4,5m2 liian pieni tila?

labbikselle

Voiko labbiksen jättää yksin kotiin muutamiksi tunneiksi 4,5m2 (3m*1,5m)neliön eteiseen josta näkee tielle? Onko tila liian pieni? Samaan tilaa olemme suunnitelleet myös labbikselle yön vietto paikaksi.

11

1031

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meinaatte pitää

      Mielestäni on. Toki pennun voi tututtaa olemaan vaikka 1mx0,6m häkiin ja saattaapa oppia jopa siel nukkumaankin, eli tilaa ei levossa ollesaan juuri tarvi. Isompana vaikea saada tottumaan et ois yöt ja päivisinkin noin pienes tilas.

      Kysyn missä meinaatte koiraa silloin pitää kun olette itse kotona? Edeleen eteisessä?
      Voikko vapaana muualla asunnossa? Kyl se ehtii jokapaikan karvoittaa silloinkin kun tai jos saa olla teidän läsnä ollessa ns. vapaasti sisällä.
      Eli mieluummin opettasin missä ei saa olla Eli niskasta (korvista tukistamalla) pois kielletyltä alueelta. Esim. sänky, sohva, keittiö, makuuhuone tms. Oppii kyl pentuna helposti tietämään rajat ja senjälkeen on helppo pitää niin yöllä kuin poissa ollessa sisällä ihan vapaana.

      • aika taas

        Siinä sitä taas neuvotaan pentua rääkkäämään -

        "Eli mieluummin opettasin missä ei saa olla Eli niskasta (korvista tukistamalla) pois kielletyltä alueelta."

        Kyllä pentu ymmärtää kiellon ei sitä tarvitse tukistella niskasta tai KORVISTA!

        Kysyjälle, että voi se pentu olla muutaman tunnin päivässä siinä eteisessä, jos saa olla vapaana muulloin asunnossa. Mutta muutama tunti ei tarkoita koko päivää 7-8 tuntia vaan 2-3 tuntia.


    • Aloittaja

      Nyt kysymys on siis tulevasta pennusta ja myöhemmästäkin aikuis ajasta.

      Toki silloin kun ollaan itse kotona koira saa olla vapaammin. Ajattelin, että makuuhuoneisiin emme sitä päästä mutta muutoin saa olla vapaasti.

      Koiran yksinollessa asia on kuitenkin eri. En halua tulla kotiin siten että sohva on jyrsitty tai kengät ovat riekaleina. Itse ajattelisin tässä vaiheessa siten, että varmin tapa säästyä tuollaisilta vahingoilta on laittaa koira yhteen huoneeseen kotoa poissa ollessa. Näin olen mm. koirakirjoista lukenut. Ongelma on vain siinä että ainoaksi vaihtoehdoksi jää 4,5m2 eteinen kun makuuhuoneet on poissa laskuista. Eteinen on kyllä pienehkö mutta en tiedä auttaako maahan asti yltävät ikkunat asiaa?

      Toinen vaihtoehto on 25m2 neliön lämmin (yli 10 astetta) autotalli josta lattiatasolta on nostettu kaikki koiralle vaaralliset asiat pois. Olisiko tuo sitten parempi vaihtoehto? Sielta se ei näe ulos ollenkaan.

      Ja tietysti löytyy vielä yksi vaihtoehto. Hommataan koiralle ulos mökki ja laitetaan kaulapannasta narun päähän. Noin 5m narulle olisi tilaa hyvin. Häkkille tai juoksunarulle ei ole tilaa.

      Asumme siis omakotitalossa. Mitä suosittelisitte?

      • .....

        Saat eroahdistuneen ja itkevän, seiniä jyrsivän koiran jos noin teet. Ei meilläkään sohvia ja kaikkea tuhota! Kyllä se oppii. Alkuun vaan rajaat turvallisen alueen (miksei vaikka yksi asuinhuone käy?). Näyttää että oikein etsitte ongelmakoiraa... huh.


      • Höpönassu

        Ei voi olla totta, että joku kyselee tollasta. Tässä sulle faktaa. Jos otat koiran sitoudut siihen se ei ole mikään muotioikku, että otan kun muillakin on. Joka suljetaan pahan teon pelossa johonkin pieneen huoneeseen tai koppiin. Mene peilin eteen ja kysy itseltäsi haluanko koiran ihan oikeesti ja sitoudunko siihen yli kymmeneksi vuodeksi, olenko valmis viemään sitä ulos aamulla kun muut vielä nukkuvat, oli ilma mikä hyvänsä. Kestänkö kura ja rapakelien mukanansa tuomat harmit, entä karvanlähtö siivoamista riittää. Jaksanko käyttää labbistani noin parin tunnin lenkillä joka ilta / päivä jonka iso koira vaatii ollakseen onnellinen. Puhumattakaan pentuajasta, meidän labbis teki pentuna pahaa tosi paljon, rahallisesti noin 2500 euroa, siinä meni nahkasohva, matto silmälaseja, kaukoja, tietsikan kaapeleita, puhelimia, parkettilattiaa ja paljon muuta. Häntä ei pidetty missään kopissa vaan hän sai olla omassa huoneessaan joka oli noin 12 neliöä, kotiin tullessamme hän oli vapaasti koko huoneistossa. Joten mieti tarkaan mitä olet tekemässä. Labukka on seurallinen koira hän haluaa ihmiskontakteja ja rakkautta. Älä ainakaan ajattele sitä autotallia. Siinä missä hän nukkuu niin hänen myös pitäisi olla. Ja pienenä vinkkinä älä edes ajattele laittavasi labukkaa ulkokoiraksi narun jatkoksi.


    • Eräs emäntä

      Toki voitte tuon tehdä, jotkut pitävät koiraa häkissä työpäivän ajan.

      Ideaali vaihtoehto on totuttaa pentu pienestä yksinoloon, jättää sille mehevä luu ja vaikkapa Kong-lelu ajankuluksi.

      Jonkinlainen oma petipaikka koiralle, kyllä se oppii. Alkuun kannattaa tosin huoneista eliminoida kaikki pennulle vaarallinen, kuten esim. sähköjohdot yms, ettei käy vahinkoa. Kengät on helppo heittää vaikkapa yhteen huoneeseen, jonka ovi on koiralta suljettu.

      Nuo ikkunat on vähän huonot, jos koira ahdistuu yksin ollessaan. Puskee pian ikkunasta läpi ja huhhahhei...

      • pitää häkissä

        työpäivän ajan! Katso eläinsuojelulaki!


      • labbisten omistaja
        pitää häkissä kirjoitti:

        työpäivän ajan! Katso eläinsuojelulaki!

        Kun häkki on tarpeeksi iso.Ja sitäpaitsi häkki on koiralle turvallinen paikka. Ja alkuperäiseen vastaus, että voit pitää ihan hyvin koiran eteisessä (4,5m2), rajattu tila, jossa ei pahemmin ole tuhottavaa on kaikkein paras ja tuossa on aivan tarpeeksi tilaa liikkua.


      • moni pitää
        pitää häkissä kirjoitti:

        työpäivän ajan! Katso eläinsuojelulaki!

        näyttelyissä koiraa häkissä monen tunnin ajan...


    • mielestäni

      voit jättää yksin..meillä ainakin tykkää mennä mahdollisimman ahtaisiin paikkoihin nukkumaan vaikka jo aikuinen =)joten ei tilan koosta kiinni nukkumispaikka. Yöt kyllä nukkuu "lauman" kanssa

    • jättää!

      Hei!
      Meidän kohta 4kk uroslabbiksemme viettää yksinoloaikansa 2m x 1m kokoisessa puisessa aitauksessa olohuoneessamme ja hyvin on mennyt! TOSIN, yleensä yksinoloaika on 2h ja pyrimme aina ajoittamaan tämän yksinolon silleen, että poika alkaisi muutenkin jo nukkumaan, oltiin kotosalla tai ei. Isompana aitaus käy tietty liian pieneksi, mutta tällä pentuajan yksinoloalueen rajaamisella olemme tähdänneet siihen, että pentu ei oppisi pahoja tapoja yksin ollessaan. Tähän mennessä hänelle ovat riittäneet hyvin aitauksessa olevat lelut, mikäli nukkumiseltaan on jotain tekemistä kaivannut..
      Pennulla on turvallisempi olo, jos hänen ei tarvitse "vahtia" koko asuntoa, vaan on "vastuussa" vain tietystä rajatusta alueesta! Ja tiedoksi vaan vauhkoajille, että vaikka emme haluakaan pennun oppivan syömään meidän tai muiden irtaimistoa jo ihan oman turvallisuutensakin puolesta, koiramme on meille oma rakas perheenjäsen! Kivaa kevään odotusta kaikille:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      204
      8284
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4678
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2250
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1835
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1746
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe