Mitä tehdä, jos..

Vaavi, joka tarvitsee apua!

..pelkää omaa lemmikkiä? Minulla on sellainen ongelma. Ja toivon, että vaikka tämä on näin pitkä, niin lukisitte sen loppuun, koska tarvitsen apuanne. Sain kolme poika gerbiiliä noin puolitoista kuukautta sitten. Kaksi muuta ovat kilttejä ja lähes kesyjä, mutta se yksi.. Jos laitan käden terraan, se rupeaa heti jyrsimään sitä. Jos yritän vain sinnikkäästi pitää, se rupeaa jyrsimään niin kovaa, että lopulta tulee verta. Sen ei pitäisi pelätä, sillä en tyrkytä kättä sen luokse vaan se itse tulee. Ja jos laitan käden jossa on siemen, se ottaa siemenen ja rupeaa sen jälkeen jyrsimään kättä. Saman gerbiilin toinen ongelma on hyppiminen. Se hyppii TODELLA korkealle. Minulla on korkeudeltaan n. 40 cm korkea terra ja eilen, kun minulla ei ollut ylätasoa päällä, kun laitoin niille ruokaa ja seurustelin niiden kanssa, se hyppäsi ja pääsi siihen terran reunalle. Menin ihan paniikkiin ja sain sen onneksi alas, mutta.. Pakko myöntää, ei ole mukavaa pitää sitä lemmikkinä, jos pelkää. Olen itkien miettinyt monena iltana mitä tehdä, koska en haluaisi myydä niitä kaikkia. En kuitenkaan halua tappaa sitä, enkä pitää lemmikkinä. Onko kenelläkään ollut saman tapaista ongelmaa, tai mitä te tekisitte? Lopettaisitteko te sen? Vai myisittekö kaikki, vaikka rakastaisitte kahta muuta? Vai pitäisittekö te sen lemmikkinä pelosta huolimatta? Kiitos KAIKILLE jotka jaksóivat vaivautua ja lukea tämän loppuun!

9

2041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gerbiilit

      Itsellä on 2 tyttögerbiiliä, toinen on rauhallinen mutta toinen hyppii vähän väliä terraarion yläpuolella olevaan ritilään ja jyrsii sitä, hirvee meteli kuuluu aina, kyllä tuo rauhallisempikin hyppää joskus perässä.. Jos gerbiili jyrsii kättäsi niin ota sitä niskasta "hellästi" kiinni kunnes se lopettaa. Itsellä oli myös alkuvaiheessa niin että kun käden laittoi terraarioon niin ne pureskeli kynsiä mutta ei nykyään (vuoden ikäisiä jo), ota rohkeasti vaan niskasta kiinni. Kyllä se rauhottuu ajan myötä, anna sille tarpeeksi jyrsittävää esim. WC-paperirullia, hapankorppua, näkkileipää yms.

    • Amanda T.

      Kurja tilanne. Gerbiili voi hyppiä jopa 50 cm, Kun se innostuu, siitä ei kannata välittää.

      On turha pelätä sitä Gerbiiliä kun se pelkää sinua =) Gerbiili stressaantuu kädestä, ja haluaa että se ei häiritse mitenkään "kotirauhaa".

      Olisi hyvä jos aloittaisit Gerbiilin kanssa ihan rauhassa. Ensin kannattaa jutella sille. Minä totutin Gerbiilini painamalla käden terran lasia vasten ja ne tutkivat sitä.

      Kahden päivän päästä ne tulivat käteen. Olin jutellut ja pitänyt kättä terran lasissa. Nyt ne ovat pikkuisia enkeleitä kädessä, mutta toinen Gerbiili joskus puree kun se alkaa pelkäämään.

      Älä hyvä ihminen vie lopetettavaksi vaan rohkaise mielesi ja kokeile tuota keinoa, äläkä panikoi että ne hyppivät!

      Kyllä se pikkuinen vielä sinuun ja käteesi luottaa, usko pois =)

      Avuin: Amanda T.

    • nimmariini

      Siis eihän tuo ole ONGELMA EIKÄ MIKÄÄN!
      Siis luopua gerbiilistä sen takii et se puree?
      Se varmaan pelkää kättäsi,kun se yhtäkkiä ilmestyy sen asuntoon. Etkö rakasta gerbiiliäsi?
      Jos voisit luopua siitä tuon takia?
      Minunkin yksi gerbu puree jos on kädellä, mutta kuitenkin RAKAS`TAN SITÄ AIVAN SUNNATTOMASTI!!
      Ja se hyppy ongelma: älä päästä gerbujasi korkeille paikoille jos pelkäät niitten hyppivän!
      Ja miksi pelkäät gerbuasi??!?
      Sinun todellakin kyllä täyttyy miettiä että
      "MITEN VOIT PITÄÄ GERBUN JOS SE VÄLIL PUREE"?
      Minkälainen gerbiili sinulla täytyy sitten olla?
      Anteeksi,jos viestini oli tyly,mutta toivon että tajuat! itse en IKINÄ voisi luopua gerbustani joka puree. Rakastan sitä yhtä lailla kuin muitakin!

    • Gerbunen

      Jos gerbiili jyrsii/puree kättä kannattaa käteen totuttaminen aloittaa nahkahanska kädessä.Gerbiiliä voi käsitellä nahkahanskoilla niin kauan kuin on tarpeellista. Kun gerbiili ei enää pure voi hanskan käytön lopettaa. Gerbiilisi ovat kai melko nuoria? Nuorilla on tvallista tuo käden jyrsiminen. Se paranee iän myötä ja käsittelemällä gerbiiliä.Älä missään nimessä luovuta vielä.

      • Amanda T.

        Ei saa laittaa hanskoja pidellessä gerbua, sillä kun otat hanskat pois niin se on aivan kauhuissaa uudesta hajusta eikä sitten ainakaan totu käteesi!

        Älkää pitäkö hanskoja, ei, ei.


      • Gerbunen
        Amanda T. kirjoitti:

        Ei saa laittaa hanskoja pidellessä gerbua, sillä kun otat hanskat pois niin se on aivan kauhuissaa uudesta hajusta eikä sitten ainakaan totu käteesi!

        Älkää pitäkö hanskoja, ei, ei.

        Mistä olet kuullut ettei hanskoja saa käyttää gerbiileitä kädelle totuttaessa?


    • kapucino

      sinuna minä yrittäisin sinnikkäästi hieroa tuttavuutta gerbiilisi kanssa.ehkä se jyrsii kättäsi hajujen takia. niin minulle kävi. kun olin tullut syömästä ( ruokana oli perunamuussia ja pullia) avasin gerbiileitten terraarion ja ojensin käteni. ruuan haju oli jäänyt käteeni ja gerbiilini ajattelivat sitä ruuaksi ja alkoivat järsiä. siksi aina kannattaa aina pestä kädet ennen kun käsittelee gerbiileitä.pureminen saattaa myös johtua pelosta.ehkä se puolustaa itseään. mutta jos et yksinkertaisesti enää uskalla pitää "ongelma" gerbiiliä, antaisin sen ennemmin pois kun tappaisin sen turhaan. toivottavasti neuvoistani on jotain apua.. ^^

    • kjkdfg

      Gerbiilisi ei varmaan ole tottunut ihmisiin. Se vaatii hermoja ja kärsivällisyyttä. Anna aina makupala kun laitat käden terraan. JOs se puree, voit vähän törkätä sitä. Gerbiili varmaan pelkää kättäsi, vaikka itse tuleekin. Itselläni on kyllä sama ongelma tuon hypimisen. Gerbiili hyppäsi terran ritilään ja menin paniikkiin. laitoin sen takaisin mutta se jatkoi vain hyppimistä. koskaan ennen niin ei ole käynyt. toinen villimpi gerbiili ei hypi niin korkealle vain pari senttiä. outoa...JOs gerbiili pääsee ritilään ja olen nukkumassa niin voiko se päästä siitä ulos eli niinun nouseeko se ritilä tai osaa ko gerbiili "nostaa" sitä ja ujuttautua siitä alta? miten tätä voisi estää?

      • Anonyymi

        Meilläkin hyppii kaksi vähän yli 1v poika gerbsua. Muakin stressaa aina kun näen sen hyppivän mutta siihen pitää vain tottua. Minkä ikäisiä sun gerbsut on? Mietin oisko joku vaihe näillä että silloin hypitään. Mutta tuo ritilä juttu. Kannattaa vaihtaa verkko pienempi "silmäiseen" verkkoon niin gerbiilisi ei saa siitä otetta. Ja pari kirjaa painoksi kannen päälle jos pelottaa että pääsevät sieltä pois.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1930
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1519
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      133
      1323
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1298
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1210
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      111
      896
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe