Paperiton paras?

Mitä haittoja?

Olen täysin sitä mieltä että jos haluaa dobermannin kilpailuun, näyttelyyn, palvelukseen yms niin tottakai koiran pitää olla "täydellinen" ja pitää olla mikrosirut ja luonnetestit, kovuus 3 jne jne.

Mutta mitäs kun haluaa Dobermannin ihan tavalliseen perheeseen suojelijaksi,vahdiksi ja lenkkikaveriksi eikä ollenkaan toivota entisajan "tappajakoiramainetta"?

Eikö ole kaikkein fiksuinta ostaa silloin aivan satunnaisesta tavallisesta lapsiperheestä (paperiton mutta terveystarkastettu ja madotettu) dobermannin pentu jolla ei ole minkään laisia jalostuksia ja koulutuksia käymään ihmisten päälle tms?

Onko väärin haluta Dobermannia "pelottavan maineen takia" suojelijaksi ja kotikoiraksi eikä mihinkään muuhun käyttötarkoitukseen?

Eikö tälläisessä tapauksessa olisi hyvä jos dobermanni ei olisi edes puhdasrotuinen jotta sitä ei ole käyttökoiraksi jalostettu vaan täysin seurakoiraksi soveltuva yksilö mutta silti voimakasrakenteinen ja uskollisuus huipussaan?

4

724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ostaa paperitonta

      paperiton "puhdasrotuinen" on ihan yhtä jalostettu kuin paperillinenkin. paperillisia dobbereita löytyy varmasti myös tavallisissa lapsiperheissä kasvaneina. Paperittomilla harvoin on tehty samoja terveystarkastuksia kuin paperillisilla.

      Ei-puhdasrotuinen dobermanni ei ole dobermanni vaan sekarotuinen. Sen tulevasta voimakasrakenteisuudesta on vaikeaa mitään sanoa jos ei tiedä mitä muita rotuja siinä on. Kaikki hyvinkohdellut koirat taas yleensä ovat uskollisia,rodusta riippumatta.

    • Eieieieie

      "Olen täysin sitä mieltä että jos haluaa dobermannin kilpailuun, näyttelyyn, palvelukseen yms niin tottakai koiran pitää olla "täydellinen" ja pitää olla mikrosirut ja luonnetestit, kovuus 3 jne jne."

      HYVIN HARVALLA dobermannilla on kovuus 3! Ja mistä sen tietää, että mikä on testaamattoman koiran "kovuus"? Kun kerran ei olla testattu. Tässä kohden vertaat siis koiraa, josta jotakin jo tiedetään koiraan, jonka vanhemmat voivat olla ihan minkälaisia vaan. Kumpi on parempi vaihtoehto?

      "Mutta mitäs kun haluaa Dobermannin ihan tavalliseen perheeseen suojelijaksi,vahdiksi ja lenkkikaveriksi eikä ollenkaan toivota entisajan "tappajakoiramainetta"?"

      Entisaikojen tappajakoiramaine on dobermannilla jokatapauksessa, oli se paperiton tai paperillinen. Ei ne paperit ketään pelota, vaan se koira itsessään. Mutta kannattaa muistaa, että kyseessä on todellakin pelkkä MAINE. Oikeasti dobermannit on kaikkea muuta. Liian usein jopa arkoja!

      "Eikö ole kaikkein fiksuinta ostaa silloin aivan satunnaisesta tavallisesta lapsiperheestä (paperiton mutta terveystarkastettu ja madotettu) dobermannin pentu jolla ei ole minkään laisia jalostuksia ja koulutuksia käymään ihmisten päälle tms?"

      Yhtäkään dobermannia ei jalosteta käymään ihmisen päälle. Tämä on uskomatonta soopaa... Kannattaisikohan sinun tutustua rotuun oikeasti ennen kun sellaista itsellesi harkitset?

      "Onko väärin haluta Dobermannia "pelottavan maineen takia" suojelijaksi ja kotikoiraksi eikä mihinkään muuhun käyttötarkoitukseen?"

      ON!!! Dobermann on äärimmäisen aktiivinen koira, joka vaatii muutakin kun vaan lenkkiä ja lenkkimakkaraa. Kouluttamattomana ne helposti heittäytyvät hankaliksi ja alkavat tuhoamaan taloa, mistä seuraa ongelmia ja lopulta ongelmakoiria.

      "Eikö tälläisessä tapauksessa olisi hyvä jos dobermanni ei olisi edes puhdasrotuinen jotta sitä ei ole käyttökoiraksi jalostettu vaan täysin seurakoiraksi soveltuva yksilö mutta silti voimakasrakenteinen ja uskollisuus huipussaan?"

      Mikset ota seurakoiraa, kun kerran et palveluskoiraa edes tunnu haluavan? Haluat vain dobermannin maineen? Maineen, joka ei edes ole millään lailla TOSI! Ehkä kannattaisi miettiä koko koiran hankintaa uudelleen. MITÄ sinä haluat ja miksi? Koira ei ole mikään munanjatke tai statussymboli! Se on paljon vastuuta ja työtä ja huolta ja murhetta! Se on myös palkitsevaa ja upeaa, mutta ainoastaan, jos siihen on valmis panostamaan! Ilmaiseksi et saa mitään, et edes dobermannia ja sen mainetta, vaikka sitä tunnut haluavankin. Olisiko helpompaa hommata oveen dobermanntarra ja Täällä vartioin minä kyltti? Sitä ei tarvitse kouluttaa, lenkittää tai edes ruokkia. Se ei järsi keittiön tuolinjalkoja tai pissaa sille parhaalle matolle. Ja mainehan se silläkin, mutta mikä tärkeintä sitä sinä et voi satuttaa omalla välinpitämättömällä asenteellasi ja sillä, ettet ole valmis tekemään sen eteen yhtikäs mitään!

    • Rekisteröity :)

      Mikä kumma siinä on kun ihmiset koko ajan puhuu ja kirjoittaa "paperittomasta" tai "paperillisesta" koirasta ???

      Koira on joko rekisteröity kennelliittoon tai ei, siis käyttäkää termejä rekisteröity tai rekisteröimätön, silloin puhutaan asian oikealla nimellä.

      Kyllähän sekarotuisellakin koiralla niitä PAPEREITA on, esim. pissapapereita pentulaatikossa.

      • Eiootosi

        Hyvä pilkunviilaaja.

        Onko todellakin tarpeellista puuttua tekniseen sivuseikkaan, kun edessäsi on paljon suurempikin ongelma. Ihminen, joka kuvittelee, että rekkaamaton koira on samalla viivalla rekatun kanssa! Ihan kun et huomaisi huoneessa olevaa elefanttia, mutta sensijaan oikoisit mattoa, jonka se runttasi!

        Ei muuta ja hyvää Joulua!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      50
      3576
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2088
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1584
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1424
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1381
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      20
      1292
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1208
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1134
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      9
      1073
    10. 23
      1059
    Aihe