Vuorotyö + Cavalier?

Macy_23

Oman hauvavauvan ostoa olen miettinyt jo toista vuotta ja ainoana "jarruna" on ollut vuorotyöni.
Olisiko kenelläkään vuorotyöläisellä kokemuksia? Hankaloittaako epäsäännölinen työ pahastikin elämää koiran kanssa?
Ja nimenomaan Cavalierin pentua olen ajatellut.

Useimmiten teen aamu- ja iltavuoroja, yövuoroja harvemmin (1-2krt kuussa).
Olen yrittänyt miettiä asiaa ulkoilujen, ruoka-aikojen yms. kannalta ja vuoroni alkavat/päättyvät aina suurinpiirtein samaan aikaan, joten ulkoiluttamisenkin pitäisi olla aika säännöllistä. Ja tietenkin ymmärrän, että koiran ottaminen laittaa elämän arvojärjestyksen uusiksi.
Lenkkeilykaveri olisi kiva, mutta vain siinä tapauksessa että sillä kaverillakin on kivaa. Tiedän, että cavalierit on seurallisia koiruleita ja yksinhän se joutuisi olemaan kun olen töissä, mutta onneksi vuorokaudessa on tunteja useampi kuin 8 ja sitten muun ajan voisin harrastella sen kanssa.

Olisi mukavaa, jos voisitte kertoa mielipiteitänne ja kokemuksianne ja samalla helpottaa päätöstäni. Omassa päässä kun olen yrittänyt pähkäillä jo niin pitkään ja arvostaisin muiden koiran omistajien vinkkejä.

7

934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ......

      Pentu ei pysty pidättämään sitä 8-9 tuntia minkä työ vaatii eli sisäsiisteysopetus viivästyy ja on hankalaa. Ja entä kun koetat nukkua yövuoron jälkeen, telkeätkö koiran muualle ja laitat korvatulpat, se nimittäin vinkuu ja yrittää saada sua leikkimään jne.

      • Macy_23

        Alkuun ajattelin kyllä ottaa vapaata töistä eli muutaman päivän olisin kotona tutustumassa ja totuttelemassa pennun kanssa ennenkuin arki alkaa.


      • ......
        Macy_23 kirjoitti:

        Alkuun ajattelin kyllä ottaa vapaata töistä eli muutaman päivän olisin kotona tutustumassa ja totuttelemassa pennun kanssa ennenkuin arki alkaa.

        Tutustumisvapaa on vaan pieni hetki. Koira kuitenkin tulee 7-8 viikkoisena yleensä ja pissii vähintään tunnin välein silloin. Kun tulet kotiin, lattialla on useat pisut ja kakat.

        Tuohon vuorotyöhommaan sanoisin että kannattaa lainata koiraa niin näkee mitä se on: oma työni muuttui ja todella kurjaa yrittää nukkua kun toinen herättelee ja jos telkeää makkarista pois niin haukkuu ja vinkuu. Ja muutenkin kannattaa tarkkaan harkita jos yksinäinen ottaa koiran. Se kun vie sitten paljon aikaa ja sitoo todella paljon. Eli työkavereiden kutsuessa töiden jälkeen jonnekin et voi mennä, et voi mennä töiden jälkeen harrastuksiin jos ei ole koira mukana jne. Pikkujoulut voi jäädä väliin sun muut riennot. Kaikki illat kun pitäisi olla koiran kanssa kun se on yksin ikävöinyt sun töissä ollessa. "HUoleton on koiraton nainen..."


    • maamuliini

      Ihan turhaan pelkäät vuorotyön vaikutuksia, koira sopeutuu kyllä.. Tiedän monta tuttavaa joilla on koira ja tekevät vuorotyötä, itseni lisäksi.

      Mitä tuon toisen vastaajan viesteihin tulee niin onhan se koira yksin päivätyöläiselläkin päivällä, sama se milloin se on yksin. Koira pitää vaan heti opettaa, että ei huutelemalla ei saa huomiota.

      Se on kyllä totta että pientä koiraa ei heti saa jättää yksin 8 tunniksi vaan alkukuukausina pitäisi jonkun käydä sitä ruokkimassa ja ulkoiluttamassa työvuoron aikana (ei yöllä).
      Pienellä koiralla (niinku Cava) rakko on niin pieni ettei se kauaa pysty panttaamaan mutta meilläkin heti alusta asti koira on nukkunut yöt pissaamatta. Yleensä koira (kasvattajan mielipide) kuitenkin nukkuu sen ajan mitä et ole kotona tai nukut (koska kotona on hiljaista niin mieltää sen nukkumaajaksi) ja vaatiikin sitten paljon aikaa ja huomiota kun tulet kotiin/heräät.
      Päiväksi yksinolon ajaksi (ja yöksi) olisi hyvä rajata joku alue, jossa koira saa olla, jolloin se ei tunne oloaan turvattomaksi.
      Meillä koira on omassa huoneessa portin takana päivällä, kun ei olla kotona ja nukkuu siellä yötkin. Kahtena yönä huuteli ja kun siihen ei reagoinut lopetti sen. Nykyään se käy heti nukkumaan sinne, kun näkee portin menevän kiinni. Huoneessa on sille sallittuja leluja joilla voi sitten leikkiä jos sattuu heräämään. Pissat se tekee päivällä siellä paperille.

      Ainut mikä pienen pennun kanssa on negatiivista vuorotyössä, niin se että pentu vie alkuun energiat sinulta ja voi vähän väsyttää töissä ;).. ainakin itsellä kun on tottunut iltavuoroon mennessä nukkumaan pitempään niin alkuun ei siitä voinut haaveillakaan, kun koira tarvitsee aamuruuan jo kahdeksalta niin pitää herätä ajoissa. :)

    • Cavalierfani 100%

      Jos mitenkään mahdollista niin tee jotain näistä:

      - Vie koirasi alussa jollekkin tutulle hoitoon, joka on päivisin kotona, tai jolla on hyvin pentuihin sopeutuva koira

      - Ota jonkun tutun koira teille pennun seuraksi

      - Kissakaan ei olisi huonompi kaveri, ellei jompikumpi nyt sitten pidä tästä ajatuksesta, mutta voihan sitä yrittää totuttaa

      - Nuoria hoitajiakin on paljon, kunhan muistat ottaa rehellisen ja luotettavan

      - No... tuskin tätä nyt pystyt toteuttamaan, että ottaisit toisen koiran kaveriksi. Mutta suositus kuitenkin olisi ottaa toinen koira vasta kun edellinen on täyttänyt 2v, tai siitä eteenpäin. Ja sukupuoletkin on otettava huomioon!

      Toivottavasti tästä oli apua. Terveisiä sille sille hauvavauvalle, kunhan se pääsee maailmaan!

    • 2 spanielin omistaja :)

      Koira sopeutuu kyllä :)

      Alkuun tietty kannattaa sopia jonkun kanssa, että käy koiran päivisin pissittämässä ja ruokkimassa. Muun ajan pentu mitä luultavimmin nukkuu.
      Itselläni on kokemusta vuorotyöstä ja tällä hetkellä opiskelen ammattiin jossa vuorotyötä tulen tekemään. Eikä tuo 8h ole liian pitkä aika, JOS joku käy sen tosiaan pissittämässä ja ruokkimassa.

      Koira oppii olemaan yksin, jos paikalla ei jatkuvasti ole joku.. eli jos esim. viet pennun alkuaikoina pitkiksi ajoiksi hoitoon, voi olla että vanhempana se ei ymmärräkään miksi jäi yksin. Parin päivän vapaa pennun saapuessa on tottakai hyvä olla, mutta melko pian kannattaa jo siirtyä siihen rytmiin joka tulee jatkossa olemaan.

      Itse en ole pitänyt koiria minkäänlaisena esteenä omille jutuilleni, kuten erilaisille harrastuksille. Koirien on totuttava siihen, että mami saattaa joskus tulla ja mennä vähän eri aikaan, ongelmaa en siitä ala tehdä sillä koirat saattais sen huomata ja siitä saattaisi seurata ongelmia.. kuten tuhoamista jne.

      Eli kotiin tullessani en juurikaan huomioi koiria, vasta kun vaatteet pois päältä ja hengähtänyt, kutsun koirat ja rapsutan normaalisti. Mitään showta ei kotiintulosta siis kannata järjestää.. taikka lähdöstä, eli lähdet ihan normaalisti ja sanot vaikka heippa, ei kannata lääppiä liikaa ja tuijottaa koiraa surusilmin ;)

      Ja kannattaa aina järkätä tavarat lähtiessä niin, ettei koira pääse tuhoamaan tai järsimään juttuja joihin et hampaanjälkiä halua! Kokemuksesta voin kertoa, ettei ole kivaa kotiintullessa nähdä lempparikenkiä silppuna lattialla.. joista ehkä pari osaa iloisesti häntää heiluttavan koiran suussa :D Kun olisin voinut ne kengät lähtiessä laittaa kaappiin.. omavika, ei koiran.. jolle eniten tahtoisit ehkä huutaa :D

      Mutta tsemppiä sinulle koiranpennun hankintaan ;)

    • Macy_23

      Kiitos kaikille vastauksista ja hyvistä vinkeistä.
      Pentu on nyt varattu ja vielä pitäisi odotella kolme viikkoa, että saan sen kotiin. =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4459
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1420
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe