Luin tuossa äsken netistä Latzo Diives-lehteä vuodelta 2003, ja siellä oli juttu Maailma kylässä-tapahtumasta. Siinä romanimies jakoi yleisölle aitoa "romani soppaa". Voisko joku laittaa tänne reseptin, uskon, että se on hyvää ja haluaisin kokeilla. Pyydän asiallisia vastauksia.
Romani soppa
21
3512
Vastaukset
- on maukasta...
tiettävästi sota-aikana siinä oli rottiakin.
- tietämättömyytesi..
koska romanit todella ovat syöneet rottia.
Ja nimenomaan sopassa.
Mutta leiki sinä sivistynyttä ja hienoa. - kulinaristi^^
tietämättömyytesi.. kirjoitti:
koska romanit todella ovat syöneet rottia.
Ja nimenomaan sopassa.
Mutta leiki sinä sivistynyttä ja hienoa.mitä kukin on joutunt henkensä pitimikseen syömään, mutta kyllä sinunkin se täytyy tajuta, että eivät he rottasoppaa tarjoile Kaisaniemen puistossa kenttäkeittiöstä. tietämättömyyteni myönnän, enhän olisi asiaa täällä tiedustellutkaan jos tietäisin.
- face
on vain heitto.en ole ikinä tommosta kuuluna elämäni aikana.ihan hyvä kun ideat voi toteuttaa.kuka ratsastaa milläkin asialla.samat sopat meillä on kuin valtaväestön ihmisillä.
- kulinaristi^^
kaveerasin 60-luvulla mustalaisten (pohjois-karjalasta) kanssa ja he puhuivat muistaakseni kaalikeitosta, että se on heille "keitto". Muut keitot ovat erikseen esim. kalakeitto, lihakeitto jne. En kuitenkaan ole varma oliko kyseessä juuri kaalikeitto ja jos oli niin oliko siinä mitään erityis piirteitä. Sen vaan muistan, että heidän ruokansa oli aina todella maukasta. Voihan toki olla eripuolella maata erilaisia nimityksiä ruoilla.
- face
kulinaristi^^ kirjoitti:
kaveerasin 60-luvulla mustalaisten (pohjois-karjalasta) kanssa ja he puhuivat muistaakseni kaalikeitosta, että se on heille "keitto". Muut keitot ovat erikseen esim. kalakeitto, lihakeitto jne. En kuitenkaan ole varma oliko kyseessä juuri kaalikeitto ja jos oli niin oliko siinä mitään erityis piirteitä. Sen vaan muistan, että heidän ruokansa oli aina todella maukasta. Voihan toki olla eripuolella maata erilaisia nimityksiä ruoilla.
kaalisoppa- keitto ,on tosi hyvää karjalisten reseptillä.siihen tulee kaalia-perunaa-maitoa-sipulia-ja voita . ruis leivän kera.olen tehnyt sitä silloin tällöin ja hämäläiset vaaleet ja tummat ovat ihastuneet siihen.pitää olla kaalista pitävä.
- Mankkaan Mirkku
Se "romanisoppa", jota Maailma Kylässä -festareilla tarjoiltiin, oli ihan tavallista liha-kasvissoppaa. Nimitys toimi myyntikikkana. Sama juttu jos tilaat kuppilassa "hawaijinleikkeen", niin se on tavallinen paneroitu possunleike, johon on lätkäisty päälle purkkiananasrengas.
Köyhinä aikoina soppa keitettiin niistä aineista, mitä kulloinkin sattui käsillä olemaan, mutta nykyisin on sopat ja muut ruuat samat kuin muillakin kansalaisilla.
terkuin
Mirkku- oikeassa olet
Oikea vastaus on: Kyseessä oli ihka oikea lihakeitto, joka tarjoiltiin 'romanisoppana'.
- elikä.,,,,
Romano soppa on tuttavallisemmin lihakeitto.
- sivusta seurannut
Viisautta ettei tällä palstalla kysele tälläisiä , niinkuin varmaan huomasit jotkut tykkää rotista.
No todellisuudessa ei ole mitään omaa soppaa, matkoilla jaettavat sopat ovat tavallisia, lihakeittoja ja hernekeittoja ei sen kummempia.
TURHA TÄÄLLÄ ON PYYTÄÄ ASIALLISTA VASTAUSTA KUN ON NIIN VÄHÄN MUKANA ASIALLISIA JA TAVALLISIA ROHKENEN SANOA. Syökää rottia vaan
Kamle kaale naako tumen na tikkena soo tumen tseerena menge saarenge....tenkaven kutti tumenge rakkibi - tuohon....
En tiijä, kun olis perunoita ja sais kalaa, hakis Matolasta maitoa ja tekis kalakeiton TÄ?
- manaus
Kuulinko oikein eräässä ohjelmassa, missä oli juttua "manuista" tai keitä he nyt olivat, niin siihen soppaan käytettiin siilejä(!?)
- hevosmiestentietotsto
*perunoita lohkoina
*pieniä sipulirenkaita
*makkaralohkoja(esim. HK Bleu)
*jotain vihanneksia oman maun mukaan(selleriä, paprikaa)
*muutama kokonainen mustapippuri
*suolaa
*muita mausteita
Keität siis nämä edellä mainitut ainekset. Huitaset nuo perunat ja zipulit ja zellerit/paprikat jne. ynnä mausteet siihen ekaks ja siitä etiäpäi ja tsiukkelis. Tärkeintä on se, että saat siihen soppaan makua. Ja ilman makkaraa tämä keitto ei missään nimessä ole aitoa, että ainakin sitä pitää olla mukana. Makua voi höystää laittamalla sekään vielä lisäksi vaikka rapeaksi paistettua pekonia sitten lopuksi, että saadaan tuhdimpi soppa ja ehkä pikkasen chilipippuria myös. Siihen sitten vaikka aitoa ja rapeata jälkiuunileipää aterian kanssa niin "a vot".
Itseasiassa oon just keittämässä tota soppaa täällä ennen töihin lähtöä. ;)
HTT/Kalevi- valakolaesnaene
no olihan täällä edes yksi viesti joka sai minut hymyilemään, tuota keittoa kun rupiaa laittammaan ja varsinkin tuolla asenteella (en tiennytkään että romanimies tarttuu kauhaan ;-)) niin johan herajaa vesi kielellä, kiitos ohjeesta
noh, kysyisinkin vielä erästä asiaa, onko teillä romaneilla joskus ollut tapana nauttia mustan kahvin kanssa sitruunaa . . . - tapana
valakolaesnaene kirjoitti:
no olihan täällä edes yksi viesti joka sai minut hymyilemään, tuota keittoa kun rupiaa laittammaan ja varsinkin tuolla asenteella (en tiennytkään että romanimies tarttuu kauhaan ;-)) niin johan herajaa vesi kielellä, kiitos ohjeesta
noh, kysyisinkin vielä erästä asiaa, onko teillä romaneilla joskus ollut tapana nauttia mustan kahvin kanssa sitruunaa . . .ja on vieläkin kunnon romanihan ei laita pullavatille pullaa tai muuta vaan sitruunoja,se halkastaan kahtia ja mehu puristetaan kahviin ja loppu syyään muuten,oikeen vanhan ajan mustalaiset söi kuoretkin,on niin hyvää että kannataa laittaa aina ainakin kaks sitruunaa juojaa kohti
- Mankkaan Mirkku
Löysinpä eräästä unkarilaisesta keittokirjasta ohjeen, jota olen itsekin kokeillut ja hyvää oli. Ruoan nimi on toden totta "kanaa mustalaiskastikkeessa", ja siinä valmistetaan grillattujen kanankoipien päälle oikein tuhti tomaattipaprikakastike, jossa on sipulia, valkosipulia, chilipaprikajauhetta, timjamia ja vähän kuminaa. Itse laitoin lusikallisen hunajaa vielä sekaan tasaamaan makuja. Joten jos haluat valmistaa "euroromaniruokaa" niin kokeilepa tätä ohjetta.
Hyvää viikonloppua!
terveisin
myös kulinaristi Mirkku- kulinaristi^^
...varmaan herkullista, täytyy kokeilla. Söin minäkin kerran Kanarialla "mustalaispihvin" ja hyvä oli, tuhti ja tulinen. Oikein hyvää viikonvaihdetta Sinullekin ja kaikille muillekin!
- Anonyymi
Minun lapsuudessa 60 v sitten äiti keitti "mustalaisperunoita". Ehkä nykyinen jauhelihakeitto on sinnepäin, mutta jauhelihan sijaan valurautapannulla paistettiin rasvaisia sianlihasiivuja, aika tummiksi, ja sitten ne kaadettiin rasvoineen sinne soppaan mukaan. Silloin sianlihassa oli kunnon rasvakerros. Ehkä nykyisin pekonia paistamalla sais saman tyyppistä...
- Anonyymi
Niitä sanottiin rasvaperunoiksi
- Anonyymi
Tais olla perussoppa, jolla huijataan yleisöä
Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En usko et meistä tulee jotain
Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel102580- 851950
Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"
Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei381499- 2601398
Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa
Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html2731028- 67913
Olen J-mies
Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.47881Ei sitten, ei olla enää
Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na77860- 55854
- 44765