Mitä Japanista kannattaa ostaa?

ens viikolla lähdetään

Mitä olette ostaneet tuliaisiksi Japanista?
Onko elektroniikan hinta ollut millainen verrattuna Suomen hintoihin esim. järjestelmäkamerat, tietokoneet?

Ja jos vinkkejä läytyy "must" nähtävyyksistä ja hyvistä kaupoista linjalta "kioto-Osaka-Nara-Kobe-Hiroshima" niin mielelläni ottaisin niitä vastaan =)

6

10713

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sasae Tokiosta

      Pelkästään Kiotossa on niin paljon nähtävyyksiä, että niiden listaaminen veisi tuntikausia. Suosittelen Lonely Planetin Japani-opasta, siitä selviää kaikki. Saa Helsingin Akateemisesta kirjakaupasta ja netistä, esim. www. amazon.com.

      Sama kauppojen kanssa, Japanissa on hieman näitä puoteja.

      Elektroniikka vaihtelee tuotteesta riippuen. Veljeni tiedusteli minulta jotain kameran linssiä ja se olikin samanhintainen täällä kuin Suomessa joten ei kantsinut viedä. Jotkut tavarat taas ovat halvempia, mutta tarkista aina toimivuus Suomessa (esim. sähkö).

      Normituliaiaset Japanista ovat vihreä tee, sake, erilaiset suolanaksut ja sembet, wasabi, Pocky-suklaapuikot, perinteiset käsityöt, yukata saunatakiksi, kännykkäkoristeet, mangakirjat...

    • kuukausi sitten

      Kannattaa hankkia Tapani Jussilan Tokio-passi. Siinä on kerrottu hyvin nähtävyydet ja ostospaikat myös tuolla alueella jonne menette.

      Osakassa Umedan seudulta löytyy suuri ostoskeskittymä. Maan alla on valtava ostoskompleksi eri liikkeineen. Heti Umedan ulkopuolella on Yodobashi tavaratalo, jossa voi tehdä elektroniikkaostokset. Esim. järjestelmäkamerat jopa 300e halvempia kuin Suomessa, kannattaa etsiä englanninkielen taitoinen myyjä. (suomessa 730e, siellä 450e)

      Kiotossa Marutamachi Streetin kulmilla Heian Shrinen lähellä on Kyoto Handicraft Center, jossa ehdottomasti kannattaa käydä, jos Kiotossa käy. Useamman kerroksen talo, josta löytyy kaikki japaniaiheiset tuliaiset kerralla, ei tarvitse enää muualta etsiä :) Hinnat aivan kohtuulliset. Kassikaupalla tavaraa turistit sieltä kantoivat, ja palvelu hyvää. Tosin kuten lähes kaikkialla Japanissa.

      Kioton nähtävyyksistä tärkeimmät Gionin alueen temppelit. Koko kaupungissa 1600 temppeliä, joten kaikkia ei ehdi mitenkään nähdä. Kiotossa liikkumiseen on hyvä ostaa esim. päivän bussikortti. Metroilla ei pääse niin hyvin nähtävyyksien lähelle. Lipun ja bussilinjaston kartan saa rautatieaseman infosta. Kyytiin noustaan keskeltä ja poislähtiessä maksetaan/näytetään korttia kuskille edessä.

      Nara on viehättävä, rauhallinen kaupunki. Siellä kannattaa viettää päivä kuljeskellen puistoalueella ihailleen temppeleitä ja luontoa.

      Osakassa voi ostosten ohella käydä Osakan linnassa ja Yodobashi tavaratalon lähellä olevassa tornissa, josta näkee koko kaupungin.

      • huomenna lähdetään

        Kiitos hyvistä vinkeistä!
        Huomenna ollaan lähdössä ja Tokio-passi kirjakin tuli ostettua.

        Järjestelmäkameraa olemme ajatelleet ostettavaksi. Hieman vain mietityttää nuo takuu asiat eli kunkas ne sitten toimivatkaan, jos ongelmia kameran kanssa ilmenee? vastaako maahantuoja Suomessa tuotteistaan? erilaisia tapauksia kun on ollut esillä vähäväliä (vuodelta 2006: http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/article44995.ece?v=t)


      • asiaa..
        huomenna lähdetään kirjoitti:

        Kiitos hyvistä vinkeistä!
        Huomenna ollaan lähdössä ja Tokio-passi kirjakin tuli ostettua.

        Järjestelmäkameraa olemme ajatelleet ostettavaksi. Hieman vain mietityttää nuo takuu asiat eli kunkas ne sitten toimivatkaan, jos ongelmia kameran kanssa ilmenee? vastaako maahantuoja Suomessa tuotteistaan? erilaisia tapauksia kun on ollut esillä vähäväliä (vuodelta 2006: http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/article44995.ece?v=t)

        Me oltiin jo Suomessa katsottu minkälaista kameraa halutaan ja vertailtu ominaisuuksia.
        Mentiin heti ensimmäisenä päivänä Yodobashiin ja avuksi saatiin englantia taitava myyjä, joka näytti muitakin turisteja auttavan.

        Oltiin harkittu Canonin ja Nikonin järjestelmäkameran välillä, päädyttiin paikan päällä Nikoniin. Takuu molemmille linsseille on maailmanlaajuinen. Kameran takuu on vain Japanissa, mutta lupasivat, että ongelmien ilmetessä voi myös kameran sinne postittaa (tosin varmaan sit omakustanteisesti).

        Myyjä kehoitti heti testaamaan kameraa ennen kuin maasta lähdetään, ettei mitään ongelmia ilmene. Meillä toimi moitteettomasti loman ajan (ja edelleen :)

        Tullin kanssa kannattaa olla varmuuden vuoksi tarkkana, ettei joudu maksamaan täällä Suomen päässä sitä erotusta, jonka Japanissa hyötyi. Turhat merkit ostoksista hävittää jne. Nikonin kamerat on samanmerkkisiä kuin Suomessa ;)

        http://www.kakaku.com/
        Tuossa on linkki johonkin kauppaan, josta ei tosin tiedetä missä se on. Näkee kuitenkin vähän hintoja, jos haluaa etukäteen katsoa. Hakukenttään se mitä etsii.

        Mukavaa matkaa teille ja ottakaa hyviä kuvia :)


    • relliti

      kohta lähdetään mitä kannattaa ostaa toyomasta Japanista entä Japanin lentokentältä tuliasia

      • y+y

        "Japanin lentokenttä" on lievästi sanottuna epämääräinen ilmaisu. Japanissa jokaisella lentokentällä myydään paikallisia erikoisuuksia, joten niistä kannattaa valita jotain helposti mukanakuljetettavaa. Useimiten nämä ovat pieniä makeisia tai keksejä yms. Japanissa on voimakas tuliaiskulttuuri, joten erilaisia myyntikojuja kaikenlaiselle matkamuisto- ja tuliaistavaralle on paljon.

        Jos kerta olet Toyomaan menossa niin lähin lentokenttä on Sendai, josta varmasti saat Miyagin alueen erikoisuuksia, ellet jostain syystä ehdi mitään Toyomasta hankkimaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      2970
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2079
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1852
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe