ruokailusta

...

Hei! Onko kenelläkään antaa vinkkejä hyvistä ruokailupaikoista? Viikko reissussa ollaan ja tuli tuossa mieleen, että ei ihan "hienolla" ravintola ruualla kehtaisi koko viikkoa olla, ihan budjetinkin takia, eli kaivattaisiin tietoa myös jonkinlaisista "kotiruoka" paikoista, ei niinkään fiineistä ravintoloista, vaan paikoista, joista saa ihan perusruokaa =)ja olisiko sanoa noin hintatasoa, millä kaksi aikuista ruokailee niissä. Kiitos jo etukäteen vaivannäöstä!!

9

2151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hilkka-liisa

      Me kävimme joka päivä eri paikoissa syömässä.
      Kannattaa mennä ns kansan kuppilaan. Siellä on hyvää ruokaa. Aika lähellä rantaa onli Sopa Sopa, jossa oli hyviä keittoja. Kävimme myös fiininmissä paikoissa. Musta oli aika kallista. Halvempaa kuitenkin kun Suomessa. Hispanialta saat
      listan ravintoloista. Siinä keskustassa on myös mainio pizzapaikka. Kun näät ravintolassa paljon porukkaa, tiedät, että siellä on hyvää safkaa.
      Jugurtit oli myös ihania ja leivät ja juusto.
      Ananasta sai kauppahallista. Hyvää oli myös olut
      ja viinikin oli halpaa. Hyvää matkaa!
      Ps joskus ravinlon löytäminen on vaikeaa.

    • levähdyspaikoilla syöden

      Minäkin aina haluaisin matkoilla syödä edullisesti, eikä aina ravintoloissa. Yksi keino on laittaa nopeasti itse, mutta se edellyttää tietysti keittonurkkausta ja Azorien hotellitarjonnassa ei tahdo löytyä vielä huoneistohotelleja eli paikkoja, missä olisi liesi ja jääkaappi. Varmaan tilanne jatkossa paranee tämänkin asian suhteen.
      Toisaalta Azoreilla on teiden varsilla hienoja levähdyspaikkoja, joissa siistit pöytä-penkki-systeemit. Jos kaupasta löytyisi jotain lämmintä syötävää, voisi ruokailla luonnon helmassa. Siellä levähdyspaikoilla näkyi kyllä grillejäkin.

      • hikka-liisa

        Oli tosi viihtyisiä ja siistejä. Muutamissa paikoissa oli kissoja, joita ainakin bussiretkellä
        ystävällinen kuljettaja ruokki muroilla. Näissä paikoissa oli kauniiden kukkien lisäksi usein henkeäsalpaavat maisemat. Siellä olisi ollut kiva
        vaikka olla piknikillä.


      • Haukkaturisti
        hikka-liisa kirjoitti:

        Oli tosi viihtyisiä ja siistejä. Muutamissa paikoissa oli kissoja, joita ainakin bussiretkellä
        ystävällinen kuljettaja ruokki muroilla. Näissä paikoissa oli kauniiden kukkien lisäksi usein henkeäsalpaavat maisemat. Siellä olisi ollut kiva
        vaikka olla piknikillä.

        Minäkin kiinnitin huomiota näihin levähdyspaikkoihin. Niissä olisi kiva keitellä ruokaa vaikka Trangialla. Marinoli-pulloa ei nykyisin taida saada kuljettaa lentokoneessa. Mikähän polttoaine sitä vastaa Azoreilla?

        Meillä on vedenkeitin sekä muovimukit ja lautaset kaikilla matkoilla mukana. Teetä, cappucinon ja pussikeiton pystyy laittamaan hotellihuoneessakin. Siivouksesta on tietysti tällöin kohteliasta jättää hiukan enemmän juomarahaa.

        Vihreiden banaanien ja ananasten ostaminen Ponta Delgadan vihannestorilta osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Meille illallisajankohta Azoreilla oli liian myöhäinen. Söimme siihen aikaan vain jotain pientä: yogurtin, hedelmän, vähän leipää. Paitsi köyhyydestä pihtailu ruoassa johtui tavoitteestamme laihtua. Kilo viikossa lähtikin, kun illalliset pääsiäisillallista lukuunottamatta jätettiin väliin.

        Calöura Resort hotellin lähellä on apartemento-hotelli. Sen panimme merkille, jos joskus palaamme saarille omatoimimatkailijana.


      • Haukkaturisti
        Haukkaturisti kirjoitti:

        Minäkin kiinnitin huomiota näihin levähdyspaikkoihin. Niissä olisi kiva keitellä ruokaa vaikka Trangialla. Marinoli-pulloa ei nykyisin taida saada kuljettaa lentokoneessa. Mikähän polttoaine sitä vastaa Azoreilla?

        Meillä on vedenkeitin sekä muovimukit ja lautaset kaikilla matkoilla mukana. Teetä, cappucinon ja pussikeiton pystyy laittamaan hotellihuoneessakin. Siivouksesta on tietysti tällöin kohteliasta jättää hiukan enemmän juomarahaa.

        Vihreiden banaanien ja ananasten ostaminen Ponta Delgadan vihannestorilta osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Meille illallisajankohta Azoreilla oli liian myöhäinen. Söimme siihen aikaan vain jotain pientä: yogurtin, hedelmän, vähän leipää. Paitsi köyhyydestä pihtailu ruoassa johtui tavoitteestamme laihtua. Kilo viikossa lähtikin, kun illalliset pääsiäisillallista lukuunottamatta jätettiin väliin.

        Calöura Resort hotellin lähellä on apartemento-hotelli. Sen panimme merkille, jos joskus palaamme saarille omatoimimatkailijana.

        Oliskohan näistä kellään kokemusta? Upealla alueella ovat. Sisälle emme ole katsoneet.

        http://www.azores.com/travel/hotel.php?id=55
        http://www.azores.net/casadohelder/indexen.html


      • Haukkaturisti kirjoitti:

        Minäkin kiinnitin huomiota näihin levähdyspaikkoihin. Niissä olisi kiva keitellä ruokaa vaikka Trangialla. Marinoli-pulloa ei nykyisin taida saada kuljettaa lentokoneessa. Mikähän polttoaine sitä vastaa Azoreilla?

        Meillä on vedenkeitin sekä muovimukit ja lautaset kaikilla matkoilla mukana. Teetä, cappucinon ja pussikeiton pystyy laittamaan hotellihuoneessakin. Siivouksesta on tietysti tällöin kohteliasta jättää hiukan enemmän juomarahaa.

        Vihreiden banaanien ja ananasten ostaminen Ponta Delgadan vihannestorilta osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Meille illallisajankohta Azoreilla oli liian myöhäinen. Söimme siihen aikaan vain jotain pientä: yogurtin, hedelmän, vähän leipää. Paitsi köyhyydestä pihtailu ruoassa johtui tavoitteestamme laihtua. Kilo viikossa lähtikin, kun illalliset pääsiäisillallista lukuunottamatta jätettiin väliin.

        Calöura Resort hotellin lähellä on apartemento-hotelli. Sen panimme merkille, jos joskus palaamme saarille omatoimimatkailijana.

        Sekä vihreinä että kypsinä myytävät pienet banaanit ovat São Miguelin saaren omaa tuotantoa. Me paikalliset ostamme niitä kerrallaan jonkin kokoisen "tokan", jonka sitten kypsytämme kotona, tarpeen vaatiessa omenien seurassa. Hinta kilolta on vaihdellut 50 sentistä vajaaseen euroon.

        Perheissä syödään täällä illallinen yleisesti kahdeksan kieppeissä. Perinteiset ravintolat tarjoavat illallista klo 19 alkaen, jotkut jo aikaisemminkin. Ostoskeskusten itsepalveluravintoloista saa jotakin lämmintä syötävää pitkin päivää. Ravintolat sulkevat ovensa klo 23:een mennessä, baarit myöhemmin.

        Pahimmat ryysikset ravintoloissa ovat klo 12-13 ja 20-21.

        Lounastarjoilu alkaa klo 12 ja päättyy klo 15:een mennessä.


    • Ponta Delgadan kaupunkikeskustassa on runsaasti kansankuppiloita - Ponta Delgadahan on pieni maaseutukaupunki. Näissä usein vaatimattomissa pikkuravintoloissa tarjotaan azorilaista kotiruokaa, joka on edullista.

      Expresso (café, cafezinho) maksaa halvimmillaan 50 senttiä, maitokahvi (meia leite) 65 sentistä ylöspäin, tee 50 sentistä alkaen. Talon viini on n 1,50 lasi eikä määrää mitata senttilitramitalla. Täällä saatetaan tuoda koko pullo pöytään, josta voi itse tarjoilla, laskutus silti laseittain. Pullo azorilaista viiniä maksaa n. 9 euroa pullo, mantereen viinejä saa halvemmalla.

      Lounasruoat alkavat 5-6 eurosta , johon hintaan saattaa kuulua kahvi ja leipä ja ruokajuoma.

      Kuten hilkka-liisa mainitsi, keitot on syytä pitää mielessä, halvimmillaan euron kiepeissä.

      Suosittu paikallinen kala on chicharros (chicharrinhos = pienempiä muikun kokoisia), joka tarjotaan rapeana, tiristettynä. Peruna on täällä aina hyvää, myös keitettynä.

      Täällä syödään runsaasti porsaanlihaa (bifana, febras de porco, costoletas de porco=porsaankyljys). En suosita etsimään mureaa pihviä, vaan maistamaan paahtopaistia (carne de vaca assada) tai kevyeksi lounaaksi prego no pão tai prego no prato. Kana (frango grelhado = grillattu) on jota kuinkin aina hyvää. Saatavana on myös kania, maksaa jne.

      Azorilaisen keskikuukausipalkka on aivan tuoreen tilaston mukaan 812 euroa. Täällä Ponta Delgadassa luku ilmeisesti hieman korkeampi. Ravintoloiden hintataso täytyy sopia tälle tulotasolle.

      Ravintolan kynnys on myös matala eikä azorilainen tutki ruokalistaa internetistä ennen ravintolaan menoa, vaan hän menee cyömään usein spontaanisti tai tapansa mukaan ja valitsee listalta (usein hän ei katso listaakaan) tutun ruoaa ja viinin. Toisin sanoen, ravintolaan ei useinkaan mennä hakemaan uusia makuelämyksiä vaan verestämään tuttuja makuja hyvässä seurassa.

      Kuten hilkka-liisa myös mainitsi, Hispania jakaa kattavan listan ravintoloista, jotka on muistaakseni merkitty karttaan ja mukana saattaa olla pieni ravintolasanastokin, josta voi olla hyötyä.

      Tässä muutamia ravintoloita:

      A Casa do Pasto O Avião (keskustassa), Mercado do Peixe (keskustassa), Farol (kauniilla paikalla mutta keskustasta hieman etäällä kävellen, pyytäkä taksia viemään teidät sinne vaikka lounalle, kaikki taksit tuntevat; mielellään klo 13:n jälkeen, chicharros, frango grelhado, pudim Molotoff), O Económico (lähempänä uin Farol mutta hankala löytää, taksi), O Fernando Rápòtaxo (keskustassa, hieman korkeampitasoinen, hiljattain uusittu, kaunis interiööri), Arco da Velha (keskustassa), Rotas da Ilha Verde (kasvis, myös kauniissa Antonio Borgesin puistossa, tarjolla mm. savulohta ja hyvää leipää), Colmeia (keskustassa, gourmet, lounas edullinen, hiljainen, rauhallinen), Largo da Igreja (Igreja Matrizia, pääkirkkkoa vastapäätä, lammas).

      Muistakaa palveluravintoloissa ja kahviloissa 10 prosentin tippi.

      Modernia itsepalvelu- ja muita ravintoloita on SolMarin ja Parque Atlanticon ostoskeskuksissa aivan samalla konseptilla kuin missä tahansa muualla.

      Teiden varsilla on runsaasti luonnonkauniita pysähdyspaikkoja, joilla on grillausmahdollisuus (yleensä monta tulisijaa). En mene nyt vannomaan, missä kunnossa puut ovat talvella ja keväällä, kun vettä ripauttelee muutaman päivän välein.

      • ravintoloista

        Tuli vaan mieleeni, että pitääkö Azoreilla tehdä yleensä ravintolaan pöytävaraus, niin kuin esim. joissain ravintoloissa espanjassa suositellaan?? Vai marssitaanko vaan ravintolaan ilman varausta..


      • ravintoloista kirjoitti:

        Tuli vaan mieleeni, että pitääkö Azoreilla tehdä yleensä ravintolaan pöytävaraus, niin kuin esim. joissain ravintoloissa espanjassa suositellaan?? Vai marssitaanko vaan ravintolaan ilman varausta..

        Vallan hyvä kysymys, jota muistaakseni ei tällä palstalla ole aikaisemmin käsitelty.

        Pöytävarauskäytäntö ei ole Ponta Delgadassa yleinen, jos ei ole kysymys suuremmasta seurueesta. Listallani ei tainut olla São Pedro -nimistä ravintolaa, jossa en ole syönyt, mutta jonka olen kuullut olevan sen verran suosittu, että kaikki halukkaat eivät välttämättä mahdu syömään ainakaan haluamanaan aikana. São Pedro sijaitsee lähellä hotelleita Acores Atlantico ja Acores Marinha.

        Lounasaika täällä on klo 12-15. Huippu on klo 12.30-13.00. Ravintolat aloittavat illallisen tarjoilun kello 19 ja useimmat keittiöt sulkeutunevat klo 22.30 paikkeilla. Pahin ruuhka lienee klo 20.30 vaiheilla.

        Perinteisiä ravintoloita on Ponta Delgadan keskustassa sen verran tiheässä, että niissä yleensä riittää tilaa. Talvi on ollut ravintolabisneksellä kovin ankea, varsinkin siitä syystä, että Hispanian tapaan myös ruotsalainen Solresor, joka aikaisemmin on tehnyt tänne matkoja ympäri vuoden, päätti pitää tauon syys- ja keskitalvella. Tämä merkitsi Ponta Delgadan ravintoloille melkoista asiakaskatoa aikaisempiin vuosiin verrattuna.

        Pohjoismaalaiset matkailijat syövät azorilaisia aikaisemmin ja ravintolat ovat varmasti mielissään siitä, että kaikki asiakkaat eivät änkeä syömään samaan aikaan. Ruuhka-aikana luonnollisesti ruoan odotusajat pitkittyvät. Kannattaa mennä saterioimaan päivällä heti puolen päivän maissa ja illalla kohta seitsemän jälkeen. Näin voi varmistaa sen, että hyvin todennäköiseti mahtuu ruokailemaan. Lounasaikaan on myös mahdollista mennä syömään vähän myöhempään, etenkin jos on syönyt tukevan aamiaisen, esim. klo 13:n aikoihin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kaipaatko sinä

      Yhtään meidän katseita
      Ikävä
      208
      2535
    2. Törkeä eläinsuojelurikos Sonkajärvellä

      Pohjois-Savossa Sonkajärvellä noin 40 kissaa ja reilut 10 koiraa on jouduttu lopettamaan kaltoinkohtelun vuoksi, kertoo
      Sonkajärvi
      40
      1664
    3. Jotkut ihmiset pelkäävät syöpää sairastavaa

      On hauskaa, kun kertoo jollekin, että "minulla on syöpä". Jotkut käyttäytyvät kuin se olisi tarttuva tauti. Eivät uskall
      Sinkut
      143
      1305
    4. Lavrov suivaantui Stubbille perustellusti.

      Lavrov perusteli suivaantumistaan tosiasioilla Suomen tarinasta sotiemme jälkeen, tutkija Tynkkynen ja pankkihenkilö Sol
      Maailman menoa
      297
      1121
    5. Sukupuolia on vain kaksi- kohukassista tuli kova tuomio perheenisälle oikeudessa.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4d4db0d9-4dda-4ba6-a699-25d725683ad6 Miten näin normaalista kassissa olevasta tekstis
      Maailman menoa
      315
      1085
    6. Se ei ihan oikeasti vaatisi kuin yhden

      Tekstiviestin... Jos rakastat minua vielä toivoisin että laittaisit minulle viestiä. Rakastatko? Oletko oikeasti niin pe
      Ikävä
      56
      1032
    7. Kääminsä polttanut taksi suomussalmella

      Vieläkö sillä hermonsa menettäneellä hulluja ylinopeuksia ajavalla asiakkaansa haukkuvalla( jos ajat paska kyydin hänen
      Suomussalmi
      22
      1030
    8. olisit voinut mies edes

      Pyytää anteeksi 🙏🫶
      Ikävä
      55
      946
    9. Eronnut Janni Hussi palaa julkisuuteen - Aloittaa uudessa työssä, joka on aivan uusi pesti Suomessa

      Janni Hussi on saanut viime aikoina kohujulkisuutta, kun hänen ja Joel Harkimon avioliitto päättyi eroon kesällä 2025. H
      Suomalaiset julkkikset
      12
      845
    10. Jorma Uotinen avaa sanaisen arkkunsa TTK-miesparista ja koko uudistuksesta: "Sehän on..."

      Tanssii Tähtien Kanssa -parketilla nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa tanssiparina miespari kauden alusta asti. Mikko S
      Tanssii tähtien kanssa
      21
      843
    Aihe