Kävin siellä ja ihastuin!

Mimmu

Toteutin jo kolme vuotta kyteneen unelmani ja houkuttelin mieheni kanssani Azoreille, Sao Miguelille Hispanian matkalle elokuussa.

Mitään erityisen extremeä emme matkallamme harrastaneet, lähinnä tyydyimme Hispanian retkeen ja kuljeskelemaan kameran kanssa Ponta Delgadan puistoissa. Tästä viisastuneena osaan nyt yhtyä heihin, jotka kehottavat kiertämään saarta enemmänkin ja myös omin päin. Paljon upeaa jäi varmaankin vielä kokematta.

Azorit oli meille kahdelle, lähinnä turistikohteita ja eurooppalaisia kaupunkeja kiertäneelle pariskunnalle, ihana yllätys. Nautimme rauhallisuudesta ja siitä, ettei turisteja juuri katukuvassa erottanut. Mielestämme positiivinen merkki oli myös nähdä manner-portugalilaisia matkailijoita, (no turisteja hekin ovat...;)) jotka olivat lähteneet tutustumaan tähän helmeen.

Hotellimme (Hispanian kautta, Hotel Ponta Delgada) oli ehkä hieman kulunut ja jonkin verran meluisa, (hissikuilut ja iloisen puheliaat siivoojat;)) mutta sijainniltaan korvaamaton. Vinkkinä muillekin, mielestäni Ponta Delgadan "rantaviivan" itäpäässä (mereltä katsottuna), lähellä jahtisatamaa, sijaitsevat hotellit sekä liikkeet ja ravintolat olivat kalliimpia. Pelkästään jo vesipullon hinta laski, kun sen osti läheltä omaa hotelliamme.

Luonto oli käsittämätön, siinä oli digikameran muistikortti lujilla. Elokuinen sää oli myös mainio, muutamana päivänä tihuutti vettä silloin tällöin jokusen minuutin, mutta ainakin kaksi kokonaan sateetonta päivää viikkoon mahtui. Lämpötila pysyi noin 20 asteessa, ja ilma oli kohtuullisen "kuivaa" pohjoistuulta, joka piti lämmön tasaisen mukavan tuntuisena. Ei tullut kylmä, ei kuuma, ei edes hiki. Onnistuin jopa saamaan rusketusrajat käsivarsiini samoillessani kaupungin puistossa.

Tämä on yksi harvoista kohteista, joihin tiedän aivan takuulla palaavani joskus. Silloin aiomme kerätä mukavan kaveriporukan ja uskaltautua myös kiertelemään muita saaria. Hispaniasta matkatoimistona meille jäi varsin hyvä kuva. Tarkoituksemme oli viettää kohtuullisen rauhallinen ja rento loma,mikä kyllä Ponta Delgadassa onnistui loistavasti.

Kiitoksia kaikille tänne kirjoittaneille, luin ahkerasti viestejänne ennen lomaa. Olisi vain pitänyt uskoa teitä kaikkia, jotka rohkaisitte kiertelemään saarta enemmän.

1

736

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hilkka-liisa

      Tässä sateisessa tammikuisessa Helsingissä muistelen kaiholla Azorin matkaamme. Kohde oli
      erilainen ja kaunis ja viihtyisä.
      Ilma oli mukavan lämmin, vaikka satoikin silloin tällöin. Myös edullista oli syödä ravintolassa ja
      ruokakin oli hyvää. Kauppahallissa tuoksuivat ananakset. Varmaan mekin palaamme joskus Azoreille. Tämä palsta on ollut hyvä. Tosi hyviiä vinkkejä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      702
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      701
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe