JALAN koko!

apuapuapapa.

pieneneekö/hidastuuko jalankoon kasvu jos pitää hiukan liian pieniä kenkiä jalassa muutaman tunnin päivässä? onko haittaa (paljoa)? miten muuten saisi jalankoon pienenemään/pysähtymään?

10 kommenttia

Vastaukset

 • Älä pidä liian pieniä kenkiä, jalat tulee kipeeks ja jos alat niitä pitämään liikaa niin tulee varmaan kaikenlaisia epämuodostumia.

  Jalankoko on mun mielestä aikalailla perinnöllinen juttu. Itelläni on yksi koko pienempi kuin äidilläni(olen häntä pidempi) ja 6 numeroa pienempi kuin isälläni, ja olen tyttö.

  Kyllä se jalan kasvu ajanmittaan pysähtyy. Kuinka suuri sulla sitten on?

 • liian pienet kengät voi aiheuttaa vinot, rumat koukkuvarpaat. muutenkin jalasta voi tulla hassun näkönen. ei ehkä kannata omia jalkojaan uhrata tuota testatakseen.

 • Jalkasi KASVAA liian pienten kenkien käytöstä koska tulee liikavarvasongelma (eli luu alkaa kasvamaan epänormaalisti), sitten sinulle tulee jalan virheasentoja, känsiä ja kovettumia, tulehduksia, kipuja ym. minkä johdosta et voi kohta käyttää kuin isoja leveitä rumia mummokenkiä. Kokemusta on!

  Käytä HYVIÄ oikean kokoisia kenkiä ja etsi sellaiset mallit joissa jalka NÄYTTÄÄ pieneltä (esim. mustat kengät) mutta niin että kenkä on oikean kokoinen ja mukava jalassa!

  Jalan koon kasvu loppui minulla 8. luokalla, juuri ennen kasvun pysähtymistä jalka kasvoi tosi nopeasti. Eli sinullakin varmaan jalan kasvu lakkaa pian! Suomessa yleisimmät naisten kengän koot ovat 36-42 mutta nuorilla on usein isompikin kuin 42, varsinkin jos on pitkä.

 • Ote rakkaasta terveystiedon kirjastani:

  "Kehon eri osien kasvu päättyy eri-ikäisenä. Kallon kasvun jälkeen päättyy käsien ja jalkaterän kasvu.."

  Ja kuten jo edelliset vastaajat sanoivat, jalan kasvua ei voi pienentää/hidastaa. Onko niin kauheaa, jos jalkaterä on hieman isompi kuin muilla? Älä pelkää olla erilainen! Jösses sentään..

 • Väliäkö jalkojen koolla on. Näilläkin kanooteille menee vaikka vetten päällä. Tytöilläkin pidän sitä vaan niitä hassuina.

 • ääääääää haluuun pienemmäks mun jalan ! en tykkää ku koko on 40 ja oon vasta 11 vuotias ....

  • oon 12/02 163 cm ja kengän numero 40 suunnilleen

 • Ite oon 13v, 170cm tyttö jolla on 44kokonen jalka..... Ainakaan ei kaadu tuulessa :D

  • Mun tyttökaverillakin on 44, mutta ei haittaa kun on kaunismuotoiset ja punaiseksi lakatut varpaankynnet. Onko sulla?

 • Ite oon 12/06 poika ja jalkani on 43.5 ja kun olin kymmenen niin minulla oli 40 jalka

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.