Mikä turvakaukalo on kevyt?

Kevyt turvakaukalo

Yllätyin ostetun turvakaukalon painosta. Mies oli ostoksilla.. Minusta tuntuu, etten jaksa kantaa vauvaa turvakaukalossa, kun itse kaukalo jo niin painava (akta craco). Minkä merkkinen olisi kevyt j helppo naisenkin kantaa? Vai onko ne kaikki niin painavia ja isoja???

8

2790

  Vastaukset

  • meidän vertailussa tuo ei ollut aivan rohjon kokoinen ja kevyin mitä löydettiin. Saatiin siihen vielä matkarattaat alle lahjaksi. Ne on samaa sarjaa ja väriä-

  • Mikään kaukalo ei varmaan ole kovin kevyt, että hento naisihminen jaksaisi yli 5kg vauvaa pitkiä matkoja kantaa. Siksi suosittelen että ostatte esim. Gracon matkarattaat turvakaukalo-adapterilla, jolloin pidemmät matkat, esim. kauppakeskuksissa kiertely, sujuu helposti, kun on kaukalolla pyörät alla. :) Nykyään taitaa melkein kaikille kaukaloille olla joku yhteensopiva ratasmalli.

   Me ostettiin Teutonian yhdistelmävaunut jo alunperin ajatellen tuo adapterisysteemiä. Teutonian vaunuihin saa Britaxin ja Maxi-cosin kaukaloille samanlaiset adapterit.

  • Meillä oli britaxin babysafe plus isofixeillä, eikä varmasti ollut markkinoiden kevyin. Vauva kyllä sitten mahtui tuohon sinne vuoden ikään asti ja jalustalla tuo oli aivan huippunäppärä käyttää.

   Eihän lapselle ole mitenkään terveellistä viettää pitkiä aikoja kaukalossa, ja vähän hämmästelenkin näiden "travel systemien" (siis rattaisiin kiinnitettävien kaukaloiden) yleistymistä täälläkin. Meillä ei kaukaloa kannettu kuin kotiovelta autoon, kaupungilla vauva oli kantoliinassa.

   Kaukalo on aika mahdottoman mallinen kapine kannettavaksi joka tapauksessa, oli sitten kevyempi tai painavampi. Eihän sitä olekaan tarkoitus pitkiä matkoja kantaa. Jos sitä kaukaloa nyt nimenomaan pitää kovasti kuljetella niin sellaiset rattaat siihen kyllä alle tarvitaan.

   • Eihän kaukalo tosiaan mikään "vauvan säilytyspaikka" ole, enkä usko kovinkaan monen näin ajattelevankaan.. Mutta esim. tilanteessa, että äiti vauvan kanssa menee yksin ruokaostoksille autolla ja vauva nukkuu kaukalossa, niin on vaan helpompaa napsauttaa kaukalo adaterilla oleviin rattaisiin ja painella ostoksille, kuin herättää lapsi ja virittää se vaunuihin tai vielä "kätevämmin" kantoliinaan.


   • kätevää kirjoitti:

    Eihän kaukalo tosiaan mikään "vauvan säilytyspaikka" ole, enkä usko kovinkaan monen näin ajattelevankaan.. Mutta esim. tilanteessa, että äiti vauvan kanssa menee yksin ruokaostoksille autolla ja vauva nukkuu kaukalossa, niin on vaan helpompaa napsauttaa kaukalo adaterilla oleviin rattaisiin ja painella ostoksille, kuin herättää lapsi ja virittää se vaunuihin tai vielä "kätevämmin" kantoliinaan.

    Helppoudesta on tietysti monia mielipiteitä, riippuu lapsesta ja äidistä :)

    Itse kun lähdin autolla kauppaan, niin kantoliina oli valmiiksi solmittuna päälle, ja nostin vain vauvan kaukalosta siihen (tähän menee noin 10 sekuntia), yleensä unetkaan eivät keskeytyneet. Kaupassa saatoin ottaa ostoskärrytkin työnnettäväkseni ja kädet olivat vapaana.

    Vaunut tosiaan ovat aika mahdottomat tuossa, pitäisi kasata ja nostaa peräkonttiin ja sitten taas pois moneen kertaan, ja kaupassakin ne ovat tiellä. Mutta ei kai sellaisten kaukalorattaidenkaan kanssa pysty ostoskärryä työntämään, tai kantamaan montaa kauppakassia autolle?


  • Törmäsin ihan samaan juttuun kun meidän poika oli turvakaulo ikäinen,meillä oli graco autobaby ja pieni kun olen itsekin ni kyllähän siinä voimia koeteltiin jo silloin vaikka vastasyntyneenä.Muuten todella upea ja turvallinen jalustan ansiosta en sitten tiedä millainen se gracon uutuus logico on,oisko kevyempi??

   • Gracon logico s on mielestäni tyhjänäkin painava :(


  • kevein kaukalo ei ole aina edes turvallisin!
   BeSafe izi sleep alansa huippu kaukalo ja taatusti markkinoiden painavin!!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   585
   9267
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   62
   1142