keskustelun, kiitos linkistä - Puidenhalaaja
RosaLiiin kirjoitti:
Syksyllä suunnittelin, että teen puolukkaviiniä jouluksi. Olisi ollut niin jouluisen punaista...
Pah. Sepä ei suostunut millään pulputtamaan. Vinkkejä?
Käynpä tutkimassa tuon keskustelun, kiitos linkistä...ja siksi se ei lähde käymään. Raparperi taas käy liiankin innokkaasti. Onnistuisikohan niistä yhdessä tehtävä viini:O
Joskus tein itsekin viiniä mutta olihan siitä aikamoinen vaiva.Ja kun tulotaso nousi niin Alkon viinit tuntuvat niin halvoilta että en ole enää aikoihin tehnyt itse. Ja onhan se makukin taattua ostoviinissä. - CannedHeat
RosaLiiin kirjoitti:
Syksyllä suunnittelin, että teen puolukkaviiniä jouluksi. Olisi ollut niin jouluisen punaista...
Pah. Sepä ei suostunut millään pulputtamaan. Vinkkejä?
Käynpä tutkimassa tuon keskustelun, kiitos linkistäonnistuu kyllä. Pitää vain ensin saada käymään sokerilla ja hyvin litkulla mehulla. Käymisen alettua mehua lisätään siihen pikkuhiljaa...
- Otto-Vaan
Puidenhalaaja kirjoitti:
...ja siksi se ei lähde käymään. Raparperi taas käy liiankin innokkaasti. Onnistuisikohan niistä yhdessä tehtävä viini:O
Joskus tein itsekin viiniä mutta olihan siitä aikamoinen vaiva.Ja kun tulotaso nousi niin Alkon viinit tuntuvat niin halvoilta että en ole enää aikoihin tehnyt itse. Ja onhan se makukin taattua ostoviinissä.Vain kerran olen tehnyt viiniä, siitäkin on
kulunut jo yli 35 vuotta.
Nimi viinillä oli niin mahtava että pakko sitä
oli kokeilla, samoin kun siihen aikaan vapuksi
just Alko meni lakkoon.
Eipä silti ei viini ehtinyt siihen hätään.:)
Niin nimi oli tuo Alli tädin armonlaukaus ja
siihen aineiksi piti jauhaa taateleita ja viikunoita.
Kämmenet rakoilla niitä käsimyllyllä jauhettiin.
Sitten olikohan ihan pari viikkoa ensi alkuun piti
käyttää saavissa pyyheliinalla peitettynä.
Voihan nenä miten tuli voimakkaat aromit,
koko talo sai siitä osansa.:)))
Lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen
parinkuukauden päästä tehtiin koe,sukulais mies
tuli käymään kylässä.Hänelle maistui hyvin koko
kolmen vartin pullollinen ja kun hän sitten
pyöräili illalla n.5 km:n matkan kotiinsa, kertoi
ääneen laulaneensa siinä matkalla kaikki laulut mitä osasi.:)
Aivan hyvää teen väristä ja kirkasta viiniä siitä
tosiaan tuli,eikä yhtään tarvinnut heittää pois.
Muistaakseni n.35-40 l valmista siitä satsista tuli. - Laivat
Otto-Vaan kirjoitti:
Vain kerran olen tehnyt viiniä, siitäkin on
kulunut jo yli 35 vuotta.
Nimi viinillä oli niin mahtava että pakko sitä
oli kokeilla, samoin kun siihen aikaan vapuksi
just Alko meni lakkoon.
Eipä silti ei viini ehtinyt siihen hätään.:)
Niin nimi oli tuo Alli tädin armonlaukaus ja
siihen aineiksi piti jauhaa taateleita ja viikunoita.
Kämmenet rakoilla niitä käsimyllyllä jauhettiin.
Sitten olikohan ihan pari viikkoa ensi alkuun piti
käyttää saavissa pyyheliinalla peitettynä.
Voihan nenä miten tuli voimakkaat aromit,
koko talo sai siitä osansa.:)))
Lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen
parinkuukauden päästä tehtiin koe,sukulais mies
tuli käymään kylässä.Hänelle maistui hyvin koko
kolmen vartin pullollinen ja kun hän sitten
pyöräili illalla n.5 km:n matkan kotiinsa, kertoi
ääneen laulaneensa siinä matkalla kaikki laulut mitä osasi.:)
Aivan hyvää teen väristä ja kirkasta viiniä siitä
tosiaan tuli,eikä yhtään tarvinnut heittää pois.
Muistaakseni n.35-40 l valmista siitä satsista tuli.No oli nimensä veroinen viini:)))
Viiskymppisilläni oli omatekemää viiniä. Sanoin vieraille, että viini ei juomalla lopu. Heräsin aamulla kymmenen aikaan ja sitkeimmät sissit istuivat vielä terassilla ja joivat viiniä. Niin, siis olen kesän lapsi. Sitä viiniä on muuten vieläkin jokunen pullo kellarissa, pitäisköhän käydä maistamassa onko vielä juotavaa. Niin, ja kun kaikki vieraat olivat lähteneet, löytyi pirtistä miesten kengät nro 42. Niille ei ole tähän päivään löytynyt omistajaa... - Puidenhalaaja
Laivat kirjoitti:
No oli nimensä veroinen viini:)))
Viiskymppisilläni oli omatekemää viiniä. Sanoin vieraille, että viini ei juomalla lopu. Heräsin aamulla kymmenen aikaan ja sitkeimmät sissit istuivat vielä terassilla ja joivat viiniä. Niin, siis olen kesän lapsi. Sitä viiniä on muuten vieläkin jokunen pullo kellarissa, pitäisköhän käydä maistamassa onko vielä juotavaa. Niin, ja kun kaikki vieraat olivat lähteneet, löytyi pirtistä miesten kengät nro 42. Niille ei ole tähän päivään löytynyt omistajaa......tulipa vahingossa rekatulla. Pitäisköhän alkaakin käyttää sitä kun näin kävi:O
- Otto-Vaan
Puidenhalaaja kirjoitti:
...tulipa vahingossa rekatulla. Pitäisköhän alkaakin käyttää sitä kun näin kävi:O
Minä jos löydän arkistoistani ton viinin ohjeen.
Näpyttelen sen johkin tänne arvosteltavaksi.
siihenhän voi ehkä tehdä muutoksia ken tietää,
nykyisillä käyttämis aineilla voi tulla vieläkin parempaa.
En kyllä itse osaa sanoa kun en ole alan asiaan vihkiytynyt. - Puidenhalaaja
Otto-Vaan kirjoitti:
Minä jos löydän arkistoistani ton viinin ohjeen.
Näpyttelen sen johkin tänne arvosteltavaksi.
siihenhän voi ehkä tehdä muutoksia ken tietää,
nykyisillä käyttämis aineilla voi tulla vieläkin parempaa.
En kyllä itse osaa sanoa kun en ole alan asiaan vihkiytynyt....vaikka rekattuna kirjoittaa, mutta yritän pysyä valitsemallani tiellä.
Laita tosiaan viinin ohje jos löydät. Jospa vielä kerran tekisi kun on nuo vehkeetkin vielä tallessa. Juuri joulusiivousta tehdessä katselin sitä korkituslaitettakin, että pitäisikö viedä kirpparille. Hyvät vehkeet ihan käyttämättömänä, niinkuin Akaton sanoo;)) - Kukakuka
Vieläkö sais tuon Alli-tädin armonlaukauksen ohjeen? Itekin oon kerran tehny ja koko porukka kemmersi.
- namisuku
...kahvina Rva Pressa ja janojuomana Kotikalja terästettynä Spritellä ja sokerilla, Nami=D
- namisuku
...lapsille ja vanhemmillekkin maito,limut ja muut kivennäiset.
Tanjuska ottaa parit punkut, luulisin.
Kun ei ole enään vaareja(ikävä) niin ei tarvitse väkeviä=)(
- MrTs
Tilkka päivässä joulunaikaan. Mutta eiköhän vesi paras juoma kuitenkin. Ja kahvi, tee, maito, piimä. Ei joulu muutenkaan innosta. Mutta joulusta eteenpäin kevättä kohden, se on ihaninta odotettavaa!
- fe.fa
väkevää mustaherukkaviiniä ja punaherukkamehua lantringiksi kuumaa marjateetä ja normaalit mausteet.
Muuta hörpättävää: rommi ja kirsikkalikööri. - Ekitalo
..on poikaa ja muuta en kaipaakkaan.
- henrii
ja Kilkennyä.
- Eeva-Leena
pullollinen joulusaunan jälkeen, ja hyvä ruokajuoma, kun on kinkut ja karjalanpaistit.
Karpalonmakuinen kivennäisvesi,alkoton vaihtoehto.
Glögiä jo tavan vuoksi, mustikan makuinen ja ei liikaa maustettu.
Brandy, lämmittää ja saa veren kiertämään, ja jos alkaa tuntua liika väkevältä, lisäämällä maitoa, kaakaota,kermavaahtoa ja suklaaraastetta saa tämän iki-ihanan lumumban.
Parfait Amour-likööriä loppuhuipennukseksi.
Nämä suosikkejani, eikä toki kaikkee samana päivänä maistella.
kotikalja, maltaista tehty - muuta ei tartte olla.
Viineihin ei meillä ole totuttu, - muallaiset.- Angel of The Morning
Heti kun astuu kynnyksen yli, annetaan glögimuki käteen. Kalan kanssa valkoviiniä, jouluruuan kanssa punaviiniä, jälkiruokakahvit konjakin tai liköörin kanssa. Sitten kaikkien pakollisten kuvioiden jälkeen rentoudutaan ja tsip..avataan keskari ja jutellaan & nauretaan.
Humalassa ei Jouluna saa olla, ainakaan meidän Joulunvietossa... - rolD
Alkon tuotteita ei ole lainkaan kodissamme, lapsetkin tuovat kaikki jouluksi meidän autotalliin.
- 12234
tai vettä,mun mielestä joulu EI OLE RYYPPYJUHLA.meidän perheessä ei alkoholia nautita jouluna missään muodossa ei edes olutta ruokajuomana,uutenavuotena sitten voi ottaa jos huvittaa
- kiike
joka on mokanmakuista paksua kelmaa, jossa on pieniä suklaapalloja seassa ja pohjalla pikkutilkka vahvaa wiskiä. Tuommoinen tolttukahvien päälle ja kyllä on kissamaisen mukava olo ja voi käpeltyä lämpimän huovan sisään kuuntelemaan kaunista joulumusiikkia ja hyläillä ite mukana kynttilöitä katsellen.
- äijäpolo
ja kirnupiimä
- Peer G.
Tässä joulun krääsöjä ja höpinöitä seuratessa tulee minullekin mieleen, että eiköhän olisi jo aika syhtyä mettäläiseksi oikeasti - olisi ai9nakin rauhallista....
Ketjusta on poistettu 34 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen2582776Nainen, tervetuloa
Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit121765- 1201619
TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun
Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.161522Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron
Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun961375Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."
Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:71210Väliämme on noin 6 km
Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä9983- 61938
- 56918
Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."
Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s1915