Miten rossojen työvuorojen

työntekijämäärät

vastaavat todellista tarvetta??

Olin itse tässä ekstraajana eräässä Kainuulaisessa paikassa ja vuorossani yksin tiskarina 11 tuntia / 2
pikataukoo; juomaa ja valmiiksi kuorittuja appelsiinin viipaleita. Välillä janottti niin, että kieli oli liimautua kitalakeen. En ole vielä nähnyt tiliä, mutta eppäilen ettei pitämättä jääneitä taukoja ole huomioitu mitenkään.

22

3666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rosson palkkalistoilla

      Meillä on ainakin niin, että periaatteessa ei ole mitään virallisia puolen tunnin taukoja. Vaan juuri kun ilmaisit, jotain 5min taukoja pari kertaa/vuoro. Kuulemma jos olisi kunnos tauot, niin siitä ajasta ei makseta palkkaa mutta kun on vaan ne 5min tauot niin niissä juoksee palkka kokoajan :P aika paska homma..

      • Käytäntö

        Kyllä 8 tunnin vuoroon kuuluu yksi pidempi tauko. Jos 20 min. niin lasketaan työajaksi ja jos 30 tai tunti lasketaan pois työajasta. Lisäksi kaksi "kahvitaukoa".

        Minäkin kuvittelin tyhmyyttäni, että kyseessä oli "työtapaturma", kun yksi työntekijä oli lopettanut kesken sovittujen vuorojen ja otin työmäärän urheilun kannalta, mutta nyt sain selville, että tarkoitus onkin teettää kahden hengen työt yhdellä.

        Pe, La iltavuoroihin olisi tuossakin paikassa ehdottomasti oltava kaksi henkilöä.


      • Uusinta en löytänyt
        Käytäntö kirjoitti:

        Kyllä 8 tunnin vuoroon kuuluu yksi pidempi tauko. Jos 20 min. niin lasketaan työajaksi ja jos 30 tai tunti lasketaan pois työajasta. Lisäksi kaksi "kahvitaukoa".

        Minäkin kuvittelin tyhmyyttäni, että kyseessä oli "työtapaturma", kun yksi työntekijä oli lopettanut kesken sovittujen vuorojen ja otin työmäärän urheilun kannalta, mutta nyt sain selville, että tarkoitus onkin teettää kahden hengen työt yhdellä.

        Pe, La iltavuoroihin olisi tuossakin paikassa ehdottomasti oltava kaksi henkilöä.

        Majoitus- ja ravitsemisalan työehtosopimus 16.2.2005–30.9.2007

        Jos päivittäinen yhdenjaksoinen työaika ylittää kuusi tuntia, työntekijälle on annettava vähintään puolen tunnin lepoaika tai työrytmi huomioiden tilaisuus riittävän pitkään taukoon työn aikana aterioimista varten, joko erityisessä henkilökunnan ruokailuhuoneessa tai muussa sopivassa ravintolan osassa.
        Lepoaikaa ei lasketa työajaksi, jos työntekijä saa vapaasti poistua työpaikalta.
        Jos työ on yhtäjaksoista paikallaoloa vaativaa tai yhtäjak soisesti kuormittavaa, työn lomaan on järjestettävä mahdollisuus tarvittaessa sellaisiin taukoihin, jotka sallivat lyhytaikai- sen poistumisen työpisteestä.


      • rosson infotilaisuudessa
        Uusinta en löytänyt kirjoitti:

        Majoitus- ja ravitsemisalan työehtosopimus 16.2.2005–30.9.2007

        Jos päivittäinen yhdenjaksoinen työaika ylittää kuusi tuntia, työntekijälle on annettava vähintään puolen tunnin lepoaika tai työrytmi huomioiden tilaisuus riittävän pitkään taukoon työn aikana aterioimista varten, joko erityisessä henkilökunnan ruokailuhuoneessa tai muussa sopivassa ravintolan osassa.
        Lepoaikaa ei lasketa työajaksi, jos työntekijä saa vapaasti poistua työpaikalta.
        Jos työ on yhtäjaksoista paikallaoloa vaativaa tai yhtäjak soisesti kuormittavaa, työn lomaan on järjestettävä mahdollisuus tarvittaessa sellaisiin taukoihin, jotka sallivat lyhytaikai- sen poistumisen työpisteestä.

        kun kesätöihin oltiin valitut, niin PAINOTETTIIN EHDOTTOMASTI JUOMISEN TÄRKEYTTÄ. Kesäkuumalla pieni keittiö, kiire, tiski pizzauuni parilat ym. tuottamassa lämpöä. Kokemuksesta tiesivät sanoa, että porukkaa pyörtyy jos ei syö ja juo. Tuolla huomasin, ettei nälkä tullut kun oli niin kuuma, mutta nesteitä vedettiin. Keittiössä oli 5 l kanisteri mehutiivistettä, josta tehtiin sitten mehua ja sitä kitattiin. Ja tosiaan oli ehkä 2 tai 3 lyhyttä taukoa päivän aikana.


      • Nimetön
        rosson infotilaisuudessa kirjoitti:

        kun kesätöihin oltiin valitut, niin PAINOTETTIIN EHDOTTOMASTI JUOMISEN TÄRKEYTTÄ. Kesäkuumalla pieni keittiö, kiire, tiski pizzauuni parilat ym. tuottamassa lämpöä. Kokemuksesta tiesivät sanoa, että porukkaa pyörtyy jos ei syö ja juo. Tuolla huomasin, ettei nälkä tullut kun oli niin kuuma, mutta nesteitä vedettiin. Keittiössä oli 5 l kanisteri mehutiivistettä, josta tehtiin sitten mehua ja sitä kitattiin. Ja tosiaan oli ehkä 2 tai 3 lyhyttä taukoa päivän aikana.

        Miten lie paikkojen siisteyspuolen kanssa??
        Kun on kauhia kiire ja aina menee vuoro pitkäksi, kuka sitä jaksaa enää siivousta harrastaa "punaisen ristin hommina."


    • Entinen Rossolainen

      Ihan ensin muistakaa että Rossot ovat aina paikallisen osuuskaupan hallinnassa operatiivisella tasolla.
      Eli Hki:n Rossot onat Hok-Elannon, Tre ovat Pirkanmaan os, jne.
      Vaikka kyltti näyttää samaa ketjunimeä on jokaisessa osuuskaupassa omat metkunsa.
      Eli älkää yleistäkö, tai vetäkö hernettä nenään.
      Taukojen pitäminen on ollut Rav Alalla aina ongelma ja siinä työehto- ja työturvallisuus sopimukset ja säännöt ovat arvottomampia kuin paperi mille ne ovat painettu.
      Jos pokaa on et pääse edes vessaan, saati syömään. Kun itse en polta, se ei ole ongelma,
      mutta tupakkamiehiä käy oikeasti sääliksi.
      Jos pyörryt, katsokkin että pyörryt niin että annokset eivät viivästy.
      Duunareiden fyysisellä ja psyykkisellä terveydellä ei ole mitään arvoa, muutoin kuin juhlapuheissa.
      Varsinkin Rossoketju on puristanut työtehovaatimukset niin kireälle ettei esim. keittiön siivoamista ole mahdollistakaan saada valmiiksi työajan puitteissa.
      Ja ylimenevästä ajasta ei palkkaa makseta.
      Muuten kuin juhlapuheissa.
      Toiset ratkaisevat asian jättämällä työt tekemättä, jolloin ne jotka tekevät, saavat tehdä tuplatyön.
      Kaikki väsyvät, ja taas joku lähtee kävelemään.
      Ja joka kieroksella tilanne vain pahenee.
      Kun uusi duunari tuli vielä 10v sitten häntä pystyi opastamaan, hän saattoi olla jopa vuoron mukana ylimääräisenä, oppimassa. Nykyään kun uusi tulee töihin hänelle täräytetään pahimmillaan 4-5 monisata sivuista manuaalia käteen ja sanotaan
      "noi pitäis osata, heti, annoksii o 100 erilaista, duuniin siitä , nyt on kiire".
      Ja jos huonosti käy, hänet jätetään yksin saman tien.
      Siinä sitä on ammattilaisia helppo rekrytoida.
      Mutta luonnollistahan on että ne jotka tehovaatimuksista viimekädessä päättävät tietävät asiat paremmin kuin alan ihmiset. hehän ovat sentään EKONOMEJA, MERKONOMEJA JA MERKANTTEJA.
      Jokainen paperipelle joka minun keittiössäni on käynyt on selkeästi taitavampi kuin minä.
      Hehän ovat sentään parempia ihmisiä.

      • riistetään

        todennäköisesti tilanne on päässyt noinkin pahaksi, koska rosson tapaisiin paikkoihin pyrkii/otetaan suht. nuorta ja puolustuskyvytöntä porukkaa.


      • jättää kortistoon
        riistetään kirjoitti:

        todennäköisesti tilanne on päässyt noinkin pahaksi, koska rosson tapaisiin paikkoihin pyrkii/otetaan suht. nuorta ja puolustuskyvytöntä porukkaa.

        pitäisikö nuoret sitten määrätä työttömyyskortistoon, jotta saisivat kokemusta päivärahojen anomisessa ??


      • työtä eikä orjuutta
        jättää kortistoon kirjoitti:

        pitäisikö nuoret sitten määrätä työttömyyskortistoon, jotta saisivat kokemusta päivärahojen anomisessa ??

        Mitenkän kurjat työskentelyolot parantavat työllisyyttä? Kuvittelisin että päinvastoin. Yrittämällä pitää nuoria orjatyön kaltaisissa oloissa, onnistutaan varmasti vieraannuttamaan heitä työelämästä tehokkaammin kuin kohtelemalla heitäkin ihmisarvoisesti.


      • samaa mieltä
        työtä eikä orjuutta kirjoitti:

        Mitenkän kurjat työskentelyolot parantavat työllisyyttä? Kuvittelisin että päinvastoin. Yrittämällä pitää nuoria orjatyön kaltaisissa oloissa, onnistutaan varmasti vieraannuttamaan heitä työelämästä tehokkaammin kuin kohtelemalla heitäkin ihmisarvoisesti.

        Meilläkin aina toitotetaan että: "kyllä nuoret jaksaa" ja sitten ihmetellään toistuvia sairaslomia....


      • KokkiBoiga
        samaa mieltä kirjoitti:

        Meilläkin aina toitotetaan että: "kyllä nuoret jaksaa" ja sitten ihmetellään toistuvia sairaslomia....

        Meilä kyllä soitetaan kotiin rav,päälikön puolelta ja kysytää: "Aijotko koska tulla töihin? SINUA TARVITAAN TÄÄLLÄ."


      • työtä eikä orjuutta
        KokkiBoiga kirjoitti:

        Meilä kyllä soitetaan kotiin rav,päälikön puolelta ja kysytää: "Aijotko koska tulla töihin? SINUA TARVITAAN TÄÄLLÄ."

        Tuo kuulostaa jo aivan sci-fi tarinalta. Mitenkähän luovasti ravintolapäällikkösi mahtaakaan tehdä työvuorolistoja, vai arvotaanko vuorossaolijat aina vuoron alussa.


      • KokkiBoiga
        työtä eikä orjuutta kirjoitti:

        Tuo kuulostaa jo aivan sci-fi tarinalta. Mitenkähän luovasti ravintolapäällikkösi mahtaakaan tehdä työvuorolistoja, vai arvotaanko vuorossaolijat aina vuoron alussa.

        Olisikin sci-fiä! Hyppäisin DeLoreaniin ja ajaa päräyttäisin takaisin menneisyyteen.

        Paikka on ollu auki n5 vuatta ja 100% henkilökunta on ollu palkattuna n6 kuukautta.
        Eikä suinkaan yhteenmenoon.
        Ennätys taitaa olla 3vk.

        Ei ole helppo tehdä työvuorolistoja siinä tilanteessa, kyllä mä sen ymmärrän.
        Tosin saikku kyllä pitäis olla oikeesti vapaata kun sen on firman oma lääkäri määrännyt.
        Mutta jos ei oo pää kainalossa pomo soittaa viimeistään 2pv ennen saikun loppua.
        Ja jos käy hakemassa jatkosaikkua, tsiisus, mä en ainakaan uskalla viedä sitä lappua pomolle käteen.
        Keittiöpäälikkö on ihan ok, eikä huuda mutta rav.pääl saa ihan hirveen kilarin.

        Kerran se huusi yhdelle salitytölle naama punaisena että "hanki itse lomittajas".
        Tyttö irtisano itensä seuraavana päivänä.
        Ja taas oli vajausta henkilökunnassa.

        Mutta kenelle voi valittaa niin ettei saa kenkää?
        Firman terkkari vähät välittää.
        Ja isommat johtajat ei ees tervehdi meitä, silloin kun niitä näkee.


      • rossoooo
        KokkiBoiga kirjoitti:

        Olisikin sci-fiä! Hyppäisin DeLoreaniin ja ajaa päräyttäisin takaisin menneisyyteen.

        Paikka on ollu auki n5 vuatta ja 100% henkilökunta on ollu palkattuna n6 kuukautta.
        Eikä suinkaan yhteenmenoon.
        Ennätys taitaa olla 3vk.

        Ei ole helppo tehdä työvuorolistoja siinä tilanteessa, kyllä mä sen ymmärrän.
        Tosin saikku kyllä pitäis olla oikeesti vapaata kun sen on firman oma lääkäri määrännyt.
        Mutta jos ei oo pää kainalossa pomo soittaa viimeistään 2pv ennen saikun loppua.
        Ja jos käy hakemassa jatkosaikkua, tsiisus, mä en ainakaan uskalla viedä sitä lappua pomolle käteen.
        Keittiöpäälikkö on ihan ok, eikä huuda mutta rav.pääl saa ihan hirveen kilarin.

        Kerran se huusi yhdelle salitytölle naama punaisena että "hanki itse lomittajas".
        Tyttö irtisano itensä seuraavana päivänä.
        Ja taas oli vajausta henkilökunnassa.

        Mutta kenelle voi valittaa niin ettei saa kenkää?
        Firman terkkari vähät välittää.
        Ja isommat johtajat ei ees tervehdi meitä, silloin kun niitä näkee.

        eipä muuta.. kylläpä on alan vaihto edessä itselläni..jossain vaiheessa kunhan saa kaikki lainat maksettua takaisin..


      • lukiessa
        rossoooo kirjoitti:

        eipä muuta.. kylläpä on alan vaihto edessä itselläni..jossain vaiheessa kunhan saa kaikki lainat maksettua takaisin..

        niinhän se meni että rosso vei multa henkisen tasapainon. oon ollu kaks ja puol vuotta jos poissa sieltä ja vieläkin pistää vihaksi lukea miten sama paska meininki jatkuu.

        alimiehitys, tauotus mitä sattuu, henksun vaihtuvuus suurta, koko ajan ois pitäny olla joustamassa = tekemässä ylipitkää vuoroa tai tulossa töihin vapaapäivinäänkin. yritä siinä tehdä syventäviä opintoja ja gradua sen 90h / lista (käytännössä enemmän) -duunin ohella...

        itse kestin kaksi vuotta opiskelun ohessa ja sitten oli pakko vaihtaa paikkaa kun olin siinä pisteessä että vitutus ei loppunu ees vapaapäivinä, hävetti kertoa missä olin töissä ja oli muodostunu vain ajan kysymykseksi milloin oisin täräyttänyt jotain kenkkua asiakasta / kädetöntä työkaverin turpaan.

        käsittämätöntä toimintaa. mulla ei sanat riitä traumoja purkamaan, ja oon sentään verbaalisesti ihan kykenevä ihminen normaalisti.

        sais lopettaa koko ketjut, rosson, chicosin ja vastaavat.


      • rossot ym. ihan perseestä
        lukiessa kirjoitti:

        niinhän se meni että rosso vei multa henkisen tasapainon. oon ollu kaks ja puol vuotta jos poissa sieltä ja vieläkin pistää vihaksi lukea miten sama paska meininki jatkuu.

        alimiehitys, tauotus mitä sattuu, henksun vaihtuvuus suurta, koko ajan ois pitäny olla joustamassa = tekemässä ylipitkää vuoroa tai tulossa töihin vapaapäivinäänkin. yritä siinä tehdä syventäviä opintoja ja gradua sen 90h / lista (käytännössä enemmän) -duunin ohella...

        itse kestin kaksi vuotta opiskelun ohessa ja sitten oli pakko vaihtaa paikkaa kun olin siinä pisteessä että vitutus ei loppunu ees vapaapäivinä, hävetti kertoa missä olin töissä ja oli muodostunu vain ajan kysymykseksi milloin oisin täräyttänyt jotain kenkkua asiakasta / kädetöntä työkaverin turpaan.

        käsittämätöntä toimintaa. mulla ei sanat riitä traumoja purkamaan, ja oon sentään verbaalisesti ihan kykenevä ihminen normaalisti.

        sais lopettaa koko ketjut, rosson, chicosin ja vastaavat.

        Täälläkin yksi ex-orja, keskeltä Suomeee. Ja sitten en ihmetteli, että miten vaihdan lähiöpubin "juoppoihin". No ei ole niin kristuksen kiire, ja palkkakin on parempi. Saa ihan pitää tauotkin, ihan joka päivä!

        Ja vuorot eivät elä - se vasta vittumaista on. Jos on yhtään hiljaista, pistetään heti kotiin (ja vitut se mitään vapaaehtoista ole - juhlapuheita sekin, kuten noi tauot). Ja jos on kiire, ei päästetä kotiin.

        Periaatteessa joka vuorossa tosin niin julmettu kiire (koska "löysät" otetaan heti pois, eli pari ihmistä kotiin), että ... lähiöpubin ruuhka/suma on sama kuin Rossojen hiljainen hetki.

        Kusella ehdi käydä - mutta eihän kusetakaan, kun ei ehdi juoda, ja juoksee pää kolmantena jalkana koko vuoron.

        En mene ikinä elämässäni Rossoon syömään.


      • ex-rossolainen
        rossot ym. ihan perseestä kirjoitti:

        Täälläkin yksi ex-orja, keskeltä Suomeee. Ja sitten en ihmetteli, että miten vaihdan lähiöpubin "juoppoihin". No ei ole niin kristuksen kiire, ja palkkakin on parempi. Saa ihan pitää tauotkin, ihan joka päivä!

        Ja vuorot eivät elä - se vasta vittumaista on. Jos on yhtään hiljaista, pistetään heti kotiin (ja vitut se mitään vapaaehtoista ole - juhlapuheita sekin, kuten noi tauot). Ja jos on kiire, ei päästetä kotiin.

        Periaatteessa joka vuorossa tosin niin julmettu kiire (koska "löysät" otetaan heti pois, eli pari ihmistä kotiin), että ... lähiöpubin ruuhka/suma on sama kuin Rossojen hiljainen hetki.

        Kusella ehdi käydä - mutta eihän kusetakaan, kun ei ehdi juoda, ja juoksee pää kolmantena jalkana koko vuoron.

        En mene ikinä elämässäni Rossoon syömään.

        Kuullostaa niin tutulta niin tutulta!! Itse olin rossossa kolme ja puoli vuotta, se oli kyllä todella alalle opettavaista meininkiä ja kyllä se myöskin opetti ihmisenä (kiireen sieto kyky yms.). Loppuen lopuksi töissä jaksoi olla vain kun oli mukavat työkaverit. Ekan kiire kesän jälkeen laihduin sen verran että kuukautisiani ei tullut ollenkaan, ja vain sen takia kun syömään ei kerennyt vuoron aikana. Ja eipä keittiö oikeestaan tehnytkään henksuruokia jos ruoan kesto nousi yli puolen tunnin. Ja sepä yleensä kesä aikaan oli reilun tunnin, eli aika hiljasta oli ruoan saannin suhteen. Veden/mehun juomiselle oli jostain vaan löydettävä hetki. Työnantaja kykeni juuri ja juuri tilaamaan meille henksumehua, että edes verensokeri pysyi jollain tapaa normaalissa. Mutta toisaalta päivääkään en vaihtaisi pois! Niin tai ehkä tässäkin tapauksessa aika on kullannut muistot!


      • *aiempi*
        ex-rossolainen kirjoitti:

        Kuullostaa niin tutulta niin tutulta!! Itse olin rossossa kolme ja puoli vuotta, se oli kyllä todella alalle opettavaista meininkiä ja kyllä se myöskin opetti ihmisenä (kiireen sieto kyky yms.). Loppuen lopuksi töissä jaksoi olla vain kun oli mukavat työkaverit. Ekan kiire kesän jälkeen laihduin sen verran että kuukautisiani ei tullut ollenkaan, ja vain sen takia kun syömään ei kerennyt vuoron aikana. Ja eipä keittiö oikeestaan tehnytkään henksuruokia jos ruoan kesto nousi yli puolen tunnin. Ja sepä yleensä kesä aikaan oli reilun tunnin, eli aika hiljasta oli ruoan saannin suhteen. Veden/mehun juomiselle oli jostain vaan löydettävä hetki. Työnantaja kykeni juuri ja juuri tilaamaan meille henksumehua, että edes verensokeri pysyi jollain tapaa normaalissa. Mutta toisaalta päivääkään en vaihtaisi pois! Niin tai ehkä tässäkin tapauksessa aika on kullannut muistot!

        ...kahdesta vuodesta ainakin sen jäkimmäisen pois.
        Siirryin ihan toisenlaiseen ravintolaan, missä henkilökunnan kohtelu, pomojen käytös, työkavereiden keskimääräinen ammattitaito jne oli jotain ihan eri planeetalta Rossoon verrattuna. Työtahti oli erittäin inhimillinen, asiakkaat käyttäytyivät asiallisesti, taukoja ehti pitää jne...

        Sitten kun oli siellä vuosi takana sain opinnot loppuun ja vaihdoin alaa. Osaan varmaan lopun ikäni arvostaa asiallista palkkaa ja viikonloppuvapaita sekä päivätyötä ihan eri tavalla kuin keskimääräinen toimistorotta, jos niistä ravintola-ajoista on nyt jotain positiivista seurannut.

        Ja just kun joku aika sitten luin netistä Rosson annosten ravintosisältöjä niin huomasin että ravitsemuksellisesti ois ihan sama syödä mäkkärissä.

        Jostain syystä oon alkanu suosia Keskon ja Stockan kauppoja sen jälkeen kun henksutarra lähti vihreestä kortistani pois. Harmi ettei tuolta valtateiden varsilta enää löydy oikein mitään muita taukopaikkoja autoilijoille kuin ABC-liikennemyymälöitä. Lapinreissun menomatkalla oli sydänhalvaus lähellä kun näin miten perinteikäs ja tunnelmallinen Hirvaskankaan Esso oli jyrätty sieluttoman ja kalsean ABC:n tieltä.

        Nyt mentiin sivuraiteille ja lujaa, mutta pointti olkoon että Ääs-ketjulla alkaa tulla kasvun rajat vastaan...


      • Dana
        *aiempi* kirjoitti:

        ...kahdesta vuodesta ainakin sen jäkimmäisen pois.
        Siirryin ihan toisenlaiseen ravintolaan, missä henkilökunnan kohtelu, pomojen käytös, työkavereiden keskimääräinen ammattitaito jne oli jotain ihan eri planeetalta Rossoon verrattuna. Työtahti oli erittäin inhimillinen, asiakkaat käyttäytyivät asiallisesti, taukoja ehti pitää jne...

        Sitten kun oli siellä vuosi takana sain opinnot loppuun ja vaihdoin alaa. Osaan varmaan lopun ikäni arvostaa asiallista palkkaa ja viikonloppuvapaita sekä päivätyötä ihan eri tavalla kuin keskimääräinen toimistorotta, jos niistä ravintola-ajoista on nyt jotain positiivista seurannut.

        Ja just kun joku aika sitten luin netistä Rosson annosten ravintosisältöjä niin huomasin että ravitsemuksellisesti ois ihan sama syödä mäkkärissä.

        Jostain syystä oon alkanu suosia Keskon ja Stockan kauppoja sen jälkeen kun henksutarra lähti vihreestä kortistani pois. Harmi ettei tuolta valtateiden varsilta enää löydy oikein mitään muita taukopaikkoja autoilijoille kuin ABC-liikennemyymälöitä. Lapinreissun menomatkalla oli sydänhalvaus lähellä kun näin miten perinteikäs ja tunnelmallinen Hirvaskankaan Esso oli jyrätty sieluttoman ja kalsean ABC:n tieltä.

        Nyt mentiin sivuraiteille ja lujaa, mutta pointti olkoon että Ääs-ketjulla alkaa tulla kasvun rajat vastaan...

        Monta monituista vuoroa oon jo Rossossa extrana tehnyt ja ensi viikolla tehdään sopimus kesäksi. (Te jotka nyt pidätte minua hulluna, ottakaa huomioon että olen ollut myös puhelinmyyjänä, Hesessä ja kaupan kassalla yms. skeidaa. En siis halua että leimaatte minut hulluksi, se on tehty jo.)
        Kiirettä voisi toki lieventää sillä että laitetaan lisää porukkaa vuoroon, ehkä sitten kerkeis vaikka kahvillekin.
        Miksi lisää porukkaa ei sitten palkata? Johto sanoo että tarjoilijoita ja kokkeja ei vain ole. Ja samanlainen pula on kokeista muuallakin.
        Ja jos kokit raataa keittiössä niska limassa, eivätkä saa mitään apuja, miksi otettaisiin saliin lisää porukkaa? 4 kättä luukulla ojossa ei ole yhtään sen tarpeellisempaa kuin vain 3 kättä.
        Varmasti johdolla jonkin verran näppejään mukana kaaoksessa, mutta tilanteeseen ei voi kun sopeutua tai vaihtaa paikkaa.
        Ja vaikka on millanen kiire, niin ihmiselle on annettava mahdollisuus lähteä kotiin työvuorolistaan merkattuna ajankohtana, joustava työntekijä yleensä jää yliajalle. Ja aina oon Elannolta ylityötuntini saanu palkkana takaisin.
        Kerran juttelin toisen extran kanssa näistä tauoista. Hän oli pyytänyt saada pitää ruokatauon lisäksi sen 1 kahvitaon. Iltavuoron vastaava oli vastaan, mutta koska lounasvuoron vastaava lupasi tauon, sai tyttö sen myös pitää.
        Se siitä joustavuudesta suuntaan ja toiseen.


      • en vain muista mistä
        Dana kirjoitti:

        Monta monituista vuoroa oon jo Rossossa extrana tehnyt ja ensi viikolla tehdään sopimus kesäksi. (Te jotka nyt pidätte minua hulluna, ottakaa huomioon että olen ollut myös puhelinmyyjänä, Hesessä ja kaupan kassalla yms. skeidaa. En siis halua että leimaatte minut hulluksi, se on tehty jo.)
        Kiirettä voisi toki lieventää sillä että laitetaan lisää porukkaa vuoroon, ehkä sitten kerkeis vaikka kahvillekin.
        Miksi lisää porukkaa ei sitten palkata? Johto sanoo että tarjoilijoita ja kokkeja ei vain ole. Ja samanlainen pula on kokeista muuallakin.
        Ja jos kokit raataa keittiössä niska limassa, eivätkä saa mitään apuja, miksi otettaisiin saliin lisää porukkaa? 4 kättä luukulla ojossa ei ole yhtään sen tarpeellisempaa kuin vain 3 kättä.
        Varmasti johdolla jonkin verran näppejään mukana kaaoksessa, mutta tilanteeseen ei voi kun sopeutua tai vaihtaa paikkaa.
        Ja vaikka on millanen kiire, niin ihmiselle on annettava mahdollisuus lähteä kotiin työvuorolistaan merkattuna ajankohtana, joustava työntekijä yleensä jää yliajalle. Ja aina oon Elannolta ylityötuntini saanu palkkana takaisin.
        Kerran juttelin toisen extran kanssa näistä tauoista. Hän oli pyytänyt saada pitää ruokatauon lisäksi sen 1 kahvitaon. Iltavuoron vastaava oli vastaan, mutta koska lounasvuoron vastaava lupasi tauon, sai tyttö sen myös pitää.
        Se siitä joustavuudesta suuntaan ja toiseen.

        Se että koulutettaisiin henkilöitä työskentelemään joustavasti ravintolan siinä työpisteessä, missä milloinkin niitä käsiä tarvittaisiin, voisi avittaa asiaa. Kokikin tai tiskari saisi apua salin puolelta eikä niitä käsipareja vain ojenneltaisi tyhjinä.


    • Ninninen

      Up! Miten on nykypäivänä Rossojen laita, vieläkö sama meno jatkuu vai osataanko jo toimia edes osittain työehtosopimusten mukaan? Ravintola-ala ja sen hektisyys kyllä tuttua...

    • Ravintolalalla30vpäivi53

      Mikään ei ole muuttunut.
      Sinne vaan orjaksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      12
      3940
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      80
      2049
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      548
      1641
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      85
      1308
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      67
      1097
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      1028
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      214
      908
    8. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      60
      883
    9. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      171
      854
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      818
    Aihe