Spämmäys ja puhelinmyynti

T.Jokinen.

Saan spämmiä sähköpostiini päivittäin. Ja koen sen ongelmaksi, joskin siihen on nykyään lakinsa ja välineensä. Sähköisen viestinnän tietosuojalaki (516/2004) astui voimaan 1.9.2004 ja kieltää yksityishenkilöille ei-toivotut mainokset.

Entä puhelinmyynti? Koen sen paljon rasittavampana, koska kyseessä on reaaliaikainen mainonta. Ja tällainen mainonta on ainakin omasta mielestäni aina ei-toivuttua.

Miksi sähköpostin kautta tuleva mainonta on laitonta tai rajattua, mutta puhelimen kautta kaikki on sallittua?

http://www.tietosuoja.fi/26256.htm

12

2451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teuvo

      A) Itsehän olet sähköpostisi julkaissut. Minulle ei tule mitään spämmiä, kun en sitä kenelle vain anna/julkaise netissä/osallistu kilpailuihin

      B) Tee telemarkkinointikielto, saat niitä puheluja vain omaa laiskuuttasi.

      • Adamsie

        Heips!

        Teuvo tuossa asian ytimen jo kiteyttikin. Itse saan silloin tällöin Sanoma Magazinesilta sähköpostitarjouksia, turhan usein ehkä samasta lehdestä, Mikrobitti ei kiinnosta, mutta kokeilisivat jotain muuta, voisi tärpätäkin. Tarjouksia kun aina kannattaa seurailla, oli kysymys sitten vaateostoksista Stockalla, autoista tai muusta.

        Telemarkkinointikielto tehdä, jos puhelinmarkkinointi häiritsee. - Myönnän, se on kyllä perseestä kun pienet alihankkijatoimistot (usein jopa laittomallakin myyntipuheella) kiusaavat, asiansa osaavaa puhelinmyyjä on tosin kiva kuunnella, ja joskus voi kaupatkin syntyä. Saisi tuo Robinsonkin olla sellainen että esimerkiksi kustantajien omilta toimistoilta tulevat puhelut sallittaisiin, siellä kuitenkin hommaa tehdään eri tapaan kuin pieniltä alihankkijoilta..


      • ????????

        telemarkkinoitikielto ? Eikös telemarkkinoinnin pitäisi lähtökohtaisesti olla kielletty, ja se kuka haluaa näiden häiriköiden soittavan, antaa telemarkkinointiluvan.


      • JR
        ???????? kirjoitti:

        telemarkkinoitikielto ? Eikös telemarkkinoinnin pitäisi lähtökohtaisesti olla kielletty, ja se kuka haluaa näiden häiriköiden soittavan, antaa telemarkkinointiluvan.

        Lainaus: telemarkkinoitikielto ? Eikös telemarkkinoinnin pitäisi lähtökohtaisesti olla kielletty, ja se kuka haluaa näiden häiriköiden soittavan, antaa telemarkkinointiluvan.

        mikä logiikka? Jouduthan sä koko ajan kattomaan mainoksia mihin ikinä menetkin, ei sitäkään voi itse päättää. Maailma on mikä on.


    • se ei näy tietosuojalaista

      Kysyit "Miksi sähköpostin kautta tuleva mainonta on laitonta tai rajattua, mutta puhelimen kautta kaikki on sallittua?"

      Mietipä hetkinen. Sähköpostin kautta markkinointi maksaa käytännössä ihan saman riippumatta vastaajien määrästä. Eli miljoona sähköpostiosoitetta on paljon parempi rekisteri kuin esim. tuhat.

      Puhelimessa taas jokainen soitto kuitenkin maksaa. Eli kyllä niitä rekistereitä kannattaa joka tapauksessa kohdentaa. Tuhat potentiaalista asiakasta on parempi kuin miljoona ihan kylmää.
      Eli kaltaisillesi tyypeille ei kannattaisi edes telemarkkinointifirmojen soittaa. Tunne on siis molemmin puolinen. Sinäkin olet ei-toivottu.

      Jos sähköpostia ei rajoitettaisi, mietipä miten paljon roskapostia olisi laatikossa joka kerta kun sen avaat. Koska kukapa ei sitä lähettäisi kun se on kuitenkin käytännössä ilmaista.

      Tässä vähän näin rautalangasta väännettynä. Voihan se olla ikävää kun soitellaan juuri silloin kun tätä ei odoteta. Mutta täällä jatkuvasti puhelinmyyjistä vinkuvilla ei taida olla oikeaa elämää tai oikeita ongelmia.

    • Ei sitten muuta kun suoramarkkinointikieltoa tekemään jos puhelinmyyjät on vaivaksi.

      • T.Jokinen.

        >Ei sitten muuta kun suoramarkkinointikieltoa
        >tekemään jos puhelinmyyjät on vaivaksi.

        No sen olen jo tehnyt. Tein uudestaan ja sain (taas) Maistraatista osoitetietojen luovutuskiellon rekisteröintiin liittyvät paperit postina, johon olen kieltänyt kaikki (kuten myös sukututkimuksen yms)

        Pitääkö minun vielä tehdä jotain, etteivät myyjät soittelisi työkännykkääni? Kuinka nopeasti tieto leviää eri firmojen/markkinoijien tietojärjestelmiin? Kuka oikeasti hallinnoi rekisteriä?

        Viimeksi tämäkään ei auttanut. Edelleen tuli työkännyyni miesten sukkien myyntiä ja 700 euron tietosanakirjasarjan edullisia tarjouksia.
        Ei jaksa enää. Ihme touhua.


      • Stana
        T.Jokinen. kirjoitti:

        >Ei sitten muuta kun suoramarkkinointikieltoa
        >tekemään jos puhelinmyyjät on vaivaksi.

        No sen olen jo tehnyt. Tein uudestaan ja sain (taas) Maistraatista osoitetietojen luovutuskiellon rekisteröintiin liittyvät paperit postina, johon olen kieltänyt kaikki (kuten myös sukututkimuksen yms)

        Pitääkö minun vielä tehdä jotain, etteivät myyjät soittelisi työkännykkääni? Kuinka nopeasti tieto leviää eri firmojen/markkinoijien tietojärjestelmiin? Kuka oikeasti hallinnoi rekisteriä?

        Viimeksi tämäkään ei auttanut. Edelleen tuli työkännyyni miesten sukkien myyntiä ja 700 euron tietosanakirjasarjan edullisia tarjouksia.
        Ei jaksa enää. Ihme touhua.

        Jepulis. Se suoramarkkinointikiellon voimaanastuminen voi kestää jopa 2-3 kuukautta. Itse ainakin olen työni puolesta päättänyt että en enää soittele kenellekään jonka sukunimi on Jokinen ja etunimi alkaa T-kirjaimella. Joku muu saattaa kyllä soitella, sille en voi mitään mutta toivottavasti edes hetkeksi helpottaa. Samainen sukka-myyjä taisi soittaa mullekin, oli ihan jees rupatella :)


    • ei muuta kuin ottama

      kieltoja jos jonkinlaisia

    • Kulttuurin.kääntöpuoli

      MIKSI JOKU HALUAA OLLA PUHELINMYYJä?
      Puhelinmyyjät tietävät, että suuri osa ihmisistä vihaa heitä ja harva myyjistäkään rakastaa työtään. Työpaikkoja on kuitenkin todella vaikea saada varsinkin jos ei ole järin hyvää koulutusta ja työkokemusta taustalla. Aktiivimallin painostaessa puhelinmyyntityö voi olla monen työttömän viimeinen oljenkorsi kohti työllisyyttä.

      SALAINEN NUMERO
      Puhelinnumerosi salaisuus ei estä ketään soittamasta sinulle, ei edes puhelinmyyjiä.

      TELEMARKKINOINTIKIELTO
      Jos puhelinmyyjät ärsyttävät sinua suunnattomasti, hanki telemarkkinointikielto. Älä osallistu mihinkään arvontoihin (esim. kaupoissa) sillä ne voivat kumota telemarkkinointikieltosi. Telemarkkinointikielto ei myöskään astu samana päivänä voimaan sen tilattuasi, vaan vasta muutamia viikkoja myöhemmin.

      MIKSI TELEMARKKINOINTIKIELTO EI TOIMI?
      Vika on telemarkkinointikieltofirmassa tai asiakkaassa, ei puhelinmyyjässä. Ota siis yhteyttä paikkaan, jonka kautta olet telemarkkinointikieltosi hankkinut. Telemarkkinointikielto saattaa kumoutua jos osallistut arvontoihin tai teet jotain muuta, jossa yhteystietosi välittyvät jollekin osapuolelle. Telemarkkinointikielto ei myöskään ole yleensä ikuinen, vaan se täytyy uusia muutaman vuoden välein.

      MITÄ SANON PUHELINMYYJÄLLE?
      Sano "kiitos mutta en tilaa mitään" ja suljet puhelun. Puhelinmyyjä ei soita perääsi, mikäli olet lyönyt luurin hänen korvaansa. Puhelinmyyjät eivät myöskään loukkaannu luurin lyömisestä, sillä he ovat saaneet jo koko maailman vihat niskaansa ja tottuneet kaikenlaiseen.

      MIKSI MINULLE SOITETAAN USEITA KERTOJA PÄIVÄSSÄ JA KAVERILLENI EI OLE SOITETTU KOSKAAN?
      Mitä enemmän olet osallistunut arvontoihin tai tilannut jotain elämäsi aikana, sitä todennäköisemmin ja enemmän sinulle myös soitetaan.

    • ongelmanratkaisu

      VAIHDA SÄHKÖPOSTI!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      97
      1832
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1400
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1307
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1226
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1114
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      903
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      888
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      410
      882
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      842
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      134
      806
    Aihe