millaista vaatetta maaliskuussa

.....................

Hei! Olemme lähdössä 17.3 azoreille. Nyt pohdituttaa millaista vaatetta kannattaa ottaa mukaan, sadetakin lisäksi =) onko shortseille mitään käyttöä, vai kannattaako varautua pidemmällä vaatekerralla enimmäkseen? ettei tule turhia vaatteita mukaan =)

5

1451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Azoreiden säästä maaliskuussa kerrotaan neljä riviä alempana. Azorien ilmastoa ja säätyyppiä on käsitelty tällä palstalla useastikin. Löydät nämä keskustelut esim. haulla 'azorien/azoreiden sää'; haku sijaitsee tämän keskustelupalstan yläosassa.

      Päivälämpötila jää maaliskuussa yleensä hieman alle 20 C:n mutta auringossa päästään kyllä yli 20 C:n lukemiin. Yö- ja päivälämpötilojen erot saattavat olla hyvin pienet, vain viitisen astetta. Paikallisia nuoria näkee shortseissa ympäri vuotta. Jos shortsit eivät tulisi matkaan, niitä ja muutakin vaatetta myydään täällä kohtuuhinnalla.

      Sateet kestävät täällä harvoi yhtämittaisesti päiväkausia, mutta kuuroluonteiset sateet ovat tavallisia. En kuitenkaan tarvitse Ponta Delgadassa sadevaatteita enempää kuin Helsingissäkään.

      Tänään oli mitä kaunein aurinkoinen päivä, pääsimme ilmeisesti ainakin 18 C:een, yöllä täällä Ponta Delgadassa oli 14-15 C. Meriveden lämpö on nyt 17 C.

    • Tarkkailin tuolla kadulla, mitä ihmisillä on päällä,. Lämmintä täällä Ponta Delgadassa on tänään perjantaina 18-19 C, myös viime yö oli lämmin, 16 C. Maaliskuun lämpötilat eivät yleensä ole edellämainittuja korkeampia, mutta hieman alempia ne voivat olla.

      Osalla nuorempaa väkeä ja ruumiillista työtä tekevillä oli yllään T-paita, suurimmalla osalla pitkät housut, mutta joitakin bermudapituisia shortsejakin näkyi. Joillakin oli college, joillakin kevyt pusero. Vastaan tuli muutama tanskalainen turisti (he käyvät täällä ympäri vuoden). Heistä joku oli lyhythihaisessa paidassa, joku bermudapituisissa shortseissa, jollakin oli päällään fleece.

      Toivon, että saat ylläolevista havainnoista jonkin verran vinkkkiä, mitä ottaisit mukaan matkalle. Täällä asuvana pukeudun lämpimämmin kuin satunnainen matkailija, paikallisten tapaan, kylmyys ja lämpimyyskin kun ovat tiettyyn asteeseen saakka suhteellisia käsitteitä.

      Panin päälleni farkut, t-paidan ja pitkähihihaisen kauluspaidan ja keskipaksun villapaidan. Viimeksi mainitun riisuin Kauppahallissa, kun tuntui hieman lämpimältä enkä käyttänyt villapaitaa enää paluumatkalla.

      Ulkopukeutumiseemme vaikuttaa jonkun verran kotiemme sisälämpötila, joka tähän aikaan vuodesta on kaukana monien suomalaisten runsaasta 20 C:sta, keskimäärin 17-19 C. Usein ulkona tuntuu lämpimämmältä kuin sisällä. Vain harvassa kodissa on lämmitys eikä sitä oikeastaan täällä tarvitse, ei ainakaan, jos huonetilassa on kosteudenpoistaja ja jos talon rakennustapa on vähintään keskinkertainen.

      Kun sisällä on viileää, panemme vähän enemän vaatetta päälle ja lämpimistä pyjamista, kotitakeista ja peitteistä täällä ei ole puutetta eivätkä ne maksa suomalaiseen hintatasoon verrattuna paljon.

      Halvin käyttökelpoinen vaate on suomalaisen hyvän käytetyn (UFF) vaatteen hintaista.

      • .........................

        Kiitos infosta. Enköhän nyt osaa ottaa tarpeellista vaatetta mukaan ja tosiaan:mitä ei ole mukana, voi aina ostaa =)


    • matkustamassa..

      Noista vinkeistä tulikin tarvittava vaatetus aikalailla selville, mutta millaiset kengät kannattaa mukaan varata, esim. retkiä ajatellen. Ei varmaan kiiltonahkakengissä kannata lähteä... Onko sporttisandaalit hyvät, vai onko parempi ottaa esim. lenkkaria, vaelluskenkää tms. mukaan?? Ei viitsisi koko kenkäarsenaalia mukaan raahata..

      • Hispanian retkillä selviää kunnon kävelykengillä. Ne ja/tai "iskunvaimentajilla" varustetut ulkoilukengät ovat hyödylliset liikutaessa Pontan Delgadan epätasaisilla laava-kalkkikivi päällysteisillä kaduilla. Hyväpohjaiset sandaalit ovat myös varsin käyttökelpoiset.

        Paikallinen naisväki hallitsee kävelyn piikkareilla epätasaisilla kaduillamme ja apteekit myyvät jos jonkinlaista silikonipehmustetta hankauma- ym. jalkavaivojen varalta.

        Vaelluksille suositellaan vaelluskenkiä tähän aikaan vuodesta ja syksyllä, kesällä niillä selviää lenkkareilla. Vähäsaeisimmat kuukaudet ovat heinä- ja elokuu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe