kanin ottaminen syliin

-marze-

minulla on pikkuinen ongelma,hankin hiljattain kääpiöluppakanin eläinkaupasta. eläinkauppias sanoi et tykkää sylissä olla. on todella kiltti, et antaa häkissä silittää.
mutta miten sen saisi syliin otettua??

en uskalla oikein ottaa sitä syliin. kani asustaa tallissa, kopin päällä on häkki et se on vähä ylempänä, mut kun nousen jakkaralle niin hyvin ylettyisin ottamaan kanin. mutta se vaan on ongelma kun en uskalla ottaa jos se rimpuilee kamalasti. onko ehdotuksia miten sen saisi hyvin otettua??

10

4041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syliin

      laitan käteni hellästi mutta varmasti sen mahan alle, tavallaan siis kainaloihin. nostan sitä sitten hiukan ilmaan, mutta niin että sen takatassut on vielä maassa. hivutan sitten käteni sen selkää pitkin pyllyn alle ja nostan kanin syliini niin että se tavallaan istuu käteni päällä ja nojaa rintakehääni. samalla painan sitä hiukan kainaloista rintaanivasten että se tuntisi olonsa turvalliseksi. Tärkeää kanin nostamisessa on se että pidät siitä kiinni niin lujaa että se ei pelkää putoavansa mutta en tietenkään purista sitä rikki. Aluksi se voi olla hiukan hankalaa mutta kyllä se siitä.

      Jos kani alkaa potkimaan sylissäsi et saa tiputtaa sitä. Menet joko nopeasti kyykkyyn ja päästät sen pois sylistäsi. Toinen vaihtoehto on että irrotat otteesi pyllyn alta ja pidät sitä vain kainaloiden alta ja otat uuden otteen pyllyn alta ja painat sen taas rintaasi vasten. Sitten voit pitää sitä hiukan tiukemmin kiinni kuin edellisellä kertaa. Tämä viimeinen vaihtoehto ei ole helppo ja sen on tapahduttava tavattoman nopeasti jotta kani ei putoa ja että se ei muuten loukkaa. Siksi suosittelen että vain lasket sen irti kunhan menet kyykkyyn. Myöhemmin jos on tarvetta ja haluat niin voit yrittää tehdä tätä "roikottamis juttua" mutta parempi jos silloin olet valmiiksi kyykyssä jotta kani ei loukkaa vahingon sattuessa.

      • tania78

        Korostaisin : ota kiinni varmasti.
        (miltä sinusta tuntuisi jos sinut nostettaisiin ilmaan huojuvasti ja epävarmasti ?)

        Itse laitan toisen etujalan, etusormen ja keskisormen väliin..Kanin rintakehä siis jää tuohon "peukku-etusormi-hankaan"..
        Eli mahan puolelta.. kainaloista.
        (onpas tuo hankala selittää... ) =)
        Tuossa on se etu, että jos kani pomppaa eteenpäin, etutassu sormien välissä estää turhan hötkyilyn..
        Onko sinulla mahdollista käydä el.kaupassa katsomassa kuinka nosto tapahtuu ? (tai pyytää näyttämään)- Tai kaninäyttelyssä?


      • kaniherran omistaja
        tania78 kirjoitti:

        Korostaisin : ota kiinni varmasti.
        (miltä sinusta tuntuisi jos sinut nostettaisiin ilmaan huojuvasti ja epävarmasti ?)

        Itse laitan toisen etujalan, etusormen ja keskisormen väliin..Kanin rintakehä siis jää tuohon "peukku-etusormi-hankaan"..
        Eli mahan puolelta.. kainaloista.
        (onpas tuo hankala selittää... ) =)
        Tuossa on se etu, että jos kani pomppaa eteenpäin, etutassu sormien välissä estää turhan hötkyilyn..
        Onko sinulla mahdollista käydä el.kaupassa katsomassa kuinka nosto tapahtuu ? (tai pyytää näyttämään)- Tai kaninäyttelyssä?

        Mielestäni paras ohje on se että kun nostat sitä puppanaa niin todellakin nopeasti ja varmoin ottein. nostat sen kainaloista ja laitat omaa käsivarttasi vasten siten että sen pää on lähellä kainaloasi, meidän herrajäniksemme rauhoittuu heti kun se pääsee kainaloon...joskus tosin jos on paksu paita niin se alkaa sitä järjestellä =) paras sille on että se tuntee ihon, sitä ei kuopsuta eikä näyki. ja varsinkin nyt kun se on pieni vielä se sun kani niin sitä olis hyvä opettaa ja totuttaa sylittelyyn ja käsittelyyn niin saat siitä ihanan lemmikin. Ja nyt ihan rohkeasti vaan sinne kanin luokse ja harjoittelemaan.


    • Kani24

      Jos haluat tietää miten kani nostetaan oikein, niin tässä vinkki:Toinen käsi laitetaan rintakehän alapuolelta samalla kun toinen käsi nostaa kania takamuksesta.Kun kani on sylissä, niin pitä olla tukeva ote kanista, jotta se ei tuntisi oloaan epävarmaksi, mutta ei saa rutistaa kania, vaan hellästi,mutta varmasti ja tukevasti.Tässä vinkki, mutta jos se ei onnistu, niin kannattaa koittaa jotakin toista keinoa,mutta tämä on ainakin yksi varma tapa nostaa kania.=)

    • tämmöistä nyt!

      kanin ottaminen syliin : silittelet kania aluksi ja sitten otat sen varmasti,tukevasti muttei kumminkaan painaen syliin,tukemalla pepusta ja etujalkojen ns. alta.kun lasket kanin ,niin et saa tiputtaa sitä vaan sinun tulee mennä kyykkyyn ja päästää se turvallisesti alas.älä unohda silittelyä myös sitten kun olet laskenut kanin maahan tai lattialle. itse et saa olla epävarma jos aiot totuttaa kanin syliin sillä kanisi aistii sen ja alkaa sitten sekin epäröidä.jos kani ei ei millään ole paikallaan vaan sätkyilee ja rimpuilee aina vaan niin luovu ajatuksesta sylikani sillä kaikkia kaneja ei ole luotu sylikaneiksi. tämä on minun tieto tästä asiasta ja monilla on eri näkemyksiä.voi toki olla väärää tietoa tämä minun sepustukseni eli korjatkaa ihmeessä jos on.

    • Anonyymi

      Ei kannata väkisin ottaa. Kani saattaa silloin päästää hätäpissat. Meille on pari kertaa tullu hätäpissat meidän kanilla. Kannatta eka ainaki selittää ennen kuin ottaa syliin.

    • Anonyymi

      vähän myöhäistä kun on vanha ketju, mutta paras tapa ottaa kani syliin on ensin korvista kiinnu ja sitten toinen käsi pepun alta ri takehään astija sitten sillä mahanalla olevalla kädellä nostetaan ja painetaan omaa vartaloa vasten. Korvista pitely varmistaa, ettei kani pääse karkuu, josnostaa vain maha alta niin kani voi päästä irti varsinkin jos alkaa sätkimään ja raapimaan

      • Anonyymi

        siis käsi pepun alta rintakehään asti ja sitten sillä....


    • Anonyymi

      Mulla kans ongelma kun haluaisin ottaa syliin mun lemmikin mutta pelkään kovasti, kun tuo poni on niin painava ja voi rimpuilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1741
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1735
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    8. 114
      1699
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe