mitä tavaroita pennulle

pitää olla?

kun se tulee uuteen kotiin? Tai mitä pitää hankkia?
Miten usein 8v pentu syö? jne

5

388

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • janetta_

      Ihan välttämättömimmät tarvikkeet (melkeinpä rodusta ja koosta riippumatta): ruokaa, ruoka- ja juoma-astiat, panta, hihna, kynsisakset (pennulle pienet, kissakoon sakset), harja, oma peti on myös oltava kun pentu tulee, johon osoitetaan pennun oma paikka. Leluja (paljon pureksittavaa naskalihampaille). Jos opetat pennun ensin tekemään papereille, niin kannattaa jo alkaa säästää hesareita. Tässä oli ne ensisijaiset hankinnat.

      Muuten kannattaa kysellä kasvattajilta/ myyjältä että minkälaiset varusteet pentu tarvitsee. Edellisessä paikassa myös kerrotaan, mitä ruokaa pentu on tottunut syömään, ja mielellään sillä samalla jatketaan uudessakin kodissa. Voi merkkiä vaihtaakin, mutta vähitellen sekoittamalla vanhaan ruokaan ettei pennun maha mene sekaisin. Suosittelen kyselemään mahdollisimman paljon pennun myyjältä, niin tietää jo vähän pennun tottumuksista ja tavoista.

      Aikasi on tietenkin se ensisijainen juttu, mitä pieni pentu tarvitsee. Sisäsiistiksi opettaminen, leikittäminen ja tavoille kouluttaminen vaativat paljon aikaa, ja pari ensimmäistä päivää olisi hyvä varata ihan vain pennun sopeutumiseen ja unohtaa töihin lähtö. Kun pentu on tullut tutuksi uuden ympäristön kanssa, voi yksinoloa alkaa harjoittelemaan.

      Pennut syövät tottumuksesta, rodusta ja koosta riippuen 3-4 kertaa päivässä. On yksilöllistä, sopiiko pennulle tavallinen markettiruoka, vai olisiko parempi syöttää eläinkaupan valmisteita. Eläinkaupan ruuilla pentu tuottaa vähemmän ulostetta, sillä ne sulavat tehokkaasti ja niitä annetaan pienempiä määriä. Ne ovat hieman hintavampia, mutta huokeampiakin vaihtoehtoja löytyy, jotka ovat silti laadukkaampia ja pennun kasvun kannalta parempia kuin kaupan ruuat.

    • jotakin juttuja

      ruokakipot voivat ihan hyvin olla vnahoja/kirpparilta soppalautasia, kunhan kyllin painavia ettei pentu niitä viskele. Se myös jonkun kuukauden luultavasti puree ja repii peittojaan ja patjojaan - osta uudet vasta lähempänä yhtä vuotta, äläkä ainakaan ennen hampaiden vaihtumista. Pesukoneessa käytetty kirpparitäkki tai tyyny (jos pieni pentu) riittää pitkälle.
      Säästä kaappeihin puhtaita munakennoja, maitotölkkejä ja pahvirasioita- ja pakkauksia sekä vessapaperihylsyjä. Näihin voit piilotella kuivanapsuja, juustonmuruja luunpätkiä jne. SAA REPIÄ ja silputa!!!!
      Syömisestä juttelet viimeistään pennunhakureissulla - monenko aikoihin ovat tottuneet saamaan, kuinka paljon jne. Pari ekaa päivää voit yrittää noudattaa melko tarkoinkin, kun masu on jo muutenkin vaarassa mennä jännityksestä sekaisin.
      Muutokset neljästä ateriasta kolmeen ja myöhemmin kahteen aiheuttavat muutoksia myös ulostamisrytmissä... öisiä yllätyksiä voi tulla, vaikka rytmi tuntuikin jo löytyneen.
      Nuku "varastoon" ;) ja nauti vapaudestasi. Hae kirjastosta pentukirjoja, ne kuuluvat myös tähän kaipaamaasi listaan.

      Onnea!

      • on tarpeen

        kiitos teille. Pentu on pieni, joten se mitään suuria petejä tarvitse.
        mietin sitä että kun pentu syö niin kuinka nopeesti alkaa tulla toisesta päästä. Ajatteli että kannattaisko herätä aikaisin antamaan "aamupalaa" jotta se kerkiäis tehdä ennen töihin lähtöä kakat.
        Miten nopeesti pennun saa viedä ulos?


      • harjoittelemisesta
        on tarpeen kirjoitti:

        kiitos teille. Pentu on pieni, joten se mitään suuria petejä tarvitse.
        mietin sitä että kun pentu syö niin kuinka nopeesti alkaa tulla toisesta päästä. Ajatteli että kannattaisko herätä aikaisin antamaan "aamupalaa" jotta se kerkiäis tehdä ennen töihin lähtöä kakat.
        Miten nopeesti pennun saa viedä ulos?

        Ainakin ensimmäisen päivän (parikin, jos kovasti autoja keskustassa tms.) voitte hyvin olla ihan sisätiloissa vaan. Pennun on hyvä kokea olonsa ensin turvalliseksi kotonaan ja tutustua uusiin laumanjäseniinsä. Raivaathan etukäteen kengät, johdot, kukat jne, jottet joudu heti kieltämään pentua. Se on peloissaan ja hämmentynyt (vaikka olisi reippaammasta päästäkin) joten nyt ovat mukavat kokemukset ja rohkaisu tarpeen....
        Sisäsiisteyden opettelemisessa menee rodusta ja yksilöstä sekä teidän elämänrytminne säännöllisyydestä riippuen ainakin pari kuukautta. Nelisen kuukautta esitellään usein iäksi, jolloin suurin osa koirista alkaa hallitsemaan _jonkin verran_ virtsaamistaan. Pentu tulee jokatapauksessa kuseksimaan lähiviikkoina kaiken aikaa, joten ulkona ravaamisesta ei kannata ottaa vielä paineita. Varaudu pyyhkimään lattioita useasti päivässä. Pian alkaa kuitenkin ne lempikusipaikat selkiytymään, joten sinne suosituimpaan paikkaan voit laittaa halutessasi sanomalehden. Osuu kyllä sitten myöhemmin aika tarkasti sinne. Aluksi kaikkialle ;)
        Luovutusikäinen syö yleensä neljästi päivässä (juttele kasvattajan kanssa hänen käytännöstään) mutta töiden vuoksi tms, voitte siirtyä piankin kolmeen kertaan. Silloin noin kahdeksan tunnin välein (24//3) olisi kai ihanteellisin, mutta katsokaa oman rytminne mukaan. Luonteva hetki löytyy, kun tutkailette hetkisen päivärytmiänne. Aamulla, iltapäivällä ja myöhään illalla (nukkuu rauhallisemmin vatsa pömpöllään) Mutta aina vasta rajumpien leikkejen tai ulkoilun jälkeen. Ruoan päälle pitäisi huilia.
        Kyllä se aamukakka sieltä tulee, jos ei jo yöllä ehtinyt tulla ;) Jotkut viitseliäimmät käyvät aamullakin kahdesti (ennen ja jälkeen ruoan) mutta itse en koe sitä ihan pienellä pennulla järkeväksi. Pidätyskyky on jokatapauksessa olematon eli asia tuskin etenee hurjaa vauhtia. Toiseksi olen itse ollut valmis luutuamaan vaikka sitten muutaman viikon pidempään.

        Ruoalla "herättäminen" ei sovi kaikille: pentu oppii vikisemään aamusta nälkäänsä...ja tekee niin myös jatkossa. Ulos pakkaseen sillä taas tuskin on kiire, joten ruoki vasta juuri ennen lähtöäsi (jaksaa taas tyytyväisenä lepäillä) Jos sieltä poissaolosi aikana tulee taas uusi kakka, niin sitten se taas siivotaan.
        Alkuviikkoina menee paljon aikaa ulkona ihmettelyyn, siivoamiseen ja kaikenlaisen puuhan järjestämiseen yksinolon ajaksi.
        Ruoansulatuksen nopeus riippuu sekin mm. koiran koosta ja syötettävästä ruoasta. Matkustamiset ja muut "poikkeavuudet" tuovat oman lisänsä, kuten meillä ihmisilläkin.
        Jos annat melkoisen samaan aikaan samansisältöisen ruoan joka päivä, voit pian ennustaa hyvinkin tarkkaan, moneltako seuraava satsi valmistuu.
        Juu, vanha tyyny tai pari on varmasti mieluisa peti pienokaiselle. Se on myös helppo napata kainaloon kyläiltäessä tai hoidossa ollessa: pentu rauhoittuu nopeammin "omalle" paikalleen, tutun hajun tuoksuun.


    • Anonyymi

      Hei! Ihanaa kaikki ihmiset joilla on koira, onnea! Minullakin on tiibetinspanieli.:)))<3 Mutta siis nämä tarvikkeet tarvitset, kun ostat koiran:
      -hihna (suosittelen ehdottomasti nylontalutinta)
      -valjaat tai panta (itse suosittelen ehdottomasti valjaita)!
      - ruoka-ja juomakupit
      -kynsisakset
      - peti. Pedin voi tehdä pennulle isosta pahvilaatikosta, johon voi laittaa viltin tai vanhan paidan lämmikkeeksi. Peti voi olla myös vanha patja tai viltti. Eipähän sitten ärsytä kun uusi, hieno ja kallis peti meni heti pilalle, (kun pennut saattaa tehdä aluksi tarpeensa siihen tai vaikka pureskella sitä.) Kun pentu on sisäsiisti, kannattaa peti ostaa vasta silloin. Pää asia, että koiralla on mukava, lämmin makuualusta.
      -ensiapupakkaus, lemmikkikaupassa osaavat auttaa sinua mitä tarvikkeita siihen tulee, mutta mm puhdistusainetta, kyytabletteja, punkkipihdit, siteitä ja ummetus- ja rpulilääkettä.
      -entisen kodin ruokaa (myöhemmin voi vaihtaa) huom! Pennulla pitää olla ravitsevaa penturuokaa mistä se saa kaikki hyödylliset ravineet.
      -korvien-ja silmienpuhdistusaine tai lappuja
      -leluja. Kannattaa olla muutamia erilaisia esim pari erilaista palloa, vinkulelu, pureskeltava lelu ja pehmoleluja.
      -suosittelen ehdottomasti hampaiden pesua, eli koirien hammasharjaa ja tahnaa

      Sitten vähän tuosta ruokkimisesta... Olisi tärkeää, että ruoka olisi hyvää ja ravitsevaa penturuokaa mistä pentu saa kaikki hyödylliset ravineet. Ruokaa ei kannata vaihtaa heti, vaan vasta joskus kuukauden kuluttua. Älä vaihda koiran ruokaa muutenkaan liian usein! Tarkkaile uuden ruuan kanssa, tuleeko pennulle mm ripulia. Osta toista ruokaa jos tulee, ja jos edellisessä ripuloivassa ruuassa oli mm kanaa, osta kanaton ruoka. Jos koira ei ripuloi enää mm kanattoman ruuan jälkeen, sillä oli kana allergia. Eli älä osta enää mitään missä on kanaa.
      Olisi myös tärkeää, ettei koiraa ruokita pöydästä, jos ei halua että se kerjää tulevaisuudessa koko ajan pöydästä ja siitä tulee lihava. Tai muutenkin koiralle tulee yleensä ripulia, ummetusta tai oksennustauti sille sopimattomasta ruuasta. Esim juusto kovettaa vatsaa. Muista koirille hengenvaaralliset ihmisten ruuat, näitä ovat esim suklaa ja viinirypäle, voit lukea lisää netistä luotettavalta sivulta, kirjasta tai kysyä kasvattajalta/omistajalta.
      Kasvattaja neuvoo miten usein ja paljon ruokaa pennulle päivässä annetaan, ja milloin ruokaa ruvetaan vähentämään. Esim pienille koirille (tipsuille, mopseille yms) annetaan neljä kertaa päivässä 2 dl. Myöhemmin vähennetään kertoja. Suositellaan, että aikuiselle koiralle annetaan ruokaa 2 kertaa päivässä.
      Sitten vielä vähän tuosta kun se tulee kotiin:
      Suositellaan, että ensimmäiseen viikkoon vieraita ei tulisi kylään, jotta pentu voisi rauhassa tutustua omaan uuteen perheeseen ja kotiin. Muuten se saattaa ihmetellä jos joku vieras käy joka päivä, muttei myöhemmin vähään aikaan.
      ANNA PENNUN RAUHASSA TUTUSTUA! ÄLÄ NÄPRÄÄ JA HÄIRITSE SITÄ KOKO AJAN. MUISTA SEN ANTAA NUKKUA RAUHASSA!
      Katso että pentu syö hyvin.

      Kivoja yhteisiä hetkiä teille!<3

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe