kissan kusi haisee

Tämä asia varmaan on tälläkin palstoilla koluttu joskus juurtajaksaen ja herättää tunteita puolesta ja vastaan mutta kuitenkin.

Nyt on naapurin kissa ruvennut kuseksimaan terassille, ulko-oveen, autoon ja kusi se tuossa tuuleentumassa olleet vaatteetkin. Kissankarkotetta on testattu, EI TOIMI. Nyt tarvis kunnon konstit käyttöön. Loukutus varmaan olisi hyvä, mutta kunnassa ei ole paikkaa mihin kissa toimitetaan, enkä omista asettakaan. Hyvät neuvot olis nyt poikaa.
Ilmoita


24 Vastausta

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.


on joku paikka mihin löytöeläimet ja/tai eläinrääkkäys ym. tapaukset ilmoitetaan. Se ei välttämättä ole oman kunnan alueella.
Ilmoita
Ensinäkin usutan kohta itteni sun kimppuun ku oot ampumassa jo kissaa. jos ammut ni tulee seuraava kissa merkkaamaan sen sun pihas samantien. Miksi pidät auton auki? vaatteet tuulettumassa narulla? miten kissa narulle pääs kuseksii? vaik letkuttaaks se koipi pystyssä pyykeilles?

Heittele vaikka sitruunanpalasia sinnetänne, osta aita sähköistä se vaikka, tee muuri pihanne ympärille, tee vesihautoja pihan ympärille, osta koira. laita naapurin postilaatikkoon vihainen kirje missä uhkailet sen kissoja jos ne vielä tulee sun pihalle. juokse itse hätyyttämässä kissoja ja leiki vihaista koiraa, saat vähän liikuntaa samalla.

Ja hei mieti naapurias, se ehkä vähän kävis miettimää missä oma rakas kissa on kun typerä pissaa vihaava naapuri on loukuttanu sen ja vieny pois. Sitäpaitsi nyt on lunta, joten tee vaikka lumesta muuri, ei maksa muuta ku vaivan palkkaa.
3 VASTAUSTA:
Pissaa ite pihalles sinne tänne, tai hanki oma kissa joka merkkaa naapurin kissan reviirin (sun pihan) omaksee. tai ehkä sit se koira mielummi.
kissat saa olla irti, joten kyllä sille naapurille pitää ilmoittaa, että pitää kissansa omalla pihallaan, aitauksessa jos ei muuten onnistu, itselläni on sisäkissa, ja aivan varmasti, vaikka menisi naapurisopu, pitäisin huolen, ettei toisten irtokissat pihalleni kuseskelisi, jos en asuisi kerrostalossa...
Tämä homma vaatteiden osalta meni sillälailla, että juhlavaatteet vein kuistille henkarissa tuuleentumaan jonka jälkeen tämä kolli tuli ja kusi ne. Auton se taas kusi konepellille ja sitä kautta tuuletukseen (uudehko auto n.30000€). Sen verran voin kertoa, että kissan takia en varmaankaan rakenna yhtään muuria tai estettä tontilleni tai ainakin rahoitus tulee sitten kissan omistajalta. Vapaana kulkeva kotikissa on lemmikkieläimen heitteellejättö ja se on rikos. Ampumassa en ole ketään enkä mitään kun en edelleenkään omista asetta. Tuommooset ilmaset maatiaiskissat tekevät pikkusen liian kovia temppuja mun makuun.
+Lisää kommentti
kotikissan ampuminen on laissa kielletty? En ymmärrä ihmisiä jotka ovat heti aseen kanssa riehumassa kun kissa käy omalla pihamaalla. Asennevamma?

Muistan kyllä kun itse olin 9-vuotias pikkutyttö ja rakastin kissaamme yli kaiken. Sitten tuli naapurin setä uhkailemaan kissan tappamisella. Miettikää nyt ihmiset saa*ana, ei eläin ole tavara vaan elävä olento jolla voi olla omistaja. Ihmeellistä miten helppoa on nykyään ajatella toisen ihmisen mielen pahoittamista ja elävän olennon tappamista.
1 VASTAUS:
kissa kyllä oppii olemaan sisälläkin. kissansa ulos päästävät ovat mielestäni laiskoja (eivät jaksa ulkoiluttaa). Kissa saa kyllä olla omalla tontilla vapaana, mutta kukahan kyttää meneekö se naapurin tontille? kyllä on ihan syytä olla raivostunut kun naapurin kissa kuseksii ympäriinsä (eikä oo ilmeisesti ees leikattu).

t. 3 sisäkissan (valjaissa ulkoilutettavan) omistaja
+Lisää kommentti
Ikävää, mutta totta: kunnon konsteja ei ole. Tai ne eivät ole laillisia. Jos naapurisi on fiksu, puhe saattaa auttaa, mutta useimmiten senkin vaikutus jää lyhytaikaiseksi. Samoin loukutus, tepsii vain lyhytaikaisesti. Ja saa aikaan sen, ettei vähään aikaan tarvitse tervehtiä kyseistä naapuria.

Jos kyse olisi villiintyneestä kissasta, voisi soveltaa metsästyslakia 28.6.1993/615
( http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615 )
"5 § Riistaeläimet ja rauhoittamattomat eläimet
. . .
Villiintyneeseen kissaan sovelletaan, mitä rauhoittamattomista eläimistä säädetään."

ja

"48 § Oikeus pyydystää ja tappaa rauhoittamaton eläin

Alueen omistajalla tai haltijalla on oikeus pyydystää tai tappaa alueellaan oleva rauhoittamaton eläin. Tämä oikeus hänellä on silloinkin, kun metsästysoikeus alueella on metsästysvuokrasopimuksella luovutettu toiselle.

Oikeus pyydystää tai tappaa rauhoittamaton eläin on myös rakennuksen omistajalla tai haltijalla, jos rauhoittamaton eläin tavataan rakennuksessa tai sen pihapiirissä, sekä metsästysvuokraoikeuden haltijalla ja metsästysluvan saaneella, jollei vuokrasopimuksesta tai luvasta muuta johdu."

********************************

Ellei kissa ole villiintynyt, sen lopettamisesta lienee seurauksena vähintäänkin jonkin asteinen korvausvastuu. Aina voi toki pohtia, olisiko sopiva/riittävä korvaus uusi kissanpentu, joita saa ilmaiseksi tai ainakin halvalla.

Mitä lopettamiseen tulee, loukussa(kin) olevan eläimen käytännössä ainoa varmasti laillinen lopetusmenetelmä on ampuminen (tuliaseella) aivoihin. Tarkemmin Eläinsuojeluasetus 7.6.1996/396, 10 luku, eläinten lopettaminen ( http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960396 )

Mutta kun tapauksessasi kyse on naapurisi kissasta, joka ei mitä ilmeisimmin ole villiintynyt, voisi kuvitella sovellettavaksi muita lakeja, esim seuraavia:

Järjestyslaki:
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030612

Metsästyslaki, Huom! erit. 5§ ja 85§
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615

Eurooppalainen Lemmikkieläinsopimus: (määritelmät, heitteillä oleva eläin)
http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992/19920049

Luonnonsuojelulaki: Huom! erit. 39§ (vapaana liikkuva kissa mitä suurimmalla todennäköiyydellä häiritsee, pyydystää, vahingoittaa ja jopa tappaa rauhoitettujen lajien yksilöitä)
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19961096

Eläinsuojelulaki:
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960247

Ja muutamia asiallisia näkemyksiä siitä, miten mainittuja lakeja tulisi tulkita:

Poliisi; internet-sivuilla oleva, järjestyslakia käsittelevä esite, sivu 2:
http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/ExternalFiles/jarjlaki_finb/$file/jarjlaki_finb.pdf

Luonnonsuojelujärjestön näkemys:
http://www.birdlife.fi/lintuharrastus/faq-suojelu.shtml#kissa

Kissajärjestön kanta asiaan:
http://www.incatsuomi.fi/kissasisalle.asp

Suomen eläinsuojeluyhdistys:
http://www.sey.fi/elaintieto/kissanoikeudet.html

Ja vielä eräs käytännön esimerkki edellisten tulkinnasta, Nokian poliisi:
http://www.poliisi.fi/poliisi/nokia/home.nsf/PFBD/39F877CF8AA385DAC2257165001BD807?Opendocument
Ilmoita
"Eläinsuojelulain ja metsästyslain uudistuttua kissan lainsuoja on parantunut aikaisesta. Oman pihansa ulkopuolella kulkevaa kotikissaa ei saa
enää tappaa. Kotikissan tappaminen on rikos ja siitä voi tehdä rikosilmoituksen. Irrallaan tavattu kissa tulee toimittaa lähimpään löytöeläinkotiin."
Ilmoita
ottanut yhteyttä kissan omistajaan ja ehdottanut leikkausta? Ellei omistaja ole tiedossa tai yhteistyöhaluinen, kissa on paras toimittaa löytölään. Toisten pihoille pissivä kissa on erittäin häiritsevä, jopa kissaihmisen mielestä. Virtsa haisee todella voimakkaasti eikä kukaan ole korvaamassa sotkeutuneita kalusteita, vaatteita, auton puhdistusta jne. Vieras kissa myös häiritsee omia asiallisesti pidettyjä lemmikkejä. Feliway-suihkeesta voisi olla apua mutta sillä koko pihan käsittely voisi olla hieman liian työlästä ja kallista..

Jokaisessa kunnassa on löytöeläinhoitola. Etsi puhelinluettelosta tai Googlella (löytöeläimet paikkakunta).
Ilmoita
kissa kusi kangas sohvalle. Miten sais hajun pois, ettei mee uudestaan? en uskalla ainakaa heti kokeilla etikka soodavettä jne. Jotain sellasta jota ei tarvi lähtä kaupasta hakemaan vaan ois kotona valmiina ja sais heti kokeiltua?
1 VASTAUS:
sitrushedelmien hajusta kissat ei pidä.voit pesusieneen puristaa sitruunamehua ja pyyhkiä sohvat ja pinnat joihin kissoilla ei ole asiaa
+Lisää kommentti
Kaada bensiiniä talon lähelle ni ei kauaa kissa käy siel :D
Ilmoita
Homma joku kuulapyssy aina kun näät kissan sun pihalla niin ammuskele sitä ajankuluksi, eiköhän hetken päästä opi ettei oo sun pihamaalle asiaa. :) Toinen on että levitä pihamaalle rotanmyrkkyy. :)
Ilmoita
Paras keino on että haet ERITTÄIN raikkaita esim. Vessan raikastin palloja ja laitat niitä pitkin poikin pariks viikkoo ni ei enää tuu. Kissat ei kestä raikkaita tuoksuja.
1 VASTAUS:
Ja niihin haaskaa sitten rahaa koska kissanomistaja on vastuuton typerys ?
Loukut lonksumaan , ainut toimiva ja tehokas keino.
Turha mitään karkotteita laittaa, piha tulee kurjan näköiseksi, eikä ne edes tehoa.
+Lisää kommentti
Ota yhteyttä kissan omistajaan ja keksikää yhdessä jokin ratkaisu niin säästytte samalla naapuri (?) riidoilta!
1 VASTAUS:
Ei auta, kissan omistajat ei ollenkaan ymmärrä että kissasta on haittaa, ei vaikka miten niin väittäisi.Ei ne välitä laista, eikä välitä vaikka kissa sotkee muiden pihoja.
Tämä ihan oma kohtainen kokemus.Kun monesti juttelet tuloksetta asiasta, lopputulos on aina riita.
Jos et halua riitaa, älä valita kissoista, kerää vain ne pois nurkistasi.
Näin kissan omistaja ei epäile sinua.Mutta jos ensin valitat, sinua ne syyttää vaikka kissan olis kettu syönyt.
+Lisää kommentti
Haisee omakotintalon terassi niin pahalta että ei kehtaa enää vieraita kutsua.
Naapureiden kanssa halutaan pitää välit kunnossa. Nyt kun ilmat laahtui haisee kissan kusi tosissaan.
Tulvahtaa haju sisään kun ulkoovea vähänkin raottaa ja se haisee tosissaan.

Kokeilen raikastamia ja kaikenlaisia tuoksuja levitellä..
Pitänee keväällä koittaa muovittaa isohko terassi ja otsonoida.

Eläimet ei tee tahallaan. Naapurit tietty rakastaa kissojaan, ei mitään järkeä riitauttaa.

Riistakamera voisi olla tehokas keino selvittää kenen kissa mut ei jaksa tapella..
2 VASTAUSTA:
Mikä saa sinut ajattelemaan, että naapurillasi on oikeus loukkaantua siitä, jos sinä et halua hänen kissaansa terassillesi kusemaan?

Minkä vuoksi sinä olet mielestäsi velvollinen näkemään vaivaa naapurisi omistaman lemmikin aiheuttamien haittojen vuoksi?

Minkä takia naapurisi ei huolehdi kissastaan, vaan päästää sen häiriköimään pihaasi?

Eikö sinulla ole oikeutta loukkaantua siitä, että naapurisi ei välitä hyvinvoinnistasi?

Minkälaista "rakastamista" on se, että päästetään lemmikki ilman valvontaa alttiiksi kaikille vaaroille?
Loukukla kissa löytöeläintaloon,saat terassille siivoomisen maksajan,mikäli,kissaa kukaan hakee.Vain yksi kymmenestä haetaan.Eli voi olla koditon raukka,joka etsii lämpöä ,ruokaa ja suojaa.Löytöeläintalo,tarjoaa sitä kaikkea,ja uuden kodin,jos kukaan ei kisua kaipaa.Monesti kuvitellaan,et on naapurin kissa,vaikka yöllä joku arempi koditon pihassa sotkee.Kerää pois,pelasta avun etsijä pois kylmästä,ja pihasta jonne ei kuulu.
+Lisää kommentti
Minulla on käynyt yuuri useiden koirien ja nnyt 7 vuotiaan kissani kanssa. sOOLO, JOKA TULI MINULLE 12 VIIKOISENA, EI IKINÄ OLE PISSANNUT SISÄLLÄ, MUUYA KUIN HIEKKALAATIKKOONSA, JOSTA VAIHDETAAN HIREKKA JOKA PÄIVÄ.
Ulkona kuljetan sitä valjaissa, mutta se ei nyt ole sen mielipuuhaa. Vapaaksi en laske lukemattomien vaaratilnteiden vuoksi.
Soolo ei myöskään tule kskystä luokseni, vaan silloin kun sille sopii.
Ilmoita
Kyllähän se totta on, että osa kissaomistajista ei noudata lakia ja säädöksiä.Kissa lasketaan ulos, piittaamatta laista.
Siinä voi jo naapurikin suuttua
Omistajalla on aina vastuu kissastaan, mutta joillekin on ylivoimaista tajuta sitä.
Aivan turha on kinastella siitä, kuka on oikeassa. Sen määrää laki aivan yksiselitteisesti.
Vaikka ei ymmärtäisi laeista hölkäsenpöläystä, niin jo maalaijärjelläkin pitäisi tajuta, että vapaana kulkeva kissa on alttiina monille vaaroille.
1 VASTAUS:
Ei kissalle pidä suuttua.Se pitää pelastaa pihasta jonne se ei kuulu.Löytöeläintalo,on oikea paikka löytökissalle.Se on kissan etu.Pääsee pois vaaroista,saa suojan ,ruuan ja lämmön.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

kissan kusi haisee

Tämä asia varmaan on tälläkin palstoilla koluttu joskus juurtajaksaen ja herättää tunteita puolesta ja vastaan mutta kuitenkin.

Nyt on naapurin kissa ruvennut kuseksimaan terassille, ulko-oveen, autoon ja kusi se tuossa tuuleentumassa olleet vaatteetkin. Kissankarkotetta on testattu, EI TOIMI. Nyt tarvis kunnon konstit käyttöön. Loukutus varmaan olisi hyvä, mutta kunnassa ei ole paikkaa mihin kissa toimitetaan, enkä omista asettakaan. Hyvät neuvot olis nyt poikaa.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta