mitä suosittelette?

ensimmäinen ase

Eli, mitä suosittelisitte ensimmäiseksi aseeksi (pistooli) tarkkuusammuntaan? Ei mielellään kovin kallis eikä ilma-ase. Valinnanvaraa on niin paljon etten oikein tiedä mistä aloittaa. Mikä olisi esim. hyvä merkki?

8

1588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mosguito

      on olluna hyvin suosittu aloitusase.

      • hillbergmounting

        Voesit ostoo kunnollise teräksise Margolinin. Mukana tulloo tykötarpeetakkii. Kyllä siinä muoviset vespistoolit kalapennoo. Jotkut nuijjat hakkuu, mutta annat vuan paakkuu. Ee pärjee koltijaeste asseet kestävyyessä eekä tarkkuuvessa.


      • JalluKola666
        hillbergmounting kirjoitti:

        Voesit ostoo kunnollise teräksise Margolinin. Mukana tulloo tykötarpeetakkii. Kyllä siinä muoviset vespistoolit kalapennoo. Jotkut nuijjat hakkuu, mutta annat vuan paakkuu. Ee pärjee koltijaeste asseet kestävyyessä eekä tarkkuuvessa.

        Tuohon minulla ei ole muuta sanottavaa kuin: Haalikkopata voen onnii helekutan voenniin hilipata mukkoo nähköö tulloo. Haalikkopata noennii kahtelloo tuokkii helekutan eleketten loeppati ruhkoo.

        Tuollaiselta sinun kirjoituksesi näyttävät useimpien silmiin.
        Opettele jo ihan oikeasti kirjoittamaan suomeksi. Sinulla varmaankin on ihan hyvää asiaa, mutta yritä ymmärtää meitä muitakin: Sinun kirjoituksistasi ei saa mitään selvää, eikä niitä siksi viitsi edes lukea kun ymmärtää vain sanan sieltä, toisen täältä. Voi mennä hyvät neuvot sivu suun monelta kun et kirjoita suomeksi.


    • ruukeri

      Osuu kestää ja toimii.

    • JalluKola666

      Ase, jolla pärjää harjoitteluradallakin (mutta eivät ole kilpa-aseita) löytyy tästä joukosta: (toki muitakin on, en ala kattavaa listaa kirjoittaa)

      - Hämmerli X-Esse. Tästä saa osia vaihtamalla vaikkapa täysiverisen rata-aseen. Long-versiona hinta 585 euroa.

      - Ruger MkI, IIja III. Umpirauta-aseita joilla ammut kymmeniä vuosia. Näitä et ampumalla saa rikki ja viriosia löytyy mielinmäärin. Ulkonäkö ei saisi vaikuttaa mutta minun makuuni nämä ovat rumia.

      - Browning Buck Mark, idioottivarma perusase. Rugerin tyyppinen. Ruusupuukahvoilla todella kaunis ase. Suht edullinen. Käytettyä hyväkuntoista löytyy 200-250 eurolla, uuttakin vähän yli 400 eurolla.

      - Beretta 87 Target, todella tarkka ja kestävä, laadukas ase. Ampuu käytännössä häiriöittä mitä tahansa panoksia. Päällä valmis kisko esim. punapistettä varten, jos sellaselle käyttöä on. Erittäin kallis.

      - CZ Kadet, tästä on helppo siirtyä ysimilliseen CZ75:een tms. koska kyseessä on periaatteessa sama ase.

      - Kimber Rimfire (laadukas, mutta erittäin kallis, perinteinen 1911-malli)

      - Baikal Margolin (Huom. ei siis Margo vaan nimenomaan Margolin) Ruma kuin mikä, mutta tästä saa rakennettua vaikkapa todella tarkan kilpa-aseen. Erittäin halpa ase.

      Varauksin suositeltavat löytyvät tästä joukosta:

      -CZ 122 Sport. Hyvä perusase mutta laukaisu on vakiona aivan kelvoton ja tuntuu olevan tosi herkkä panosten suhteen. Huono jälleenmyyntiarvo, jos päätät hankkia paremman ja antaa entisen vaihdossa.

      -Beretta Neos DLX. Erittäin tarkka, mutta osittainen muovirakenne arvelluttaa. Tässäkin on 87 Targetin tapaan päällä kisko. Aseen tarkkuuden suhteen on kuulunut pelkkää hyvää ja tähän saa vaikkapa Carbine Kitin kiinni, jolloin tuloksena on räyhäkkään näköinen ja tarkka minikarbiini. Tästä on myös saatavissa 7,5-tuumaisella piipulla varustettu versio!

      -Tanfoglio Force. En ole itse ampunut tällä mutta omistajat ovat kehuneet, mutta myös moitetta on tullut.

      -Näihin älä kajoa:
      - Sig Sauer Mosquito. Lataushäiriöistään tuttu, korkeintaan purkkiammuskeluun, ja siihenkin huonosti, soveltuva halpis"ase".
      - Walther P22 Target. Todella heikkorakenteinen aluvaluase, jonka tarkkuudessa ei ole kehumista, Näitä on hajonnut kappaleiksi jopa 2000 laukauksen jälkeen. Mun makuuni silti todella hyvän näköinen pikkuplinkkeri. Sääli, että tämä on niin huonolaatuinen ja epätarkka halpisase. Olematon jälleenmyyntiarvo. Käytettyä tällaista ei kukaan täysjärkinen halua.


      Em. listalta ykkösvalintani olisivat Hämmerli X-Esse ja Beretta 87 Target. Laatunsa ja ominaisuuksiensa vuoksi.
      Seuraavaksi Buck Mark ja Ruger. Erittäin hyvän hinta-laatusuhteen vuoksi.
      Sitten olisi seuraavaksi Margolin.
      Kaikkia em. aseita käytetään myös rankassa vuokrakäytössä kaupallisilla ampumaradoilla ja ainoa jossa on vähänkään ollut vaikeuksia on Hämmerli, joista on katkeillut jousia.

      Musta hevonen voisi sitten olla tuo Beretta Neos DLX. Pahuksen hyvän ja modernin näköinen ase. Giugiaron muotoilema ja sukulaisuus muinaiseen Whitney Wolverineen on ulkonäön osalta jopa häkellyttävän selkeä. Sillä pitäisi päästä enemmän ampumaan jotta osaisi arvostella aseen kunnolla.

      • hillbergmounting

        Yksinkertasestiha oes riittännä: Ostakee Margoliinejä.


      • KulluJalo
        hillbergmounting kirjoitti:

        Yksinkertasestiha oes riittännä: Ostakee Margoliinejä.

        Yksinkertasestiha oes riittännä: Haalikkopata voen onnii helekutan voenniin hilipata mukkoo nähköö tulloo. Haalikkopata noennii kahtelloo tuokkii helekutan eleketten loeppati ruhkoo.

        (Jos mä ja moni muu stadilainen rupeis vääntämään täällä omaa kotislangiaaan, sä havukenkä et snaijais sanaakaan. Mutta muut ovat onneksi fiksumpia kuin sinä ja kirjoittavat suomeksi niin, että muutkin ymmärtävät. Tuo sinun murresekoilusi ei ole edes vitsinä hyvä)


    • hami

      minä ostin ensimmäisen tarkkuuspistoolini puoli vuotta sitten ja se oli CZ 122 Sport. se oli edullinen ja erittäin tyylikäs ja tarkka. voin suositella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe