Mitä tehdä kun remonttimies huijaa?

yks vaan

Remonttimies antoi keittiön kokoamiselle, ja entisen purkamiselle "urakka hinnan", ja sanoi homman kestävän n. 2 ja puoli päivää. Remonttimies kokosi keittiötä todellakin vain ne 2 ja puoli päivää, mutta keittiö ei silti ollut vielä valmis. Koska keittiöfirma ei toimittanut kaikkia osia ajallaan, sanoi remonttimies että tulee tekemään keittiön loppuun sitten kun viimeiset kamat saapuvat.

Remonttmies lähetti kuitenkin minulle laskun jo nyt, vaikka keittiö on siis edelleen kesken. Sen lisäksi tämä oli lisännyt "urakkahintaan" listan kaikenlaisista tarvikkeista, ja 8 tuntia ylitöitä!!! Olin järkyttynyt koska hän ei todelllakaan ole vielä ainakaan tehnyt edes mitään ylitöitä. Keittiön on edelleen kesken, eikä tällä remontttimiehellä näytä olevan aikomustakaan tulla sitä tekemään loppuun ainakaan tuohon jo velottamaansa hintaan. Itseasiassa hänestä ei ole kuulunut mitään kun kysyin asiasta.

Mitä voin tehdä? Voinko jättää koko laskun maksamatta, koska työtä ei ole siis tehty loppuun? Voinko tehdä jonnekin taholle tästä virallisen valituksen?

14

4914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinällään...

      on ihan oikein, jos homma seisahtui ilman hänestä johtuvaa syytä. on syytäkin laittaa lasku tai edes puolet, koska turha omia rahojaan on seisottaa itsestään johtumattomista syistä! ylitöitä ei voi laskuttaa jos on urakka sovittu, ellei siellä ole ollut jotain sellaista mitä ei voinut tietää, mutta niistäkin on tehtävä selvitys! Tarvikkeista voit pyytää näyttämään kuitin ja selvityksen mitä varten mikäkin on hommattu? Laitat reklamaation remonttimiehelle ja pyydät vastausta, ainakin aluksi!

      • Rince

        Maksa sen mukaan kuinka suuri osa työstä on tehty. Eli jos mielestäsi 75% työstä on tehty niin maksa 75% alunperin sovitusta summasta.


      • yks vaan
        Rince kirjoitti:

        Maksa sen mukaan kuinka suuri osa työstä on tehty. Eli jos mielestäsi 75% työstä on tehty niin maksa 75% alunperin sovitusta summasta.

        No näinhän sitä voisi ajatella, mutta meneekö minulla luottotiedot jos en maksa koko laskua?

        Onhan se nyt uskomatonta jos remonttimies voi lähettää laskun mistä summasta tahansa, mikä hänelle itselleen päähän pälkähtää!


    • horoloro

      Urakka oli kirjoituksessasi merkitty sulkuihin joten oletan jotta urakka ei ollut paperilla tai sovittu. Pitää erottaa urakka ja työn kestoarvio.

      Urakkasumma ei normaalisti muutu vaikka kestäisi arvioitua kauemmin,paitsi jos työn edetessä ilmaantuu jotakin ylimääräistä työtä mitä ei voinut urakkaa sovittessa ennakoida. Jos lisätyö aiheutuu työkohteesta, yleensä se laskutetaan erikseen tuntitöinä urakan lisäksi. Mutta asiat olisi hyvä sopia ennen aloittamista ja viimeistään lisätöitä havaittaessa.
      Urakka ei automaattisesti sisällä ylimääräisiä tarvikkeita ellei siitä ole erikseen sovittu esim. jos urakka koskee vain työtä.

      Työn kestoarvio ei ole urakka eli vain arvio mitä työ tulee kestämään ja yhdessä ilmoitetun tuntiveloituksen kanssa päätellään etukäteen mitä työ tulee maksamaan. Tosin arvio ei saa poiketa kohtuuttomasti todellisesta.

      Tekstisi ei kerro miten olet asioista remppamiehen kanssa sopinut mutta yleensä tärkeää on säilyttää keskusteluyhteys ja olla asianhoito haluinen.
      Tekemätöntä työtä ei tarvi maksaa samoin kiistanalaista laskua tai sen osuutta koska maksaminen monasti tulkitaan hyväksymiseksi. Sen lisäksi pitää erotella ylityöt ja lisätyöt. Ylitöitä ei tarvi hyväksyä ellei niistä ole sovittu erikseen mutta lisätyöt on eri asia.

      Eli siis vastausta on mahdoton antaa koska ei ole tietoa mitä olette keskenänne sopineet.

      Jos kyseessä tosiaan on koko urakka laskua ei tarvi maksaa ennenkuin työ on valmis eikä edes kannata mutta jos työ on osaurakka jonka päälle esim. pientarvikkeet,odottamattomat lisätyöt jne. laksutetaan erikseen kannattaa lasku maksaa niiltä osin kun työ on suoritettu ja jättää suorittamaton osuus maksamatta.

      Viralliselle osuudelle ei kannata lähteä kovin helposti koska silloin yleensä menee vaikeaksi.
      Kannattaa sovitella mahdollisimman pitkälle vaikka alan toimijat voi olla välillä melkoisia mörököllejä tai nättinokkia.

      • yks vaan

        Urakka oli urakka, joka on paperilla. Tuli sisältää kaappien purun ja uusien kokoamisen sekä laatoituksen. Siihen kuulumattomat lisätyöt (mitä ei eritelty) hän sanoi veloittavansa lisätöinä. Mitään urakkaan kuulumatonta ei kuitenkaan tehty, vaan kaikesta hän oli jo ollut tietoinen. Ihan uskomatonta että remonttimies voi lähettää laskun mille summalle tahansa, mikä tälle päähän juolahtaa ja asiakkaan tulisi se maksaa? Ja vielä kun työkin on kesken! :O


    • Mies m

      Itse maksaisin urakkahinnasta sen prosenttuaalisen osuuden, jonka arvioin tehdyksi. Loput kun keittiö on kokonaan valmis, eli urakka hoidettu.

      Lisätöiden osalta pyydä selvitys mitä on joutunut tekemään, jos vaikka on ollut semmoista mistä et ole itsekkään tietoinen. Selvityksen jälkeen maksa lasku jos aiheellinen tai jätä maksamatta jos et saa tyydyttävää selvyyttä.

    • Nimetön

      oliko kyseinen reiska yrittäjä vai pimee reiska
      jos pimee niin käräytä verotajalle koko äijä. jos urakoitsia niin maksa ensin sovitusta puolet ja loput vasta kun homma on tehty loppuun ja sisälyttettynä niihin ylitöihin kaikki mitä on jäljellä eli elä maksa kuin siitä 8 tunnista vaikka menisi 20 tuntia vielä .

      • sahata

        Joo käräyttää reiskan rennosti vaan. Arvaa kuka maksaa kun käy ilmi jotta verottaja ei ole saanut omaansa. Työn teettäjä vai tekijä? Sen lisäksi arvaa mitä tapahtuu niille jo maksetuille maksuille kun käräytys tulee ilmi? Varsinkin jos niistä ei ole kuittia ja miksi olisi.
        Joo kärytä pois vaan viisas neuvo. Maksat rempan kolmeen kertaan.


    • Ratkonut vastaavia tilanteita

      Kaiken ratkaisee millainen sopimus on tehty ja mitä töitä siihen kuuluu.
      Kyse on varmaankin lisätöistä, eikä ylitöistä.
      Sopimukseen kuulumattomat työt ovat lisätöitä ja niistä sovitaan erikseen.
      Urakkatöistä, kuten muistakin maksetaan valmistumisen mukaan, joten tehty työ on maksettava, jos haluaa välttää yliaikakoron.
      Lisätyöt ja tarvikkeet maksetaan sitten erillisenä ja sopimus voidaan tehdä myös suullisena, ellei lisätöistä ja hinnoitteluperusteluista ole sitten sovittu alkuperäisessä kirjallisessa sopimuksessa.
      Koska työn viivästyminen johtuu tilaajasta, voi urakan suorittaja vaatia korvausta ylimääräisistä kuluistaan, kuten matka ym. kuluistaan kohtuullisen määrän.
      Sinä taas tilaajana voit hakea korvausta tavarantoimittajalta toimitussopimuksenne mukaisesti, jos se poikkeaa sovitusta.
      Lasku kannattaa maksaa ainakin kirjallisen sopimuksenne muodossa, jolloin se katsotaan eduksi mahdollisessa oikeus käsittelyssä.
      Mikäli lisätarvikkeita on toimitettu ja lisätöitä urakkaan kuulumattomina on tehty, on nekin pääsääntöisesti maksettava. Erillisiä suullisia sopimuksia voi olla jälkikäteen vaikeaa todistaa.
      Jotta tässä pääsisi täysin asiaa ymmärtämään, olisi tiedettävä kirjallisen sopimuksen sisältö ja molempien mielipiteet suullisesta jatkosopimuksesta.
      Summat ovat kuitenkin ilmeisen pieniä, joten sopimukseen pääseminen on ehdottomasti halvinta. Oikeuskäsittelystä voi tulla moninkertaisesti kalliimpi ja häviäjänä voi joutua vastaamaan vastapuolen kuluistakin.
      Myös mielipaha, joka tilanteesta aiheutuu voi olla pitkäaikainen.

      • yks vaan

        No sopimus on kirjallinen jossa sanotaan että urakkaan kuuluu uusien kaappien kokoaminen ja vanhojen purku jne jne. Eli eihän remonttimies voi jälkikäteen erikseen alkaa joka kaapista velottamaan "lisätöinä", varsinkin kun hän oli alusta asti tietoinen mitä keittiön kokoamiseen sisältyy.

        En ole joka tapauksessa saanut häneltä vastausta, kun kysyin, tuleeko hän tekemään keittiön loppuun. Voinko siis irtisanoa urakan, ja ottaa jonkun muun tekemään työn loppuun? Vähentäisin sitten urakan hinnasta sen, mitä joudun muille maksamaan.


      • yks vaan

        Työn viivästyminen ei johdu pelkästään siitä, että osia puuttuu. Remppareiskalla vain ei tunnu olevan haluja tehdä töitä jotka onvat tekemättä... Semmoisiakin töitä, mitkä hänen olisi jo pitänyt tehdä, ja joilla ei ole mitään tekemistä tarbikkeiden puuttumisen kanssa...


      • kirjoittamasti perusteella
        yks vaan kirjoitti:

        No sopimus on kirjallinen jossa sanotaan että urakkaan kuuluu uusien kaappien kokoaminen ja vanhojen purku jne jne. Eli eihän remonttimies voi jälkikäteen erikseen alkaa joka kaapista velottamaan "lisätöinä", varsinkin kun hän oli alusta asti tietoinen mitä keittiön kokoamiseen sisältyy.

        En ole joka tapauksessa saanut häneltä vastausta, kun kysyin, tuleeko hän tekemään keittiön loppuun. Voinko siis irtisanoa urakan, ja ottaa jonkun muun tekemään työn loppuun? Vähentäisin sitten urakan hinnasta sen, mitä joudun muille maksamaan.

        voisi kuvitella, että jo tehty työ vastaa melko tarkasti urakkasuoritusta, siitä huolimatta että muutama kaappi nyt sattuukin puuttumaan tms. --> urakkasumma pitöisi melkolailla kokonaan maksaa, toki tekemättömästä työstä voit pidättää kohtuullisen summan, ei missään nimessä liian suurta tekemättömän työn määrään nähden. Luottotietosi eivät tästä menem, kunhan teet reklamaation...

        Lisätyöt; ylitöitä, voisiko hän laskuttaa jo etukäteen puuttuvien osien asennuksen tms? Hän varmasti joutuu tulemaan uudestaan paikan päälle, mahdollisesti tekemään iltatöinä, koska on sopinut itselleen jo toisen työmaan. Tavaratoimituksen viivästyminenhän ei urakoitsijasta johdu(?), vaan oikeastaan hän joutuu "kärsimään" siitä pidennetyllä urakka-ajalla, uudelleen käyntinä työmaallasi jne. jne.


    • huijareita lättyyn!

      ei ne muuten opi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2863
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      20
      1042
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe