Bullterrieri.

mizgimon

Onko kellään kokemuksia näistä koirista? saa kirjottaa kumpiakin negatiivisia ja positiivisia.

10

4757

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      On kokemusta tästä rodusta. Haluaa olla aina mukana touhuamassa, ja ei jätä kylmäksi ketään. Kun tekevät jotakin, se tehdään aina "rajotinta vasten", sata lasissa on vähättelyä:) eli siis halitaan täysillä, riehutaan ja hepuloidaan täysillä, ja tuhotaan huonekaluja täysillä...
      Bulleissa on paljon luonnetta ja se vaatii paljon, mutta vastalahjaksi antaa kaiken ja enemmän. Minun mielestäni maailman paras koirarotu:)

      • mizgimon

        Onko sulla sitten itselläs tämmönen koira? tiiätkö että onko ne kuin persoja ruualle? Ja voiko niistä oikeesti tulla niinki isoja ku 55 säkä ja 40kg?


      • mizgimon

        Ootko huomannu muuten minkäänlaista metästysviettiä tällä koiralla? välittääkö mittään esim. oravista tai linnuista?


      • Ex-Bullim omistaja
        mizgimon kirjoitti:

        Onko sulla sitten itselläs tämmönen koira? tiiätkö että onko ne kuin persoja ruualle? Ja voiko niistä oikeesti tulla niinki isoja ku 55 säkä ja 40kg?

        En nyt oikeen usko että ihan 55kg,mutta yli 40kg on kyllä eivät tietenkään yleisiä kun rodulla ei ole koko määritystä olemassa vaan saa olla melkein mimkä kokoinentahansa,urokset yleensä siinä 28kg-35kg välissä.


      • Ex-Bullim omistaja
        mizgimon kirjoitti:

        Onko sulla sitten itselläs tämmönen koira? tiiätkö että onko ne kuin persoja ruualle? Ja voiko niistä oikeesti tulla niinki isoja ku 55 säkä ja 40kg?

        Tarkoitit tietenki säkä 55cm etkä 55kg,no mutta 40kg ei ole harvinainen ja tuosta säkäkorkeudesta en mene takuuseen kun en niitä sillai ole koskaan tutkinut enkä kysellyt,koska se kokonaisuus on tärkeämpi kuin korkeus,mutta tuo Bullterierin paino yllätti jopa minut aikoinaan,eikä sitä heti usko kovin moni kun vertaa muihin koirarotuihin ja paljon kookkoompiinkin,siis säkäkorkeudelta,Bullterrieri on lihaksikas kuten pitää,muuta ei saa olla lihava,ne ovat kaksi eri asiaa.

        Tässä todella suositeltava linkki jossa kerrotaan kuvin ja tekstein millainen Bullterrieri on ja rotumääritelmän mukaan pitäisi olla.
        http://www.btca.com/Cooke Content Pages/btstandard.html


      • Ex-Bullim omistaja
        mizgimon kirjoitti:

        Ootko huomannu muuten minkäänlaista metästysviettiä tällä koiralla? välittääkö mittään esim. oravista tai linnuista?

        Ei oikein sovellu metsästykseen ja olen aikoinaan kyllä lukenut jonkun koirien kouluttajan kirjan hän oli saanut koulutettua Bullterrieristä lintukoiran(oli joku kuuluisa koiriekoiluttaja nimeä en muista).
        Mutta ei voi kouluttaa samalla tapaa kuin muita rotuja ja on muutenkin erittäin vaativa ja hermoja ja huumorimieltä vaativa saavutus,KOROSTAN VAATIVA kuten se kouluttaja kertoi siinä kirjassa,kun ei tuo keppiäkään muuta kuin jos sitä sattuu huvittamaan,eikä siinä auta makupalat eikä mitkään muutkaan maanittelut,tuo jos tuo ja keppiäkin heitettäessä jos on makupalat niin katsoo vierestä vaain kun keppi lentää ja jää tuijottamaan taskuihisi,kuin ihmetelläkseen miksi sitä keppiä pitäisi hakea kun se makupala on taskussasi.
        Oravista ja kaikista maassa vilistävästä on erityisen kiinnostunut joita varmasti jahtaa kuten oravia,mutta lintuja saattaa tuijotella joskus erityisen kauan haukkumattaa,joskus jopa omani tuijotti niitä tuntitolkulla eikä inahtanutkaan,mutta tietenkin jos sattuu istantaa johonkin viereen niin sen verraanjahtaa kun lintu pelmahtaa lentoonja jää tuijottaa sen perään.
        Eikä sovelle oikein noihin metsästys puuhiin vaikka on erityisen kiinnotunut jahtaamaan,mutta kun käy varmasti kiinne saaliiseen oli se sitten vaikka mikä eläin,kuten mäyrä,susi,karhu,villisika ja koska rotuna Bullterrieri on raskasrakenteinen ei kauhen kauan jaksa juosta Suomessa esiintyvän saaliin perässä kuten hirvet,jänikset,ketut jne.
        Vielä sen verran ei tietenkään ole niin kiinnostunut saaliista kuin ajokoirat jos haistaa saaliin niin ei lähde sitä sillai jahtaa ja voi pitää metsässä vapaana,mutta jos näkeen jonkun juoksee niin kauan kuin jaksaa.
        Enkä oikeastaa suosittele noutajaksi tai metsälle koska se vaatii niin paljon ja Bullterrieri on sillai helposti loukkaantuvaa sorttia jo yrittää komentaa ja kieltää,joskus saattoi kotonakin ollessa olla päivän sängyn alla mökättämässä jos liian kovaa komensi ja kielsi kun oli pahanteossa,tai pihalla jonkun rakennuksen alla ihan maansa myyneen näköisenä,siis luonnen on sillä tavoin herkkä vaikka muuten on luontoa vaikka muille jakaa.


      • metsästää
        mizgimon kirjoitti:

        Ootko huomannu muuten minkäänlaista metästysviettiä tällä koiralla? välittääkö mittään esim. oravista tai linnuista?

        kissan hommat meidän minibulli hoitaa ainakin oikein loistavasti. Hiiret ja pikkulinnut napataan, tapetaan ja syödään.


    • Rumiakunmitkä....

      Karseita koiria. Maailman rumin koirarotu. hyyi.

    • pirja45

      Minulla pelkkää positiivista..mukavia rotuja mutta eleet pitää omistajan tuntea sekä osata laittaa rajat. Ihmisystävällisiä mutta toisten koiriin on sosiaalistettava kunnolla. Ei laumakoiria eikä välttämättä koirapuistoihin.

      Bullit ei kierrä esteitä vaan ennemmin jyrää mikä on niiden hauska piirre.

      Ja persoonallisen näköisiä. :)

      Omistajan oltava jämpti kokenut ja avoin huumoritajuinen ei machotyyppi ja hiukan harrastava ettei koiruus tylsisty ja turhaudu. Mutta sopeutuvainenkin rotu on. Rotuyhdistykseltä enempi tietoa. :)

      Yksilöt johon olen tutustunut ystävällisiä ja kilttejä.

    • eläinfani5656

      Moi! bullit on ihanii!:) Niillä on kyllä voimaa ja halua tuhota kaikenlaista jos ei saa tarpeeks viritteitä! Mutta suosittelen rotua sellaiselle joka oikeasti jaksaa touhuta sen kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2027
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1480
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      107
      1463
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1327
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1164
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      480
      1094
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      56
      1037
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      943
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      902
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      866
    Aihe