Hyvää Joulua.....

Olen kirjoitellut tälle palstalle useaan otteeseen. Jokaisella on oikeus esittää omia näkemyksiään. Muutamissa viimeisissä kirjoituksissa on kovasti moitittu Agadirissä rannan ja kaupungin epäsiisteyttä.Uskallan kuitenkin väittää, että itse kaupunki on hyvin siisti. Roskia ei juurikaan näe keskustan kaduilla eikä myöskään rantabulevardilla. On myönnettävä, että roskaisuuttakin on syrjemmällä. Tässäkin asiassa on menty kuitenkin huomattavasti eteenpäin.Keskustassa ja samoin esim. marokkolaisessa kaupunginosassa on jo vuosia sitten ollut nähtävissä isoja roskalaatikoita.Joissakin paikoissa niitä kuitenkin on riittämättömästi. Väitän että tässä asiassa on tapahtunut huomattavaa parannusta. Sitten tuo ranta. Agadirhan sijaitsee Atlannin valtameren rannalla. Kuten joku kirjoittaja mainitsikin niin varsinkin kovien tuulten aikoihin rannalle tulee roskia.Ei kuitenkaan välttämättä joka päivä.On kuitenkin huomattava, että ranta-alue siivotaan joka päivä aikaisin aamulla ennenkuin turistit ja paikalliset sinne tulevat.On tietysti ollut huonoa tuuria jos ranta-alue on ollut roskainen.-Toivotan kaikille asiallisesti täällä kirjoittaville Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2008.Kalevi

6

907

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaleville myös

      ja kiitokset antamistasi vinkeistä yms. koskien Agadiria. Matka on nyt ohi ja olemme kokemuksen rikkaampia.

    • sohvi

      Hyvää joulua myös kaikille asiallisesti kijoittaneille, varsinkin kaleville. Olemme menossa Agadiriin luottavin mieli tammikuun puolella.

      • Iwii

        kärsivällisesti annetuista vinkeistä koskien Agadiria. Itse kävin juuri viikon matkalla siellä ja palasin torstai-iltana.

        Sydänhän sinne Atlantin rannalle jäi ja tulee toivottavasti uusittua tämä ihmeellinen kokemus. Vinkeistä oli hyötyä.. ihanaa, että Kalevilla tosiaan on ollut mielenkiintoa ja halua neuvoa meitä vähemmän tietäviä.

        Rauhallista joulua!


    • Juuri tullut

      Kiitos hienoista jutuistasi Kalevi, niitä on ollut mukava lukea!Tulimme viime yönä Agadirista,ensimmäinen matkamme ko.maahan.
      Kyllä rannat olivat aivan siivottomassa kunnossa kun aamuisin siellä käveltiin. Nyt vasta toissapäivänä siellä keräiltiin rannoilla valtavia roskakasoja. Olisikohan heidän lammasjuhlillaan ja vapaapäivillään ollut siihen osasyynsä? Kaupungilla oli tosiaan joitakin siistejäkin katuja ja puistoja, mutta jotenkin aina eksyimme sellaisille tosi roskaisille kaduille. No siellä kyllä näki kaikenlaista, mitä turistikaduilla ei näe!
      Jotenkin tuli mieleen Turkki 20v.sitten. Varmaan Agadir on jonakin päivänä siisti ja kaunis. Nythän siellä on valtavat rakennusprojektit joka paikassa meneillään, vai mikä se valtavien keskeneräisten rakennusten politiikka on?
      Loman aluksi meillä satoi 3pv, mutta aurinkoakin ehdittiin saamaan. Lomaltahan reissu aina tuntuu.
      Hotellimme (2v.vanha) ei todellakaan missään määrin vastannut odotuksiamme. Siivooja oli ainut postiivinen asia koko hotellissa! Sain apua Allahilta vatsatautiini siivoojan suosituksella ja seuraavana iltana kävi vielä tarkistamassa vointini! (siis siivooja ;o)
      Kaikille kuitenkin sinne matkustaville toivotan oikein mukavaa ja lämmintä lomaa!

      • kysymyksiä

        Olikohan ihan rantakelipäiviä vai kuinka lämmintä niinä lämpiminä päivinä?

        Missä hotellissa olitte? Oliko pahakin vatsatauti? Ei vissiin kuitenkaan lomaa pilannut?

        Mitä shoppailitte? Kävittekö retkillä?

        Meillä on alle kaksi viikkoa lähtöön!


      • kaipaavalle
        kysymyksiä kirjoitti:

        Olikohan ihan rantakelipäiviä vai kuinka lämmintä niinä lämpiminä päivinä?

        Missä hotellissa olitte? Oliko pahakin vatsatauti? Ei vissiin kuitenkaan lomaa pilannut?

        Mitä shoppailitte? Kävittekö retkillä?

        Meillä on alle kaksi viikkoa lähtöön!

        Rannalla ei tosiaan kukaan aurinkoa ottanut. Parvekkeella tuli turhankin kuuma, auringossa yli 30C. Rannalla kävi koko ajan melkoinen tuuli, joten käveltiin kyllä siellä, pitkähihainen oli tarpeen. Illalla auringon laskettua tarvitsi paksumpaa collegea.
        Hotelli Flat, maailman huonoin aamupala ja illasta klo 1 asti yöllä paikalliset pitivät omia bileitään alakerran "ravintolassa". Nukkua ei todellakaan pystynyt ennen klo yhtä yöllä. Jatkuva rumpusoolo yhdistettynä huutamiseen ja kiljumiseen.
        Mahatauti alkoi kuin tyhjästä klo 3 yöllä(ja molemmista päistä täydellä laidalla). Onneksi oli lääkärin antamat lääkkeet mukana! Seuraava päivä meni kokonaan ketuille sängyn pohjalla.
        Käytiin soukissa, paikallinen basaari, mutta jotenkin sellainen fiilis, että sitä samaa tavaraa on täynnä niin Thaimaan, Turkin, Kanarian kuin kymmenien muidenkin maiden kojut. Olen tullut näin vanhemmiten(keski-ikäisenä;o)jotenkin allergiseksi shoppailulle.
        Tuttavat kävivät esim. Marrakeshin-reissulla ja kovasti sitä kehuivat! Kamelinratsastuksesta saa persukset ruvelle, usealla on kirppuja niissä huovissaan jotka kamelin selässä ovat. Niitä kirpunpuremia sitten raapiessä saa vielä ihotulehduksen kaupan päälle.
        Käsidesi aina ennen ruokailua on tosi kova juttu, sitä saa apteekista. Suosittelen lämpimästi. Kuskus vei sydämeni ja taisi tulla uusi lemppariruoka kotopöytäänkin.
        Kaupoista Marjane oli ihan kiva, autonrenkaista elintarvikkeisiin=paikallinen Citymarket, sekä Uniprix=paikallinen Tarjoustalo :o)
        Oikein ihanaa ja lämmintä matkaa, nauttikaa mm.paikallisesta kahvista mmmm....!
        Oikein lämmintä ja rattoisaa Agad


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1787
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      76
      1637
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      765
    6. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      759
    7. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    8. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      747
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe