Varpaassa kynsipiikki....

aiiiii....

En tiedä mille palstalle tämä kuuluu,mutta jos joku osaisi auttaa... Minulla on ollut toisessa pottu varpassa jo noin 4kk sellainen kynsipiikki ihon sisässä.. On todella kipeä kun koskee,laittaa sukan jalkaan ym. Miten tämän saa pois kun olen sitä yrittänyt "kaivaa" ulos ja leikata kynsisaksilla,mutta kun se on niin kipeä että on vaikeaa yrittää etsiä sitä kun sattuu niin paljon.
Ulos päin ei näy,mutta kun tunnustelee niin tuntuu että se on aika syvällä ihon alla.. Apuva...

10

8943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saman kokenut

      ihmeessä terveydenhoitajan vastaanotolle. Varpaan voi puuduttaa ja kynsipiikin poistaa kivuttomasti. Saatat tarvita ehkä jopa antibioottikuurin jos on oikein pahana. Älä suotta pitkitä tuskaa, ei se itsestään parane. Tsemppiä!

    • isovarpaankynsi

      Kuvauksesi perusteella isovarpaankyntesi reuna ( tavallisesti muiden varpaiden puoleinen reuna )on kasvanut ihon sisään. Se on hyvin yleinen vaiva, jos tekee sen virheen, että leikkaa varpaankynnet pyöreän muotoisiksi kuten sormien kynnetkin. Vaiva kerran ilmaantuessaan harvoin korjaantuu itsestään ja jalkahoitaja voi auttaa. Itse sain avun vasta kun terveyskeskuksessa kynteni sisäänkasvanutta sivua kavennettiin leikkauksella kynsijuuresta asti.Kiusallinen ja kivulias vaiva.

    • Vähän myöhässä tämä vastaus on mutta joku voi saada silti apua tästä. Itselläni oli sisäänkasvanut varpaankynsi ukkovarpaassa ja samalla lailla kipeä kuin monella muullakin. Niin kosketusarka että ei sukkaa meinannut jalkaan saada kengistä puhumattakaan. Onneksi oli tallessa yhdet vanhat losot joissa oli tilaa varpaalle sen verran että pääsi kivusta huolimatta toimittamaan välttämättömät asiat.

      Hoito: Haudoin jalkoja päivittäin kuumassa vedessä ja jos tarvetta oli, leikkasin varovasti pitkiksi kasvaneet varpaankynnet varoen kynsien pyöristystä. Kipeä varvas sai saman hellävaraisen kohtalon. Hautomisen jälkeen nostin kynsiviilalla piikkiä ylöspäin, vaikka se sattuikin niin s-nasti. Sen jälkeen voitelin varpaan piikin Bepanthen-salvalla, sillä paksulla, niin että piikki oli kokonaan voiteessa. Ensimmäisinä päivinä kipuilu jatkui mutta siinä vaiheessa, kun kynsipiikki pehmeni, myös kipuilu muuttui siedettävälle tasolle ja sain jalkaan normaalit kengätkin. Pehmitys tehosi n. viikon päästä. Jatkoin päivittäistä voitelua, (kaksi-kolme voitelukertaa päivässä ja yöksi myös rasvaa varpaaseen).
      Ei se kynsipiikki mihinkään lähtenyt eikä lähdekään ennen kuin se kasvaa niin pitkäksi että sen voi leikata pois. Voitelu kuitenkin pehmittää sitä niin paljon että sen kanssa voi elää. Piikin päätä pitää yrittää nostella aina välillä, jos vain kivulta kärsii.
      Vasta n. 4 kuukauden päästä piikki oli niin pitkä että sen sai leikattua pois. Tämän pitkällisen kärsimyksen jälkeen varon tarkkaan leikkaamasta varpaankynsiä liian lyhyiksi, saati sitten pyöristämästä niitä. Piikkejä ei ole enää ollut.
      Ehkä tästä on jollekin apua.

      • --

        Hyvä kirjoitus, ja muistakaa kaikki että kengät eivät saa puristaa, mummot pitävät kesälläkin sisätiloissa umpinaisia aamutossuja.


      • Varpelin

        Minä kävin saman vaivan kanssa tk-lääkärillä ja hän tuskin vilkaisi varvastani ja sanoi että sen pitää vain antaa kasvaa ja sitten yrittää ujuttaa puuvillalankaa sinne kynnen väliin. Ja voidella Fucidinilla jota olin jo käyttänyt kuukauden ennen lääkäriin menoa. Jalkahoitaja kehoitti menemään lääkäriin kun hänen keinot ei riittäneet. Hän sanoi että kynsi kasvaa varpaan sisään ja pitäisi poistaa osa kynttä.
        Mutta kun menin lääkäriin hänpä ei tejnyt mitään. Eli kärsi, kärsi, kirkkaammaan kruunun saat!


      • Anonyymi

        Piikki kasvaa kynsivallin ja varvaslihan välissä. Kasvaa pitemmäksi n. kuukaudessa. Vaikka rasvaan ja pkiertelen piikkiä ja saankin sen katkaistua, se kasvaa taas uudestaan. Vuosia sitten lääkäri nitisti sen, otettiin viljely ja vastaus oli Candida Parasiplosis. Nyt netti ei tunnista sitä ja vastaa ettei sellaista ole.
        Lääkäri muuten veti piikin jollain pihdeillä ja kaikin voimin iso mies sai sen pois.
        Käsitin että se on todella pois, mutta ei, kasvanut uudelleen kymmenet vuodet.
        Marjatta


    • Lekuriin en mene.

      Pakko tähän lisätä oma kokemukseni.
      Eli sama saatanallinen vaiva parani jonkun isoäidin ikivanhan niksikirjan ohjeella. Siinä neuvottiin viilaamaan isovarpaan kynttä siitä päältä ohuemmaksi, niin että se kynsi antaa periksi.
      Auttoi!!

    • Vastatkaanopeasti

      Ahaa, sisäänpäinkääntynyt varpaankynsi. Mulla on sellainen jo kummassaki pottuvarpaassa kummallakin kynnen puolella, kyllä siihen tottuu :3

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe