Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

keinutuoli

oskari9

Aion entisöidä vanhan keinutuolin. Materiaalina on lakattu koivu. Tuolin kädensijoista on lakkaus kulunut pois ja vaalea puu on tummunut. Mikä mahtaisi olla paras keino lakan poistoon tuolista ja millä saan puun taas vaaleaksi. Onko hionta ainoa vaihtoehto?

3

2203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tommi99

      ... lienee keinoista se, jolla vain viimeistellään. Kaupasta voi hakea siiklin, jolla vanhaa lakkapintaa saa raavittua puhtaaksi. Tavanomainen keino on myös kuumailmapuhaltimen ja raaputinlastan käyttö. Puhaltimen kanssa pitää vain olla tarkkana, ettei polta puuta, tummentumissa on taas kova hiominen. Vaalea väri ei puuhun enää palaa, vaan tummentumat joutuu poistamaan muuten-> hiot niin kauan, että alta löytyy vaalea puu. Ennen uutta lakkakerrosta viimeistele hiomalla 240 karkeutta olevalla hiomapaperilla.

    • ainoa keino

      Kyllä sikli on ainoa keino lakan poistoon. Kuumailmalla saa pehmennettyä öljyaalia ja hionta on viimeistelyä.

      Sikli pitää osata kuitenkin 'terottaa' eli sen kaapivaan reunaan tehdään pienen pieni kierre. Kun siklin terottaa, saa siihen neljä purevaa särmää. Pitkien sivujen kuvvallekin puolelle. Vasta tämä kierre puree lakkaan. Kaupasta ostetussa ei ole kierrettä eikä se pure lakkaan. Lisäksi se on hieman liian leveä eikä siis taivu peukaloiden alla niinkuin pitäisi. Siklin paksuudella on myös merkitystä. Olen tehnyt siklejä ohuista sahanteristä, isoista tasoittimista jne. 4 x 10.. cm.

      Koskaan ei saisi kaapia syitä vastaan eikö pokittain. Kaarevissa kohdissa joutuu usein muuttamaan kaapimissuuntaan. Hyvin terotettu sikli ottaa kyllä sellaista lastua, että tummunut kerros poistuu.

      Jollet ole ennen tehnyt, varaudu 3 - 4 päivän kokopäivätyöhön varsinkin, jos siinä on selkänojassa pinnoja ja istuin kaareva.

      • Jörkka m999

        Kyllä keinoja löytyy. Pistä keinu palasiksi ja työnnä takkaan tai saunan pesään ja mene kauppaan ja osta uusi keinu. :)))) Vitsi vitsi...itse sorvaan tällähetkellä kokoon keinutuolin toista jalkaa, kun kesken hyvän keinunnan napsahti jalka poikki. Hionta on yksi keino, samoin siiklaus, mutta rautakaupasta saa myös liuotinta joka liuottaa lakan ja maalin irti puusta. Jäljelle jää kyllä hiontaakin, mutta todennäköisesti tää on helpoin keino. Aine on melkosta myrkkyä, joten kannattaa käyttää hengityssuojaa ja mielellään ulkona liotella sitä. Sisällä asuintiloissa ei kannata edes harkita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe