terveisiä Ao Nangista

"xxx"

Terveisiä Thaimaasta ja Krabilta, Ao Nangista. Palailtiin lomalta juuri ennen joulua ja tässäpä muutamia käytännön vinkkejä omiin kokemuksiin perustuen.
Ensin rahasta...Thaimaan bathin kurssi vaihteli 47-49 bathia/ 1 euro, Ao Nangissa on lukuisia rahanvaihtopisteitä, jotka ovat päivittäin auki aina ilta yhdeksään saakka. Rahanvaihtopisteiden välillä oli pieniä heittoja kursseissa, mutta käytännössä niillä ei ollut merkitystä. Itse vaihdoimme rahaa lähes päivittäin arvoiden aina sen päivän tarpeen, ettei jäisi batheja kotiin tuotavaksi.

Ao Nangin kylä on ikäänkuin E kirjain käännettynä pitkä sivu alaspäin ja ilman keskimmäistä sakaraa = I___I, Nopparat thara jatkui sitten vasemman puoleisen sakaran suunnalta eteenpäin. Pitkä sivu on rantakatu. Oma hotellimme oli rantakadun päässä, oikeasta sakarasta vielä eteenpäin, Golden Beach Resort. Hotellin sijainti oli erinomainen, rannassa, erittäin rauhallisella paikalla ja reilun 50 metrin päässä rantakadusta, Ao Nangin "ytimestä". Golden Beachin vieressä oli Aonang Villa- hotelli, joten onnittelut kaikille näihin hotelleihin meneville, ovat erinomaisella paikalla ja lisäksi erittäin viihtyisiä.
AO Nangin ranta on hyvin matala hiekkaranta, sopii lapsille, vuoroveden vaihtelut ovat aika suuret (tai en ole asiantuntija arvioimaan suuruutta, mutta näytti minusta aika isoilta). Ranta on eristetty keskeltä veneliikenteelle, ts saa sielläkin kai uida, mutta veneet eivät pääsen kumpaankaan reunaan rannasta, joten siellä on turvallista uida. Ranta sinällään oli puhdas, siinä oli ihan hyvä uida, mutta jos paratiisirannoille haluaa, kannattaa ehdottomasti lähteä lähisaarille. Raileylle matka edestakaisin maksoi 160 bathia, Raileyhan ei ole saari, vaan mannerta, mutta karstivuorten saartamana niin, etttä sinne pääsee vain veneellä.
Raileylla on neljä eri rantaa, Ton Sai, joka on Ao Nangia lähinnä oleva ranta, sieltä pääsee ilmeisesti laskuveden aikaan kahlaamaan West Raileylle, itse en Ton Sailla käynyt, joten muuta en siitä osaa sanoa.
West Railey on valkohiekkainen, matala ranta, West raileylla oli myös paljon hotelleja ja ravintoloita, rannalla kiersi kaupustelijoita ja siellä sai mm. jalkahierontaa.
West Railylta pääsi kävellen hotellialueen läpi East Railylle, jonka ranta ei kyllä ollut kummoinen,hiekkaranta tosin, mutta mangrovepuita oli rannassakin, eikä varsinaiseen auringonottoon sinne kannattanut jäädä. East Raileylla (ts molempien rantojen väliin jäävä niemi oli hotellialuetta) oli myös hotelleja. East Raileylla oli hyvät kalliot harrastaa kalliokiipeilyä ja sitä oli mukava käydä seuraamassa. East Railylta (oikeasta reunasta rantaa kasvot merelle päin katsottuna) pääsi kävelemään kallionvierustaa pitkin Phranang Bayhin, polku meni osin kallion allakin. Phranang Bayh oli ehdottomasti paras ranta Raileylla. Kävelymatkat rannalta toiselle eivät muuten olleet pitkiä (korkeintaan muutama sata metriä), onnistuu siis lastenkin kanssa hyvin. Opasteen olivat vain aika huonot, kannattaa kysyä, mistä polut lähtevät.
Pharanag Bay oli hieno puuterihiekkainen ranta, siellä oli hyvät snorklailumahdollisuudet. Ja paljon ihmisiä. Aamupäivisin rannalle tuli pitkähäntäruokaveneitä, joista pystyi ostamaan juomista (olut 50 bathia, limsa vähän vähemmän) ja syömistä: patonkeja, thairuoka-annoksia, maissia ym. ym. Rannalla oli myös juomien ja ruokien kiertäviä kauppiaita. Patogit maksoivat muistaakseni 50 bathia, kevätrullat 30 bathia tai jotain jne. Siis todella edullista. Myös Phranag Baylla oli kaupustelijoita, hierojia jne.
Itse menimme aina veneellä West Raileylle ja kävelimme East Raileyn kautta Phranang Bayhin, mutta Phranang bayhin pääsi veneellä myös suoraan. Railey oli siitä hyvä paikka, että veneet lähtivät Ao Nangista aina kun siihen saatiin n. 8 matkustajaa (ei vienyt pitkään, pisimmillään odottelimme ehkä 15 minuuttia) ja sama päti myös Raileyn päässä, veneet lähtivät takasin, kun siihen oli tulossa tarpeeksi matkustajia. Lippu takaisin piti ostaa jo Ao Nangista ja tulla sitten saman "firman" veneellä takaisin. Matka yhteen suuntaan kesti n. 10-15 min.

Lähisaarista Poda oli myös suosittu päiväretkikohde ja ranta aivan upea. Podalle edestakainen matka maksoi 300 bathia ja mennessä sovittiin venekunnan kanssa yhteinen paluuaika ja sama vene tuli hakemaan koko porukan. Podalla oli myös ravintola. Ranta oli pitkä käytännössä miletei puolet saaresta oli ihanaa puuterihiekkaa ja suojaisia poukamia löytyi, kun lähti kävelemään rantaa pitkin, eikä jäänyt siihen, mihin veneet porukan toivat. Podalla oli myös hyvät snorklailuumahdollisuudet. Ainoa miinuspuoli oli se, ettei itse pystynyt päättämään paluuaikaa tai siirtämään sitä esim aikaisemmaksi. Matka Podalle kesti n. 20-30 minuuttia.
Toinen päiväretkikohde lähituntumassa oli Chicken Islang ja Tub, joita yhdisti "hiekkakannas", joka tosin nousuveden aikaan peittyi meren alle, itse kahlailimme kannaksella vielä siten, että reisiin asti oli vettä. Chickenillä ja Tubilla oli myös kirkas vesi ja ihanat hiekkarannat (etenkin Tubilla) ja Tubin edustalla oli paljon snoklailijoita. Chickenin puolella oli myös ravintola. Chicken ja Tub ovat kansallispuistoaluetta, joten edestakaisen matkan (300 bathia) lisäksi piti makssa 100 bathia/henkilö kansallispuistomaksua.
Chickenille ja Tubille mentiin myös siten, että venekunta sopi paluuajan yhteisesti ja sama vene tuli hakemaan pois.

Retkistä kokemusta kertyi Phi Phi saarten päiväretkestä ja Hong Islandsin päiväretkestä, sekä yhdistetystä kajakki/norsuratsastusretkestä.

Phi Phi saarten retkellä käytiin mm.The Beach -elokuvan kuvausmaisemissa, maisemathan ovat Krabin alueella joka paikassa sanoinkuvaamattoman kauniit, joten niiden kehumiseen ei liene syytä kuluttaa aikaa. Phi Phi saarten retkellä oli mahdollsiuus snorklaillauseissa eri paikoissa ja näkymät olivat huikaisevat. Suosittelen.
Hong Islands`n retkellä käytiin usealla Hong Islandseihin kuuluvilla saarilla, ja välillä snorklailtiin. Iltapäivä vietettiin pääsaarella upealla hiekkarannalla aurinkoa ottaen. Erittäin hyvä retki tämäkin.
Retkien hintoihin kuuluivat snorklailuvälineet, liivit ja lounas vettä juotavaksi reissun aikana. Ostimme retket rantakadun matkatoimistoista. Retkien hinnat olivat n 1200-1500 bathia. Ostimme retket aina edellisenä iltana, tällöin retken saattoi saada vähän halvemmallakin. Sesongista riippuen tietysti kannataa retket varata aikaisemminkin... Suomalaisten matkanjärjestäjien hintoihin nähden retket olivat huomattavasti halvempia, joten jos englantia osaa edes jonkin verran, säästää pitkän pennin. Palvelu, opastus, ruoka ym. oli näillä retkillä erittäin hyvää.

Päiväretki kajakki norsuratsastus maksoi 1000 bathia ja sekin oli kyllä mieliinpainuva. Kajakilla melottiin kapessa jyrkkien vuorten reunastamassa solassa, maisemat jälleen ihmeelliset. Norsuratsastus oli kyllä myöskin ikimuistettava, vähän erilainen kokemus kuin lapsena sirkuksessa norsun selässä 1/2 minuuttia... Melontareissu onnistuu muuten myös ensikertalaiselta, samoin kuin snorklailut, itselläni ei kummastakaan ollut aikaisemmin kokemusta ja hyvin onnistui.

Kuumilla lähteillä ehdimme myös käymään, sinne järjestettiin retkiäkin, itse otimme taksin päiväksi käyttöön (2000bathia) ja se käytti sitten sekä kuumilla lähteillä, Chrystal poolilla, että tiikeriluolatemppelillä. Tällöin jouttu tietysti itse maksamaan pääsymaksut ja ruuan, retkillähän ne kuuluvat hintaan. Taksilla reissatessa saa taas itse päättää aikataulun.

Thaihierontapaikkoja Ao Nangissa on lukemattomia, hinta oli 200 bathia tunnin kokovartalohieronta, 200 bathia tunnin jalkahieronta jne. Tunnin öljyhieronta maksoi 250 bathia. Taso vaihteli, itse en ole liiemmin hierojalla Suomessa käynyt, joten vertailu on hankalaa, mutta erittäin rentouttavaa hieronnassa käynti oli. Mereltä käsin katsottuna Ao Nangin rannassa oikeassa reunassa (Golden Beach-hotellista vielä "eteenpäin" rantakadun päässä oli mukava "ulkoilmahieronta", jossa oli toistakymmentä hierontapistettä numeroituna. Muutenkin rantakadun "päässä" oli mukava tunnelma, mm. auringonlaskua oli todella tunnelmallista seurata sieltä.

Manikyyri-ja pedikyyripaikkoja, samoin kuin kampaamoja oli myös useita, usein hierontapaikkojen yhteydessä.Paint pedikyyri (=kukat maalattuna varpaiden kynsiin) maksoi 200-400 bathia.

Ruoka oli erittäin edullista ja taivaallisen hyvää. Thai-ruoka annokset etenkin olivat ravintoloissakin todella halpoja n. 120-150 bathia. Pizzat maksoivat n. 200-300 bathia, pihviannokset 200-500 bathia, ravintolasta riippuen. Ainakin yksi suositeltava ravintola sijaitsee mereltä katsottuna oikean puoleisella kadulla (samalla kadulla missä Mc Donalds, toisella puolella tietä vain). Ravintola oli nimeltään Chanaya tai jotain sinne päin. Ravintola oli kadulta katsottuna miltei kokonaan viherkasvien peitossa. Kävimme useimpina iltoina syömässä siellä ja monet muutkin kehuivat ravintolan ruokia.
Annokset katukeittiöistä maksoivat n 30-70 bathia, joten tosi edullisestikin sai vatsansa täyteen. Itse olen lähestulkoon joka etelänreissulla saanut ripulin, nyt en saanut, vaikka katukeittiöistäkin välillä söin.

Räätäleitä Ao Nangissa on lukemattomia. Hinta ja laatu vaihtelevat varmasti todella paljon, itse teetimme puvut Aurinkomatkojen suosittelemassa King´s Fashionissa, mukä oli rantakadun keskivaiheilla. King`s Fashion ei ollut niitä halvimpia paikkoja. Laatuun voimme kyllä olla tyytyväisiä!
Teetin reissulla myös pitkän mekon ja kysellessäni hintoja samalle mekolle hintaa tuli paikasta riippuen 3000-7500 bathia. Teetin mekon Escada-nimisessä pienessä liikkeessä, joka oli Mc Donaldsia vastapäätä ja oli todella tyytyväinen lopputulokseen, sekä palveluun. Suosittelen! Täällä mekon hinta oli reilut 3000 bathia.
Teetimme myös eräässä "halvemmassa" räätäliliikkeessä kahdet miesten housut ja siellä palvelu loppui siihen kun tilaus oli tehty ja mitat otettu. Sovitustilanteessa ei myyjää enää kiinnostanut lainkaan asiakas.

McDonaldsista jonkun verran rantaapäin, samlla puolella katua, on Art Gallery, jossa maalautimme muotokuvat. Kannattaa otta kuva mukaan, tai digikamera, josta he muistikortilta siirtävät kuvan koneelle. Maalatun muotokuvan hinta on n. 2500 bathia, koosta riippuen. Useampia jos tilaa voi hinnasta tietysti neuvotella. Meillä kuvat onnistuivat todella hyvin.

Ao Nangissa on paljon pieniä putiikkeja, joissa myydään kopiokamaa. Tinkiminen, niin kuin sitä itse inhoankin, näissä liikkeissä kannattaa, useimmiten hinnasta putoaa lähes puolet, kannattaa siis aloittaa tinkiminen aika alhaalta. Joitakin merkkiliikkeitä mm. Adidaksen liike on. Optikkoliikkeitä on myös useampia.
Krabin kaupungissa, jonne on parikymmentä kilometriä matkaa, on liikkeitä tietysti enemmän. Vogue- tavaratalo on aivan keskustassa, sinne pääsee edullisesti katetuilla "lava-auto busseilla", lipun hinta yhteensuuntaan oli muistaakseni 40 bathia ja iltakuuden jälkeen 50 bathia... kärsivällisyyttä sitten näille kyydeille mukaan... ;)
Krabin lentokentän lähettyvillä on kauppakeskus Tesco Lotus, jossa oli pienempiä liikeitä, sekä yksi Suomen Prisman kaltainen tavaratalo. Siellä esim. 1000 bathilla sai jo aika kasan vaatetta mukaansa...

Kaikenkaikkiaan matka vastasi kyllä kaikkia odotuksia, ensimmästä kertaa kun Thaimaassa matkailtiin. Jos kysymysksiä tulee, voin vastailla mikäli osaan ja tiedän... kaikille Krabille ja Ao Nangiin matkaaville oikein rentouttavaa lomaa...!

75

19374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Krabille

      Kiitos! Lähdemme kentälle tunnin päästä...

    • 4567

      kertakaikkisen hieno artikkeli!tämä pitää lukea toiseenkin kertaan.kiitos.vaikka inhoankin näitä hotellikysymyksiä,tässä tilanteessa teen poikkeuksen.menemme ao nangiin(VASTA!!!!)tammik.09.hotellimme on.succeses resort(tulikohan oikein?),siellä luonnonpuiston lähellä.satuitko törmäämään paikkaan?jos ihan hullulta näyttää,niin onhan tässä aikaa vaihtaa.

      • "xxx"

        En törmännyt hotelliin, emme muutenkaan viettäneet Nopparat Tharan rannalla juurikaan aikaa, ranta sinällään oli hieno, satuimme sinne vain aina laskuveden aikaan. Nopparat thara on vähän "syrjässä" Ao Nangin keskustasta, siis ei matka kovin pitkä ole, itsekin kävelimme kerran aivan Ao Nangista omalta hotelliltamme Nopparat Tharan rannan toiseen päähän. Oman hotellimme sijainti tuntui vain kertakaikkiaan niin hyvältä.
        Tuk Tukilla pääsee edullisesti Nopparat Tharaltakin Ao Nangin rantakadulle, muistaaksen hinta oli 30 bathia suuntaansa/hlö.
        En ole varma lähteekö Nopparat Tharan rannalta pitkähäntäveneitä lähisaarille, minulle jäi se kuva, ettei lähde, mutta voin olla väärässä. Joka tapauksessa Tuk tukilla pääsee nopeasti, vaivattomasti ja edullisesti rantakadulle.


      • matkaan pian
        "xxx" kirjoitti:

        En törmännyt hotelliin, emme muutenkaan viettäneet Nopparat Tharan rannalla juurikaan aikaa, ranta sinällään oli hieno, satuimme sinne vain aina laskuveden aikaan. Nopparat thara on vähän "syrjässä" Ao Nangin keskustasta, siis ei matka kovin pitkä ole, itsekin kävelimme kerran aivan Ao Nangista omalta hotelliltamme Nopparat Tharan rannan toiseen päähän. Oman hotellimme sijainti tuntui vain kertakaikkiaan niin hyvältä.
        Tuk Tukilla pääsee edullisesti Nopparat Tharaltakin Ao Nangin rantakadulle, muistaaksen hinta oli 30 bathia suuntaansa/hlö.
        En ole varma lähteekö Nopparat Tharan rannalta pitkähäntäveneitä lähisaarille, minulle jäi se kuva, ettei lähde, mutta voin olla väärässä. Joka tapauksessa Tuk tukilla pääsee nopeasti, vaivattomasti ja edullisesti rantakadulle.

        Kiitos perusteellisesta matkakertomuksesta, sitä oli ilo lukea. Olen menossa pian Peace Laguna hotelliin. Se kai sijaitsee teidän hotellinne "takana". Mitä sanoisit sen sijainnista suhteessa rantaan jne? Kävitkö ehkä katsomassa tätä hotellia?


      • "xxx"
        matkaan pian kirjoitti:

        Kiitos perusteellisesta matkakertomuksesta, sitä oli ilo lukea. Olen menossa pian Peace Laguna hotelliin. Se kai sijaitsee teidän hotellinne "takana". Mitä sanoisit sen sijainnista suhteessa rantaan jne? Kävitkö ehkä katsomassa tätä hotellia?

        Heips!

        En käynyt Peace Lagunaa muutoin kuin ulkopuolelta kurkkaamassa, (samassa bussissa tuli Peace Lagunaankin turisteja), mutta se näytti todella viihtyisältä hotellilta. Sijainti keskustaan nähden on erinomainen, eikä rantaan eikä pitkähäntäveneiden lähtöpaikalle ole juurikaan matkaa. Sijainti on todella hyvä. En tietenkään "tarkistanut" kakkien hotellien sijaintia, varmasti moni muukin hotelli on ihan hyvällä paikalla ja muutenkin hyviä. Itse koin tuon kulmauksen, missä Ao Nang Villa, Golden Beach ja Peace Laguna sijaitsevat, vaan niin erinomaiseksi. Mutta mielipiteitähän on varmasti monia ja mielipiteeni perustuu tietenkin omiin kokemuksiini. Oikein mukavaa matkaa, uskoisin, että hotellin suhteen voitte olla huoleti!


      • 4567
        "xxx" kirjoitti:

        En törmännyt hotelliin, emme muutenkaan viettäneet Nopparat Tharan rannalla juurikaan aikaa, ranta sinällään oli hieno, satuimme sinne vain aina laskuveden aikaan. Nopparat thara on vähän "syrjässä" Ao Nangin keskustasta, siis ei matka kovin pitkä ole, itsekin kävelimme kerran aivan Ao Nangista omalta hotelliltamme Nopparat Tharan rannan toiseen päähän. Oman hotellimme sijainti tuntui vain kertakaikkiaan niin hyvältä.
        Tuk Tukilla pääsee edullisesti Nopparat Tharaltakin Ao Nangin rantakadulle, muistaaksen hinta oli 30 bathia suuntaansa/hlö.
        En ole varma lähteekö Nopparat Tharan rannalta pitkähäntäveneitä lähisaarille, minulle jäi se kuva, ettei lähde, mutta voin olla väärässä. Joka tapauksessa Tuk tukilla pääsee nopeasti, vaivattomasti ja edullisesti rantakadulle.

        kiitos,tämä riittää ihan täysin.näemme sitten paikan päällä tilanteen.


      • minä vaan
        matkaan pian kirjoitti:

        Kiitos perusteellisesta matkakertomuksesta, sitä oli ilo lukea. Olen menossa pian Peace Laguna hotelliin. Se kai sijaitsee teidän hotellinne "takana". Mitä sanoisit sen sijainnista suhteessa rantaan jne? Kävitkö ehkä katsomassa tätä hotellia?

        Oltiin kuukausi sitten Peace Laguna hotellin bungalowissa ja oli tosi upea paikka. Hotelli alue oli mahtava eikä ne itse hotellihuoneetkaan huonoilta näyttäneet, mikäli teillä ei ole bungalowia. Krabi oli muutenkin mahtava paikka (useita kertoja Thaimaassa eri paikoissa käynyt), kunhan muistaa lähteä eri saarille, eikä jää vain Ao Nangin rannalle.


      • nimim. minä vaan:lle
        minä vaan kirjoitti:

        Oltiin kuukausi sitten Peace Laguna hotellin bungalowissa ja oli tosi upea paikka. Hotelli alue oli mahtava eikä ne itse hotellihuoneetkaan huonoilta näyttäneet, mikäli teillä ei ole bungalowia. Krabi oli muutenkin mahtava paikka (useita kertoja Thaimaassa eri paikoissa käynyt), kunhan muistaa lähteä eri saarille, eikä jää vain Ao Nangin rannalle.

        Hei!
        Kiva kun sinulla on tuoretta tietoa Peace Lagunasta. Meille on varattu superior bungalow eli käsittääkseni se tarkoittaa alakertaa. Olitteko sellaisessa? Minkälainen oli "ulkosuihku" ??? Petataanko lisävuode sohvasta vai onko erillinen vuode?? Onko hotellilla allaspyyhkeiden lisäksi erilliset rantapyyhkeet vai voiko allaspyyhkeet ottaa rannalle ja saariretkille mukaan? Oliko uima-allasalueilla tungosta ts. pitikö "varailla" aamusta alkaen paikat jos aikoi päästä aurinkoa ottamaan? Ja oliko oikotie/portti käytössä rannalle mennessä vai pitikö kadun kautta kiertää?

        KIITOs jos jaksat vielä vastata!


      • minä vaan
        nimim. minä vaan:lle kirjoitti:

        Hei!
        Kiva kun sinulla on tuoretta tietoa Peace Lagunasta. Meille on varattu superior bungalow eli käsittääkseni se tarkoittaa alakertaa. Olitteko sellaisessa? Minkälainen oli "ulkosuihku" ??? Petataanko lisävuode sohvasta vai onko erillinen vuode?? Onko hotellilla allaspyyhkeiden lisäksi erilliset rantapyyhkeet vai voiko allaspyyhkeet ottaa rannalle ja saariretkille mukaan? Oliko uima-allasalueilla tungosta ts. pitikö "varailla" aamusta alkaen paikat jos aikoi päästä aurinkoa ottamaan? Ja oliko oikotie/portti käytössä rannalle mennessä vai pitikö kadun kautta kiertää?

        KIITOs jos jaksat vielä vastata!

        Meillä oli deluxe bungalow eli yläkerta, mutta eihän niissä paljoa eroa ole. Ulkosuihkua ei ole alakerran
        bungaloweissa, ainoastaan ylhäällä, mutta ei se niin ihmeellinen ole, että sen takia tarvitsee vaihtaa.
        Me ei lisävuodetta tarvittu, mutta ei meidän huoneessa ollut mitään mistä sellaisen olisi saanut pedattua, joten se on varmaan erillinen vuode. Allaspyyhkeet saa altailta. Kahdella altaalla käytiin. Toisella altaalla sai itse ottaa pyyhkeen
        ja kuitata sen kirjaan ja toisella allaspojalta sai pyyhkeen ilman kuittaamista. Huoneessa oli vain 1 pyyhe/naama, eikä me viety niitä rannalle (siivooja vaihtaa pyyhkeet joka päivä). Ostettiin
        rantapyyhkeet sieltä, kun ei ne paljoa siellä maksa. Altaille mahtui välillä hyvin ja välillä oli ruuhkaa. Jotkut tosiaan ovat niin ärsyttäviä, että varaavat paikat jo aamulla ja tulevat vasta päivällä altaalle. Allaspoika kävi tosin välillä ottamassa pyyhkeitä pois, mikäli ketään ei pitkään aikaan näkynyt. En ainakaan huomannut oikotietä, mutta ei se pitkä matka ole vaikka kadun kautta kiertäisikin. Suosittelen vuokraamaan pitkähäntäveneen oman käyttöön päiväksi ja käymään
        eri saarilla. Hong oli hieno ja lähemmät Poda, Chicken ja Tub myös. Railey ja Phra Nang oli yli kansoitettuja, joten näistä emme niin tykänneet.
        Phi Phi on hieno, mutta siellä aivan liikaa ihmisiä. Ostokset kannattaa tehdä Krabi townissa.
        Siellä ei tarvitse oikein mitään tinkiä, kun hinnat halvat jo muutenkin. Ao Nangissa taas saa
        tinkiä monesti yli puolet. Mikäli englantia osaatte, kannattaa retket ottaa paikallisten kautta eikä matkatoimiston. Paikallisten retket halvempia ja paljon parempia. Ei yleensä niin paljon ihmisiä ja tietävät maastansa enemmän kuin suomalaiset oppaat. Ja hieronnat ovat ihania. Siinä samalla kadunpätkällä, minkä päässä hotelli, on 2 hierontapaikkaa. Kävimme vallan siinä toisessa mikä oli niistä kauempana hotellista katsottuna. Kaikki hieronnat 200 baht/ tunti, paitsi aloe vera hieronta 300 baht/tunti. Siinä pesetettiin myös vaatteemme, hinta 35 baht/kilo ja silitettynä 50 baht/kilo. Oli mukavampi myös kotiin tulla, kun pesetettiin kaikki vaatteet myös lopuksi, niin ei tarvinnut kotona heti alkaa pyykkäämään.


      • minä vaan:lle kysymys
        minä vaan kirjoitti:

        Oltiin kuukausi sitten Peace Laguna hotellin bungalowissa ja oli tosi upea paikka. Hotelli alue oli mahtava eikä ne itse hotellihuoneetkaan huonoilta näyttäneet, mikäli teillä ei ole bungalowia. Krabi oli muutenkin mahtava paikka (useita kertoja Thaimaassa eri paikoissa käynyt), kunhan muistaa lähteä eri saarille, eikä jää vain Ao Nangin rannalle.

        Hei!
        Olemme joulukuussa menossa Verandah hotelliin, siinä Peace Lagunan lähellä.
        Siellä ei ole omaa allasta, ja asiakkailla on käyttöoikeus PL:n uima-altaille.
        Näkyikö siellä näitä "hyyryläisiä" altailla, ja miten heihin suhtauduttiin?
        Verandah hotellin valitsimme edullisen hinnan vuoksi, enkä ole mitään negatiivisia kommentteja paikasta lukenut, päin vastoin.


      • minä vaan
        minä vaan:lle kysymys kirjoitti:

        Hei!
        Olemme joulukuussa menossa Verandah hotelliin, siinä Peace Lagunan lähellä.
        Siellä ei ole omaa allasta, ja asiakkailla on käyttöoikeus PL:n uima-altaille.
        Näkyikö siellä näitä "hyyryläisiä" altailla, ja miten heihin suhtauduttiin?
        Verandah hotellin valitsimme edullisen hinnan vuoksi, enkä ole mitään negatiivisia kommentteja paikasta lukenut, päin vastoin.

        Ei ainakaan silmään pistänyt, että ketkä oli Peace lagunasta ja ketkä Verandah hotellista. Se Verandah näytti ihan tavalliselta, kivalta pikku hotellilta. Voi olla ettet niin paljoa allasta kaipaakaan, kun lähi saaret ovat niin mahtavia. Peace laguna kuten myös Verandah oli mielestäni loistava sijainnin suhteen.


      • kyllä löytyy
        minä vaan kirjoitti:

        Meillä oli deluxe bungalow eli yläkerta, mutta eihän niissä paljoa eroa ole. Ulkosuihkua ei ole alakerran
        bungaloweissa, ainoastaan ylhäällä, mutta ei se niin ihmeellinen ole, että sen takia tarvitsee vaihtaa.
        Me ei lisävuodetta tarvittu, mutta ei meidän huoneessa ollut mitään mistä sellaisen olisi saanut pedattua, joten se on varmaan erillinen vuode. Allaspyyhkeet saa altailta. Kahdella altaalla käytiin. Toisella altaalla sai itse ottaa pyyhkeen
        ja kuitata sen kirjaan ja toisella allaspojalta sai pyyhkeen ilman kuittaamista. Huoneessa oli vain 1 pyyhe/naama, eikä me viety niitä rannalle (siivooja vaihtaa pyyhkeet joka päivä). Ostettiin
        rantapyyhkeet sieltä, kun ei ne paljoa siellä maksa. Altaille mahtui välillä hyvin ja välillä oli ruuhkaa. Jotkut tosiaan ovat niin ärsyttäviä, että varaavat paikat jo aamulla ja tulevat vasta päivällä altaalle. Allaspoika kävi tosin välillä ottamassa pyyhkeitä pois, mikäli ketään ei pitkään aikaan näkynyt. En ainakaan huomannut oikotietä, mutta ei se pitkä matka ole vaikka kadun kautta kiertäisikin. Suosittelen vuokraamaan pitkähäntäveneen oman käyttöön päiväksi ja käymään
        eri saarilla. Hong oli hieno ja lähemmät Poda, Chicken ja Tub myös. Railey ja Phra Nang oli yli kansoitettuja, joten näistä emme niin tykänneet.
        Phi Phi on hieno, mutta siellä aivan liikaa ihmisiä. Ostokset kannattaa tehdä Krabi townissa.
        Siellä ei tarvitse oikein mitään tinkiä, kun hinnat halvat jo muutenkin. Ao Nangissa taas saa
        tinkiä monesti yli puolet. Mikäli englantia osaatte, kannattaa retket ottaa paikallisten kautta eikä matkatoimiston. Paikallisten retket halvempia ja paljon parempia. Ei yleensä niin paljon ihmisiä ja tietävät maastansa enemmän kuin suomalaiset oppaat. Ja hieronnat ovat ihania. Siinä samalla kadunpätkällä, minkä päässä hotelli, on 2 hierontapaikkaa. Kävimme vallan siinä toisessa mikä oli niistä kauempana hotellista katsottuna. Kaikki hieronnat 200 baht/ tunti, paitsi aloe vera hieronta 300 baht/tunti. Siinä pesetettiin myös vaatteemme, hinta 35 baht/kilo ja silitettynä 50 baht/kilo. Oli mukavampi myös kotiin tulla, kun pesetettiin kaikki vaatteet myös lopuksi, niin ei tarvinnut kotona heti alkaa pyykkäämään.

        Se on kuulkaas kokemneiden turistien normaali tapa vallata parhaat aurinkotuolit jo aamulla. Itse vien pyyhkeen aina lempipaikalle viimeistään kello 6. Eikä niitä ole lupa kenenkään siirtää. Henkilökuntakaan ei siirrä pyyheitä ellei selvästi osoiteta että on lähdetty siltä päivältä pois. Turha kadehtia niitä jotka osaavat valata parhaat paikat.

        Ja se oikopolku on olemassa ja aivan olennainen viihtymiselle. Löytyy pienemmän altaan takana olevien bungalowien takaa. Sitä kautta pääsee nopeasti suoraan rannalle hierontapaikkojen kohdalle. Muuten joutuu talsimaan tulikuumaa katua puoli kilsaa.


      • atj
        minä vaan kirjoitti:

        Meillä oli deluxe bungalow eli yläkerta, mutta eihän niissä paljoa eroa ole. Ulkosuihkua ei ole alakerran
        bungaloweissa, ainoastaan ylhäällä, mutta ei se niin ihmeellinen ole, että sen takia tarvitsee vaihtaa.
        Me ei lisävuodetta tarvittu, mutta ei meidän huoneessa ollut mitään mistä sellaisen olisi saanut pedattua, joten se on varmaan erillinen vuode. Allaspyyhkeet saa altailta. Kahdella altaalla käytiin. Toisella altaalla sai itse ottaa pyyhkeen
        ja kuitata sen kirjaan ja toisella allaspojalta sai pyyhkeen ilman kuittaamista. Huoneessa oli vain 1 pyyhe/naama, eikä me viety niitä rannalle (siivooja vaihtaa pyyhkeet joka päivä). Ostettiin
        rantapyyhkeet sieltä, kun ei ne paljoa siellä maksa. Altaille mahtui välillä hyvin ja välillä oli ruuhkaa. Jotkut tosiaan ovat niin ärsyttäviä, että varaavat paikat jo aamulla ja tulevat vasta päivällä altaalle. Allaspoika kävi tosin välillä ottamassa pyyhkeitä pois, mikäli ketään ei pitkään aikaan näkynyt. En ainakaan huomannut oikotietä, mutta ei se pitkä matka ole vaikka kadun kautta kiertäisikin. Suosittelen vuokraamaan pitkähäntäveneen oman käyttöön päiväksi ja käymään
        eri saarilla. Hong oli hieno ja lähemmät Poda, Chicken ja Tub myös. Railey ja Phra Nang oli yli kansoitettuja, joten näistä emme niin tykänneet.
        Phi Phi on hieno, mutta siellä aivan liikaa ihmisiä. Ostokset kannattaa tehdä Krabi townissa.
        Siellä ei tarvitse oikein mitään tinkiä, kun hinnat halvat jo muutenkin. Ao Nangissa taas saa
        tinkiä monesti yli puolet. Mikäli englantia osaatte, kannattaa retket ottaa paikallisten kautta eikä matkatoimiston. Paikallisten retket halvempia ja paljon parempia. Ei yleensä niin paljon ihmisiä ja tietävät maastansa enemmän kuin suomalaiset oppaat. Ja hieronnat ovat ihania. Siinä samalla kadunpätkällä, minkä päässä hotelli, on 2 hierontapaikkaa. Kävimme vallan siinä toisessa mikä oli niistä kauempana hotellista katsottuna. Kaikki hieronnat 200 baht/ tunti, paitsi aloe vera hieronta 300 baht/tunti. Siinä pesetettiin myös vaatteemme, hinta 35 baht/kilo ja silitettynä 50 baht/kilo. Oli mukavampi myös kotiin tulla, kun pesetettiin kaikki vaatteet myös lopuksi, niin ei tarvinnut kotona heti alkaa pyykkäämään.

        mitä maksaa kyseinen hotelli 4henkiselle perheelle. Oltaisiin lähdössä Krabille 02/09 ja tähän hotelliin olen ihastunut kuvien ja kertomusten perusteella. Harmi vaan että se on Aurinkomatkojen hotelli ja heidän matkat tulee myyntiin vasta huhtikuun alussa. Finnmatkojen reissut on jo myynnissä ja siellä muutama ihan ok vaihtoehto mutta jos hinnat olisi edes suht samoissa niin malttaisin ehkä odottaa. Te ketkä olette tänä talvena olleet/menossa krabille, kuinka nopeasti teitte varaukset kun ne tulivat myyntiin, olen kuullut että matkat myydään loppuun esim AM:lla samana päivänä kun tulevat yleiseen jakeluun.


      • eett
        minä vaan:lle kysymys kirjoitti:

        Hei!
        Olemme joulukuussa menossa Verandah hotelliin, siinä Peace Lagunan lähellä.
        Siellä ei ole omaa allasta, ja asiakkailla on käyttöoikeus PL:n uima-altaille.
        Näkyikö siellä näitä "hyyryläisiä" altailla, ja miten heihin suhtauduttiin?
        Verandah hotellin valitsimme edullisen hinnan vuoksi, enkä ole mitään negatiivisia kommentteja paikasta lukenut, päin vastoin.

        Sousittelen vaihtamista parempaan hotelliin jos haluatte nukkua edes vähän lomanne aikana. Tyttökortteli parvekkeen edustalla on lievästi sanoen elävä.


      • minä olen jo varannut
        atj kirjoitti:

        mitä maksaa kyseinen hotelli 4henkiselle perheelle. Oltaisiin lähdössä Krabille 02/09 ja tähän hotelliin olen ihastunut kuvien ja kertomusten perusteella. Harmi vaan että se on Aurinkomatkojen hotelli ja heidän matkat tulee myyntiin vasta huhtikuun alussa. Finnmatkojen reissut on jo myynnissä ja siellä muutama ihan ok vaihtoehto mutta jos hinnat olisi edes suht samoissa niin malttaisin ehkä odottaa. Te ketkä olette tänä talvena olleet/menossa krabille, kuinka nopeasti teitte varaukset kun ne tulivat myyntiin, olen kuullut että matkat myydään loppuun esim AM:lla samana päivänä kun tulevat yleiseen jakeluun.

        Laguna Beach:iin voi varata itsekin huoneet ihan helposti. Minä kyllästyin aikoinani nimenomaan hiihtoloma-ajan matkojen myymiseen "nenän" edestä. Ja nimenomaan mätti se, että itse lomakohteessa ei suomalainen hiihtoloma ole edes huippusesonki-aikaa (joulu on ns. peak-seasonia), tämä helmi-maaliskuun vähän vähemmän vilkasta aikaa. Hotellitkin on jopa vähän halvemmilla hinnoilla helmikuussa kuin jouluna (eivät toki niin halpoja kuin syksyllä, jollon on ns. low-seasonia Thaimaassa ja hotellien hinnat puolet halvempia).

        Lennot voit varata siten, että varaat esim. Finnmatkoilta pelkät lennot Krabille (aurinkomatkatkin ehkä myy niitä... mutta luulisi jos myyvät ei oota, niin kone on silloin täynnä...). Tai sitten varaat finnairin reittilennon Hki-Bangkok ja sieltä jatkon Krabille (näin minä menen, koska käydään myös Bangkokissa ja ollaan siellä pari päivää). Nuo valmismatkanjärjestejät muuten kyllä hinnoittelevat lentonsa "pilviin", koska lapsen hinta on sama kuin aikuisten. Reittilennoilla lapset on halvempia pari sataa euroa kuin aikuiset.

        Lisäksi jos varaat hotellista itse huoneen, saatat huomata joissakin iloiseksi yllätykseksi, että lapset ovat niissä lähes ilmaisia. Ja mikä mukavinta, voit varata vähän "hienomman" lukaalin, kun mitä seuramatkalaisena saisit. Etkä taatusti maksa tästä lystistä yhtään enempään kuin esim. AM:llä.

        Tykkään varailla itse, kun voin siten päättää lähtö ja tulopäivät itse, ei tarvitse tasan lähteä silloin kun matkanjärjestäjä on halunut tai olla juuri tasan sitä kahta viikkoa perillä. Nytkin ollaan perillä 17 pv ja noista aiotaan pari yötä viettää Bangkokissa ihan vaan nähtävyykisä katsomalla ja shoppailemalla. Sieltä on sitten helppo lähteä Finnairin tilavalla reittilennolla kotiin.


      • lähdössä tammikuulla
        minä vaan kirjoitti:

        Meillä oli deluxe bungalow eli yläkerta, mutta eihän niissä paljoa eroa ole. Ulkosuihkua ei ole alakerran
        bungaloweissa, ainoastaan ylhäällä, mutta ei se niin ihmeellinen ole, että sen takia tarvitsee vaihtaa.
        Me ei lisävuodetta tarvittu, mutta ei meidän huoneessa ollut mitään mistä sellaisen olisi saanut pedattua, joten se on varmaan erillinen vuode. Allaspyyhkeet saa altailta. Kahdella altaalla käytiin. Toisella altaalla sai itse ottaa pyyhkeen
        ja kuitata sen kirjaan ja toisella allaspojalta sai pyyhkeen ilman kuittaamista. Huoneessa oli vain 1 pyyhe/naama, eikä me viety niitä rannalle (siivooja vaihtaa pyyhkeet joka päivä). Ostettiin
        rantapyyhkeet sieltä, kun ei ne paljoa siellä maksa. Altaille mahtui välillä hyvin ja välillä oli ruuhkaa. Jotkut tosiaan ovat niin ärsyttäviä, että varaavat paikat jo aamulla ja tulevat vasta päivällä altaalle. Allaspoika kävi tosin välillä ottamassa pyyhkeitä pois, mikäli ketään ei pitkään aikaan näkynyt. En ainakaan huomannut oikotietä, mutta ei se pitkä matka ole vaikka kadun kautta kiertäisikin. Suosittelen vuokraamaan pitkähäntäveneen oman käyttöön päiväksi ja käymään
        eri saarilla. Hong oli hieno ja lähemmät Poda, Chicken ja Tub myös. Railey ja Phra Nang oli yli kansoitettuja, joten näistä emme niin tykänneet.
        Phi Phi on hieno, mutta siellä aivan liikaa ihmisiä. Ostokset kannattaa tehdä Krabi townissa.
        Siellä ei tarvitse oikein mitään tinkiä, kun hinnat halvat jo muutenkin. Ao Nangissa taas saa
        tinkiä monesti yli puolet. Mikäli englantia osaatte, kannattaa retket ottaa paikallisten kautta eikä matkatoimiston. Paikallisten retket halvempia ja paljon parempia. Ei yleensä niin paljon ihmisiä ja tietävät maastansa enemmän kuin suomalaiset oppaat. Ja hieronnat ovat ihania. Siinä samalla kadunpätkällä, minkä päässä hotelli, on 2 hierontapaikkaa. Kävimme vallan siinä toisessa mikä oli niistä kauempana hotellista katsottuna. Kaikki hieronnat 200 baht/ tunti, paitsi aloe vera hieronta 300 baht/tunti. Siinä pesetettiin myös vaatteemme, hinta 35 baht/kilo ja silitettynä 50 baht/kilo. Oli mukavampi myös kotiin tulla, kun pesetettiin kaikki vaatteet myös lopuksi, niin ei tarvinnut kotona heti alkaa pyykkäämään.

        Hei,ollaan menossa kanssa bungalow deluxe majoitukseen ko. hotellissa. Onko huoneessa kylpytakit??


    • samoin

      Kiitos sulle hienosta kertomuksesta. Itse olimme samassa paikassa, Ao Nangissa, palasimme heti joulun jälkeen kotiin ja juuri tuo kaikki tuli koettua, ei lisättävää ja poistettavaa, totta joka sanasi ja mieli halajaa takaisin.Ensi vuoden vaihteessa taas...

      • myös........................

        Kattava kirjoitus olikin jo ao nangista, vielä joitain kokemuksiamme:

        Asustimme Thai Village hotellissa, jota kehun kyllä kovasti. Aamupala todella hyvä ja maittava....eipä tarvi ennen iltaa paljon mitään syödä. Hotellin altaat hyvät, unohtamatta allasbaarin palveluita, niin juomia kun ruokiakaan.
        Melkein hotellia vastapäätä oli Savadee tai jokin vastaava ruokapaikka nimeltään, niin siellä oli todella hyvä ruoka, joskin pikkasen muuhun hintatasoon nähden kalliimpi.

        Hotellin etäisyydellä ei muuten ole keskustasta isoakaan merkitystä, kun tuktukilla pääsee liikkumaan 20 batia / reisu / henkilö, joten ei just mitään.

        Räätälin palvelua mekin käytimme, joksi valitsimme Cartters fachionin, joka sijaitsi mäkkäristä pikkasen rantaan päin tien toisella puolen. Hinnaltaan ehkä kolmen kärjessä, mutta oli kyllä palvelu loppuun asti todella hyvää ja työn laatu hyvää. 2 miesten pukua(eikä todellakaan tavallista), 2 kauluspaitaa, 2 pitkää villakangastakkia, 2 hametta, 2 housut...hinta noin 1000 € mittatilaustyönä juuri sinulle tehtynä...ei mielestämme kovin paha hinta, olishan niitä sieltä halvemmallakin saanut hinnat jossain oli 2500 batia miesten puku.

        Toinen viikko oltiinkin phi phillä Island Villagessa, jonka tasosta kertoo varmasti se että siivoojat kävi 2 kertaa päisässä siivoomassa ja tuomassa uudet kukat......phi phi on muutenkin tutustumisen arvoinen paikka!!


      • pirpana*
        myös........................ kirjoitti:

        Kattava kirjoitus olikin jo ao nangista, vielä joitain kokemuksiamme:

        Asustimme Thai Village hotellissa, jota kehun kyllä kovasti. Aamupala todella hyvä ja maittava....eipä tarvi ennen iltaa paljon mitään syödä. Hotellin altaat hyvät, unohtamatta allasbaarin palveluita, niin juomia kun ruokiakaan.
        Melkein hotellia vastapäätä oli Savadee tai jokin vastaava ruokapaikka nimeltään, niin siellä oli todella hyvä ruoka, joskin pikkasen muuhun hintatasoon nähden kalliimpi.

        Hotellin etäisyydellä ei muuten ole keskustasta isoakaan merkitystä, kun tuktukilla pääsee liikkumaan 20 batia / reisu / henkilö, joten ei just mitään.

        Räätälin palvelua mekin käytimme, joksi valitsimme Cartters fachionin, joka sijaitsi mäkkäristä pikkasen rantaan päin tien toisella puolen. Hinnaltaan ehkä kolmen kärjessä, mutta oli kyllä palvelu loppuun asti todella hyvää ja työn laatu hyvää. 2 miesten pukua(eikä todellakaan tavallista), 2 kauluspaitaa, 2 pitkää villakangastakkia, 2 hametta, 2 housut...hinta noin 1000 € mittatilaustyönä juuri sinulle tehtynä...ei mielestämme kovin paha hinta, olishan niitä sieltä halvemmallakin saanut hinnat jossain oli 2500 batia miesten puku.

        Toinen viikko oltiinkin phi phillä Island Villagessa, jonka tasosta kertoo varmasti se että siivoojat kävi 2 kertaa päisässä siivoomassa ja tuomassa uudet kukat......phi phi on muutenkin tutustumisen arvoinen paikka!!

        Millä rannalla phi phin hotellinne sijaitsi? Sujuiko siirtyminen muille rannoille kätevästi?
        Mikä ranta oli parhain/kaunein?


    • ***

      Kiitokset hyvästä matkakertomuksestasi!
      Voisitko vielä kertoa, minkälainen oli hotellinne Golden Beach. Se on nimittäin myös meillä yksi vaihtoehdoista. Olitteko tyytyväisiä hotellivalintaan ?

      • "xxx"

        Golden Beach Resort oli erittäin siisti ja viihtyisä hotelli. Se koostui kahdesta rakennuksesta sekä useista bungaloweista.
        Hotellihuoneet olivat valoisia, parvekkeelta oli näköala altaalle. Huoneessa oli amme suihku. Joka päivä tuotiin huoneeseen kaksi pulloa vettä.
        Hotellin aamupalalla riiti syötävää,lämpimiä riisi- ja nuudeliruokia oli tarjolla, munakkaan sai tilata mieleisillä taytteillä ym. Altaille pystyi tilaamaan syötävää ja juotavaa, hotellin ravintolan hinta-laatusuhde oli mielestäni kohdallaan. Kuten aiemmin kerroinkin, sijainti oli erinomainen, rauhallinen, rannassa ja lähellä keskustaa ja pitkähäntäveneiden lähtöpaikkaa. Huoneet siivottiin päivittäin, pyyhkeet vaihdettiin myös. Huoneen pyyhkeitä ei viety pois huoneista, vaan altaalta kuitattiin allaspyyhkeet, jotka sai ottaa mukaansa rannalle. Tälläinen näytti olevan käytäntö myös muissa hotelleissa.
        Safety box oli ilmainen ja sijaitsi huoneen vaatekaapissa. Hotellilla oli myös pesulapalvelu, sitä emme käyttäneet, mutta käytimme kyllä pesulapalvelua Ao Nangissa. Vaatteiden pesu maksoi 35 bathia/kilo, silitettynä 50 bathia/kilo ja express-toimituksen 75 bathia/kg. Hotellin pesulapalvelun hintaa en kysynyt. Kotiin voi siis tuoda vaatteet puhtaina ja silitettyinä.
        Hotellin henkilökunta oli todella ystävällistä ja hotellissa oli "kodikas" tunnelma. Voin suositella.


    • matkaan helmikuussa

      Kiitos upeasta kertomuksesta! :)
      Kysyisinkin, olisiko sinulla tietoa löytyykö Aonangista/Krabi Townista koruliikkeitä, joista voisi ostaa AITOJA koruja, vai onko matkattava Phuketiin?

      • "xxx"

        Etsimme koruliikkeitä ja kyselimme oppailtakin, eivätkä oikein osanneet sanoa muuta kuin Krabi Townissa on "punaisin seinin" varusteltuja "koruliikkeitä", joista saa Thai-kultää, mitä sitten lieneekin? Ilmeisesti Phuketiin kannattaa mennä. Emme käyttäneet kovin paljoa aikaa Krabi townissa etsiskelyyn, Ao Nangissa ei kunnollisia koruliikkeitä ainakaan ollut.


      • babe32

        aonangin rantakadulla on vähän ennen kun katu kääntyy ylös mäkkärille päin yksi hieno hopeakoruja myyvä liike. Varmasti aitoa ja tyylikästä tavaraa. Tunnistat liikkeen siitä että suuri tanskandoggi makaa kaupan lattialla. Siinä vieressä Nopparatiin päin on myös yksi kultaliike jossa aitoa tavaraa.


    • -memmu-

      KIITOS tosiaan tosi kattavasta tiedosta krabilta!!!Ootte nähny paljon vaivaa tuota kirjottaessa, joten hienoa,kun joku jaksaa ja viitsii! :)
      Kysyisin vielä että osaatteko (tai joku muu) sanoa, millanen on emerald garden resortti? Mennään just tuohon hotelliin ens kuussa, niin ois kiva saada hiukka lisätietoa.

      • Fritto Misto

        Olimme Emeraldissa toissa jouluna kolmen viikon lomalla. Mielestäni oikein mukava ja rauhallinen hotelli, tosin vähän kaukana keskustasta. Ihana puutarha ja allasalue. Kysele lisää, vastaan mielelläni.


      • -memmu-
        Fritto Misto kirjoitti:

        Olimme Emeraldissa toissa jouluna kolmen viikon lomalla. Mielestäni oikein mukava ja rauhallinen hotelli, tosin vähän kaukana keskustasta. Ihana puutarha ja allasalue. Kysele lisää, vastaan mielelläni.

        Kiitos vastauksesta ja osaatko kui tarkkaan sanoa, notta montako kilometriä oli keskustaan? Oliko jatain kauppoloita lähellä? Miten aina itse kuljitte? Olko merenranta kui lähellä? Kiitos kauhiasti jo etukäteen vastauksista!!! :)


      • Fritto Misto
        -memmu- kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta ja osaatko kui tarkkaan sanoa, notta montako kilometriä oli keskustaan? Oliko jatain kauppoloita lähellä? Miten aina itse kuljitte? Olko merenranta kui lähellä? Kiitos kauhiasti jo etukäteen vastauksista!!! :)

        Ao Nangin keskustaan on ehkä reilun kilometrin matka. Ei paha! Aika usein kävelimme matkan ,mutta kyydin tarjoajia kyllä riittää. Tuktukilla tai hotellin omalla avopakulla, jos vain oli paikalla. Sillä pääsi myös hotellin omalle rantabaarille Nopparath Tharan rannalle. Sinne on matkaa n.700m.. Kannattaa käyttää alatietä(lähtee bungalow-alueen alapäästä). Lähimmät ruokakaupat ovat myös siellä.Baareja ja ravintoloita iltasyömistä ajatellen löytyy parhaiten keskustan tuntumasta.
        Ao Nangin rantaan ja kaupoille on pari kilometriä.
        Meillä oli bungalow siellä alhaalla uima-altaan vieressä. Allas-baari oli siinä ihan vieresssä. Aamiainen tarjottiin ylhäällä mäen päällä ravintelissa. Sinne oli vähän kapuamista, mutta muuten oli aiva ihana "viidakko" siinä ympärillä.
        Mukavaa reissua teille!


      • -memmu-
        Fritto Misto kirjoitti:

        Ao Nangin keskustaan on ehkä reilun kilometrin matka. Ei paha! Aika usein kävelimme matkan ,mutta kyydin tarjoajia kyllä riittää. Tuktukilla tai hotellin omalla avopakulla, jos vain oli paikalla. Sillä pääsi myös hotellin omalle rantabaarille Nopparath Tharan rannalle. Sinne on matkaa n.700m.. Kannattaa käyttää alatietä(lähtee bungalow-alueen alapäästä). Lähimmät ruokakaupat ovat myös siellä.Baareja ja ravintoloita iltasyömistä ajatellen löytyy parhaiten keskustan tuntumasta.
        Ao Nangin rantaan ja kaupoille on pari kilometriä.
        Meillä oli bungalow siellä alhaalla uima-altaan vieressä. Allas-baari oli siinä ihan vieresssä. Aamiainen tarjottiin ylhäällä mäen päällä ravintelissa. Sinne oli vähän kapuamista, mutta muuten oli aiva ihana "viidakko" siinä ympärillä.
        Mukavaa reissua teille!

        KIITOS kauhiasti vastauksesta! Kuullostaa ihan hyvältä! Tykätäänki kävellä paljo ja ei kilsa-pari paljoa haittaa. Ja tosiaan kyytii varmaan pukkaa ihan urakalla,jos ei jaksa kävellä! No.Vielä kuukausi kitumista ja sitten ;)


      • kom1

        tultiin just vklna sieltä..ihan ok..
        ehkä hieman erilainen kuin oli tjareborgin nettisivuilta ja esitteistä lukenu..viidakkohotelli!:) allas-alueet ei kovin kehuttavat..ja aika varjoinen koko hotellialue.. ei oltu kauheesti altailla..lähisaaret upeita poda,tub,hong,pranang.


      • kom1
        -memmu- kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta ja osaatko kui tarkkaan sanoa, notta montako kilometriä oli keskustaan? Oliko jatain kauppoloita lähellä? Miten aina itse kuljitte? Olko merenranta kui lähellä? Kiitos kauhiasti jo etukäteen vastauksista!!! :)

        ei oo pitkästi..1km..rantakadulle/rantaan.. tuk tukillakin voi mennä myös..aonangin sisällä maksaa 20bath/hlö..


      • Go2010
        kom1 kirjoitti:

        tultiin just vklna sieltä..ihan ok..
        ehkä hieman erilainen kuin oli tjareborgin nettisivuilta ja esitteistä lukenu..viidakkohotelli!:) allas-alueet ei kovin kehuttavat..ja aika varjoinen koko hotellialue.. ei oltu kauheesti altailla..lähisaaret upeita poda,tub,hong,pranang.

        Tulin juuri Ao Nangista ja voin sanoa, että tämän ketjun ekan viestin tiedot pitävät aika hyvin vielä paikkansa. Muutamia lisäyksiä voisin mainita. Räätäli Ao nang: Kävin ainakin neljässä räätälissä tutustumassa. Myös tuossa kings fashionissa, joka varmaan on hyvä paikka, mutta tuskaisen ruuhkainen ja kohtuuttoman kallis ainakin saamani tarjouksen mukaan. Jos haluat juuri jonkun tietyn kankaan, niin silloin tämä on hyvä, koska valikoima on varmaan kaupungin suurin. Itse löysin loistavan räätälin vahingossa kun eksyin pienelle sivukadulle 200 metriä rannasta. Teetin ensin pikkutakin ja paidan ja kun laatu oli suorastaan erinomainen niin tilasin puvun ja useita paitoja lisää. Tämäkään paikka ei ollut halvin, mutta tykästyin räätäliin joka ei huudellut kadulla ja oli rauhallinen ja miellyttävä eikä tyrkyttänyt kalleimpia kankaita vaan kyseli tarpeita.
        Puvun ja kolmen paidan hinnaksi sovittiin lopulta n. 130 euroa. Kaikkien laatu on aivan virheetön ja toimitus nopea. Kun vielä lopuksi tilasin vielä pari paitaa lisää niin olin saanut räätälistä jo lähes ystävän ja hän antoi minulle alennuskoodin, jolla tuttunikin saavat suoraan hyvän hinnan (discount code B110).
        Paikka oli Giorgios Fashion n. 200 metriä rannasta toinen kuja vasemmalla (n. 20 metriä kujaa). Uskallan suositella.

        Ruokapaikoista vain pieni lisäys. Kun nousee samaa tietä vielä mäkkärin ohi n. 500 metriä, niin ruokapaikkojen hinta/laatu on parhaimmillaan. Annokset maksavat 40-60 batia (n. 1 - 1,5 €) ja laatu oli mielestäni jopa parempaa kuin rantakadun ruokaloiden.


    • <3

      Kiitos mahtavasta matkakertomuksesta!
      Huomisitteko jossain tai ostitteko erilliset makuualustat rannalla makaamiseen, vai käytittekö ihan peruspyyhkeitä..? Ollaan sinne menossa parin viikon päästä ja mietiskelen, että palaako iho kiinni kuumaan hiekkaan, jos pelkällä pyyhkeellä makoilee.. : )

      • Suosittelen

        En ole Go2010, mutta ajattelin sanoa mielipiteeni alustoista.. Taitettavat erittäin kätevät alustat maksavat noin 200 batia eli noin 4 euroa. Suosittelen ostamaan sellaiset. Mahtuvat hyvin reppuun tai rantakassiin ja ovat huomattavasti miellyttävämmät makoiluun kuin pyyhkeet. Itse osti Ocean Martista, ei tarvinnut tinkiä. Niitä kuitenkin myydään lähes joka putiikissa.


      • <3
        Suosittelen kirjoitti:

        En ole Go2010, mutta ajattelin sanoa mielipiteeni alustoista.. Taitettavat erittäin kätevät alustat maksavat noin 200 batia eli noin 4 euroa. Suosittelen ostamaan sellaiset. Mahtuvat hyvin reppuun tai rantakassiin ja ovat huomattavasti miellyttävämmät makoiluun kuin pyyhkeet. Itse osti Ocean Martista, ei tarvinnut tinkiä. Niitä kuitenkin myydään lähes joka putiikissa.

        Selvä juttu, kiitos!


      • ke1
        <3 kirjoitti:

        Selvä juttu, kiitos!

        Haluaisin tietoa ja kokemuksia Krabi Resortin Bungaloveista sillä olemme menossa sinne ensi kuun puolessa välissä. Paljon hyödyllistä ja valaisevaa tietoa on kyllä jo muuten Krabista tässä viestiketjussa tullutkin mutta lisä ei olisi pahitteeksi.
        Kiitos etukäteen !


      • jou/
        ke1 kirjoitti:

        Haluaisin tietoa ja kokemuksia Krabi Resortin Bungaloveista sillä olemme menossa sinne ensi kuun puolessa välissä. Paljon hyödyllistä ja valaisevaa tietoa on kyllä jo muuten Krabista tässä viestiketjussa tullutkin mutta lisä ei olisi pahitteeksi.
        Kiitos etukäteen !

        Itse olimme majoittuneena joulukuussa Krabi Resortissa. Emme kuitenkaan majoittuneet bungaloweissa. Onnittelen hotelli valinnastanne.


    • mjuu111

      Hei! Oli ilo löytää tämä keskustelu. Runsain määrin infoa ja vinkkejä. Keskustelukin oli käyty hyvässä mielessä. Kiitos!

      Itse suunnittelen yhdistelmämatkaa Krabin Ao Nang ja Phuketin mahd. Karon beach. Vielä emme ole päättäneet, että otammeko pakettimatkan aurinkomatkoilta tmv. vai omatoimimatkan. Omatoimimatkalla lisäämme kohteisiin myös Bangkokin, johon luultavammin ottaisimme lennot ja sitä kautta lentäisimme Krabille tai Phukettiin. Olen aktiivisesti koko viikonlopun gooletellut ja lukenut erinäisiä keskusteluja aonangista ja lähisaarista sekä phuketista. Myös hotellivaihtoehtoja olen punninnut. Aonangissa kiinnostaisi eniten juurikin hyvällä sijainnilla olevat -eli suhteellisen lähellä rantaa sekä ostoksia. Villa resort voisikin olla hyvä vaihtoehto.

      Nyt täytyykin vain odotella, koska eri lentovaihtoehtoja ilmestyy ebookersille jne..

      Jos jollakulla on kokemusta tai tietoa, niin vinkatkaahan tähän kysymykseen: Mitä retkiä kannattaa tehdä Krabilta käsin ja mitä taas Phuketista. Luultavimmin viikko viikko ( -3pv) kummassakin kohteessa.

      Kiitos =)

      • tässä jotain

        Eka viesti oli kirjoitettu 3 vuotta sitten ja se ero on tähän päivään, että jos tuolloin rahan kurssi oli lähes 50, niin nyt se on alle 40! eli 1 eurolla saa n. 38-39 batia... Euro on heikentynyt, bati vahvistunut! ennen pystyi ajattelemaan että 200 bt = 4 euroa, nyt 200 bt = 5 euroa. Aika iso ero!

        mjuu111:lle: kannattaa yhdistää Phuket ja Krabi, ovat sen verran erilaisia paikkoja kuitenkin. Jos lennätte Suomesta bangkokiin, niin ota sieltä sisäinen lento Phuketiin, sitten kuljette vaikka taksilla (n. 2500 bt) Phuketista Aonangiin, ja palaatte Krabin kentältä Bangkokiin. Omatoimimatkalla on enemmän vaihtoehtoja matkapäivien ja hotellien suhteen ja Thaimaassa omatoimimatkailu käy helposti.

        Aonanagissa hyviä hotelleja sijainnin suhteen on paljon, esim. Aonang Villa, Golden Beach, Peace Laguna, Tipa Resort, Vogue Resort, Cliff Beach, Krabi Resort jne. Eikä muistakaan hotelleista ole pitkä matka rantaan ja ostoksille.

        Krabin parhaita retkikohteita ovat saaret ja rannat! Esim. Poda, Chicken, Hong, Railey, Phra Nang Cave jne. Phuketissakin voi kierrellä erilaisilla rannoilla. Jos Phi Phi kiinnostaa, sinne pääsee kummasta tahansa näistä. Ja jopa voi tehdä niin, että kulkee Krabin ja Phuketin välinmatkan veneellä/laivalla Phi Phin kautta, jolloin siellä voi vaikka yöpyäkin.


      • mjuu111
        tässä jotain kirjoitti:

        Eka viesti oli kirjoitettu 3 vuotta sitten ja se ero on tähän päivään, että jos tuolloin rahan kurssi oli lähes 50, niin nyt se on alle 40! eli 1 eurolla saa n. 38-39 batia... Euro on heikentynyt, bati vahvistunut! ennen pystyi ajattelemaan että 200 bt = 4 euroa, nyt 200 bt = 5 euroa. Aika iso ero!

        mjuu111:lle: kannattaa yhdistää Phuket ja Krabi, ovat sen verran erilaisia paikkoja kuitenkin. Jos lennätte Suomesta bangkokiin, niin ota sieltä sisäinen lento Phuketiin, sitten kuljette vaikka taksilla (n. 2500 bt) Phuketista Aonangiin, ja palaatte Krabin kentältä Bangkokiin. Omatoimimatkalla on enemmän vaihtoehtoja matkapäivien ja hotellien suhteen ja Thaimaassa omatoimimatkailu käy helposti.

        Aonanagissa hyviä hotelleja sijainnin suhteen on paljon, esim. Aonang Villa, Golden Beach, Peace Laguna, Tipa Resort, Vogue Resort, Cliff Beach, Krabi Resort jne. Eikä muistakaan hotelleista ole pitkä matka rantaan ja ostoksille.

        Krabin parhaita retkikohteita ovat saaret ja rannat! Esim. Poda, Chicken, Hong, Railey, Phra Nang Cave jne. Phuketissakin voi kierrellä erilaisilla rannoilla. Jos Phi Phi kiinnostaa, sinne pääsee kummasta tahansa näistä. Ja jopa voi tehdä niin, että kulkee Krabin ja Phuketin välinmatkan veneellä/laivalla Phi Phin kautta, jolloin siellä voi vaikka yöpyäkin.

        Olen tässä illan aikana yritellyt katsella hotelleja, mutta tuntuu että "kaikki" ovat jo varattuna. Esimerkiksi nyt tuo ao nang villa resort olisi mieleeni, mutta joulukuulle varausjärjestelmä(booking.com) näyttää varattua/tai että ei ole.. Voiko olla mahdollista, että kaikki hotellit eivät ole vielä tulleet varattaviksi? Jos näin, niin koskahan olisi hyvä aika varailla.. Tai jos hotelli on jo tosiaan varattu, niin alkaakohan tässä olemaan kiire varaamisten suhteen, vaikka lennotkaan eivät ole vielä tulleet myyntiin. Hotels.com ei edes anna varauksia vielä kuin joulukuun alkuun ja sieltäkään monia vaihtoehtoja ei ole aonangin suhteen jäljellä jos randomilla hakee marras-joulukuun vaihteeseen..


      • 13+16
        mjuu111 kirjoitti:

        Olen tässä illan aikana yritellyt katsella hotelleja, mutta tuntuu että "kaikki" ovat jo varattuna. Esimerkiksi nyt tuo ao nang villa resort olisi mieleeni, mutta joulukuulle varausjärjestelmä(booking.com) näyttää varattua/tai että ei ole.. Voiko olla mahdollista, että kaikki hotellit eivät ole vielä tulleet varattaviksi? Jos näin, niin koskahan olisi hyvä aika varailla.. Tai jos hotelli on jo tosiaan varattu, niin alkaakohan tässä olemaan kiire varaamisten suhteen, vaikka lennotkaan eivät ole vielä tulleet myyntiin. Hotels.com ei edes anna varauksia vielä kuin joulukuun alkuun ja sieltäkään monia vaihtoehtoja ei ole aonangin suhteen jäljellä jos randomilla hakee marras-joulukuun vaihteeseen..

        Musta Villa on ihan yliarvostettu/hinnoiteltu paikka. Voit laittaa hotelleihin suoraan spostia ja kysellä tilannetta ja hintoja. Säästettiin juuri pari sataa buukkaamalla itse suoraan hotellista.
        Kannattaa katsella arvosteluita vaikkapa http://www.tripadvisor.com/Hotels-g1507054-Ao_Nang_Krabi_Province-Hotels.html


      • on helpointa tehdä
        13+16 kirjoitti:

        Musta Villa on ihan yliarvostettu/hinnoiteltu paikka. Voit laittaa hotelleihin suoraan spostia ja kysellä tilannetta ja hintoja. Säästettiin juuri pari sataa buukkaamalla itse suoraan hotellista.
        Kannattaa katsella arvosteluita vaikkapa http://www.tripadvisor.com/Hotels-g1507054-Ao_Nang_Krabi_Province-Hotels.html

        suoraan hotellista. Teimme näin, koska matkatoimistojen kiintiöt olivat täynnä. Saimme esim Aurinkomatkoihin verrattuna halvemman hinnan ja paikan päällä vielä huoneemme upgradattiin superiorista grand superioriksi. Suosittelen!


      • tässä vielä jotain
        mjuu111 kirjoitti:

        Olen tässä illan aikana yritellyt katsella hotelleja, mutta tuntuu että "kaikki" ovat jo varattuna. Esimerkiksi nyt tuo ao nang villa resort olisi mieleeni, mutta joulukuulle varausjärjestelmä(booking.com) näyttää varattua/tai että ei ole.. Voiko olla mahdollista, että kaikki hotellit eivät ole vielä tulleet varattaviksi? Jos näin, niin koskahan olisi hyvä aika varailla.. Tai jos hotelli on jo tosiaan varattu, niin alkaakohan tässä olemaan kiire varaamisten suhteen, vaikka lennotkaan eivät ole vielä tulleet myyntiin. Hotels.com ei edes anna varauksia vielä kuin joulukuun alkuun ja sieltäkään monia vaihtoehtoja ei ole aonangin suhteen jäljellä jos randomilla hakee marras-joulukuun vaihteeseen..

        Jos tosiaan vasta ensi joulukuusta on kyse, niin läheskään kaikki hotellivaraamot ei vielä ole ajantasalla sen ajankohdan suhteen! Pikkuhiljaa alkaa hotelleja tulla myyntiin, hinnat tarkentuu vasta keväämmällä. Mielestäni hotelleja kannattaa alkaa varailla vasta ensi syksynä, 2-3 kk ennen matkaa. Tietysti tiedusteluja voi jo nyt tehdä suoraan hotelleihin, mutta jos nyt jo varaa, kannattaa ottaa sellainen jonka vielä voi perua / vaihtaa, koska hinnatkin voivat laskea lähempänä matkustusajankohtaa. Ota huomioon myös se, että miltei kaikkiin hotelleihin joutuu maksamaan pakollisen gaalaillallisen, jos matka sattuu 24.12 tai 31.12. Illalliset ovat järjettömän hintaisia, useita tuhansia bateja/ hlö. Ja muutenkin joululoman aikaan on kaikkein kalleimmat hotellihinnat (jos siis matkanne sattuu joulukuun loppuun).

        Aonang Villa on todella suosittu matkanjärjestäjien hotellina, jolloin sinne ei aina nettivaraamoiden kautta saa huoneita (itse koettu tämäkin, mutta toisaalta mukava olikin sitten ottaa sellainen hotelli jossa ei niin paljon pakettimatkalaisia/suomalaisia ollut - makuasia ). Booking.com:n lisäksi kannattaa tsekata esim. asiatravel.com, sawadee.com, gtahotels.com ja krabi-hotels.com - jos ei muuten niin hintavertailun vuoksi. Sekä tietysti myös hotellien omat nettisivut - toisinaan hinnat siellä on halvempia, mutta aika usein myös kalliimpia kuin välittäjien kautta.


      • mjuu111
        tässä vielä jotain kirjoitti:

        Jos tosiaan vasta ensi joulukuusta on kyse, niin läheskään kaikki hotellivaraamot ei vielä ole ajantasalla sen ajankohdan suhteen! Pikkuhiljaa alkaa hotelleja tulla myyntiin, hinnat tarkentuu vasta keväämmällä. Mielestäni hotelleja kannattaa alkaa varailla vasta ensi syksynä, 2-3 kk ennen matkaa. Tietysti tiedusteluja voi jo nyt tehdä suoraan hotelleihin, mutta jos nyt jo varaa, kannattaa ottaa sellainen jonka vielä voi perua / vaihtaa, koska hinnatkin voivat laskea lähempänä matkustusajankohtaa. Ota huomioon myös se, että miltei kaikkiin hotelleihin joutuu maksamaan pakollisen gaalaillallisen, jos matka sattuu 24.12 tai 31.12. Illalliset ovat järjettömän hintaisia, useita tuhansia bateja/ hlö. Ja muutenkin joululoman aikaan on kaikkein kalleimmat hotellihinnat (jos siis matkanne sattuu joulukuun loppuun).

        Aonang Villa on todella suosittu matkanjärjestäjien hotellina, jolloin sinne ei aina nettivaraamoiden kautta saa huoneita (itse koettu tämäkin, mutta toisaalta mukava olikin sitten ottaa sellainen hotelli jossa ei niin paljon pakettimatkalaisia/suomalaisia ollut - makuasia ). Booking.com:n lisäksi kannattaa tsekata esim. asiatravel.com, sawadee.com, gtahotels.com ja krabi-hotels.com - jos ei muuten niin hintavertailun vuoksi. Sekä tietysti myös hotellien omat nettisivut - toisinaan hinnat siellä on halvempia, mutta aika usein myös kalliimpia kuin välittäjien kautta.

        Kiitos vastauksesta!

        Olemme suunnitelleet reissua nimenomaan joululoman ulkopuolelle tai oikeastaan joulukuun alusta sinne n.22-24.12 saakka. Matkan kestoksi tulisi max21 pv. Täytyy katsoa hotellivaihtoehtoja myös noilta mainitsemiltasi nettisivuilta. Osaatko vielä vinkata, että kuinka myöhäiseksi lentojen ja hotellien varauksen uskaltaa jättää? Toiveissa olisi sellainen hotelli, jonka sijainti olisi keskeinen eli lähellä rantaa ja palveluita. Varsinkin kun puhutaan Aonangista. Phuketin suhteen emme vielä ole täysin varmoja, että majoittautuisimmeko mielummin Karonin vai Patongin puolelle vai kenties Kata, Kamala tmv. Onko sinulla kokemusta noista paikoista tai onko suositella jotain hotellia?


      • mmm......
        mjuu111 kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta!

        Olemme suunnitelleet reissua nimenomaan joululoman ulkopuolelle tai oikeastaan joulukuun alusta sinne n.22-24.12 saakka. Matkan kestoksi tulisi max21 pv. Täytyy katsoa hotellivaihtoehtoja myös noilta mainitsemiltasi nettisivuilta. Osaatko vielä vinkata, että kuinka myöhäiseksi lentojen ja hotellien varauksen uskaltaa jättää? Toiveissa olisi sellainen hotelli, jonka sijainti olisi keskeinen eli lähellä rantaa ja palveluita. Varsinkin kun puhutaan Aonangista. Phuketin suhteen emme vielä ole täysin varmoja, että majoittautuisimmeko mielummin Karonin vai Patongin puolelle vai kenties Kata, Kamala tmv. Onko sinulla kokemusta noista paikoista tai onko suositella jotain hotellia?

        finnmatkojen merlin beach resort tri trangin ( huom! hotelilla oma ranta). Oltiin 2 vuotta sitten ja voi suositella 150 %.


      • 16-20
        mmm...... kirjoitti:

        finnmatkojen merlin beach resort tri trangin ( huom! hotelilla oma ranta). Oltiin 2 vuotta sitten ja voi suositella 150 %.

        että maalis/huhti menee loppuun matkatoimistojen varaukset villaan.


      • mmm,,,
        16-20 kirjoitti:

        että maalis/huhti menee loppuun matkatoimistojen varaukset villaan.

        on myyty loppuun vuoden 2012 hiihtolomaksi.


      • mjuu111
        mmm,,, kirjoitti:

        on myyty loppuun vuoden 2012 hiihtolomaksi.

        Onko tietoa, että tuleeko Villa resortin huoneita nettiin varattavaksi? Jos nyt ei puhuta lainkaan matkatoimistojen kautta varattavasta Thaimaan matkasta..


      • ljfgkjdgiugejnvda
        mjuu111 kirjoitti:

        Onko tietoa, että tuleeko Villa resortin huoneita nettiin varattavaksi? Jos nyt ei puhuta lainkaan matkatoimistojen kautta varattavasta Thaimaan matkasta..

        Laita sähköpostia suoraan hotelliin niin ei turhaan kannata notkuilla eri hotellibooking sivuilla. Itse sain nopeasti vastauksen ko. hotellista ettei matkustusajankohdallamme ollut yhtään vapaata huonetta tarjolla, niin eipä tarvinnut aikaa siihen tuhlata.


      • Peace L:n ystävä
        ljfgkjdgiugejnvda kirjoitti:

        Laita sähköpostia suoraan hotelliin niin ei turhaan kannata notkuilla eri hotellibooking sivuilla. Itse sain nopeasti vastauksen ko. hotellista ettei matkustusajankohdallamme ollut yhtään vapaata huonetta tarjolla, niin eipä tarvinnut aikaa siihen tuhlata.

        Tällaisen "fullybooked" ilmoituksen saa hyvin helposti näistä suosituista charterhotelleista jos kysyy suoraan hotellista (esim. Villa ja Peace laguna). Mutta tosiasiassa huoneita kuitenkin pystyy saamaan nimenomaan varaamoiden kautta, koska niillä voi olla omat kiintiöt. Eli jos välttämättä haluaa tiettyyn hotelliin, ei kannata uskoa vaikka hotellista saisi pakit - nimittäin todennäköisesti kuitenkin jotain kautta huone sitten löytyy! meille kävi tällä tavalla juuri Peace Lagunan kanssa. Eli hotelli ilmoitti s-postilla, ettei huoneita ole. Sitten tsekattiin Tjäreborgilta ja saatiin heidän kauttaan varattua pelkkä hotellihuone juuri oikealle ajankohdalle.

        Eli ei kannata menettää toivoaan! Lisäksi olen erään aikaisemman kirjoittajan kanssa samaa mieltä, että vielä on liian aikaista varailla tai ainakaan huolestua ensi talven hotellihuoneista. Melko varmasti kesän ja syksyn aikana kaikki hotellit ovat saatavilla, kunhan ovat päivittäneet hintansa.


      • mjuu111
        Peace L:n ystävä kirjoitti:

        Tällaisen "fullybooked" ilmoituksen saa hyvin helposti näistä suosituista charterhotelleista jos kysyy suoraan hotellista (esim. Villa ja Peace laguna). Mutta tosiasiassa huoneita kuitenkin pystyy saamaan nimenomaan varaamoiden kautta, koska niillä voi olla omat kiintiöt. Eli jos välttämättä haluaa tiettyyn hotelliin, ei kannata uskoa vaikka hotellista saisi pakit - nimittäin todennäköisesti kuitenkin jotain kautta huone sitten löytyy! meille kävi tällä tavalla juuri Peace Lagunan kanssa. Eli hotelli ilmoitti s-postilla, ettei huoneita ole. Sitten tsekattiin Tjäreborgilta ja saatiin heidän kauttaan varattua pelkkä hotellihuone juuri oikealle ajankohdalle.

        Eli ei kannata menettää toivoaan! Lisäksi olen erään aikaisemman kirjoittajan kanssa samaa mieltä, että vielä on liian aikaista varailla tai ainakaan huolestua ensi talven hotellihuoneista. Melko varmasti kesän ja syksyn aikana kaikki hotellit ovat saatavilla, kunhan ovat päivittäneet hintansa.

        Hyvä tietää, ettei kannata huolestua suppeasta hotellivalikoimasta tähän aikaa. Katsastellaan sitten kesällä ja syksyllä enemmän. Lentoja olisi turkish airlinesilla hel-bkk menopaluu kahdelta yht n.1300e. Taitaa olla suhteellisen halpa? Vai onko yleensä päässyt halvemmillakin lennoilla joulukuussa?

        Voi että, ollaan jo niin innoissamme. Mitenköhän jaksaa odottaa vielä monta monta kuukautta =) .... No, työtä tekemällä.


      • krabulainen
        mjuu111 kirjoitti:

        Hyvä tietää, ettei kannata huolestua suppeasta hotellivalikoimasta tähän aikaa. Katsastellaan sitten kesällä ja syksyllä enemmän. Lentoja olisi turkish airlinesilla hel-bkk menopaluu kahdelta yht n.1300e. Taitaa olla suhteellisen halpa? Vai onko yleensä päässyt halvemmillakin lennoilla joulukuussa?

        Voi että, ollaan jo niin innoissamme. Mitenköhän jaksaa odottaa vielä monta monta kuukautta =) .... No, työtä tekemällä.

        Ao Nangissa on huomattavasti parempia hotelleja huokeampaan hintaan joihin majoittuisin mielummin kuin Villa Resortiin. Välimatkathan ovat jokatapauksessa lyhyitä ja parhaat ruokapaikat eivät sijaitse Villan kupeessa, joten laajentaisin hotellihakua rannasta ylöspäin (Vogue, Laguna, Somkiet...).
        Villa ei oikeasti ole kovinkaan häävi hotelli ja hinnat ovat aivan kohtuuttomat kuten TA:n arvosteluista ilmenee. Jos jouluna saat sieltä homeisen huoneen niin sitähän ei pysty toiseen vaihtamaan koska hotelli on täynnä kuten melkein kaikki muutkin hotellit vuoden vaihteessa. Me oltiin siellä hiljaiseen aikaan (kesäkuussa) ja suomalaisten standardien mukaan 2 kolmesta huoneessa oli asuinkelvottomia. Huoneissa oli niin rankka homeen haju etten ole vastaavaa ikinä missään kokenut. Onneksi pystyimme vaihtamaan huonetta, mutta mielessä kävi että jotkut reppana niissäkin joutuu jouluaan viettämään.


      • mjuu111
        krabulainen kirjoitti:

        Ao Nangissa on huomattavasti parempia hotelleja huokeampaan hintaan joihin majoittuisin mielummin kuin Villa Resortiin. Välimatkathan ovat jokatapauksessa lyhyitä ja parhaat ruokapaikat eivät sijaitse Villan kupeessa, joten laajentaisin hotellihakua rannasta ylöspäin (Vogue, Laguna, Somkiet...).
        Villa ei oikeasti ole kovinkaan häävi hotelli ja hinnat ovat aivan kohtuuttomat kuten TA:n arvosteluista ilmenee. Jos jouluna saat sieltä homeisen huoneen niin sitähän ei pysty toiseen vaihtamaan koska hotelli on täynnä kuten melkein kaikki muutkin hotellit vuoden vaihteessa. Me oltiin siellä hiljaiseen aikaan (kesäkuussa) ja suomalaisten standardien mukaan 2 kolmesta huoneessa oli asuinkelvottomia. Huoneissa oli niin rankka homeen haju etten ole vastaavaa ikinä missään kokenut. Onneksi pystyimme vaihtamaan huonetta, mutta mielessä kävi että jotkut reppana niissäkin joutuu jouluaan viettämään.

        Olen lukenut niin paljon hyvää Villa resortista kuten myöskin Laugunasta ja muista rannan kupeessa sijaitsevista. Tuntuu olevan iskostunut päähäni tuo Villa resorttiin haluaminen. Osaatko kertoa paljonko kannattaa maksaa ko. hotelleista / yö? Kun kyseessä on joulukuu, ennen joululomien alkua..

        Almost in Thailand


      • ............
        mjuu111 kirjoitti:

        Olen lukenut niin paljon hyvää Villa resortista kuten myöskin Laugunasta ja muista rannan kupeessa sijaitsevista. Tuntuu olevan iskostunut päähäni tuo Villa resorttiin haluaminen. Osaatko kertoa paljonko kannattaa maksaa ko. hotelleista / yö? Kun kyseessä on joulukuu, ennen joululomien alkua..

        Almost in Thailand

        hei,
        ihmetteln tätä villan home asiaa... kaikki huoneet on remontoitu täksi talveksi eli miten hometta ja pahoja hajuja voi olla niin paljon yhtäkkiä. Viime talvena ei tästä ongelmasta valitettu. Mikä on totuus?
        No joka tapauksessa varattu ens talveksi finnmatkoilla 2 vko villaan hiihtolan ajaksi. Toivottavasti on ihan ok paikka.


      • krabulainen
        mjuu111 kirjoitti:

        Olen lukenut niin paljon hyvää Villa resortista kuten myöskin Laugunasta ja muista rannan kupeessa sijaitsevista. Tuntuu olevan iskostunut päähäni tuo Villa resorttiin haluaminen. Osaatko kertoa paljonko kannattaa maksaa ko. hotelleista / yö? Kun kyseessä on joulukuu, ennen joululomien alkua..

        Almost in Thailand

        Hinnoitteluhan menee pääsääntöisesti seuraavanlaisesti: Low Season 15.4-31.10, High Season 1.11-15.12 & 15.1-14.4 ja Peak season 16.12-14.1.
        Tyypillisesti high season on noin 2 kertaa kalliimpi kuin low season ja peak sitten vielä 25% kalliimpi.

        En tiedä mihin nuo Villan kehujat vertaavat hotellia, eli miten paljon arvostelijoilla on kokemusta thaimaalaisista hotelleista. Minusta tuosta Grand superior seaview huoneesta missä olimme, noin 2500thb high seasonissa on ihan kattohinta ja sillähän sitä ei saa.
        Noin 3000thb/yö saa asiallisia huoneita mukavista hotelleista kuten Voguen deluxe ocean seaview:n tms.
        Vertaile noita hotelleja vaikka tripadvisorin sivuilla, sitten tsekkaat Agodasta vähän hintahaitaria ja sitten kun tuntuu sopivalta niin laita suoraan spostia ja kysele hintaa. Toisinaan suoraan on halvempi.


      • 15+3
        ............ kirjoitti:

        hei,
        ihmetteln tätä villan home asiaa... kaikki huoneet on remontoitu täksi talveksi eli miten hometta ja pahoja hajuja voi olla niin paljon yhtäkkiä. Viime talvena ei tästä ongelmasta valitettu. Mikä on totuus?
        No joka tapauksessa varattu ens talveksi finnmatkoilla 2 vko villaan hiihtolan ajaksi. Toivottavasti on ihan ok paikka.

        Ei toi Villa musta missään vaiheessa kiinni ole ollut. Muutama vuosi sitten siellä joku siipi remontoitiin. Siis Villahan koostuu muistaakseni neljästä rakennuksesta. Haisee siellä näköjään edelleen http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1507054-d308736-Reviews-Aonang_Villa_Resort-Ao_Nang_Krabi_Province.html


      • .......
        krabulainen kirjoitti:

        Hinnoitteluhan menee pääsääntöisesti seuraavanlaisesti: Low Season 15.4-31.10, High Season 1.11-15.12 & 15.1-14.4 ja Peak season 16.12-14.1.
        Tyypillisesti high season on noin 2 kertaa kalliimpi kuin low season ja peak sitten vielä 25% kalliimpi.

        En tiedä mihin nuo Villan kehujat vertaavat hotellia, eli miten paljon arvostelijoilla on kokemusta thaimaalaisista hotelleista. Minusta tuosta Grand superior seaview huoneesta missä olimme, noin 2500thb high seasonissa on ihan kattohinta ja sillähän sitä ei saa.
        Noin 3000thb/yö saa asiallisia huoneita mukavista hotelleista kuten Voguen deluxe ocean seaview:n tms.
        Vertaile noita hotelleja vaikka tripadvisorin sivuilla, sitten tsekkaat Agodasta vähän hintahaitaria ja sitten kun tuntuu sopivalta niin laita suoraan spostia ja kysele hintaa. Toisinaan suoraan on halvempi.

        me tosiaan varattiin villaan ens vuoden helmikuuksi eikä tietenkään odoteta mitään ihmeellistä luksusta kun 3 tähden hotelli kerta varattiin.
        Suhtaudun aina vähän varauksella näihin keskutelu palstojen plussiin ja miinuksiin. Jokaiselle merkitsee eri asiat matkan viihtyvyyteen. Joku tykkää että parveke/terassi on hälyisessä paikassa ja toiset taas vihaa sitä.

        Mietin nyt kuitenkin, että mitä tehdä tuon villan suhteen ... ymmärrän jos esim. viime talvena ennen huoneiden remppaa hajuja, mutta nyt..


      • hhhhhhhh
        ....... kirjoitti:

        me tosiaan varattiin villaan ens vuoden helmikuuksi eikä tietenkään odoteta mitään ihmeellistä luksusta kun 3 tähden hotelli kerta varattiin.
        Suhtaudun aina vähän varauksella näihin keskutelu palstojen plussiin ja miinuksiin. Jokaiselle merkitsee eri asiat matkan viihtyvyyteen. Joku tykkää että parveke/terassi on hälyisessä paikassa ja toiset taas vihaa sitä.

        Mietin nyt kuitenkin, että mitä tehdä tuon villan suhteen ... ymmärrän jos esim. viime talvena ennen huoneiden remppaa hajuja, mutta nyt..

        Palasimme Aonang Villa Resortista tammikuun alkupuolella. Huoneemme oli ylimmässä kerroksessa, perussiisti huone, kph siisti vaikkakin kulunut lattia. Huoneessa ei ollut minkäänlaista homeen hajua ja mulla on todella tarkka "nokka" eli allergisena ihmisenä en haistanut huoneessa enkä kph:ssa kyllä minkäänlaista homeen hajua. Vrt.esim Välimerellä, missä viime kesänä yövyimme hotellissa missä home todellakin haisi voimakkaasti tai Kanarialla, jossa myös kokemusta homeen hajusta.
        Siisti hotelli, yleiset tilat ihan ok, sijainti loistava, henkilökunta erittäin ystävällistä.Voin suositella.
        Mutta kannattaa pyytää huonetta yläkerroksista....Karstivuori ihan vieressä, hieno näkymä parvekkeelta!


      • krabulainen
        hhhhhhhh kirjoitti:

        Palasimme Aonang Villa Resortista tammikuun alkupuolella. Huoneemme oli ylimmässä kerroksessa, perussiisti huone, kph siisti vaikkakin kulunut lattia. Huoneessa ei ollut minkäänlaista homeen hajua ja mulla on todella tarkka "nokka" eli allergisena ihmisenä en haistanut huoneessa enkä kph:ssa kyllä minkäänlaista homeen hajua. Vrt.esim Välimerellä, missä viime kesänä yövyimme hotellissa missä home todellakin haisi voimakkaasti tai Kanarialla, jossa myös kokemusta homeen hajusta.
        Siisti hotelli, yleiset tilat ihan ok, sijainti loistava, henkilökunta erittäin ystävällistä.Voin suositella.
        Mutta kannattaa pyytää huonetta yläkerroksista....Karstivuori ihan vieressä, hieno näkymä parvekkeelta!

        Niin siis siellä on muistaakseni 4 rakennusta ja se siipi missä oltiin ekaksi oli ihan kamala ja homeinen. Se oli siitä respasta vasemmalle ensimmäinen sinne sisäaltaalla partsit. Muistaakseni.


      • Ihmettelevä äitee
        krabulainen kirjoitti:

        Niin siis siellä on muistaakseni 4 rakennusta ja se siipi missä oltiin ekaksi oli ihan kamala ja homeinen. Se oli siitä respasta vasemmalle ensimmäinen sinne sisäaltaalla partsit. Muistaakseni.

        Oletko oikeasti krapulassa vai oletko tosissasi, että Finnmatkojen hintahaitarin yläpäässä oleva hotelli on sairas?


      • Huh huh...
        Ihmettelevä äitee kirjoitti:

        Oletko oikeasti krapulassa vai oletko tosissasi, että Finnmatkojen hintahaitarin yläpäässä oleva hotelli on sairas?

        Oletko joskus käynyt Thaimaassa ihmettelevä äitee ??? Paljon ihmeteltävää sulle vielä sieltä löytyy jos joskus menette. Finnmatkojen hintojen yläpää ei takaa yhtään mitään muuta kuin sen, että skandinaaveja on paikka täynnä. Home on hyvin tyypilinen ongelma monessa muussakin hotellissa, kaikissa paikoissa pumpataan ilmastoinnin kanssa, eli pidetään päällä kun ollaan paikalla ja sammutetaan kun ei olla paikalla. Ja alakerroksissa sadekausi kuormittaa rakenteita. Valitan, mutta näin se on.


      • Lapset 5- ja 10-v.
        Huh huh... kirjoitti:

        Oletko joskus käynyt Thaimaassa ihmettelevä äitee ??? Paljon ihmeteltävää sulle vielä sieltä löytyy jos joskus menette. Finnmatkojen hintojen yläpää ei takaa yhtään mitään muuta kuin sen, että skandinaaveja on paikka täynnä. Home on hyvin tyypilinen ongelma monessa muussakin hotellissa, kaikissa paikoissa pumpataan ilmastoinnin kanssa, eli pidetään päällä kun ollaan paikalla ja sammutetaan kun ei olla paikalla. Ja alakerroksissa sadekausi kuormittaa rakenteita. Valitan, mutta näin se on.

        Sulle huh huh. Olisipa ikävää, jos huoneessamme olisi hometta, nimittäin olemme allergiaperhe. Ja yksinkertaisesti en tiedä, että mistä esim. Finnmatkojen hotelleiden hinnat muodostuvat. Tarjontaa, kun on FFFF ja FFFF saakka eikä hinta juuri nouse, kun vertaa johonkin tiettyyn hotelliin, kuten edellämainittuun. Skandinaaveja en pelkää, venäläisistä en piittää, koska he sotkevat ja ovat kovaäänisiä. Toivon, että saamma nautinnollisia lomaelämyksiä, herkullisia kulinaarisia nautinoja ja relaksisoivaa lomaa. Tämä Suomenmaa, kun ei aina ole mitä helpoin maa, jossa asua eikö niin? Oletko käynyt Thaimaassa?


      • Huh huh...
        Lapset 5- ja 10-v. kirjoitti:

        Sulle huh huh. Olisipa ikävää, jos huoneessamme olisi hometta, nimittäin olemme allergiaperhe. Ja yksinkertaisesti en tiedä, että mistä esim. Finnmatkojen hotelleiden hinnat muodostuvat. Tarjontaa, kun on FFFF ja FFFF saakka eikä hinta juuri nouse, kun vertaa johonkin tiettyyn hotelliin, kuten edellämainittuun. Skandinaaveja en pelkää, venäläisistä en piittää, koska he sotkevat ja ovat kovaäänisiä. Toivon, että saamma nautinnollisia lomaelämyksiä, herkullisia kulinaarisia nautinoja ja relaksisoivaa lomaa. Tämä Suomenmaa, kun ei aina ole mitä helpoin maa, jossa asua eikö niin? Oletko käynyt Thaimaassa?

        Olen käynyt Thaimaassa hotellilomilla yli 10 kertaa ja muita kertoja varmaan saman verran. Vaimoni on töissä altistunut homeelle ja voin taatusti sanoa, että tiedän hyvin mitä se tarkoittaa. Nykyisin meillä on Koh Lantalla oma talo, ns. korkealle rossipohjalle rakennettu... nimenomaan tuosta syystä. Tuo homeongelma on valitettava ja tosi, sitä ei vaan Thaimaassa pidetä oikein minään. Sadevedet tulvivat välillä alakertoihin, esim. keväällä 2011 sateiden alettua tavanomaista aiemmin Krabilla moneen hotellin joutui hieman "kahlaamaan", kun ilmasto on trooppisen kostea, voit ajaelal mitä se tekee osaltaan. Lisäksi monessa hotellissa on oma pesula sijoitettu nimenomaan alakertaan ja se tuo kivan lisän kosteuskuormaan.

        Ei tarvitse olla krapulassa todetakseen tosiasiat. Älä anna tämän pilata lomaasi, luultavasti teillä on ihan ok. huone jakaikki menee hyvin, mutta kuten sanoin, tähdet ei kaikkea takaa.


      • minä vain
        Huh huh... kirjoitti:

        Olen käynyt Thaimaassa hotellilomilla yli 10 kertaa ja muita kertoja varmaan saman verran. Vaimoni on töissä altistunut homeelle ja voin taatusti sanoa, että tiedän hyvin mitä se tarkoittaa. Nykyisin meillä on Koh Lantalla oma talo, ns. korkealle rossipohjalle rakennettu... nimenomaan tuosta syystä. Tuo homeongelma on valitettava ja tosi, sitä ei vaan Thaimaassa pidetä oikein minään. Sadevedet tulvivat välillä alakertoihin, esim. keväällä 2011 sateiden alettua tavanomaista aiemmin Krabilla moneen hotellin joutui hieman "kahlaamaan", kun ilmasto on trooppisen kostea, voit ajaelal mitä se tekee osaltaan. Lisäksi monessa hotellissa on oma pesula sijoitettu nimenomaan alakertaan ja se tuo kivan lisän kosteuskuormaan.

        Ei tarvitse olla krapulassa todetakseen tosiasiat. Älä anna tämän pilata lomaasi, luultavasti teillä on ihan ok. huone jakaikki menee hyvin, mutta kuten sanoin, tähdet ei kaikkea takaa.

        Nimi viittaa vahvasti johonkin muuhun kuin Krabiin. Sinänsä ei mielestäni kuitenkaan hauska tarina. No, olipa miten oli, niin, vaikken ole Ao Nangia nähnytkään, niin kaikki kirjoitukset, joissa viitataan Villamajoitukseen, niin kertovat, että hotelli on erinomaisella paikalla. Harmitusta aiheuttavat kuitenkin useiden kirjoitukset epäsiisteistä rannoista ja/tai roskapaljoudesta siellä täällä - jopa Lantalla. Alunalkaen lomatoive oli jonkin verran kauempana, muttei toiveiden täyttämiseen löydy aina tarpeeksi pääomaa. Sanoisin kuitenkin vielä, että, mikäli näkemäni pitää paikkansa, niin ko. maan luonto on vehmasta ym. luonnon ihmeet. No, katselen enkä kuitenkaan innostu liikaa, sillä olen tietoinen millä alueella ko. maa sijaitsee. Toivotaan meille ja toivon teille oikein aurinkoisia lomapäiviä Lantalla! :) :) :) :)


      • Huh huh...
        minä vain kirjoitti:

        Nimi viittaa vahvasti johonkin muuhun kuin Krabiin. Sinänsä ei mielestäni kuitenkaan hauska tarina. No, olipa miten oli, niin, vaikken ole Ao Nangia nähnytkään, niin kaikki kirjoitukset, joissa viitataan Villamajoitukseen, niin kertovat, että hotelli on erinomaisella paikalla. Harmitusta aiheuttavat kuitenkin useiden kirjoitukset epäsiisteistä rannoista ja/tai roskapaljoudesta siellä täällä - jopa Lantalla. Alunalkaen lomatoive oli jonkin verran kauempana, muttei toiveiden täyttämiseen löydy aina tarpeeksi pääomaa. Sanoisin kuitenkin vielä, että, mikäli näkemäni pitää paikkansa, niin ko. maan luonto on vehmasta ym. luonnon ihmeet. No, katselen enkä kuitenkaan innostu liikaa, sillä olen tietoinen millä alueella ko. maa sijaitsee. Toivotaan meille ja toivon teille oikein aurinkoisia lomapäiviä Lantalla! :) :) :) :)

        Joo, katsoppa vaikka tripadvisorista Ao nangin hotellit ja niiden arviot, jokaisesta löytyy ylistäviä, että vähemmän ylistäviä arvioita. Itse olen Ao Nangissa ollut Peace Lagunassa, Golden Beachissä, vieressä Ao nang Villassa, sekä Krabi Resortissa ja Ao Nang Orchidissa. Kaikki ihan mukavia paikkoja ja jokaisesta löytyy myös "sanottavaa", jos haluaa vikoja etsimällä etsiä ja myös huonetaso vaikuttaa. Esim. Orchidissa meillä oli "pool access villa", todella mainio, hotellihuoneet päärakennuksessa rakennustyömaallepäin... epäilen että ne ei niin mukavia.

        Ao Nangin ranta tuossa hotellisen kohdalla ei ole mikään mainoskuvien paratiisiranta, kyllä siinä päiväänsä viettää, mutta ehdottomasti kannattaa mennä saarille. Äöä käsitä tätä väärin, ei Nangin ranta ole "surkea", mutta 5min matkan päässä on kuvankauniita, maailman hienoimpia rantoja ja on ihan synti olla käymättä niillä kun kuitenkin on jo 10h lennon jälkeen niin lähellä. Koh Lanta on tullut viimeaikoina hyvin tutuksi ja tavallaan siellä rannat kyllä ovat paremmassa kunnossa, mutta muuten moni asia alkeellisempaa, roskia lojuu missä sattuu, erityisesti syrjempänä olevat tyhjät tontit/alueet on pahoja tässä mielessä. Ja etenkin matalasesongilla rannat ovat huonommassa kunnossa kun hotellit eivät niitä siivoile ja jokainen siivoilee vain omalta kohdaltaan.

        Thaimaa on todella mahtava paikka. Joka kerta se jaksaa ihastuttaa uudelleen ja aina on ikävä sieltä lähteä takaisin. Muutamia "harharetkiä" muihinkin kaukokohteisiin on tullut tehtyä, mutta aina olen havainnut, että Thaimaa on 1.

        Todella hyviä lomia !


      • thaimaahan v. 2013
        Huh huh... kirjoitti:

        Joo, katsoppa vaikka tripadvisorista Ao nangin hotellit ja niiden arviot, jokaisesta löytyy ylistäviä, että vähemmän ylistäviä arvioita. Itse olen Ao Nangissa ollut Peace Lagunassa, Golden Beachissä, vieressä Ao nang Villassa, sekä Krabi Resortissa ja Ao Nang Orchidissa. Kaikki ihan mukavia paikkoja ja jokaisesta löytyy myös "sanottavaa", jos haluaa vikoja etsimällä etsiä ja myös huonetaso vaikuttaa. Esim. Orchidissa meillä oli "pool access villa", todella mainio, hotellihuoneet päärakennuksessa rakennustyömaallepäin... epäilen että ne ei niin mukavia.

        Ao Nangin ranta tuossa hotellisen kohdalla ei ole mikään mainoskuvien paratiisiranta, kyllä siinä päiväänsä viettää, mutta ehdottomasti kannattaa mennä saarille. Äöä käsitä tätä väärin, ei Nangin ranta ole "surkea", mutta 5min matkan päässä on kuvankauniita, maailman hienoimpia rantoja ja on ihan synti olla käymättä niillä kun kuitenkin on jo 10h lennon jälkeen niin lähellä. Koh Lanta on tullut viimeaikoina hyvin tutuksi ja tavallaan siellä rannat kyllä ovat paremmassa kunnossa, mutta muuten moni asia alkeellisempaa, roskia lojuu missä sattuu, erityisesti syrjempänä olevat tyhjät tontit/alueet on pahoja tässä mielessä. Ja etenkin matalasesongilla rannat ovat huonommassa kunnossa kun hotellit eivät niitä siivoile ja jokainen siivoilee vain omalta kohdaltaan.

        Thaimaa on todella mahtava paikka. Joka kerta se jaksaa ihastuttaa uudelleen ja aina on ikävä sieltä lähteä takaisin. Muutamia "harharetkiä" muihinkin kaukokohteisiin on tullut tehtyä, mutta aina olen havainnut, että Thaimaa on 1.

        Todella hyviä lomia !

        Wau - vastauspostia. Tarkoitus olisi kerralla tsekata kaksi kohdetta eli Ao Nang ja Koh Lanta. Matkakuume oli kova, mutten tiedä miksi kuumeeni on kovasti jo laantunut, vaikka matka on edessäpäin vasta. Tottakai matkan kustannukset hirvittävät, mutta säästöbudjetilla koetan elellä ennen ja jälkeen loman. Sydämessä on ollut jokin muu suomalaisten suosima rantalomakohde ja tavallaan ko. kohde on suosikki jollan tavoin vieläkin. Ekat yöt huoneistossa olivat vain niin järisyttävän kylmia, etten haluaisi palella ja, kun on muksuja, niin ei aina tiedä miten nukutaan. Thaimaassa houkuttavat lämpimät päivät ja yöt, meriveden lämpötila, herkullinen ruoka? ja kauniit maisemat. Viihde-elämän tarjonta ei erityisemmin houkuta. Vihreys ja makeat maisemat eivät ole pahitteeksi. En tiedäkään, että, miten helposti vatsataudit iskevät. Tiedättekö te? Olisihan sokki, jos loma menisi pilalle ko. syystä. Tvsti kohteet ovat turvalliset lapsia ajatellen. Liikkuvatko pitkähäntäveneet lujaa ja onko ko. veneissä pelastusliivit?


      • Huh huh...
        thaimaahan v. 2013 kirjoitti:

        Wau - vastauspostia. Tarkoitus olisi kerralla tsekata kaksi kohdetta eli Ao Nang ja Koh Lanta. Matkakuume oli kova, mutten tiedä miksi kuumeeni on kovasti jo laantunut, vaikka matka on edessäpäin vasta. Tottakai matkan kustannukset hirvittävät, mutta säästöbudjetilla koetan elellä ennen ja jälkeen loman. Sydämessä on ollut jokin muu suomalaisten suosima rantalomakohde ja tavallaan ko. kohde on suosikki jollan tavoin vieläkin. Ekat yöt huoneistossa olivat vain niin järisyttävän kylmia, etten haluaisi palella ja, kun on muksuja, niin ei aina tiedä miten nukutaan. Thaimaassa houkuttavat lämpimät päivät ja yöt, meriveden lämpötila, herkullinen ruoka? ja kauniit maisemat. Viihde-elämän tarjonta ei erityisemmin houkuta. Vihreys ja makeat maisemat eivät ole pahitteeksi. En tiedäkään, että, miten helposti vatsataudit iskevät. Tiedättekö te? Olisihan sokki, jos loma menisi pilalle ko. syystä. Tvsti kohteet ovat turvalliset lapsia ajatellen. Liikkuvatko pitkähäntäveneet lujaa ja onko ko. veneissä pelastusliivit?

        Pitkähännissä on liivit, mutta en ole ikinä nähnyt kenenkään niitä käyttävän. Noissahan on auton moottorit ja kulkevat varmaan sellaisen normaalin suomalaisen 20-30hp mökkiveneen vauhtia, vähän vaikea arvioida. Ei ole ikinä tarvinnut noissa pelätä, kerran oli lähellä vähän pelottaa kun mentiin Hongin saarelle, joka on vähän kauempana, ja keli pikkasen yllätti.

        Vatsatautia varsinaista ei meidän seurue (2 aikuista ja 2 lasta) ole koskaan sairastanut Thaikussa, muutama löysä vatsa on yllättänyt tulisten chilien jälkeen jne. Mutta kyllä turistiripuli on mahdollinen toki saada, itse ollaan kyllä syöty vaunuista ja katuruokaloistakin, eikä mitään pulmaa. Mitään maitohappoja tms. en oikein suosittele, mutta käsiä kannattaa pestä usein. Jos vatsatauti iskee, niin pian vaan lääkärille hakemaan kunnon ropit ja meno jatkuu.


      • Ilostunut
        Huh huh... kirjoitti:

        Pitkähännissä on liivit, mutta en ole ikinä nähnyt kenenkään niitä käyttävän. Noissahan on auton moottorit ja kulkevat varmaan sellaisen normaalin suomalaisen 20-30hp mökkiveneen vauhtia, vähän vaikea arvioida. Ei ole ikinä tarvinnut noissa pelätä, kerran oli lähellä vähän pelottaa kun mentiin Hongin saarelle, joka on vähän kauempana, ja keli pikkasen yllätti.

        Vatsatautia varsinaista ei meidän seurue (2 aikuista ja 2 lasta) ole koskaan sairastanut Thaikussa, muutama löysä vatsa on yllättänyt tulisten chilien jälkeen jne. Mutta kyllä turistiripuli on mahdollinen toki saada, itse ollaan kyllä syöty vaunuista ja katuruokaloistakin, eikä mitään pulmaa. Mitään maitohappoja tms. en oikein suosittele, mutta käsiä kannattaa pestä usein. Jos vatsatauti iskee, niin pian vaan lääkärille hakemaan kunnon ropit ja meno jatkuu.

        Huh Huh - kiitos myös viime vastauksestasi. Varausmaksu, kun on hoidettu ja jo kertaalleen matkakokonaisuutta vaihdettu, niin näillä näkymin matkanpää on Thaimaassa. Vielä yks kysymys, nimittäin onko teidän poppoolla ollut Thaimaan reissuilla suoja malariaa vastaan? Tiedoista kiitollinen.


      • Huh huh...
        Ilostunut kirjoitti:

        Huh Huh - kiitos myös viime vastauksestasi. Varausmaksu, kun on hoidettu ja jo kertaalleen matkakokonaisuutta vaihdettu, niin näillä näkymin matkanpää on Thaimaassa. Vielä yks kysymys, nimittäin onko teidän poppoolla ollut Thaimaan reissuilla suoja malariaa vastaan? Tiedoista kiitollinen.

        Ei ole malariasuojaa, eikä näissä turistikohteissa tarvitse, ole huoleti.

        Ole myös huoleti, tulette ihastumaan Krabiin, sekä Ao Nangiin, että Koh Lantaan. Onko teillä muuten Lantalla mikä hotelli ?


      • Edelleen ilostunut
        Huh huh... kirjoitti:

        Ei ole malariasuojaa, eikä näissä turistikohteissa tarvitse, ole huoleti.

        Ole myös huoleti, tulette ihastumaan Krabiin, sekä Ao Nangiin, että Koh Lantaan. Onko teillä muuten Lantalla mikä hotelli ?

        Hyvä tietää ja hotelli on Chada Beach Resort & Spa. Milloinkas olette Lantalla - meinaan vaan, että istutaankohan mennen tai tulle samalla lennolla? Ja muutenkin, niin jatketaanko ketjua vai mitä, kun olisi mukava tietää Krabista, Lantasta ja, vaikka muustakin Thaimaasta enemmän.


    • Ao Nang v. 2013

      Sulle terveisiä Ao Nangista, et hieno kirjoitus. Olen reissannut siellä täällä, mutta ekaa kertaa, niin en ole kiinnostunut ostoksista. Tvsti thaimaalainen ruoka on hyvää, tvsti löydän kauniita rantoja, hienon ilmaston ja mukavia ihmisiä. Pettymys oli suuri, kun tein reissun Teneriffalle viimeksi. Epärehellisiä rehelliseltä vaikuttavia elektroniikkamyyjiä ja vikana iltana todella meitä huiputtanut ja agressiivinen taksi. Tvsti Thaimaassa on toisenlaista. Kaihomieli..

      • Matkaaja:)

        Juuri palaillaan lomalta Ao Nangista ja sellainen kehoitus, että välttäkää TINTA'S-ravintoloita (oikeasti aivan järkyttävän pahaa ruokaa!! Ikinä saanut suomessa tai missään muualla moista sontaa!) sekä JEANETTE'S-ravintolaa myös, ihme säätämistä ja vääriä annoksia jne..viereisessä pöydässä mediumina tilattu pihvi tuli rawina jne! Meille yritettiin tuputtaa ylimääräistä ruokaa ja maksua siitä!

        Hyvä paikka on HIPPIES-ravintola! Superhyvää ruokaa!


      • Ruokaaaa
        Matkaaja:) kirjoitti:

        Juuri palaillaan lomalta Ao Nangista ja sellainen kehoitus, että välttäkää TINTA'S-ravintoloita (oikeasti aivan järkyttävän pahaa ruokaa!! Ikinä saanut suomessa tai missään muualla moista sontaa!) sekä JEANETTE'S-ravintolaa myös, ihme säätämistä ja vääriä annoksia jne..viereisessä pöydässä mediumina tilattu pihvi tuli rawina jne! Meille yritettiin tuputtaa ylimääräistä ruokaa ja maksua siitä!

        Hyvä paikka on HIPPIES-ravintola! Superhyvää ruokaa!

        Ao Nangissa törmättiin useampaankin huonoon ravintolaan. Väärät annokset, pitkät odotusajat, ruoka keskinkertaista verrattuna muualle.... yleistä on, että toiset ehtivät jo syödä annoksensa loppuun, kun joku vielä odottelee ruokaansa. Tämä riippumatta siitä mitä on tilannut, vaikka samaa kuin muilla.

        Meille riitti kerta Ao Nangissa, kuten myös aikoinaan Phuketissa. Khao Lak ja Koh Lanta ovat aivan eri luokassa noihin rysiin verrattuna. Muutenkin kuin ravintoloidensa puolesta.


    • Nangnang

      Hyvä kirjoitus, mukavaa että joku jaksaa kirjoitella noinkin pitkästi omista kokemuksistaan. Kiitos siitä.

      Kannattaa joskus käydä myös Thaimaan muissa kohteissa. Ao Nang on kuin Phuket pienoiskoossa: Vilkas, hektinen, ruuhkainen, likainen ja kaupustelijoiden valtaama. Siellä on melkein pakko lähteä pithännällä johonkin kauemmaksi. Esimerkiksi Krabin alueelta nostaisin Koh Lantan ylitse muiden. Siellä yleinen ilmapiiri, mukaanlukien paikalliset, on paljon rennompi ja ystävällisempi. Ei tarvitse lähteä kauaksi löytääkseen hyvän rannan tai oman rauhan.Tämä on tietenkin vain meidän perheemme mielipide.

    • poda island <3 <3

      Parhaat ruoka-annokset söimme katukeittiöissä, joita oli kadun vieressäuseita. Maukasta, tuoretta, vastavalmistettua thai-ruokaa, lihavartaita ym ja halpaan hintaan. Mitään kuumentamatonta emme syöneet niissä. Vatsavaivoja ei tullut,opaskin suosittei näitä ja kehui hyväksi ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe