Walesinspringerspanieli

Keira..^

Hei welshin omistajat!

Olis hieman kysyttävää walesinsprinkusta, sillä olisimme ihastuneet kyseiseen rotuun. Kun asumme omakotitalossa, iso metsä aivan vieressä, jossa voisi juoksennella vapaana (silloin tällöin myös ystäväni 3 koiran kanssa) Näyttelyissä tulisi varmasti käytyä, ja varmasti agilityä ja TOKOa tulisi kokeiltua. Meillä on melko pieni mökki, jonka edessä järvi jossa puljaisimme mielellämme. Metsästys taas ei tulisi kuuloonkaan. Olen lukenut rodusta paljon, mutta olisi mukava kuulla rodusta kokeneilta. Ongelamana onkin meijän 3 vuotias tyttö kissamme joka ei voi sietää muita eläimiä. Sietääkö welshi kisuja jos pentuna jo yrittäisi niitä totuttaa? Kissasta emme hevin luovu, mutta koirakin olisi suuri unelma. Sopisiko Welshi meille?

22

6585

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • (//&%

      Hieno rotuvalinta! ;)
      Ainakin puitteet teillä olisi todella upeat walesia ajatellen, nehän rakastavat juosta temmeltää metsässä ja ainakin meidän neidin lempparipuuhaa on koirapuistossa toisten koirien kanssa vouhkaaminen. Myös tuo mökkihomma on hieno juttu. Walesit rakastavat uimista! Meidän koiraa tuskin saa pidettyä ensi kesänä pois järvestä kun taas mökille mennään....

      Walesi on erittäin ihmisrakas ja sosiaalinen rotu. Ulkonakin kaikki vastaantulijat pitäisi päästä moikkaamaan ja tässa kohtaa kannattaakin yrittää kouluttaa koiraa heti pennusta niin, että ihan kaikkien kohdalla ei tarvitse pysähtyä. Energiaa riittää kuin pienessä kylässä ja walesi tarvitseekin paljon liikuntaa. Meillä ainakin tuo energia puretaan ulkona lenkillä tai koirapuistossa ja sisällä sitten ollaan hissukseen ja ihan rauhassa. No joo, välillä innostutaan riehumaan sisälläkin. ;) Nenätyöskentely on walesille erittäin tärkeää ja pennullekin kannattaa heti alusta lähtien tehdä aarteenetsintäleikkejä ja vähän myöhemmin mennä kenties jollekin jälkikurssille tms. Tokoilussa walesi ei välttämättä ole parhaimmillaan - se keskittymiskyky kun ei aina ole priimaa! Tämä rotu vaatii ehdottomasti huumorintajuisen omistajan - monissa tilanteissa ei yksinkertaisesti voi kuin nauraa!!

      Meille walesi on tuonut niin paljon hauskoja hetkiä ja iloa arkeen, että en kyllä pois antaisi mistään hinnasta.

      Tuohon kissa-asiaan en valitettavasti osaa ottaa kantaa, koska siitä ei ole kokemusta. Voisin kyllä kuvitella ettei mitään ongelmaa olisi, sillä meillä ainakin ollaan kaveria kaikkien koirien ja ihmisten kanssa. Kerran meidän walesi (reilut 10 kk) on kissan nähnyt ja silloin kylläkin pöhisi ja yritti haukkua, mutta uusi ja ihmeellinen asiahan se olikin. Kenties jos ihan pennusta asti tottuu olemaan kissan kanssa samassa huushollissa, ei ongelmia synny!?

      • omistaja!!

        Aivan mahtava rotu!!
        KUten edellisessä sanottiin olosuhteet teillä on mahtavat!

        Meilläkin pikku tyty on uimamaisteri:D Rotu on sosiaalinen *tietysti sekin on koirakohtainen* mutta harvemmin nähnyt vihaista tai kovin arkaa welshiä.. Rotu viihtyy luonnossa! tuo metsästysvietti...ei meillä ainakaan ole ollut ongelma sillä olemme opettaneet koiralle että kun ollaan vapaana tietyissä paikoissa niin välimatka meihin on tietty. Tutuissa paikoissa tietysti eriasia,mutta ainakin meillä ja tuntemillani welshin omistajilla taitaa olla niin että koira pitää huolen siitä että omistaja/ hoitaja on koko ajan nähtävillä.

        Todellakin huumoria tarvitaan tämän rodun kanssa:DMeilläkin miljoonia nauruhetkiä tullut joita en vaihtaisi pois mihinkään:D Ja tuo ihana nappisilmäinen tuijotus *kukapa ei sulaisi*

        Suosittelen toki welshiä!! aivan ihanan energinen rotu:D juurikin siihen jos haluat harrastaa koiran kanssa jotakin! mutta siihen että keskittymiskyky....noh se on sitä.. Ei niin kamalan pitkää:D mutta senpä takia welshi on niin ihana:D *Mutta tietysti kaikki on koirakohtaista* ja riippuu myös omitajista

        Onnea koiran ostoon


    • Keira..^

      Huumorintajuista ja leikkisää koiraa kaipailemmekin :D Varmasti saisi paljon erilaisia ja kokoisia leluja leikättäväkseen ja pureskeltavakseen. :P Vaikka ei sitä koiran rakkautta saa pelkällä rahalla.
      Ja ei meijän välttämättä sinne mökille asti tarvitse körrytellä jotta päästäis uimaan ku uimaranta on 10 minuutin kävelymatkan päässä muutenkin..
      Tarvitseeko walesi muuten talvella minkäänlaista lämmitettä? esim. lämpömanttelia?

      • (//&%

        Vaikka walesilla ei varsinaista aluskarvaa olekaan, se tarkenee suhteellisen hyvin pakkaskelilläkin. Tosin yli -20 mentäessä lienee joku takin tapainen kohdillaan. Mutta eipä sitä noilla pakkaslukemilla varmaan järjettömän pitkiä lenkkejä tehdä muutenkaan....

        Noista leluista... walesi on sitä tyytyväisempi mitä isompi leluvarasto sillä on. ;) Vaikkakin suurimman tyydytyksen se saa siitä että saa olla omistajiensa lähellä ja touhuta kaikkea mitä ihmisetkin - haluaa siis olla kaikessa mukana mitä tapahtuu ja seuraa kuin hai laivaa! Ollaan yritetty vähän kouluttaa meidän neitiä siihen, että joka kerta kun mamma nousee sohvalta, ei sen ole pakko kipittää perässä. Mitään radikaalia edistystä ei ole tapahtunut.... ;)) Mutta täytyy kyllä myöntää, että jos yht'äkkiä meidän neiti ei enää kipittäisikään perässä joka paikkaan, olisi se aika outoa.


    • Elisama

      Hyvin riistaviettinen, muista se.
      Metsässä vapaana juostessa lähtee herkästi hajujen ja eläinten perään.
      Jos ei ole tarkoitus metsästää niin olisi ehkä parempi sellainen rotu joka ei ole niin kiinostunut riistasta.

      • (//&%

        Meidän walesi ei kertaakaan ole lähtenyt omille teilleen metsässä vapaana ollessaan, vaikkakin remmilenkeillä jänikset, linnut ja oravat "saavat kyytiä". Metsässä koiruus juoksee jonkin matkaa meidän edellä, saattaa hävitä näkyvistäkin, mutta jää aina jonkun matkan päähän odottamaan että isäntäväki varmasti tulee perässä!
        Ennemminkin koira pitää huolen siitä että porukka pysyy kasassa.

        Tuo riistaviettisyys ja karkailu lienee hyvin koirakohtaista, kuten joka rodulla.

        Osoitteessa http://www.koiranjalostus.fi/Koiranhankintaopas_net.pdf löytyy erittäin hyvin ylösajavia koiria (kuten walesi) kuvaava teksti, kannattaa lukea!


      • suvusta
        (//&% kirjoitti:

        Meidän walesi ei kertaakaan ole lähtenyt omille teilleen metsässä vapaana ollessaan, vaikkakin remmilenkeillä jänikset, linnut ja oravat "saavat kyytiä". Metsässä koiruus juoksee jonkin matkaa meidän edellä, saattaa hävitä näkyvistäkin, mutta jää aina jonkun matkan päähän odottamaan että isäntäväki varmasti tulee perässä!
        Ennemminkin koira pitää huolen siitä että porukka pysyy kasassa.

        Tuo riistaviettisyys ja karkailu lienee hyvin koirakohtaista, kuten joka rodulla.

        Osoitteessa http://www.koiranjalostus.fi/Koiranhankintaopas_net.pdf löytyy erittäin hyvin ylösajavia koiria (kuten walesi) kuvaava teksti, kannattaa lukea!

        Onko pennun vanhemmat riistaviettisiä, vai onko suvun koirat valittu jalostukseen näyttelymenestyksen ja seuraluonteen ansiosta? Toiset suvut ovat riistaviettisempiä kuin toiset...kannattaa kysyä kasvattajalta.


    • PAATU

      mietiskelit tuossa viestissä koiran ja kissan mahdollista ystävyyttä. meidän perheeseen muutti walesi viime vappuna ja ennestään meillä oli jo kaksi kappaletta hyvin omanarvonsa tuntevia kissa herroja ikää kaksi vuotta. kannattaa tutustuttaminen tehdä täysin kissan ehdoilla eikä kannata säikähtää vaikka aluksi tunnelma on kissan puolelta suorastaan jäätävä. kahden päivä mökötys ja mielenosoitus saunanlauteilta ei siis ole vakavaa. meillä tilanne muuttui nopeasti ja kissalauman johtaja otti meidän adhd-hirviön lauman jäseneksi. kaveruksiksi heitä voi jo jopa sanoa silla molemmat sekä kissa että koira mahtuvat samaan sänkyyn ja koiran ollessa ulkoilun jälkeen märkä kissa luonnollisesti puhdistaa koiran. toinen kissoista ei ole vielä lunastanut koiran kanssa yhteistä twin peaks- korua mutta voi sanoa että he sietävät toisiaan...koiraa kyllä kiinnostaisi ystävyys enemmänkin mutta kissaa ei vaan voisi vähempää kiinnostaa. luulen että teilläkin kaikki sujuu hyvin. on vaan annettava aikaa tutustua ja muista että olisi hyvä että tutustuminen hoidetaan kissan ehdoilla niin ettei se pelkää.

    • kanssa eloa

      Meilläkin on kaksi walesia,joista toinen toivottavasti odottaa pentuja :) ( muut koirat)sekä kissa. Kissa ei oikein piittaa noista koirista, mieluummin on omissa oloissaan.

      Pentueista kannattaa katsella www.springerspanielit.com sivuilta.

    • bnfmnfhj

      mitä teidän welshi pennut on maksanut...kun ei oo harmainta hajuakaan

      • (/&%%¤

        Me maksoimme viime keväänä mahtavasta pennustamme 900 €. Normihinta taitaa olla tuo 800-900 €....


    • Keira..^

      Kiitos paljon vastauksistanne, oli mukava lukea kokemuksistanne :P
      Nyt meille on sit varattuna walesityttö. Toukokuun puolessa välissä sen kotiin haemme :)

      • -walesineiti-

        Minkälaisia kokemuksia teillä on eri kasvattajista. Keltä olette koiranne hankkineet. Olen itsekkin walesia hankkimassa, mutta kaipaisin kokemuksianne eri kasvattajista. Ketä suosittelette?


      • walesi-ihminen
        -walesineiti- kirjoitti:

        Minkälaisia kokemuksia teillä on eri kasvattajista. Keltä olette koiranne hankkineet. Olen itsekkin walesia hankkimassa, mutta kaipaisin kokemuksianne eri kasvattajista. Ketä suosittelette?

        Meillä on kohta vuoden vanha walesineito Doniol-nimisestä kennelistä Tuusulasta. Olen ollut todella tyytyväinen kasvattajaan ja häneltä voi aina kysyä, jos jokin asia mietityttää. Hän pitää myös muutenkin yhteyttä kasvattiensa omistajiin. Donioliin on tänäkin kesänä suunnitteilla pentue ulkomailta tuodulle Viiville. Kannattaa tutustua nettisivuihin doniol.com ja ottaa yhteyttä Mirkaan sähköpostilla (löytyy nettisivuilta). Minä ainakin suosittelen täydestä sydämmenstänio Doniolia. Tämän parempaa kasvattajaa en voisi kuvitella. =)


      • ((&&%%
        walesi-ihminen kirjoitti:

        Meillä on kohta vuoden vanha walesineito Doniol-nimisestä kennelistä Tuusulasta. Olen ollut todella tyytyväinen kasvattajaan ja häneltä voi aina kysyä, jos jokin asia mietityttää. Hän pitää myös muutenkin yhteyttä kasvattiensa omistajiin. Donioliin on tänäkin kesänä suunnitteilla pentue ulkomailta tuodulle Viiville. Kannattaa tutustua nettisivuihin doniol.com ja ottaa yhteyttä Mirkaan sähköpostilla (löytyy nettisivuilta). Minä ainakin suosittelen täydestä sydämmenstänio Doniolia. Tämän parempaa kasvattajaa en voisi kuvitella. =)

        Meidän walesi-neiti on hankittu Benchmark-kennelistä Hyvinkäältä. Pelkkää hyvää sanottavaa!! :)


    • Tän homman aloittaja

      Witsit, huomasin tuossa lueskellessa että ompa samanlainen teksti ku mie aikoinaan kirjoitin :o ja herranjestas, samanlainen nimimerkkiki! Meinasimpa vielä vastatakki ku on tollasesta tilanteesta kokemusta :---DDDD Tajusinpa sitten että sehän onki miun kirjottama teksti! Ja nyt sit 1,5 vuotiaan walesin omistaja :)) Ja pakko tähän viel änkee et ne on tullu ihan loistavasti toimeen, nuo kissa ja walesin höselö siis. Kisusta en tiiä mut koira rakastaa kyl tätä mein kisua ihan yli kaiken :-).
      Ja vois sanoo et kaikki nuo on toteunu, vaikka koira ei mitenkää unelma tottelevaisuus ole. Karkaa kun vaan tilaisuuden saa! D: Eikä voida pitää yhtään vapaana ;(
      En usko et täälä nyt niin saa mtn mainostaa ni jätän sanomatta kenneli :S

      Joo sori, vähän ohi aiheen mut tässä tekemisen puutteessa kirjotin. :P

    • itsepäinen?

      Itselläni on ollut kolme vuotta weilssi ja poika on yhdeksän vuotta. eli tuli meille kuusi vuotiaana.
      Pihapiiri kuulostaa todella hyvältä. Mutta weilssillä virtaa metsäkoiran veri suonissaan ja se erittäin mieluusti on metsässä ja työntää päänsä sinne sun tänne.

      Luonteeltaan poju on utelias ja haluaa joka paikassa misä tapahtuu jotain. Perheenjäsentemme perässä se seuraa joka askeleen. Olohuoneesta ei pääse keittiöön ilman etteikö koira seuraa valppaana.
      En tiedä kuinka tyypillistä on, mutta koira on itsepäinen. Monetkerrat ollaan saatu lenkilläkin tehdä kaikkemme että poju tulisi samaan suuntaan. Eli minulta vaditaan pitkäjänteisyyttä weilssin omistajana. toista oli collien kanssa, joka minulla oli ennen weilssiä.
      Koira haluaisi tehdä tuttavuutta kaverin kissaan ja yleensäkin kissoihin, mutta sen parhaaksi olen pitänyt ne puolentoistametrin säteellä toisistaan :D

    • Koirunkamu.

      Mulla on yksi 8-vuotias walesi, ja se ei totta vie ole rotumääritelmän mukainen. se tykkää juosta kyllä vapaana, mutta ei esimerkiksi ole innokas lähtemään lenkille. mun kaverin walesi on ihan erilainen. Se on tosi tottelevainen ja oppii aika nopeesti, ja kyllä varmaan kissoistakin tykkää, jos siihen totuttaa. Meillä sisko harrastaa Nepin kans agilityä ja tokoa, ja niissä on pärjännyt. Näyttelyt on jäänyt haaveeksi alapurennan takia, ja mätsäreihin ei ole viitsitty vaivautua. Kyllä teille varmaan walesi sopii, koska ne on tavallisesti energisiä, ja tykkää juoksemisesta. Metsästystä ei meillä harrasteta, mutta useimpien lintujen ja oravien perään neppi kyllä lähtee juoksemaan.

      • puhuminen

        Kasvattajista puhuminen näillä palstoilla ei ole oikein suotavaa. Vaikka sen tekisi "hyvällä" ja positiivisessa hengessä. Moni kasvattaja ei yksityishenkilönä kuitenkaan ehkä pidä siitä, että kasvatustyötä ja ja kasvattajia verrataan toisiinsa. Eli jatkossa kannattaa jutella näistä asioista vaikka e-mailin välityksellä.


      • Walesit98
        puhuminen kirjoitti:

        Kasvattajista puhuminen näillä palstoilla ei ole oikein suotavaa. Vaikka sen tekisi "hyvällä" ja positiivisessa hengessä. Moni kasvattaja ei yksityishenkilönä kuitenkaan ehkä pidä siitä, että kasvatustyötä ja ja kasvattajia verrataan toisiinsa. Eli jatkossa kannattaa jutella näistä asioista vaikka e-mailin välityksellä.

        Kannatan tätä! Paras rotu todella sosiaalinen ja virkeä. Meidän welssityttö on Twittersin kennelistä. Hieman ylivilli rotu on kyllä :)


      • koirarakas00
        Walesit98 kirjoitti:

        Kannatan tätä! Paras rotu todella sosiaalinen ja virkeä. Meidän welssityttö on Twittersin kennelistä. Hieman ylivilli rotu on kyllä :)

        Moi, Haluaisin meidän perheellemme walesinspringerspanielin. Meillä on toinen koira, joka on vehnäterrieri ja se on 1vuoden4kk vanha ja tulee tosi hyvin toimeen muiden koirien kanssa :----) Käymme n.joka päivä koirapuistossa ja äiti tekee sen kanssa sellaisia 2 tunnin lenkkejä. Sopisiko walesinspringerspanieli meidä perheeseemme? Perheeseemme kuuluu myöskin kissa joka tulee hyvin toimeen nykyisen koiramme kanssa, eikä ikinä satuttaisi tahalleen ketään. Perheeseemme kuuluu myös isoveljeni ja hän on 15 ja pikkusiskoni, joka on 9v. Itse olen 13 vuotias =)
        ps. voisitteko samalla kertoa hyviä kenneleitä joihin voi luottaa? =)


      • welshin omistaja...
        koirarakas00 kirjoitti:

        Moi, Haluaisin meidän perheellemme walesinspringerspanielin. Meillä on toinen koira, joka on vehnäterrieri ja se on 1vuoden4kk vanha ja tulee tosi hyvin toimeen muiden koirien kanssa :----) Käymme n.joka päivä koirapuistossa ja äiti tekee sen kanssa sellaisia 2 tunnin lenkkejä. Sopisiko walesinspringerspanieli meidä perheeseemme? Perheeseemme kuuluu myöskin kissa joka tulee hyvin toimeen nykyisen koiramme kanssa, eikä ikinä satuttaisi tahalleen ketään. Perheeseemme kuuluu myös isoveljeni ja hän on 15 ja pikkusiskoni, joka on 9v. Itse olen 13 vuotias =)
        ps. voisitteko samalla kertoa hyviä kenneleitä joihin voi luottaa? =)

        Onko muut perheenjäsenet asiasta samaa mieltä? Onko äitisi (tai joku muu teistä) valmis hoitamaan sen lenkitykset, ne eivät nimittäin hoidu siinä samalla yhdessä´? Edellinenkin koiranne on suht nuori, onko sillä perustottelevaisuus hyvällä mallilla? Itse odottelisin vielä jonkin aikaa.

        Welshi (ainakin meillä) rakastaa liikuntaa ja tarvitsee paljon toimintaa. Ei vain sitä lenkkeilyä, vaan jäljestystä, arkielämän toimintaa (se haluaa osallistua kaikkeen, kuten siivoukseen ja pyykinpesuun). Jopa ärsyttävän paljon. Meillä koira kuuluu mallista oppijoihin, se katselee hetken, ja yrittää samaa perässä. Se haluaisi ehdottomasti mennä trampallekin muksujen mukana, kauniisti kiipeää niitä portaita myöten ylös, joten vahdittavaa piisaa. Päivittäin meidän ukkomme lenkkeilee noin nelisen tuntia, suuri osa ihan luonnossa, mutta myöskin reippaampaa liikuntaa.

        Moni springerin omistaja kertoo tuhoista ja muusta yliaktiivisesta toiminnasta. Meillä ei ole näistä varsinaisesti kokemusta, mutta koira on pennusta asti opetettu olemaan myöskin rauhassa. Siis sisällä levätään, ja minkäänlaista riekkumista ei olla sallittu, rauhallinen osallistuminen on ihan jees. Koiran mielestä lelujen kerääminen on tosi kivaa hommaa, kun sitä tehdään yhdessä. Mutta meillä on lähdetty siitä, että ihminen tekee aloitteen. Se on toiminut hyvin, mutta on muistettava, että se tuo mukanaan myös suuren vastuun, sitä toimintaa on järjestettävä. Welshi keksii kyllä muuten itse virikkeitä itselleen, ja niistä osa on valitettavasti ihmisen mielestä hyvinkin ikäviä.

        Itse pidän welshiä hiukan sellaisena Höhlänä, se ei kyllä ole varsinaisen älykäs koira, mutta sen ehdoton vahvuus on suuri toiminnanhalu. Kun vertaan aikaisempiin paimenkoiriin, välillä se tuntuu aika yksinkertaiselta tyypiltä. Ehdoton etu on sen sopetuvuus, se on mielellään mukana missä vaan, eikä turhia stressaa ympäristön muutoksista, kunhan vain se perhe on mukana. Tapaturma-altis tuo meidän ukko ainakin on, mutta toisaalta, pikku kolhut se unohtaakin samantien. Mutta saattaa toistaa saman typeryyden seuraavana päivänä. Se ei juurikaan mieti, mitä se tekee, vaan innostuu samantien. Tämä on johtanut muunmuassa muutamaan noloon hyppäykseen auton konttiin, ennen kuin sitä on edes ehditty avaamaan. Tuloksena hämmentynyt ilme, ja kuolavana takaikkunalla. Seuraava koiramme ei tule olemaan welshi, vaikka siinä ei varsinaisesti olekaan mitään vikaa. Me vaan olemme enemmänkin palveluskoiratyyppejä. En sano, etteikö meillä tulisi koskaan uutta welshiä, mutta ainoana koirana ei kiitos. harrastuskoiramme tulee olemaan hyvin erityyppinen. Meillä on aina ollut vähintään se kaksi koiraa, toinen sellainen aktiiviharrastuskoira, ja toinen enempi lemmikki eli seurakoira. Tämä welshi on se lemmikki, vaikka se myöskin kanakoirana palvelee. Hyväntahtoinen sohvanvaltaaja, josta saa lenkkiseuraa säässä kuin säässä :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8036
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1866
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe