TV ikkunan eteen

.jannu

Kannattaako tv-pöytä laittaa ikkunan eteen? Olohuoneen ikkuna on n. 80cm korkeudella ja tv-pöytä on n. 45cm korkea ja televisio on 28" laajakuva kuvaputkella. Itse asiassa missään en ole vielä nähnyt tv:tä ikkunan edessä/alla, joten onko se järkevä ratkaisu?

Olemme etsimässä sopivaa tv-pöytää ja tarkoitus olisi asettaa se ikkunan eteen. Sen mukaan ollaan suunniteltu uusi järjestys huoneeseen.

12

2741

  Vastaukset

  • Sanotaanko, että ikkunan edusta on viimeinen paikka, johon tv:n sijoittaisin. Ainakin jos tulee vähänkin ikkunan eteen...

   Ikkunan eteen sijoittaisin mieluummin vaikka sohvan (sopivasti irti ikkunasta), ja kehystäisin sekä ikkunan, että sen edessä olevan sohvan sivuverhoilla. Ja muuta kalusteet sitten mukavasti ryhmässä sohvan ympärillä...jolloin tv: olisi joko sohvan edessä, tai sohvaan nähden sivuttain...jolloin tv:tä voi katsella joko sohvalla maate, tai sitten erillisistä tv-tuoleista/ nojatuoleista.

  • 300 eur/vuosi, 3000 eur/10 vuotta lähes pelkkää roskaa. Fiksu katsoo DVD:ltä mitä haluaa ja ostaa tvlupamaksuilla vaikka videotykin:

   http://www.pixmania.com/videoprojektori/fifi3_1973_pm.html

   Kukaan perheestä ei täten muyöskään tuijota liikaa tvtä vaan tekee jotain järkevämpää kuten lukee ,siivoaa tai urheilelee.

  • Toistaiseksi se varsinainen vastaus puuttuu. Taitaa kuitenkin olla makuasia, mihin tv:n pöytineen sijoittaa. Itselle tulee lähinnä mieleen silmiin kohdistuva rasitus, jos tv on ikkunan edessä. Eli ikkunasta tuleva valo sekä tv:n "häikäisy" yhtä aikaa samasta suunnasta käyvät varmasti silmiin...

   • tottakai se on makuasia...Ja eikös Tv:tä yleensä katsota iltaisin, jolloin ikkunasta ei varsinaisesti tule valoa..paitsi tietysti kesäiltaisin.
    Ja tv:n katseluunhan nimenomaan suositellaan, että Tv:n molemmin puolin, tai ja/ yllä olisi pehmeää valoa, jottei silmät nimenomaaan rasittuisi pelkästä tv:n valosta.

    Tv ikkunan edessä on mielestäni "ikkunan" pilaamista...jos nyt ei näkymä ikkunasta ole niin ruma/ mitäänsanomaton, että sen voi vallan hyvin peittää tv:llä ;-).


   • tvkatselija kirjoitti:

    tottakai se on makuasia...Ja eikös Tv:tä yleensä katsota iltaisin, jolloin ikkunasta ei varsinaisesti tule valoa..paitsi tietysti kesäiltaisin.
    Ja tv:n katseluunhan nimenomaan suositellaan, että Tv:n molemmin puolin, tai ja/ yllä olisi pehmeää valoa, jottei silmät nimenomaaan rasittuisi pelkästä tv:n valosta.

    Tv ikkunan edessä on mielestäni "ikkunan" pilaamista...jos nyt ei näkymä ikkunasta ole niin ruma/ mitäänsanomaton, että sen voi vallan hyvin peittää tv:llä ;-).

    Niin siis tietenkään tuo tv pöytineen ei peitä koko ikkunaa, eli maisemanäköala ei ole pilalla (tosin talvella se on). Lisäksi on sälekaihtimet ikkunassa.

    Mietin vain tuota silmien rasitusta. Kun olen näyttöpäätteen äärellä, niin silloin työvalon pitäisi osoittaa takaviistosta, ei päätteen takaa. Minulla oli kotona työpöydän valo näytön päälle osoittamassa ja se kävi silmiin. Kokeilin heijastaa näytön takaa, sillonkin kävi silmiin. Mutta jos kattovalon "loisteessa" istun näytön ääressä, tällöin ei käy silmiin. Mutta kyllähän luonnon valo on pehmeämpää, kuin sähkövalo :S Ja ei meidän olkkari nyt kuitenkaan pimeä ole, löytyy plafondia ja spottia ja tunnelmavalaisimetkin olisi ostoslistalla ;)


  • On ollut jo toistakymmentä vuotta telkkari ikkunan edessä. Syynä se, ettei ikkunasta tuleva valo heijastu tv-ruutuun. Jotenkin on kivempi istumasuunta, varsinkin jos on yhtään kivaa maisemaa, jota myös katsella. Mulla on yli kaksimetrinen taso, joka samalla tuo hyvin säilytystilaa.

   Vaan makunsa kullakin.

  • .... jos sulla ei ole mitään sitä vastaan, että maisemat ei enää näy kuten ennen.

   On sata kertaa parempi ratkaisu (sii tämä sinun) kun se, että laittaisit vastapäiselle seinällä, jolloin kaikki mahdollinen ikkunsta tuleva valo heijastuisi telkkariin,
   ja itse istuisitte vetoisan ikkunan edessä värjöttelemässä ( tai kuuman patterian edessä sulamassa).

   • No tuo tv-pöytä olisi nyt sitten suunnitteilla ikkunan eteen/alle, kunhan vain löytyisi sopiva pöytä ;)

    Mutta siinä ikkunan alla on lämpöpatteri. Mitenkäs se vaikuttaa televisioon? Jääkaappihan se ei ole, joten tuskin mitään haittaa patterista telkkarille koituisi? Sitä paitsi, se patteri ei ole koskaan ollut kuuma.


   • Uusissa taloissa vetoa ei tule ikkunasta: tosi on.
    Myöskään patterit eivät ole häiritsemässä, koska on lattialämmitys.

    Lisäksi taulutv-ei heijasta. Ja harvemmin tv:tä katsotaan valoisaan aikaan.

    Joten sohva ikkunan edessä aivan hyvä paikka, ja lisäksi sohvalta voi samalla katsoa maisemia, jos istuu mukavasti selkä käsinojaan päin, ja jalat rennosti sohvalla.


   • .jannu kirjoitti:

    No tuo tv-pöytä olisi nyt sitten suunnitteilla ikkunan eteen/alle, kunhan vain löytyisi sopiva pöytä ;)

    Mutta siinä ikkunan alla on lämpöpatteri. Mitenkäs se vaikuttaa televisioon? Jääkaappihan se ei ole, joten tuskin mitään haittaa patterista telkkarille koituisi? Sitä paitsi, se patteri ei ole koskaan ollut kuuma.

    Meillä oli sama mielessä ja päädyttiin lopulta, ettei pantu tv.tä ikkunan eteen. Patteria ei saa peittää ja toisaalta ikkunasta vähän vetää, joten mietimme, onko televisiolle liikaa lämpöerovaihtelua ikkunan edessä. No en mikään palopäällikkö ole, joten en tiedä, onko se turvallisuuskysymys sitten. Olen nähnyt yhden tulipalosammutusvideon, jossa tv oli ikkunan edessä ja syttyi palamaan ja saman tien verhot leimahtivat tuleen ja koko huone oli parissa minuutissa palanut. Joten siinä neuvottiin, ettei televisiota pidä laittaa ainakaan lähelle mitään herkästi palavaa - kuten ikkunaverhot. Teillä ratkeaisi ongelma kaihtimilla, mutta verhot eivät saisi roikkua eikä olla herkästi syttyvää eikä liian lähellä televisiota.

    Olette varmaan katsoneet myös huoneessa pistorasioitten paikan, ettei tarvise pitää jatkuvasti turhia jatkojohtoja? Niitäkään ei suositella kuin tilapäisratkaisuiksi, ei pysyväisratkaisuiksi.


  • on melkein pakko sijoittaa ikkunan eteen, koska ainakin vanhemmissa
   kerrostaloissa tv liittimet ovat ikkunan vieressä

   • Joooo aurinko kiittää


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   60
   1348
  2. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   186
   1332