Fieldi, enkku vai joku muu?

Karhulampi

hei, kyselisin kokemuksia näistä spanieliroduista. Tarkoitus olisi hankkia ja kouluttaa koira miehelle metsästykseen, ensisijaisesti kanalintujahtiin, mutta myös sorsajahtiin. Lisäksi koiran pitäisi tulla toimeen lasten (7- ja 9-v) kanssa ja olla sävyisä perhekoira. Minulla ei ole aiempia kokemuksia koiran pidosta, miehellä on ollut beagleja. En halua isoa koiraa, kuten setteriä tai saksanseisojaa, vaan keskikokoisen, ja löysin nämä spanielit. Enkä mielellään haluaisi sellaista joka tuhoaa paikat ja hulmuaa ja ryntäilee vielä aikuisenakin, eli wales taitaa jäädä ulkopuolelle. Onko fieldi rauhallisempi kuin enkku? Joku kertoi, että kasvattaja kyllä erottaa jo pennusta, kuka on rauhallisempi ja kuka säheltäjämpi, mutta onko rauhallisuus ja metsästystaito toisensa poissulkevat ominaisuudet?

6

734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elisama

      Noista kahdesta on Fieldspanieli rauhallisempi. Kyllä Enkkukin on erittäin hyvä.
      Rauhallisuus ja metsästytaito eivät liity yhteen ja siten ne eivät sulje pois toisiaan.

    • ....

      Fieldeistä ei ole kokemusta, mutta sprinkut ovat yleensä aika energisiä koiria. Sopivat lapsiperheeseen hyvin, mutta tarvitsevat paljon virikkeitä ja liikuntaa. Meidän enkku rakastaa lapsia, ei suutu vaikka pieni vetää korvasta ym. Ja teidän lapsillahan on jo sen verran ikää että osaavat varmaan hyvin kohdella koiraa.

      Meillä wales on enkkua vilkkaampi, mutta yleensä näissä serkusroduissa ei paljoa eroa ole, erot ovat lähinnä koirakohtaisia. Sprinkut ovat sävyisiä perhekoiria, mutta aktiivisia touhottajia myöskin. Tuota paikkojen tuhoamista voi pentuajalta odottaa varmaan miltä tahansa rodulta, mutta meillä aikuisiällä on kengät ym säästyneet.

      Kannattaa kysellä kasvattajilta miten heidän rotunsa sopisi teidän perheeseen ja tarjoamiin puitteisiin. Kasvattajat neuvovat mielellään ja he kyllä tuntevat rotunsa.

      Onnea rodun ja koirayksilön valintaan! :)

    • :)...

      Kokemusta sekä fieldeistä ja waleseista ja voin sanoa et kummastakin löytyy yksilöitä,joilla riittä energiaa vaikka mihin. Toki varmaan löytyy myös sellaisia jotka on rauhallisempia,mutta itselle on siunaantunut vilkkaammat yksilöt ja olen siitä mielissäni.

      Fieldi on oman kokemukseni perusteella metsästysviettisempi,varmaan toki löytyy näissäkin eroja. Fieldeissä tosin tällä hetkellä on n. puolentoista vuoden jono, pentuja ei synny kovinkaan paljon vuosittain. Kannattaa olla ajoissa yhteydessä kasvattajiin. Lisää tietoa www.springerspanielit.com www.spanieliliitto.fi sekä www.springerspnaielit.com

    • kat

      Itselläni on enkkuja ja useita kappaleita. Karu kokemus sanoo, ettei hermoni koskaan kestäisi waleseja. Ne eivät opi mitään, eivät rauhoitu koskaan ja ovat aina sata kertaa "tyhmempiä kuin enkut". Tämä vain minun kokemukseni rodusta.

      Enkuilla, vaikka treenaisin ne täysin metsästykseen, voi perheen pienimmät harrastaa mitä vaan ja ovat aina kilttejä (tosin riippuuhan se siitä, miten koiraa osaa pitää).

      Enkku on monipuolinen ja upea kotikoira.

      Fieldistä taas ei ole paljoa tuntemusta, mutta ei liene enkusta paljoa eroavan. Tutustu rotuihin edellä mainituilla sivuilla, niin varmasti löydät omasi.

    • ehdotus

      Kannattaisi varmasti ottaa selvää myös hieman harvinaisemmasta, mutta kuvaukseesi sopivasta rodusta eli Stabyhounista. Staby on keskikokoinen (säkä n.50cm) kanakoira, ja myös erinomainen perhekoira. Ei tosin ole aikuisenakaan mikään passiivinen lötköttäjä, muttei välttämättä kauhea söhelökään.

      • karhulampi

        Stabyhoun olikin ihan tuntematon rotu. Siitä ei löytynyt kovin paljoa netistä, mutta sen verran että mielenkiinto heräsi. Luonne kuulosti mukavalta ja ulkonäkökin miellytti. Etuna spanieleihin nähden näytti olevan niukempi turkki = vähemmän vaivaa (kai?)...Täytyy perehtyä. Staby-keskustelupalstalla tosin kuulutettiin metsästävien stabyjen perään, eikä yhtään ollut ilmoittautunut. Toisaalta on niinkin, että ihmisiä on kahdenlaisia: niitä jotka metsästävät ja niitä, jotka viihtyvät keskustelupalstoilla ;)

        Toinen kysymys spanieli-asiantuntijoille: netistä sain käsityksen, että myös cockerspanieli voisi osallistua kanalintujahtiin. Onko kellään kokemusta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      98
      1920
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      119
      1538
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      112
      1066
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      32
      999
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      47
      919
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      162
      809
    7. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      30
      741
    8. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      35
      740
    9. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      51
      721
    10. Hyvää yötä

      Naiselle, joka ikävöi. 🩷
      Ikävä
      25
      643
    Aihe