ruokailusta

...

Hei! Onko kenelläkään antaa vinkkejä hyvistä ruokailupaikoista? Viikko reissussa ollaan ja tuli tuossa mieleen, että ei ihan "hienolla" ravintola ruualla kehtaisi koko viikkoa olla, ihan budjetinkin takia, eli kaivattaisiin tietoa myös jonkinlaisista "kotiruoka" paikoista, ei niinkään fiineistä ravintoloista, vaan paikoista, joista saa ihan perusruokaa =)ja olisiko sanoa noin hintatasoa, millä kaksi aikuista ruokailee niissä. Kiitos jo etukäteen vaivannäöstä!!

9

2080

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hilkka-liisa

      Me kävimme joka päivä eri paikoissa syömässä.
      Kannattaa mennä ns kansan kuppilaan. Siellä on hyvää ruokaa. Aika lähellä rantaa onli Sopa Sopa, jossa oli hyviä keittoja. Kävimme myös fiininmissä paikoissa. Musta oli aika kallista. Halvempaa kuitenkin kun Suomessa. Hispanialta saat
      listan ravintoloista. Siinä keskustassa on myös mainio pizzapaikka. Kun näät ravintolassa paljon porukkaa, tiedät, että siellä on hyvää safkaa.
      Jugurtit oli myös ihania ja leivät ja juusto.
      Ananasta sai kauppahallista. Hyvää oli myös olut
      ja viinikin oli halpaa. Hyvää matkaa!
      Ps joskus ravinlon löytäminen on vaikeaa.

    • levähdyspaikoilla syöden

      Minäkin aina haluaisin matkoilla syödä edullisesti, eikä aina ravintoloissa. Yksi keino on laittaa nopeasti itse, mutta se edellyttää tietysti keittonurkkausta ja Azorien hotellitarjonnassa ei tahdo löytyä vielä huoneistohotelleja eli paikkoja, missä olisi liesi ja jääkaappi. Varmaan tilanne jatkossa paranee tämänkin asian suhteen.
      Toisaalta Azoreilla on teiden varsilla hienoja levähdyspaikkoja, joissa siistit pöytä-penkki-systeemit. Jos kaupasta löytyisi jotain lämmintä syötävää, voisi ruokailla luonnon helmassa. Siellä levähdyspaikoilla näkyi kyllä grillejäkin.

      • hikka-liisa

        Oli tosi viihtyisiä ja siistejä. Muutamissa paikoissa oli kissoja, joita ainakin bussiretkellä
        ystävällinen kuljettaja ruokki muroilla. Näissä paikoissa oli kauniiden kukkien lisäksi usein henkeäsalpaavat maisemat. Siellä olisi ollut kiva
        vaikka olla piknikillä.


      • Haukkaturisti
        hikka-liisa kirjoitti:

        Oli tosi viihtyisiä ja siistejä. Muutamissa paikoissa oli kissoja, joita ainakin bussiretkellä
        ystävällinen kuljettaja ruokki muroilla. Näissä paikoissa oli kauniiden kukkien lisäksi usein henkeäsalpaavat maisemat. Siellä olisi ollut kiva
        vaikka olla piknikillä.

        Minäkin kiinnitin huomiota näihin levähdyspaikkoihin. Niissä olisi kiva keitellä ruokaa vaikka Trangialla. Marinoli-pulloa ei nykyisin taida saada kuljettaa lentokoneessa. Mikähän polttoaine sitä vastaa Azoreilla?

        Meillä on vedenkeitin sekä muovimukit ja lautaset kaikilla matkoilla mukana. Teetä, cappucinon ja pussikeiton pystyy laittamaan hotellihuoneessakin. Siivouksesta on tietysti tällöin kohteliasta jättää hiukan enemmän juomarahaa.

        Vihreiden banaanien ja ananasten ostaminen Ponta Delgadan vihannestorilta osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Meille illallisajankohta Azoreilla oli liian myöhäinen. Söimme siihen aikaan vain jotain pientä: yogurtin, hedelmän, vähän leipää. Paitsi köyhyydestä pihtailu ruoassa johtui tavoitteestamme laihtua. Kilo viikossa lähtikin, kun illalliset pääsiäisillallista lukuunottamatta jätettiin väliin.

        Calöura Resort hotellin lähellä on apartemento-hotelli. Sen panimme merkille, jos joskus palaamme saarille omatoimimatkailijana.


      • Haukkaturisti
        Haukkaturisti kirjoitti:

        Minäkin kiinnitin huomiota näihin levähdyspaikkoihin. Niissä olisi kiva keitellä ruokaa vaikka Trangialla. Marinoli-pulloa ei nykyisin taida saada kuljettaa lentokoneessa. Mikähän polttoaine sitä vastaa Azoreilla?

        Meillä on vedenkeitin sekä muovimukit ja lautaset kaikilla matkoilla mukana. Teetä, cappucinon ja pussikeiton pystyy laittamaan hotellihuoneessakin. Siivouksesta on tietysti tällöin kohteliasta jättää hiukan enemmän juomarahaa.

        Vihreiden banaanien ja ananasten ostaminen Ponta Delgadan vihannestorilta osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Meille illallisajankohta Azoreilla oli liian myöhäinen. Söimme siihen aikaan vain jotain pientä: yogurtin, hedelmän, vähän leipää. Paitsi köyhyydestä pihtailu ruoassa johtui tavoitteestamme laihtua. Kilo viikossa lähtikin, kun illalliset pääsiäisillallista lukuunottamatta jätettiin väliin.

        Calöura Resort hotellin lähellä on apartemento-hotelli. Sen panimme merkille, jos joskus palaamme saarille omatoimimatkailijana.

        Oliskohan näistä kellään kokemusta? Upealla alueella ovat. Sisälle emme ole katsoneet.

        http://www.azores.com/travel/hotel.php?id=55
        http://www.azores.net/casadohelder/indexen.html


      • Haukkaturisti kirjoitti:

        Minäkin kiinnitin huomiota näihin levähdyspaikkoihin. Niissä olisi kiva keitellä ruokaa vaikka Trangialla. Marinoli-pulloa ei nykyisin taida saada kuljettaa lentokoneessa. Mikähän polttoaine sitä vastaa Azoreilla?

        Meillä on vedenkeitin sekä muovimukit ja lautaset kaikilla matkoilla mukana. Teetä, cappucinon ja pussikeiton pystyy laittamaan hotellihuoneessakin. Siivouksesta on tietysti tällöin kohteliasta jättää hiukan enemmän juomarahaa.

        Vihreiden banaanien ja ananasten ostaminen Ponta Delgadan vihannestorilta osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Meille illallisajankohta Azoreilla oli liian myöhäinen. Söimme siihen aikaan vain jotain pientä: yogurtin, hedelmän, vähän leipää. Paitsi köyhyydestä pihtailu ruoassa johtui tavoitteestamme laihtua. Kilo viikossa lähtikin, kun illalliset pääsiäisillallista lukuunottamatta jätettiin väliin.

        Calöura Resort hotellin lähellä on apartemento-hotelli. Sen panimme merkille, jos joskus palaamme saarille omatoimimatkailijana.

        Sekä vihreinä että kypsinä myytävät pienet banaanit ovat São Miguelin saaren omaa tuotantoa. Me paikalliset ostamme niitä kerrallaan jonkin kokoisen "tokan", jonka sitten kypsytämme kotona, tarpeen vaatiessa omenien seurassa. Hinta kilolta on vaihdellut 50 sentistä vajaaseen euroon.

        Perheissä syödään täällä illallinen yleisesti kahdeksan kieppeissä. Perinteiset ravintolat tarjoavat illallista klo 19 alkaen, jotkut jo aikaisemminkin. Ostoskeskusten itsepalveluravintoloista saa jotakin lämmintä syötävää pitkin päivää. Ravintolat sulkevat ovensa klo 23:een mennessä, baarit myöhemmin.

        Pahimmat ryysikset ravintoloissa ovat klo 12-13 ja 20-21.

        Lounastarjoilu alkaa klo 12 ja päättyy klo 15:een mennessä.


    • Ponta Delgadan kaupunkikeskustassa on runsaasti kansankuppiloita - Ponta Delgadahan on pieni maaseutukaupunki. Näissä usein vaatimattomissa pikkuravintoloissa tarjotaan azorilaista kotiruokaa, joka on edullista.

      Expresso (café, cafezinho) maksaa halvimmillaan 50 senttiä, maitokahvi (meia leite) 65 sentistä ylöspäin, tee 50 sentistä alkaen. Talon viini on n 1,50 lasi eikä määrää mitata senttilitramitalla. Täällä saatetaan tuoda koko pullo pöytään, josta voi itse tarjoilla, laskutus silti laseittain. Pullo azorilaista viiniä maksaa n. 9 euroa pullo, mantereen viinejä saa halvemmalla.

      Lounasruoat alkavat 5-6 eurosta , johon hintaan saattaa kuulua kahvi ja leipä ja ruokajuoma.

      Kuten hilkka-liisa mainitsi, keitot on syytä pitää mielessä, halvimmillaan euron kiepeissä.

      Suosittu paikallinen kala on chicharros (chicharrinhos = pienempiä muikun kokoisia), joka tarjotaan rapeana, tiristettynä. Peruna on täällä aina hyvää, myös keitettynä.

      Täällä syödään runsaasti porsaanlihaa (bifana, febras de porco, costoletas de porco=porsaankyljys). En suosita etsimään mureaa pihviä, vaan maistamaan paahtopaistia (carne de vaca assada) tai kevyeksi lounaaksi prego no pão tai prego no prato. Kana (frango grelhado = grillattu) on jota kuinkin aina hyvää. Saatavana on myös kania, maksaa jne.

      Azorilaisen keskikuukausipalkka on aivan tuoreen tilaston mukaan 812 euroa. Täällä Ponta Delgadassa luku ilmeisesti hieman korkeampi. Ravintoloiden hintataso täytyy sopia tälle tulotasolle.

      Ravintolan kynnys on myös matala eikä azorilainen tutki ruokalistaa internetistä ennen ravintolaan menoa, vaan hän menee cyömään usein spontaanisti tai tapansa mukaan ja valitsee listalta (usein hän ei katso listaakaan) tutun ruoaa ja viinin. Toisin sanoen, ravintolaan ei useinkaan mennä hakemaan uusia makuelämyksiä vaan verestämään tuttuja makuja hyvässä seurassa.

      Kuten hilkka-liisa myös mainitsi, Hispania jakaa kattavan listan ravintoloista, jotka on muistaakseni merkitty karttaan ja mukana saattaa olla pieni ravintolasanastokin, josta voi olla hyötyä.

      Tässä muutamia ravintoloita:

      A Casa do Pasto O Avião (keskustassa), Mercado do Peixe (keskustassa), Farol (kauniilla paikalla mutta keskustasta hieman etäällä kävellen, pyytäkä taksia viemään teidät sinne vaikka lounalle, kaikki taksit tuntevat; mielellään klo 13:n jälkeen, chicharros, frango grelhado, pudim Molotoff), O Económico (lähempänä uin Farol mutta hankala löytää, taksi), O Fernando Rápòtaxo (keskustassa, hieman korkeampitasoinen, hiljattain uusittu, kaunis interiööri), Arco da Velha (keskustassa), Rotas da Ilha Verde (kasvis, myös kauniissa Antonio Borgesin puistossa, tarjolla mm. savulohta ja hyvää leipää), Colmeia (keskustassa, gourmet, lounas edullinen, hiljainen, rauhallinen), Largo da Igreja (Igreja Matrizia, pääkirkkkoa vastapäätä, lammas).

      Muistakaa palveluravintoloissa ja kahviloissa 10 prosentin tippi.

      Modernia itsepalvelu- ja muita ravintoloita on SolMarin ja Parque Atlanticon ostoskeskuksissa aivan samalla konseptilla kuin missä tahansa muualla.

      Teiden varsilla on runsaasti luonnonkauniita pysähdyspaikkoja, joilla on grillausmahdollisuus (yleensä monta tulisijaa). En mene nyt vannomaan, missä kunnossa puut ovat talvella ja keväällä, kun vettä ripauttelee muutaman päivän välein.

      • ravintoloista

        Tuli vaan mieleeni, että pitääkö Azoreilla tehdä yleensä ravintolaan pöytävaraus, niin kuin esim. joissain ravintoloissa espanjassa suositellaan?? Vai marssitaanko vaan ravintolaan ilman varausta..


      • ravintoloista kirjoitti:

        Tuli vaan mieleeni, että pitääkö Azoreilla tehdä yleensä ravintolaan pöytävaraus, niin kuin esim. joissain ravintoloissa espanjassa suositellaan?? Vai marssitaanko vaan ravintolaan ilman varausta..

        Vallan hyvä kysymys, jota muistaakseni ei tällä palstalla ole aikaisemmin käsitelty.

        Pöytävarauskäytäntö ei ole Ponta Delgadassa yleinen, jos ei ole kysymys suuremmasta seurueesta. Listallani ei tainut olla São Pedro -nimistä ravintolaa, jossa en ole syönyt, mutta jonka olen kuullut olevan sen verran suosittu, että kaikki halukkaat eivät välttämättä mahdu syömään ainakaan haluamanaan aikana. São Pedro sijaitsee lähellä hotelleita Acores Atlantico ja Acores Marinha.

        Lounasaika täällä on klo 12-15. Huippu on klo 12.30-13.00. Ravintolat aloittavat illallisen tarjoilun kello 19 ja useimmat keittiöt sulkeutunevat klo 22.30 paikkeilla. Pahin ruuhka lienee klo 20.30 vaiheilla.

        Perinteisiä ravintoloita on Ponta Delgadan keskustassa sen verran tiheässä, että niissä yleensä riittää tilaa. Talvi on ollut ravintolabisneksellä kovin ankea, varsinkin siitä syystä, että Hispanian tapaan myös ruotsalainen Solresor, joka aikaisemmin on tehnyt tänne matkoja ympäri vuoden, päätti pitää tauon syys- ja keskitalvella. Tämä merkitsi Ponta Delgadan ravintoloille melkoista asiakaskatoa aikaisempiin vuosiin verrattuna.

        Pohjoismaalaiset matkailijat syövät azorilaisia aikaisemmin ja ravintolat ovat varmasti mielissään siitä, että kaikki asiakkaat eivät änkeä syömään samaan aikaan. Ruuhka-aikana luonnollisesti ruoan odotusajat pitkittyvät. Kannattaa mennä saterioimaan päivällä heti puolen päivän maissa ja illalla kohta seitsemän jälkeen. Näin voi varmistaa sen, että hyvin todennäköiseti mahtuu ruokailemaan. Lounasaikaan on myös mahdollista mennä syömään vähän myöhempään, etenkin jos on syönyt tukevan aamiaisen, esim. klo 13:n aikoihin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      178
      9404
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      69
      7228
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      60
      3645
    4. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      105
      1428
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1332
    6. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1293
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      21
      1199
    8. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      228
      1188
    9. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      1003
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      931
    Aihe