HURGHADA - KAIRO

Jannukka

Olemme miehen kanssa kahden lähdössä Hurghadaan maaliskuussa. Kairosta haluaisimme kuitenkin käydä pyramidit bongaamassa.

Onko kellään kokemusta kuinka kannattaisi matka järjestää? Ostaa jo Suomesta Finmatkoilta, vai paikanpäältä vasta?

Mitä kannattaa huomioida ja muistaa reissulle lähtiessä?

9

3378

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niina=))))

      Varattiin jo matkatoimistossa Suomessa Cairon yhden päivän retki Hurghadasta. Aika rankka reissu, koska lähtö yöllä kahden maissa ja yö linkassa. Sitten pitäsi olla pirteänä pyramideilla ja museossa :D Mutta on kyllä sen verran mahtava kaupunki ja nähtävyydet että ehdottomasti käymisen arvoinen retki :)
      ottakaa ainakin vettä paljon mukaan ja vessapaperia.
      Paikan päältä ostettuna matkat yli puolet edullisempia joten kannattaa ostaa sieltä. Me ostettiin ihan siksi jo etukäteen kun lomalla yleensä ei sitten saa aikaiseksi kierrellä kauppoja/matkatoimistoja.

      • 2 x Kairossa

        käyneenä koska en voi viestittää iloisista kokemuksista siellä. Kaikkien mahtavien kulttuuripläjäyksien (pyramidit, museot, kulttuuri yleensä) peittävät mahtavat ripulipaskatulvat jotka tulevat Sinusta.

        Ensimmäisellä matkallani -69 sain punataudin joka vaati sairaalahoitoa 4 pv.

        Toisella matkallani makasin wc- istuimen ympäri kietoutuneena 2 pv. Hiljaiset hetkeni katkaisi ainoastaan vaimoni joka välillä tuli häiritsemään. Oksensi ja pas..... Sama tauti.

        Muista että arabit vihaavat yli kaiken meita valkoisia. Sylkevät ruokaamme jos se on mahdollista..

        Varovaisuutta ja tarkkuutta hygieniaan niin tulette nauttimaan Egyptistä.

        Ps. papereista ei ole mihinkään, pakko käydä suihkussa joka kerta kun....


        Hauskaa matkaa; itsepä meet toivottaa 27 x Pattiksella ollut..


    • tai kahdeksi

      Kairon reissu kannattaa ilman muuta tehdä, itse otin aikoinaan Finnmatkoilla kahden päivän reissun Kairoon ja toisella reissulla yhden päivän reissun Luxoriin. Molemmissa bussimatka on rasittava, mutta kohteet ovat näkemisen arvoiset.

      Suomalaisten matkanjärjestäjien retket ovat reilusti kalliimpia kuin paikallisista matkatoimistoista ostetut, mutta ulkomaisten matkanjärjestäjien käyttämät bussit ovat hyvätasoisia ja mukana on opas, joka kertoo mielenkiintoisia juttuja. Jos kielitaito riittää pelkästään vieraskieliseen opastukseen, kannattaa kysellä myös paikallisista matkatoimistoista. Kairo bussilla yhdessä päivässä on aika raisu reissu, kohtuuhintaan voisi saada paikallisilta myös sisäiset lennot? Ainakin Sharmissa lentovaihtoehto Kairoon on harkitsemisen arvoinen.

      Kahden päivän reissu on inhimillisempi ja Kairossa käytettävät hotellit aivan erinomaista tasoa. Bussiretkissä lähtöaika on epäinhimillinen siksi, että kaikki Kairoon ja Luxoriin menevät turistibussit kootaan aamuyöllä tiettyyn paikkaan tiettyyn aikaan mennessä yhtenäiseen vartioituun letkaan ja perillä ollaan sitten hyvissä ajoin aamupäivällä.

      Mukana on hyvä kuljettaa aina reilusti vettä ja retkillä jotain pientä naposteltavaa sekä omat vessapaperit. Bussissa jäähdytys voi olla tosi tehokas eli myös jotain pitkähihaista mukaan, sen alla on mukava torkkua. Ennen retkeä mahalääkitys kuntoon jos on vähänkään merkkejä siihen suuntaan. Bussin vessa ei välttämättä kestä kovin isoa joukkoa mahavaivaisia eikä pysähdyspaikkoja ole kovin montaa. Muistaakseni yksi aaamiaispysähdys oli ja siellä kunnon vessat ja mahdollisuus ostaa juomapulloja ym.

    • henne91

      Palasin juuri viikon reissulta Kairosta kädet täynnä hyttysenpuremia ja järkyttävä väsymys päällä. Edellinen reissu Sharm el Sheikiin sai innostumaan Egyptistä vielä toistamiseen, kun tuolla reissulla pyramidit jäivät ajanpuutteen vuoksi näkemättä. Nyt tahdon jakaa muiden kanssa joitakin vinkkejä, jos aiotte reissulle Kairoon (tosin en suosittele kuin päivän tai kahden reissun sinne jostain siistimmästä ja viihtyisämmästä lomakohteesta käsin)

      Kairo on todellakin iso paikka, suorastaan kaoottinen (varsinkin liikenne). Itse yövyimme muutamassa noin kolmen tähden luokituksen saaneessa hotellissa, emmekä voineet kehua yhtäkään: hyttyset pääsivät surkeiden eristysten kautta sisälle, meteli kadulta kuului jopa 8-kerrokseen ja puhtaus oli jopa vähiin mukavuuksiin tottuneelle turhan alhainen. Carlton-nimisestä hotellista jouduimme lähtemään pois sen takia, että kadulla jotain äärettömän kovaäänisiä sireeni-leluja myyvä mies soitti sireeneitään noin aamuseitsemästä aina yöllä yhteen ja meteli soi korvissani vieläkin. Lisäksi ainutkaan hotelli ei ilman lisämaksua (lue: koko vuorokauden huonehintaa) antanut käyttöömme huonetta iltakuuteen asti, kun olimme lähdössä lentokentälle - jouduimme siis maksamaan täydestä yöstä vain parin tunnin takia.
      Koko viikon saimme siskoni kanssa kuulla vislausta ja huutelua egyptiläisiltä pojilta. Mekkoon tai lyhyeen hameeseen ei todellakaan tullut mieleen pukeutua lisähuomion välttämiseksi, sillä kaduilla todellakin käännyttiin katsomaan ja tultiin jopa koskettamaankin. Ilman miesseuraa en länsimaalaisen naisen suosittele liikkuvan Kairon kaduilla edes päiväsaikaan, vähintäänkin juttuseuraa tällöin olisi liikaa luvassa.

      Se hyvä puoli egyptiläisissä oli, että avulaita he ainakin olivat - suurin osa tosin rahaa vailla jokaisesta pikkuavusta. Myös nähtävyyksillä on syytä jättää kaikenlaiset "can I take a picture of you?"- kyselyt omaan arvoonsa, sillä rahaa heistä jokainen on vailla - myös poliisit Gizan pyramideilla tekivät lisätienestiä turisteja kuvaamalla! Itse saimme juuri pyramideilla toisena matkapäivänämme kannoillemme oppaan, joka kierrätti meitä noin puoli tuntia. Luulimme hänen kuuluvan sisäänpääsymaksun hintaan, mutta eipä mitä - kahtakymmentä euroa vailla hän oli kierroksen lopulla. Näihin vaatimuksiin ei kannata ihan heti suostua, itse maksoimme hänelle vain kohtuulliseksi näkemämme summan. Tarvittavan neuvot kannattaa mahdollisuuksien mukaan kysyä puku päällä kulkevilta, koulutetuilta miehiltä, jotka luultavasti osaavat englantia muita paremmin eivätkä ole rahaa vailla.

      Tinkimiskulttuuriin tutustuimme myös ja huomasimme, että helpoimmaksi tinkiminen osoittautui naiskauppiaiden kanssa, sillä heidän kanssaan se sujuu nopeammin eivätkä he nyhdä niin suuria summia turistirihkamasta (basaarissa mieskauppias ei suostunut myymään vatsatanssihuivia alle niiden euron, viereisen kojun naiskauppiaan kanssa tingin hinnan samasta huivista reiluun kahteen euroon...).

      Myös Kairon liikenne ansaitsee erityismaininnan. Suojateitä kaupungissa on, mutta niitä kannattaa käyttää hieman varovaisemmin kuin Suomessa - autoja tulee ja menee, vaikka poliisit ovatkin vartiossa siellä täällä. Paikalliset puikkelehtivat tottuneesti liikenteen seassa tien toiselle puolen, mutta sitäkään en suosittele varauksetta, sillä autoilijat ajavat ruuhkasta huolimatta melkoista nopeutta.
      Taksia ottaessa hinta on ehdottomasti sovittava etukäteen eikä suostuttava heti ensimmäiseen ehdotukseen, joka yleensä on vähintään puolet suurempi kuin matkan todellinen hinta. Kuski luultavasti sanoo tietävänsä sen-ja-sen hotellin, jonne olet menossa, mutta luultavasti ei tiedäkään - omat kuskimme kyselivät jatkuvasti vastaantulevilta neuvoja, eivätkä osanneet ajaa edes lentokentälle ilman opastusta. Niin suuressa kaupungissa olisikin sula mahdottomuus tietää jokainen pieni maamerkki.

      Kaiken tämän jälkeen en silti suosittele matkaa Kairoon pidemmäksi aikaa, sillä oleellisin (museo ja pyramidit) on nähty yhdessä tai kahdessa päivässä ja loppuajan saa kärsiä kuumuudesta, hyttysistä ja useimpiin matkailijoihin iskevästä ripulista (eivätkä muuten maitohappobakteerikapselitkaan auttaneet). Sharm el Sheik oli paljon mukavampi ja ilmastoltaan suotuisampi paikka, jota suosittelen Kairon sijaan lämpimästi.

    • Been there.

      Olimme 1,5 vuotta sitten tammikuussa Hurghadassa ja teimme päivän reissun Kairoon, koska halusimme nähdä pyramidit. Otimme matkan paikalliselta matkanjärjestäjältä pääkadun varrella olevasta toimistosta (niitä on useampia). Lähdön piti olla klo 23, mutta pikkubussi saapui 45 min. myöhässä. Ehdimme jo säikähtää, että meitä on huijattu, koska huomasimme siinä vaiheessa, että lippumme oli allekirjoittanut "Saddam Hussein". Ensimmäisen tunnin matkasimme pikkubussissa n. 10 hengen ryhmässä (olimme ainoat suomalaiset), kunnes pysähdyimme jonnekin tienlaitaan ja meidän käskettiin nousta paikallislinja-autoon. Ryhmässä menimme, joten ei hirveästi pelottanut, vähän ehkä. Isossa linja-autossa matkasimme ehkä 2 tuntia ja koko matkan ajan pyöri jokin aivan kauhea elokuva ihan täysillä (aiheena oli sota autiomaassa, jossa arabien päitä katkottiin ja veri lensi). Ei ollut kyllä paras mahdollinen leffa näyttää keskellä yötä, pilkkopimeässä keskellä autiomaata. No, maassa maan tavalla :). Mutta täytyy sanoa, että olisin varmaan seonnut, jos ei olisi ollut mp3 soitinta mukana, josta pystyin kuuntelemaan omaa musiikkia ja vetämään takin päänpäälle pimentämään, koska tv:n näyttö oli joka toisen penkkirivin kohdalla välkkymässä ja volyymi täysillä.

      Meillä oli joku opas mukana siinä isossa linja-autossa, se ei kuitenkaan ollut sama, joka oli lähtenyt meidän mukaan Hurghadasta. Parin tunnin päästä tämä opas käski nousemaan takaisin pikkubussiin (en vieläkään tajua tätä, mielessä kävi, että tietyt "terroristit", joista on paljon puhuttu, sieppaa vain turistibusseja, joten on turvallisempaa mennä paikallisbussilla. En tiedä onko tässä perää.) Matkasimme taas muutaman tunnin minibussissa torkkuen (itse en saanut nukuttua, koska ahdasta), kunnes pysähdyimme jollekin levähdyspaikalle, jossa pieni kauppa/ravintola/bensa-asema. Sitten kuski rupesi nukkumaan, ihmettelimme, koska halusimme päästä mahdollisimman nopeasti perille. Ymmärsimme kuitenkin, että ehkä on turvallisinta antaa kuskin nukkua hetken. Saimme kyseltyä häneltä kauan hän aikoo nukkua ja hän vastasi että viitisen minuuttia. Hän kuitenkin nukkui siinä yli puoli tuntia. Silloin menin herättämään ja kohteliaasti yritin kysyä vähän kuskin suunnitelmia. Hän siitä sitten heräsi, haki kahvin ja lähettiin liikkeelle, kunnes tunnin päästä Kairosta taas pysähdyimme. Aamu oli jo valjennut ja klo. noin 06. Siinä vaiheessa kuskilta saatiin jonkinlainen tieto siitä, että Kairon kaupunkiin ei pääse porteista ennen klo 8. Noh, mikäs siinä... odotellaan sitten.

      Kairo on täysin kaoottinen kaupunki, edes kuskimme ei osannut perille, kysymättä ohikulkijoilta tietä. Kairossa ei ole osoitteita tai kylttejä. Perillä museolla meitä oli vastassa erittäin pätevä uusi, hyvin englantia puhuva opas. Hän opasti meitä museossa, jokilaivalla, pyramideilla ja parissa muussa paikassa pyramidien ympäristössä. Itse retket päivän aikana, alkaen n. klo 8-9 ja päättyen klo 17 sujuivat erittäin hyvin. Sen jälkeen oltiin kyllä ihan poikki. Kairossa pyramidien seutu oli ihan kaaoksessa, likasia lapsia myymässä surkeina kuluneita postikortteja, hevosilla ratsastavia arabeja teitä pitkin, roskia, hevosen paskaa kaikkialla, kulkukoiria. Ja tietty turisteja..jotka näyttivät olevan suurimmaksi osaksi lähi-idästä.

      Pari ulkomaalaista meidän ryhmästä jäi yöksi Kairoon, koska olivat varanneet ilmeisesti 2 pvän matkan. Muistan ajattelleeni, että onneksi ei tarvitse jäädä sinne. Kairo oli kyllä erittäin mielenkiintoinen paikka ja olen iloinen, että tuli käytyä siellä, mutta en tiedä, olisinko halunnut jäädä sinne pidemmäksi aikaa palloilemaan, ainoastaan ehkä, jos olisi ollut erittäin hyvä ja mukava hotelli, jossa todella tuntee olevansa "turvassa".

      • Been there.

        (jatkuu)

        Paluumatka alkoi noin klo 17 ja alkoi jo nopeasti tulla pimeää. Kuskimme oli erittäin väsyneen näköinen ja ajoi varmasti ylinopeutta koko matkan (jos siellä nyt mitään rajoituksia ylipäätänsä on, Egyptin liikennekulttuurihan on maailman vaarallisin). Noin puolessa välissä (4h matkan jälkeen) auto yhtäkkiä pysäytettiin. Ulkona näkyi poliiseja heijastinliivit päällä (tai ainakin oletin, että ne on poliiseja, ensin tosin en tajunnut yhtään ketä meidät pysäyttää) Kukaan ei ymmärtänyt miksi pysähdyttiin. Itse olin aikaisemmin kuullut kaikenlaisia kauhutarinoita aavikolla matkaamisesta, joten olin jo ihan paniikissa, että nyt meidän turistibussi on siepattu. Olimme siinä vaikka kuinka kauan ja kuski poltti tupakkaa ulkona ja jotain sählinkiä oli ilmassa. Yritimme kysyä tilannetta...ilmeisesti hän oli ajanut ylinopeutta ja saanut sakot, mutta hänellä ei kuulemma ollut rahaa maksaa. Sitten rupesi näyttämään siltä, että hän yrittää saada meitä maksamaan pienellä pelottelulla. Meidän porukasta kuitenkin nostettiin pieni meteli asiasta ja hetken päästä lähdettiinkin taas matkaan. Kuski ajoi ihan täysillä, ärtyneen näköisenä perille Hurghadaan. Voin sanoa, että ei ollut kiva keskellä pilkkopimeää hiekkaista aavikkoa pysähtyä tienlaitaan. Lopulta kuitenkin olimme onnellisesti taas hotellillamme keskiyön paikkeilla. :)

        Eli, jos haluatte seikkailua ja olette rohkeita, jaksatte kulkea päivän nähtävyyksiä katsellen 0 yöunella, suosittelen halvempia paikallisia järjestäjiä. Jos kuitenkin haluatte rentoutua ja olla varma kuljetuksesta, niin suosittelen suomalaista matkanjärjestäjää. Se oli varmasti yksi elämäni jännittävimmistä/kauheimmista seikkailuista, joka todellakin jäi mieleen :) Kannattaa miettiä, kannattaako muutaman kympin takia säästää monen sadan euron matkalla. Turvallisemmassa tunnelmassa pääsee varmasti suomalaisen porukan ja suomalaisen oppaan parissa.


      • egyptiin
        Been there. kirjoitti:

        (jatkuu)

        Paluumatka alkoi noin klo 17 ja alkoi jo nopeasti tulla pimeää. Kuskimme oli erittäin väsyneen näköinen ja ajoi varmasti ylinopeutta koko matkan (jos siellä nyt mitään rajoituksia ylipäätänsä on, Egyptin liikennekulttuurihan on maailman vaarallisin). Noin puolessa välissä (4h matkan jälkeen) auto yhtäkkiä pysäytettiin. Ulkona näkyi poliiseja heijastinliivit päällä (tai ainakin oletin, että ne on poliiseja, ensin tosin en tajunnut yhtään ketä meidät pysäyttää) Kukaan ei ymmärtänyt miksi pysähdyttiin. Itse olin aikaisemmin kuullut kaikenlaisia kauhutarinoita aavikolla matkaamisesta, joten olin jo ihan paniikissa, että nyt meidän turistibussi on siepattu. Olimme siinä vaikka kuinka kauan ja kuski poltti tupakkaa ulkona ja jotain sählinkiä oli ilmassa. Yritimme kysyä tilannetta...ilmeisesti hän oli ajanut ylinopeutta ja saanut sakot, mutta hänellä ei kuulemma ollut rahaa maksaa. Sitten rupesi näyttämään siltä, että hän yrittää saada meitä maksamaan pienellä pelottelulla. Meidän porukasta kuitenkin nostettiin pieni meteli asiasta ja hetken päästä lähdettiinkin taas matkaan. Kuski ajoi ihan täysillä, ärtyneen näköisenä perille Hurghadaan. Voin sanoa, että ei ollut kiva keskellä pilkkopimeää hiekkaista aavikkoa pysähtyä tienlaitaan. Lopulta kuitenkin olimme onnellisesti taas hotellillamme keskiyön paikkeilla. :)

        Eli, jos haluatte seikkailua ja olette rohkeita, jaksatte kulkea päivän nähtävyyksiä katsellen 0 yöunella, suosittelen halvempia paikallisia järjestäjiä. Jos kuitenkin haluatte rentoutua ja olla varma kuljetuksesta, niin suosittelen suomalaista matkanjärjestäjää. Se oli varmasti yksi elämäni jännittävimmistä/kauheimmista seikkailuista, joka todellakin jäi mieleen :) Kannattaa miettiä, kannattaako muutaman kympin takia säästää monen sadan euron matkalla. Turvallisemmassa tunnelmassa pääsee varmasti suomalaisen porukan ja suomalaisen oppaan parissa.

        kiitos matkakertomuksesta, on kiva lukea asiallisesti kirjoitettua matkajuttua jossa sanotaan sekää hyvät että huonot puolet!


    • egyptistätykkäävä

      Itse kävin noin vuosi sitten Egyptissä, Hurghadassa.Ostimme matkan Finnmatkoilta. Emme käyneet Kairossa pyramideja katsomassa, vaan Luxurissa katsomassa Kuninkaiden laaksoa ja kolme muuta paikkaa joiden nimiä en muista. Retken ostimme finnmatkan oppaalta Hurghadassa pari päivää ennen retkeä. Näimme myös Niilin ja menimme sellasella veneellä Niilin yli, tuli sit Niilikin nähty :)
      Mukana retkellä meillä oli egyptiläinen opas joka kertoi englanniksi Egyptin historiasta ja muita käytännön asioita ja sellaista. Meitä oli vaan suomalaisia mukana retkibussissa, todella turvallinen olo.
      Kuninkaiden Laakso oli todella hieno paikka, mahtava kokemus. Retki oli aika pitkä, bussilla tooodella monta tuntia ennenku oltiin paikalla perillä. Hotellilta lähdimme oliko neljältä aamulla ja illalla kymmeneltä olimme takaisin hotellilla. Mutta oli kyllä mahtava reissu.
      Tiedän, että kysyit onko kukaan käynyt pyramiideillä, mutta ajattelin kertoa omasta retkestäni Kuninkaiden laaksoon joka on myös hieno nähtävyys kun kerran Egyptissä olen käynyt.
      Itselläni oli mukana retkellä vesipullo, mutta koska oli niin lämmin päivä niin se vesi sitten kuumeni ja sitä ei tehny mieli juoda. Bussista pystyi 50 sentillä ostaa coca-colan tai muita virvoitusjuomia, joita sitten ostimme. Bussissa oli aikamoinen ilmastointi, mutta niinkuin kerroin, oli todella kuuma päivä niin se teki vaan hyvää. Siellä Kuninkaiden laaksossa oli todella kuuma (siis oikeasti, todellatodella kuuma) ja odotti vaan että pääsee kylmään bussiin! Siinä retkellä ruskettui kivasti hah.
      Itse en ottanu oikein mitään erityistä mukaan matkalle, vesipullo, pitkähihanen (jos tulee kylmä bussissa) ja sitten huivi jonka laitoin päähän ettei tule auringonpistosta.

      Suosittelen tätä retkeä!

    • mää ja ex-gimma

      Kävin Hurghadassa 2001 viikon loman silloisen tyttöystävän kanssa ja hotelli oli Hor Palace. Otimme reissun Ruotsi puolelta, oli n. 30% halvempi kuin Suomesta vastaava (ns majoitus päätetään perillä -matka) No, hotelli oli 3-tähden arvoinen, ilmeisesti paikallinen luokittelu.. Oikeasti olisi 1-2 tähteä riittänyt: ilmastointikone oli seinässä, mutta se ei toiminut, hiton kuumat yöt näin skandinaaville (huhtikuu). Lisäksi siiteys taso ei ollut kovin korkea ja paikka vilisi oman arvonsa tuntevia öykkäri venäläisiä. Ahisti. Niinpä häivyimme aina aamupalan jälkeen 4-tähden naapurihotellin allas/ranta-alueelle, joka oli skandinaavien/eurooppalaisten käytössä. rantaa pitkin kävellen tämä onnistui, mutta jos yritti "virallista tietä" portsarit torppasivat matkan.

      Koska hotelli oli vähän kehno, päätimme käydä sekä Kairossa että Luxorissa. Onneksi Luxorin keikka oli ensin, tuskin Kairon 1-päivän reissun jälkeen olisi tullut lähdettyä toista reissua istumaan bussiin. Luxorin matkasta ensin: lähtö oli tosiaan joskus aamulla klo. 4 ja matka kesti suuntaansa kohtuulliset n.4 tuntia jos muistan oikein.. karavaanissa mentiin. Joka paikassa oli armeijaa tai poliiseja pyssyt tanassa. Pysähdyspaikkaa kahvila/bensa-asemaa ymnpäröi sotilasrivistö. Luxor oli kyllä hieno kokemus, kuninkaiden ja kuningatarten laaksot, useat temppelit, pakolliset grääsä kaupat jne.. Ruokapaikka oli järjestetty hyvään hotelliin, siis tästä reissusta todella positiivinen kokemus, lähtö takaisin oli n. klo. 17-18 ja hotellilla oltiin varmaan joskus 22 jälkeen, ehti ottaa baarissa vielä pienet napanterit.

      Yksi päivä altaalla makoilua väliin ja sitten Kairoon. Lähtö oli 2 yöllä ja taas letkassa mentiin. Pysähdyksiä oli vissiin 2 ja perillä Kairossa oltiin joskus 9 aikaan. Ensin käytiin kansallismuseossa (Tutankhamonin kultaesineet jne..) sitten ruokailu n.klo11, jonka jälkeen Gizan pyramidit, siellä venähti ainakin pari tuntia. Kortin myyjiä ja kuvan ottajia riitti sun muita rahan ruinaajia, mutta Hurghadan kaupat ja kujat olivat kovettaneet jo sen verran, että nämä ei enää niin rasittaneet. Sfinksit sun muut katottiin, oli vähän draamaakin, kun meidän bussilastista yksi ruotsalainen vanhempi nainen oli hukassa vähän aikaa, mutta löytyi lopulta. n. 14-15 aikaan lähettiin Gizasta ja sai valita osallistuuko Niilin risteilyyn vai lähteekö Kairon basaariin "shoppailemaan". Ajattelimme että kun se Niili on jo nähty niin käydään katselemassa kojuja, vaikka vähän sitä mietittiin, kun Hurghadan kujilla ja kaupoissa on sellainen hihasta repimisen kulttuuri, että länsimainen rauhassa katseleminen ei siellä onnistu. No Kairo oli sivistyneempi paikka siinä mielessä, siellä pääsi hinnasta tinkaamaan jos jokin kiinnosti, mutta hihasta repijöitä ei juurikaan ollut. Parhaat muistoesineet lähtivät täältä Kairon basaarista mukaan (vähän harmittaa että jäivät ex-tyttöystävälle). Tinkaamalla hinnoista lähti 50-90%, esim yksi ilmeisesti savesta tehty koristelamppu faarao aiheella oli lähtöhinnaltaan n. 150markan arvoinen, niin saimme sen mukaan lopulta n. 30 markalla. vesipiippuja näkyivät monet ostavan, me emme halunneet niin isoa pakettia raahata. takaisin lähdettiin ruokailun jälkeen n. 20 aikaan ja perillä hurghadassa n. 2-3. aikaan. Oltiin kyllä melko puhki.

      No nyt on kuitenkin Egyptistä kaikki oleellinen nähty. Alle 10-vuotiaita lapsia ei noille reissuille kannata viedä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1703
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1330
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1118
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      905
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      891
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe