Ruotsissa vartijoille 10% korotus

AliasM

http://www.pam.fi/?x16563=2315639

"Ruotsin vartijoiden työehtosopimusneuvottelut on saatu päätökseen, ja tuloksena oli, että palkat nousevat kolmessa vuodessa keskimäärin reilut 10 prosenttia. Korotukset ovat kruunumääräisiä: heti 1 000 kruunua, vuoden päästä 800 kruunua ja kahden vuoden päästä 700 kruunua, eli yhteensä 2 500 kruunua (noin 260 euroa)."

Nohuhhuh... Onko tosta siis pääteltävissä että Ruotsissa vartijoiden palkka on nyt lähemmäksi kolme tonnia kuussa ton sopimuksen myötä? On tässä Vähän kirimistä!

8

1911

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on....

      Ruotsissa Vartijat tienaa tosiaan enemmän kun meillä täällä suomessa.. en usko ihan 3000€, joku saattaa tienata, mutta en usko että peruspalkka ihan niin korka on. Jokatapauksessa palkat on korkeammat.

      • Lasketaan

        Ton mukaan palkka nousee 10% eli 260€ kuussa, niin silloinhan nykypalkka on 2600€... Ja siis viimeisen korotuksen tullessa yhteensä 2860€. Ja toi täytyy olla peruskuukausipalkka koska ei sitä muuten oikeen noin voi laskea. Ja vaikka tossa nyt jotain lisiä olisikin laskettu jo mukaan niin kyllä pyhälisät ainakin tuohon päälle tulee, eli ylikin kolmetonnia menee.

        Ja mitähän ne arvokuljettajat sitten mahtaavatkaan tienata...


      • Niinku hoitsuilla
        Lasketaan kirjoitti:

        Ton mukaan palkka nousee 10% eli 260€ kuussa, niin silloinhan nykypalkka on 2600€... Ja siis viimeisen korotuksen tullessa yhteensä 2860€. Ja toi täytyy olla peruskuukausipalkka koska ei sitä muuten oikeen noin voi laskea. Ja vaikka tossa nyt jotain lisiä olisikin laskettu jo mukaan niin kyllä pyhälisät ainakin tuohon päälle tulee, eli ylikin kolmetonnia menee.

        Ja mitähän ne arvokuljettajat sitten mahtaavatkaan tienata...

        Laskelmien perustana on vuosittainen keskiarvo jne, niinkuin taannoin tuossa hoitsujen korotuksissa.


    • tyypillistä

      Naapurissahan on iät ja ajat ollut palkkataso korkeampi, mutta sos.palvelut hiukan kalliimpia.

    • köyhä ja lyöty

      Nykyään Suomessa tavallinen työntekijä on samassa asemassa kuin 90 luvun työtön. Palkka riittää nykään melkein vuokraan ja ruokaan (siis melkein). Vaatteita ei osteta ja ulkomaan matkasta voi vain haaveilla, kun koko palkka menee ruokaan (joka on tietyn ruovan mielestä liiankin halpaa) ja asumiseen. Jos Ruotsissa vartijan palkka on nykyään 3000 euroa, niin se on juuri tehdyn tutkimuksen mukaan ´se normaali alaluokan palkka´ joka pitäisi Suomessakin olla niin sanotulla alapalkkaluokalla jotta ihminen tulisi toimeen hyvin. Sanon hyvin, koska jos olet työssä käyvä ihminen niin kuin minäkin joka olen ollut samassa työpaikassa yli 10 vuotta pitäisi saada palkallaan ostettua ruokaa, asua ja ehkä kerran vuodessa käydä ulkomailla. En puhu uusista autoista, taloista... vaan palkalla pitäisi tulla toimeen... nyt ei... jos vartijoiden palkka on herranjumala 1285 kuussa miinus verot. (vuokra on jo pelkästää PK- seudulla 500-600 euroa kuussa. junalippu 80 euroa kuussa... ja niin edespäin... nyt jo suunnitellaan rahankäyttömaksua... SUOMI ON PASKA MAA!!!

      • katsastus, tietulli..

        Jep, kyllä ei köyhempiä ajatella tippaakaan, laskepa paljonko tv-katselu maksaa nykyisin! Lupa 200, halvin kanavapaketti (että vähän urheiluakin näkis vielä) 30/kk eli 360/v, boxi 100 eur, autokatsastus romullekin 80 eur, tietsikayhteys 240/v = 880 eur/v, mistä tuon nyhtää kun rahat ei riitä kunnolla edes ruokaan ja vuokraan! Autoromu on pakollinen toistaiseksi yhteyksien vuoksi, ja ettei aivan uupuis pysäkeillä seisoskeluun. Siihen menee vakuutusmaksut, vuosimaksu ja bensat, eli olisko joku 3000 eur/v....Palkkataso minimilläkin on aivan hävyttömän pieni Suomessa! Kuin itä-Blokissa ennen vanhaan!


    • Säkerhetchef

      Ei ne palkat nyt niin hirveän paljon isommat ole kansankodissa kuin Suomessa. Esimerkiksi vasta vuoden työkokemuksen jälkeen palkka on 109,81 kruunua (eli noin 11,7 euroa) tunnilta yleisimmässä palkkaluokassa B. Joten kuukausipalkka on 18184 kruunua (eli noin 1 938 euroa). Ruotsissa kuukautinen työaika on 165,6 tuntia. Palkat siis suhteutettuna muiden alojen palkkoihin jäävät niistä enemmän kuin suomessa. Lisäksi voin sanoa että Suomessa ehkä hieman paremmat muut asiat työehtosopimuksessa. Mutta jos Ruotsin huimat palkat kiinnostavat, niin ei muuta kuin Ruotsiin töihin vartijaksi. Pohjoismaalaisena ja ruotsin kielen koulussa oppineena ei tarvitse, kuin käydä lyhyt koulutus, joka oikeuttaa työskentelemään vartijana. Tosin ensimmäisen vuoden saa hieman huonompaa palkkaa (korotus ensimmäisenä vuotena puolen vuoden jaksoissa). LYCKA TILL!

    • PeiteSami

      10 vuotta on vierähtänyt tästä keskustelusta, mutta onko vertailukohtaa tälle päivälle, Suomen vartijoiden palkathan nousevat aavistuksen nyt uuden tessin myötä, mutta onko kiritty yhtään länsinaapuria kiinni...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      314
      3856
    2. 209
      3068
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2604
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2054
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1495
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe