Omatoimimatkaajan Isla De Margarita

Manjana

Tässä hieman vinkkejä Isla de Margaritan omatoimireissaajalle kun saimme täältä muutaman hyvän itsellekin. Vietimme Margaritalla Playa El Aguassa joulun -07 ja Juangriegossa sitä seuranneen vuodenvaihteen. Majapaikat ja lennot buukattiin netistä (Lennot 650 € per hlö ja majoitukset n.30 €/yö/2 hlö).

- Lennot: Helsinki-Pariisi-Caracas-Porlamar (Isla de Margarita). Varoituksen sanana omatoimireissaajalle: jos lennät Caracasin kautta niin 4-5 tuntiakaan kentällä ei välttämättä ole yhtään liikaa koneen vaihtoon... Lentokentällä maksettava lentokenttäveroa n.15 000 bolivaria/hlö. Huom. valuutassa nykyään nollia vähemmän 3 kpl. Rahaa ei kannata kentällä vaihtaa ainakaan paljon. Kurssi jopa yli puolet huonompi kuin epävirallisissa vaihtopaikoissa. Caracasissa täytyy myös täytellä maahantulokaavake. Pariisin kautta tullessa kannattaa varautua matkatavaroiden viivätymiseen... tai katoamiseen. Yksi laukku tuli perille viikon myöhässä ja toinen katosi kokonaan. Noooh, seikkailumielellä selvittiin (ja käsimatkatavaroihin pakatuilla shortseilla & bikineillä).

- Playa el Aguan majoitus oli ystävällisen saksalaisperheen pitämässä Cococaribe bungalowissa. Plussana mukava isäntä ja erittäin viihtyisä siisti majoitus. Miinuksena "pitkä" n.1,5 km kävelymatka Aguan rantakadulle (etenkin pimeällä kotiinpäin). Tosin mitään ongelmia ei tullut vaikka käveltiin pimeässä melkein joka ilta.
- Playa el Agua: Hienot pitkät rannat. Rantakadulla paljon retkijärjestäjien putiikkeja ja muita palveluita. Hyviä, halpoja rantaravintoloita etenkin jos tykkää kalasta ja merenelävistä. Jos all inclusiven ruoka tökkii niin kannattaa ehdottomasti kokeilla. Rantakadulla illalla jonkin verran epämääräisiä notkujia mutta meille ei tullut minkäänlaisia ongelmia. Playa el Agua on pitkälti turistirysä joten jos haluaa nähdä paikallista elämää niin taksi alle ja menoksi. Esim. Manzanillon ranta kannattaa käydä katsomassa (n. 2km päässä).

- Juangriegon majoitus oli ”reppureissaajien” suosima Hotel Patrick. Edullisella hinnalla saa mitä tilaa: pieni, homeelta haiseva huone ja baarista kantautuva meteli pitkälle yömyöhään. Plussana pyydettäessa avulias (mutta muutoin flegmaattinen) henkilökunta, huoneen siivous päivittäin ja keskeinen sijainti. Sopii nuorille (ja vanhemmillekin hippimielisille), edullisella budjetilla matkaaville. Ei suositella lapsiperheille.

- Juangriego: Paikallista meinikiä, ei liioin turisteja. Mahtavat auringonlaskut (linnoituksesta ja La Mamma Pizzerian terassilta hyvät näköalat), hyvät ostosmahdollisuudet. Nähtiin myös kukkotappelu kadulla... Lyhyt matka Playa Caribeen, todella hieno ranta n. 3 km Juangriegosta.

Retket:
- Los Roguesin ja Orinocon retkiä suositeltiin kovasti, mutta ko. retket jäivät meiltä kokeilematta. Jonotuslistalla n. 160 hlöä joulun aikaan. Kannattaa varata jo ennen reissuun lähtöä, jos mahdollista. Los Roguesin reissu olisi maksanut n. 160 euroa per hlö ja Orinoco n. 220 euroa, molemmat yhden päivän retkiä (hinnat Playa el Aguan rantakadun matkatoimistoista). Jeeppisafarit olivat noin 15-20 euroa ja snorklailuretki Los Frailesille saman verran. Kävimme jälkimmäisellä ja viihdyimme. Koralleja, aurinkoa ja letkeää meininkiä. Näihin retkiin sisältyvät juomat ja ruuat. Huom! Tuulisella kelillä voi heikkomasuisimmilla lentää hörppy yli laidan. Yleisesti retkijärjestelyiden palvelu oli ystävällistä mutta ei kannata yllättyä jos sovittua kotiinkuljetusta venesatamasta ei näy eikä kuulu. Ota siis varalle retkijärjestäjän puhelinnumero matkaan.

Omatoimiretket:
- Järjestimme myös omatoimimatkan Isla Cocheen. Taksilla Playa el Yagueen ja sieltä paikallisten pikkupaatilla Isla Cochelle ja takaisin. Venematkan hinta 40 000 bolivaria per hlö edestakaisin Isla Coche-El Yague. Kannattaa varata hieman evästä jos menee ominvoimin sillä Cochella pääosa palveluista on rannekematkaajille jotka asuvat All Inclusive hotelleissa. Cochella oli puhtaat rannat ja pienemmät aallot mutta vähemmän tekemistä ja nähtävää kuin Margaritalla. El Yaguelta löytyy surffimeininkiä.
- Tropical Pargue Isla De Margaritalla: Kannattaa käydä: Taksi Aguasta noin 15 000 bolivaria/ alle puolen tunnin matka. Sademetsän tunnelmaa, pensaslabyrintti, paljon erilaisia elukoita; papukaijoja, käärmeitä, pelikaaneja, apinoita, tarantelloja, krokotiileja yms. Osaan temmeltäjistä pääsee tutustumaan lähemminkin halutessaan. Vaikka etelässä ollaankin niin usko tai älä ota OFFIA mukaan ainakin sadekauden jälkeen! Aamulla rauhallista ja vähän porukkaa.
- Tropical parguesta lyhyt matka kanimarkkinoille ”Los Conijeros” tai jotain...Jos viihdyit mustamäen torilla niin tämä on sinulle toinen taivas, muuten kierrä kaukaa. Paljon halpoja merkkituotteita kuten BOS ja Adidasta neljällä raidalla. Vastakohtana lähellä myös Sambil Itäkeskuksen ystäville (kalliimmat hinnat).
-La Restinga: Mangrove suisto jossa pääset näkemään rapuja, peliikaaneja, meritähtiä ja jos onni käy niin myös meriheppoja. Tunnin venekyyti maksoi 70 000 bolivaria/vene.

Taksit:

- Lähes joka paikkaan pääsi maksimisaan 50 00 bolivaria (oli noin 10 Eur). Viralliset taksit valkoisia mutta hieman kalliimpia. Kaikkein likaisimmat taksit jätettiin kokeilematta mutta Josen Polo tuli vuokrattua päiväksi (kuskin ovi pysyi kädellä pitäen kiinni ja taksikyltti rautalangalla. Halpaa oli ja maksoi 180 000 bolivaria eli noin 30 euroa. Sovi hinta aina etukäteen.

Rahanvaihto:

- Rahaa ei kannata vaihtaa Suomessa lainkaan ja myöskin virallisissa rahanvaihtopisteissä kuten pankeissa ja lentokentillä on huonot kurssit. Playa el Aguan rannan eteläpäässä, vastapäätä bussiasemaa on rantakadulla matkamuistomyymälä josta sai joulun aikoihin 6700 bolivaria eurolla vrt. lentokenttä 1 Eur= 2700 bolivaria. Juan Griegossa vaihtaminen onnistuu paikallisissa vaateliikkeissä. Hotel Patricista voi kysellä. Epävirallisia vaihtopaikkoja lienee useita. Kannattaa kysellä.

Säät:

- Vuodenvaihteen tienoilla päivisin 27-30 astetta, kosteaa mutta mukavan vilvoittava tuuli. Öisin satoi usein mutta päivisin todella harvoin. Miellyttävä ilmasto.

Ihmiset:
- Oikein auttavaisia ja mukavan letkeää, iloista porukkaa. Vuodenvaihteen tienoilla yleisesti pienessä rommimujussa. Mihinkään ei ole kiire joten hommat kestää. Vaikka englantia osasi vain harva niin apua löytyi kuitenkin aina jossain muodossa.

Hinnat:
- Yleisesti todella halpaa. Rommipullo n. 1 Eur, Olut kaupassa n.30 senttiä. Coctailit rannalla pari euroa. Parin henkilön ruuat, alkupaloineen viinipullon kera n. 15-20 euroa.

Mielipiteemme Margaritasta
- Etenkin omatoimimatkaaja tarvitsee paaaaljon kärsivällisyyttä sillä usein suunnitelma A ei toimi, B saattaa toimia ja C on usein se mikä lopuksi toimii. Paljon näyttää olevan netissä kaikenlaisia juttuja turvallisuudesta mutta meillä ei ollut mitään ongelmia vaikka ei ollut vartioituja hotelleja, kävelimme pimeillä kujilla ja matkustelimme myös paikallisten kyydeillä. Tosin meitä kehotettiin ja myöskin vältimme kuljeskelemasta milloinkaan myöhään ulkona ja kännit vedimme turvallisesti majapaikassa kun siltä tuntui.
- Upeita rantoja,mukavia, iloisia ihmisiä ja hyvää ruokaa. Rannat ja maisemat kuin matkaesitteestä mutta todellisuudessa myös paskaa ja roskaa löytyy ja paljon kun hieman päätä kääntää. Kokonaisuudessaan rankka mutta hieno kokemus. Etenkin jos suosikkimatkakohde on tähän mennessä ollut Kanarian Saaret niin tämä voi olla PÄRÄYTTÄVÄ KOKEMUS etenkin omatoimimatkaajalle.

T: Sari&Jouni

8

3506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • All Marino

      Hyvä juttu!
      Ei mitään ruikutusta jätteistä tai torakoista.
      Kiitti.

    • Elli1982

      Kiitos ihan tuhannesti näistä vinkeistä. Olen lähdössä reissuun 3.3. ja tuli monta erittäin hyvää vinkkiä. Ja vaihteeksi edes positiivisia!

    • Noova

      Hei!
      Kiitoksia hyvästä jutusta. Jäi kiinnostamaan, mistä löysitte noin edulliset lennot Isla de margaritalle? Olemme siskoni kanssa lähdössä keväällä -08 isla de margaritalle ja tähän mennessä löytämänne lennot ovat olleet tuhannen euron luokkaa...

      • Manjana

        Moi,

        Lentoliput ostettiin travelstart nettikaupasta, tosin jo 10 kuukautta ennen lähtöä. Saatiin myös matkustaa mukavasti businessluokassa :)

        T: Sari & Jouni


      • Santra
        Manjana kirjoitti:

        Moi,

        Lentoliput ostettiin travelstart nettikaupasta, tosin jo 10 kuukautta ennen lähtöä. Saatiin myös matkustaa mukavasti businessluokassa :)

        T: Sari & Jouni

        SUURI kiitos sinulle näistä tiedoista.
        Kirjoituksestasi on varmasti hyötyä monelle Margaritalle lähtijälle! Itse olemme lähdössä maaliskuussa....


      • asuasu
        Manjana kirjoitti:

        Moi,

        Lentoliput ostettiin travelstart nettikaupasta, tosin jo 10 kuukautta ennen lähtöä. Saatiin myös matkustaa mukavasti businessluokassa :)

        T: Sari & Jouni

        Kiitos Manjana!

        Lähden 28.1 Margaritalle ja kertomuksesi sai minut varaamaan Orinoco reissun etukäteen.
        Ovat pieniä koneita, joilla retkeläisiä kuljetetaan mantereelle ja koska retki on minulle
        MUST! niin maksan mieluummin muutaman kymmenen euroa enemmän, kuin jäisin nuolemaan näppejäni.


      • Miguel Carlos Juán
        asuasu kirjoitti:

        Kiitos Manjana!

        Lähden 28.1 Margaritalle ja kertomuksesi sai minut varaamaan Orinoco reissun etukäteen.
        Ovat pieniä koneita, joilla retkeläisiä kuljetetaan mantereelle ja koska retki on minulle
        MUST! niin maksan mieluummin muutaman kymmenen euroa enemmän, kuin jäisin nuolemaan näppejäni.

        Joo, rupesin kanssa miettimään että pitäisikö sittenkin varata viidakkoretki etukäteen. Ollaan menossa IM:lle maaliskuussa ja kun on pelkästään viikko aikaa varata Orinoco/Canaima-retkeä niin luultavasti kannattaa ottaa varman päälle...

        Paikan päällä olevista retkijärjestäjistä luotettava ja edullinen on kuulemma seuraava toimisto:
        [url]http://www.guiaturismo.com/tucupita/tucupita.swf[/url]

        Käsittääkseni retkeläiset kuljetetaan isommilla koneilla Canaimaan/Ciudad Bolivariin ja sieltä edelleen pienemmillä Cessna (5-8 paikkaa) koneilla joko Angel Fallsiin tai Deltalle.


      • ULLAHELENA
        Santra kirjoitti:

        SUURI kiitos sinulle näistä tiedoista.
        Kirjoituksestasi on varmasti hyötyä monelle Margaritalle lähtijälle! Itse olemme lähdössä maaliskuussa....

        HEI MEKIN SIIS MIEHENI JA MINÄ OLEMME MENOSSA MYÖS 17.3-08 ISLA DE MARGARITALLE. KOSKAS TE? LUIN TUOSTA VIESTISTÄS ET MAALISKUUSSA???


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1710
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1349
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1278
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      184
      1178
    5. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1053
    6. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      163
      1051
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      902
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      876
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      836
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      794
    Aihe