Oulun Rakennusteho Oy

nuori pari

Olemme ostamassa ensimmäistä asuntoa. Millainen maine tai työnlaatu on kyseisellä rakentajalla?

52

15676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matias.

      Olen asunut taloyhtiössä jossa reklamoitiin useampaan otteeseen ao firmaan.. näin varmaan on monen muunkin yrityksen suhteen mut anyway.. ei missään nimessä parasta kuvaa antanut..

      • suuri ostos

        Ja käväiskää tutustumassa edellisiin kohteisiin ja asukkaisiin. Auttavat varmaan mielellään.


    • Meillä ei niin hyvä...

      Eli laatu näyttää riippuvan kohteesta. Meidän taloyhtiössä on kaikenlaista pientä ja vähän isompaa. Viereisessä taloyhtiössä ~kaikki kunnossa.

      Tässä vähän havaittuja juttuja:
      Muutostöihin suhtauduttiin positiivisesti ja auttavaisesti. Tuli sellainen olo että asiakasta kuunneltiin.
      Laskut tuli yleensä viiveellä.
      Rakentajaan sai aina yhteyden, ja vastailivat kysymyksiin nopeaan.
      Hinta

      - Muutostyös ei aina mennyt rakennukselle asti.
      - Muutostöiden hinnoissa ilmaa, esim tapettin hinta voi olla kaksin kertainen.
      - Viimeistelyjä tekemättä, pikku viat jotka ei haittaa elämistä, mutta silmään sattuu; kuuluu toleranssiin....
      - Jälkikäteen korjaamisen aikataulut ei näytä pitävän.
      - Ei mitään ylimääräistä
      - Tingitty laadusta

    • Onnellinen omistaja

      Asun Rakennustehon urakoimassa huoneistossa, eikä ole valittamista. Yksi lista repsotti (ei edes pahasti), reklamoitiin ja korjattiin jo seuraavana aamuna. Taisivat sijoittua kärkipäähän jossain tiiveysmittauksissakin...

      • Rivari85

        Asumme Rakennustehon rakentamassa rivitalossa, ja työn jälki on todella hyvää ja viimeisteltyä. Kosteiden tilojen seinät ja huoneistojen väliset seinät on muurattu ja pinnat on tehty siististi. Keittiössä on vakiona vähän laadukkaammat pintamateriaalit. Mistään asiasta ei tarvinnut reklamoida.


      • Pettyy
        Rivari85 kirjoitti:

        Asumme Rakennustehon rakentamassa rivitalossa, ja työn jälki on todella hyvää ja viimeisteltyä. Kosteiden tilojen seinät ja huoneistojen väliset seinät on muurattu ja pinnat on tehty siististi. Keittiössä on vakiona vähän laadukkaammat pintamateriaalit. Mistään asiasta ei tarvinnut reklamoida.

        - Muutostyöissä huomattavasti ilmaa, kannattaa hankkia itse mitä pystyy, tai muuttaa jälkikäteen puolet halvemmalla, hyvityshinnat poisjäävien oslalta mitättömät
        - Laskut tulee vaikka työmaa jätättääm ei informoida mitään vaikka ollaan aikataulusta jäljessä
        - Myyntipäällikkö ei vastaa enää mistään kun kauppa on tehty, ennen kauppaa lipevän liioitteleva myyntitykki
        - Materiaaleissa tingitty, ei mitään ylimääräistä
        - Kaikesta sää vääntää... hermot menee!


    • rakentamisen ammatti

      rakentamisen laatu heikentynyt rajusti viimme vuoden aikana ,hyvät tekijät pihalle ja yritetään
      sitten tuhertaa laatua -ei toimi . en ostais asuntoa kyseiseltä rakentajalta tällä hetkellä .

      • dislike

        en suosittele missään tapuksessa. teholla iso määrä kohteita ympäri kaupunkia, aikataulut jätättää kun ei kapasiteetti riitä. kun kauppa on tehty mapit löydään kiinni eikä pask..aan enään välitä mitäjä ostaja on mieltä. muutostyöt yhtä hel..ttiä!


      • toimik
        dislike kirjoitti:

        en suosittele missään tapuksessa. teholla iso määrä kohteita ympäri kaupunkia, aikataulut jätättää kun ei kapasiteetti riitä. kun kauppa on tehty mapit löydään kiinni eikä pask..aan enään välitä mitäjä ostaja on mieltä. muutostyöt yhtä hel..ttiä!

        Itsellä hyvät kokemukset, asiat toimi niin kuin pitää. Jotain pikku sanomista oli luovutuksessa, mutta nekin korjattiin pikaisesti. Henkilökunnalle kiitos mukavasta palvelusta.


    • en minäkään suositte

      Ainakin korjaustöihin valmistautumiseen menee 3kk vaikka luvataan 8 päivää.
      Tänä aikana ei ollenkaan ilmoiteta että ollaan myöhässä.
      Kaiken kukkuraksi naarmutetaan lattiat kun käydään korjaamassa jotakin. Pakastimen ja jääkaapin siirto.
      Olishan tuota muutakin vaan paremmalla ajalla.

      Ei voi suositella rakennesteholla on puutteita luku ja kirjoitustaidossa ainakin saati sitten näissä teknisissä asioissa.

    • -mantu-

      7-kerroksisen vuokratalon asukkaana totean seuraavaa:
      Todella kamalasti reklamoitavaa.Muutin tuliterään asuntoon ja nyt 2vuotta ollaan odoteltu korjauksia,tai todellisia puutteiden myöntämisiä.
      -Ilmastointi ei toimi,höyryt valuu paistinpannulle,tekninen isännöitsijä ja terveystarkastaja totesivat saman,mutta nyt Tekninen isännöitsijä on pois talosta????lähtikö,pantiinko??
      Terveystarkastaja on tarkastanu ja kirjoittanu paperin jossa todetaan asunnossa olavan TERVEYSHAITTA, jatkuvaa valkoista "kuitupölyä",josta otettiin näyte ja saatiin vastaus (joka oli joksiki aikaa kadonnu pöytälaatikkoon?):YLLÄTYS:huonepölyä ja ihmishilsettä!!!!!! sitä on ihan rikkalapiolla lakasten!!!
      (Olen sairastanu hirveän kovan keuhkokuumeen ,keuhkoputkentulehduksen,yskin ja aivastelen..).
      -vastaushan ei voi olla todellinen?vaihtuiko näyte matkalla?
      -nyt isännöitsijä vaatii mun muuttavan vaikka viikoksi pois kotoa,että he saavat "tutkia asuntoa."
      Siihen haluan kirjallisen käskyn poistua omasta kotoa ja vuokran hyvityksen tai toisen asunnon...mitään ei tapahdu ennen sitä
      Onko tuo uhkaus/kiristys?
      Pitäisikö tehdä tutkintapyyntö?????koko talonrakennusfirmasta??
      Nyt pitää muuttaa,ei terveys kestä...seuraava kärsii eikä mahda pieni ihminen mitään..

    • koita kestää

      Siis vuokralainen reklamoi rakennusliikkeelle ?

      Kuka sen asunnon ostanut? Siis maksanut siitä rahaa.

      Tuohon hilseeseen voi kokeilla hilseshamppoota. Tehoaa hyvin.

      • ?!?

        ????? so what?????


    • Kokemuksella

      Rakennusteholta ei kannata ostaa yhtään mitään. Kerta kaikkiaan paskaa palvelua ja laatua. Muutostyövastaava on oikein mukava henkilö, mutta muut johtoa myöten ihan sontaa. Muutostöistä kyllä saa maksaa, mutta ne saattavat jäädä tekemättä!! Ja asian korjaamiseksi ei tehdä mitään muuta kuin pyöritellään vaan peukkuja!

      Kehotan kaikkia välttämään kyseistä firmaa!!!!

    • jtjhjghjkhg

      Tässäkin ketjussa tulee hyvin esille Suomalainen perus asiakas. Hirveävalitus tyhjästä ja asiantuntijoiden lausunnot ei kelpaa kun epäillään heidän olevan "samaa klikkiä rakentajan kanssa, sisäilma yms. näytteet "vaihtunut matkalla"... Voi pyhä sylvi näiden kanssa! Tämän lajin ihmiset eivät tunne rakennusmääräyksiä tai laatuvaatimuksia (ei toki tarvitsekkaan) mutta täytyykö silti jatkaa riitelyä kun joku niistä heille kertoo? Samalle porukalle esimerkiksi sopimus tarkoittaa että yritys sitoutuu palvelemaan heitä sopimuksenmukaisesti, plus kaikenmuun mitä vain kehdataan vaatia lisäksi ilmaiseksi, ja kehtaaminen ei kesken lopu. Tottakai sopimus voidaan myös luöuttajan puolelta purkaa milloinvain ilman seuraamuksia koska sitovahan se on ainoastaan yritykselle. Kuluttajansuojalaki on laki joka sitoo ainoastaan rakentajaa ei kuluttajaa. Jos ei muuta valitettavaa yksinkertaisesti keksitä, voi aina valittaa kun ei saatu mitään ylimääräistä "kaupanpäälle". Ja vielä viimeisenä, lasku, eräpäivä on ohjeellinen maksaahan voi jos sattuu kiinnostamaan ja jokaisella on toki senverran mielikuvitusta että keksii edes jotain pientä valitettavaa jolloin laskua ei tietysti tarvitse maksaa ollenkaan.

    • sucks

      Oman kokemuksen perusteella kehotan kaikkia kiertämään kyseisen firman kaukaa!! sen jälkeen kun kaupat on tehty, jäät omillesi, vaikka kuinka laki sitoo rakennuttajan 10 vuoden takuuseen. On jos jonkinlaista vikaa ja terveyshaittaa, mutta asioille ei tehdä yhtään mitään, luotetaan siihen että ihmiset jättävät taistelun kesken. Asenne lähtee nimenomaan johtoportaasta.

      • Teppo75

        Ei ole olemassa mitää kymmenen vuoden takuuta, se on kymmenvuotisvastuu.

        Sateila Oy:n sivuilta lainattua:
        Asuntokauppalaissa on säännelty yksityiskohtaisesti perustajaurakoitsijan eli ns. grynderin vastuu uuden asunnon kaupassa. Asuntokauppalain mukaan rakennuskohteessa pidetään ensin vuositarkastus, joka järjestetään noin vuoden kuluttua rakennuksen käyttöönottohyväksynnästä. Asunto-osakkeen ostajan on viimeistään tällöin ilmoitettava myyjälle eli yleensä rakennusliikkeelle ne virheet, jotka siihen mennessä olisi pitänyt havaita. Mikäli ostaja ei ilmoita näitä virheitä, menettää hän pääsääntöisesti oikeutensa vedota virheisiin myöhemmin.

        Vuositarkastuksen jälkeen ostaja voi vedota ainoastaan sellaisiin vikoihin tai puutteisiin, joita ei ole voitu havaita vuositarkastuksessa. Näistä virheistä myyjä vastaa 10 vuoden ajan siitä lukien, kun yhtiö on siirtynyt osakkaiden hallintaan. Myyjä ei ole kuitenkaan vastuussa sellaisesta virheestä, joka on seurausta esimerkiksi normaalista kulumisesta tai asunnon ja kiinteistön huoltotoimenpiteiden laiminlyönneistä. Vaikka yleisesti kuullaan puhuttavan erillisestä asunnon 10-vuotistarkastuksesta, tällaista tarkastusta ei kuitenkaan ole olemassa. Kaikista vuositarkastuksen jälkeen ilmaantuvista virheistä on reklamoitava kohtuullisessa ajassa siitä, kun virhe on havaittu tai se olisi pitänyt havaita. Valitusoikeus voi olla menetetty, mikäli virheistä reklamoidaan vasta, kun 10 vuoden vastuuaika on päättymässä.


    • Välttäkää

      Mikä tahansa muu kuin rakennusteho. Älkää sijoittako rahojanne sontaan!

      • kerrostaloasukas

        olen kilpailijalla töissä ja ostin juuri teholta asunnon. ei moittimista ja hinta laatu ok. muutöistöillä vaihdoin kaapistot toisiin.


    • pari kommenttia

      Aivan huippu firma.

      Asukasmuutokset tervetulleita ja lisätyöt kuuluu hintaan. Kotimaisella työvoimalla tehtyä loistolaatua. Varustetasoltaan ja arkkitehtuuriltaan paljon korkeampaa laatua kuin muilla. Takuutyöt ja puutteet tehdään välittömästi. Asiakkaan sana on laki. Ystävällinen ja myyntihenkinen henkilökunta. Laatujärjestelmä takaa virheettömän työtuloksen.

      Kalusteet kalleinta hintaryhmää, betoniportaat rivareissa, reilut lasitetut parvekkeet, Ilmanvaihto toimii ja jäähdytys mahdollinen, parketti ei mitään perusvirontammea.

      • BB

        Puhutaankohan samasta rakennustehosta?


    • joku muu

      Jätä ostamatta !
      Ongelmia on ihan vakaviakin jopa uusissakin.
      En olisi ostanut jos olisin tiennyt.

      • Anonyymi

        Totta uusissakin vakavia ongelmia. Ei halua niitä korvata. En suosittele rakennustehoa.


    • triplapaska

      onse jäätävää tuo suomalainen mentaliteetti. Jos on paskaa niin se on paskaa, sehän on vain tasa-arvoa niinku jari tervo sano.
      ELi tässäkin keskustelussa on 50/50 paskaa ja hyvää. ELi kaikki hyvin tälläkin hetkellä,

    • joopa joo

      nimimerkille "pari kommenttia" , kyse oli kai ironiasta?

    • kolmas teholta hanki

      ostin juuri rivarista kaksion ja olen tyytyväinen. kiitos vaan rakentajalle.

    • TPPAHK

      Ihan hyviä kohteita ovat tehneet ja useammassa asuttu, siksi nytkin luotimme ja uskalsimme ostaa rakennustehon rakentaman. Korjaukset on tehty pikaisesti, aina on pientä säätämistä uusissa asunnoissa, oli se kenen vain rakentama. Meidän kohdalla on ainakin ollut ammattitaitoista palvelua myynnissä ja rakentamisessa.

    • jees

      Asun rakennustehon tekemässä talossa ja ainakin äänieristystä ei ole. Puhe kuuluu yläkerrasta ja nukkuminen on turhaa. En suosittele.

    • Älä höpsi

      Puhutkohan totta, epäilen paskapuhettasi, koska Rakennusteho tekee paikalla valaen kerrostalot, paikalla valu, niin seinät, kuin välipohjat ja hyvä äänieritys, kuten uudistuotannossa yleensäkin, mutta paikalla valettu vielä jämäkämpi.
      Kempeleellä asutaan rakennustehon talossa ja hiljaista, kuin huopatossutehtaassa.

      • 1kusetettu

        Eipä ole ollenkaan paskapuhetta, vajaa kaksi vuotta sitten ostettu kyseiseltä huijarifirmalta kerrostalohuoneisto kuusikerrroksisen talon toiseksi ylimmästä kerroksesta ja seinät ovat, kuin pahvia.
        Naapurien kusen lorotukset, kantakävelyt, lasten leikit yms. kuuluvat aivan selvästi. Tämän lisäksi eräs firman rakennusmies kertoi talon yhden seinän olevan valettu 3cm vinoon, minkä huomaa esim. huoneiston oven karmien läpi paistavasta päivänvalosta.
        Pysykää kaukana Rakennustehosta, huijaavat mennen tulllen ja vielä palatessa!


      • Anonyymi

        Kempeleessä sanotaan, että Kempeleessä. Eli et asu Kempeleessä.


    • monikemikaaliyliherkkä

      Itse asun rakennustehon asunnossa itse viihdyn olen pahasti allerginen joten ihanaa kun löytyi vihdoin asunto missä voi olla

    • 567749999

      Rakennusteho on huijareita täynnä!! Asiakaspalvelu surkeaa. Välttäkää tätä firmaa.

    • Rehellinen_rakentaja

      Olin sisarelleni 3kk talkoilla tekemässä. Kiitokset sain kun portaissa löytyi maalisotkuja, jota en ollut sinne laittanut. Muusta työstä ei mitään kiitosta.

      Onneksi saivat sentään korvauksen nuo työntekijänne, vai riitautitteko nekin?

    • Sivustaseuraaja101

      Rakentavat Helsinkiin taloyhiötä. Surkeaa asiakaspalvelua. Eivät vastaa lainkaan yhteydenottoihin. Jos ei ennen asunnon ostoa haluta olla yhteydessä asiakkaisiin, niin ei varmasti kauppojen jälkeenkään. Välttääkää tätä yritystä.

    • Asukaspappelossa

      Hyvin huono ! Henkilökohtainen kokemus uudesta asunnosta. Yhtiö tekee huonoa laatua ja ei huolehdi jälkikorjauksista. Ei voi suositella.

    • ER83

      Vuoden ikäisessä kerrostalossa lähes puolessa asunnoista kylpyhuoneissa kosteutta erinäisten rakennusvirheiden vuoksi. Lisäksi järkyttävä määrä kaikenlaisia pikkuvikoja. Rakentajan asenne korjauksiin todella nuiva, tiedotus vielä huonompaa ja harhaanjohtavaa.

      • Tyytyväinensuviniitty

        "Vuoden ikäisessä kerrostalossa lähes puolessa asunnoista kylpyhuoneissa kosteutta erinäisten rakennusvirheiden vuoksi. Lisäksi järkyttävä määrä kaikenlaisia pikkuvikoja. Rakentajan asenne korjauksiin todella nuiva, tiedotus vielä huonompaa ja harhaanjohtavaa."


        Haiskahtaa jotenki meidän taloyhtiöltä kommenttisi, voisin korjailla asiaa sen suhteen että taloyhtiössä muutamassa asunnossa löytyny kylpyhuoneesta ongelmaa, nekin asianmukaisesti valmistumassa, sekä rakennusteholta aikataulussa pysytty sekä inffottu asianmukaisesti tulevista työvaiheista, ymmärettävää on tietysti se jos alkaa ottamaan aivoihin yleisissä tiloissa suihkussa käyminen, en kuitenkaa koe järkeväksi firman imagon mustamaalausta ja paisuttelelmista vahingon suuruuksilla yleisillä palstoilla etenkään aliurakoitsian rakennusvirheen takia aiheutuneesta vahingosta, lisäksi jokainen varmasti korvausta suihkun väliaikaisesta käyttökielosta osaa hakea asian tarpeeksi häiritsetessä, sillä voipi sitten sijottaa oman selänpesijän rentouttamaan hetkellistä mielipaahaansa elämässään.


        -02770


    • Anonyymi

      Ei valittamista...ainakaan tästä Espoon pikku yksiöstä. Koko ajan on uusi vuokralainen tulossa ja kaikki ovat olleet tyytyväisiä asuntoon. Parkkipaikkoja alue kaipaisi lisää.

      Elämäni paras sijoitus. Kiitos.

    • Anonyymi

      Asiakaspalvelu on ollut todella niukkaa, asenteellista ja heikkoa rakennuttajan taholta kohteen valmistumisen jälkeen, kun pitäisi mahdollisia ongelmia selvitellä. Kaikenlaista pienempää ja isompaa virhettä esiintyy varmaankin kaikissa uusissa rakennuksissa. Hyvä maine tulee siitä, että asiat hoidetaan ammattimaisesti ja maine menee siitä, jos niitä ei hoideta ammattimaisesti hyvällä asiakaspalvelulla kuntoon. Tämän firman maine ei ole muodostunut hyväksi ainakaan täällä etelän uudiskohteessa.

    • Anonyymi

      Rakennusteho on tosiaan firma jonka soisin menevän konkurssiin. Työn laatu on huonoa, asiakaspalvelua tai palautteen vastaanottoa ei ole laisinkaan, kohteita ei viimeistellä, tehdään vain minimivaatimukset. Kohtelu on töykeää ja ylimielistä. Ihmiset ovat puhuneet täällä täyttä asiaa. Kyseessä on yhtiö jota asiakaspalvelu ja asiakkaan tyytyväisyys ei kiinnostaa yhtään. Ymmärrän työn asettamat haasteet mutta voimakkaassa kasvussa ei saisi unohtaa asiakasta.

    • Anonyymi

      Hyvä rakennusfirma. Asunnot suunniteltu hyvin. Upotettu led valoja, keittiökalusteet, kaapistot ovat laadukkaita. Jos vertaillaan Peabiin joka on paljon isompi kuin rakennusteho, Peab on paljon huonompi. Peab asunnoissa löytyy paljon suunnitteluvirheitä: valaisimien sijoittelusta, viemäristä. Rakennusteho panostaa enemmän asunnon sisustussuunnitteluun kuin Peab.

    • Anonyymi

      Suuri kusetus!! Oulussa 2 taloa johon rakennuttajan avustuksella masinoitu tehostetun palveluasunisen yksiköt. Esittelijä ei puhunut kenellekkään sanallakaan hoivayritysten suunnittelusta/tulosta uusiin taloihin. Nyt uudet talot ovat kuin entiset. Paikat rikki, haju paha, levotonta ja sotkuista. Ällöttävää asua. Kiitos Rakennusteho.

      • Anonyymi

        Totta. Firman toimitusjohtaja muuttaa yhtiöjärjestystä rakennusaikana ja siten sallii hoivakotien tulon taloihin. Pysyisin hyvin kaukana tästä firmasta. Mitä muuta kusettavat?


    • Anonyymi

      Paljon ongelmia, ikkunat rakennusvaiheessa kastuneet ja maalit lohkeilee, huolimatonta työtä kaikinpuolin, ylimielinen suhtautuminen korrjauspyyntöihin!! En suosittele

    • Anonyymi

      Kiertäkää kaukaa tämän tehon kohteet!
      Tässä ketjussa olevat positiiviset kommentit selvästi ns ammatti ihmisten laatimia eli kyseisessä yrityksessä joku seuraa somea ja kirjoittelee kommentteja työnsä puolesta jotta julkisuuskuva ei aivan murenisi ja myynti loppuisi

    • Anonyymi

      Vihreys viher rakentajalla kaukana :). Vehkeillä ei enää pääse julkisille työmaille, ei riitä euroluokat, eikä. Saa rahotustakaan malsuhäiriöiden takia. Alasajo yrittäjänä ja politikkona

    • Anonyymi

      Kuten edellä mainittu, Rakennusteho ei osaa tehdä kylpyhuoneita kunnolla. Eikä suostu korjaamaan kalliimpia rakennusvirheitä takuusta huolimatta. Suuri pettymys.

    • Anonyymi

      Erittäin huono, laatu mitä sattuu, ongelmia vähätellään ja reklamaatioita ei vaivauduta edes käsittelemään!!
      Myös firman taloudellinen tilanne kehno eli ovatko vastaamassa enään vuoden päästä tekosistaan!! Jätä väliin rakennustuhon kohteet!!

    • Anonyymi

      Olin ostamassa asuntoa valmistuvasta kohteesta ko yhtiöltä mutta nyt ei kannata maksaa sisään noin epävarmalle toimijalle, onneksi tuli pankilta varoitus. Koska rak kulut rajussa nousussa niin on vaarana että ko yritys menee konkurssiin ja silloin rahat jäävät pesälle eli menetykseni voisi olla kymmeniä tuhansia, varokaa ihmiset!!

    • Anonyymi

      Suomalainen rakennustaito ei ole ikinä ollut suomalaisten mielestä huippua, mutta kansainvälisesti verrattuna se on valio-luokkaa. Väittäisin silti pitkällä kokemuksella Rakennustehon rakennusten olevan parhaasta päästä.

    • Anonyymi

      En suosittelu. Laatu huono. Olkaa tarkkoja. Tarkistakaa kaikki piilotettukin kohteet

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe