Avoimesta yliopistoon?

Made72

Mitenkäs se menee tuo avoimesta yliopistosta ponnistaminen varsinaiseen yliopistoon?

Voinko esimerkiksi lukea lakia avoimessa ja hakea sitten jossain välissä oikeustieteelliseen vai pitääkö mennä normaalisti pääsykokeisiin?

Anteeksi nyt tyhmyyteni, mutta siksi kyselen kun ei ihan ole selvinnyt. Kiitos!

5

1986

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sffd

      Pääsykokeet on yksi tapa. Avoimen opinnoista on todellakin hyötyä ihan pääsykokeissakin: saa tuntumaa alaan ja sanastoon, sekä yliopisto-opiskeluun yleensäkin.

      Toinen tapa ilman pääsykokeita on siis tuo avoimen väylä. Siihen tarvitaan yleensä opinnot pääaineesta syventäviin asti ja perusopinnot jostain muusta aineesta. Noiden suorittamiseen menee yleensä muutama vuosi. Tämä kuitenkin on ihan tiedekunta/ainekohtaista, joten parhaiten selviää kun soittaa ko. laitokselle ja kysyy, mitkä on heidän avoimen väylän vaatimuksensa. Väylässä myös arvosanoilla on väliä: alle kolmosen ei keskiarvo sais mennä, ja jos on usampi väylän kautta hakija (niin kuin yleensä on), sisään pääse ne, joilla on parhaat arvosanat.

      • iines_t

        Avoimen yliopiston väylän kautta on tosiaankin mahdollista hakea yliopiston tutkinto-opiskelijaksi avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Väylähaun vaatimukset ja valintamenettelyt riippuvat yliopistosta, tiedekunnasta ja oppiaineesta eli ne kannattaa selvittää aina hyvissä ajoin etukäteen. Lisätietoa väylästä löytyy avointen yliopiston www-sivuilta ja osoitteesta http://www.avoinyliopisto.fi/fi-FI/TavoitteenaTutkinto/


    • Manalainen

      Hidastahan tuo on, mutta yksi mahdollisuus sinänsä. Riippuu tietysti myös alasta, koska väylämahdollisuutta ei ainakaan Helsingin avoimesta yliopistosta ole oikeustieteelliseen, farmasian, lääketieteelliseen eikä eläinlääketieteelliseen tiedekuntaan.

    • missu11112

      Moi,

      Avoimen kautta on mahdollista hakea melkein mihin yliopistoon tahansa, tosin suosituimmat alat, kuten oikeustieteellinen ja lääketieteellinen poisluettuna.

      Jokaisella yliopistolla on sivuillaan kerrottu, miten ja mitä pitää lukea, että voi saada hakukelpoisuuden, usein se on ainakin perusopinnot ja muutama lisäkurssi, jotka tietysti maksavat selvää rahaa.

      Koska et kertonut, mistä aiheesta olet kiinnostunut on vaikea kertoa miten hakumenettely menee, mutta huomioitavaa on, että useaan yliopistoon on rajoitus: et voi hakea jos omaat jo opinto-oikeuden johonkin korkeakouluun tai yliopistoon.

      Avoimen opiskelu on todella fiksu vaihtoehto, jos vaikka käyt samanaikaisesti töissä tai yrität jo vaikka toista/kolmatta kertaa sisälle (esim. kauppatieteet). Tällöin voit ennakkoon tutustua aiheisiin ja saat kokemusta aiheista, joita esiintyy myös pääsykoekysymyksissä.

      Tsemppiä!

      • Darzu

        Osallistun nyt keskusteluun, koska juuri tämän vaihtoehdon oivaltaneena olen alkanut ottaa asioista selvää.
        Käyn kokopäivätyössä ja kokopäiväiseen opiskeluun vaihtaminen ei ole mieluisa vaihtoehto (puhumattakaan siitä että haut ovat tältä keväältä jo menneet ja taas olisi yksi vuosi odotettava seuraavia).
        Eniten kiinnostaisi nyt se, että kuinka kauan aikaa menee saavuttaa avoimessa vaadittavat kurssit ja kelpoisuus, että voi hakea yliopistoon? Alana olisi nyt kauppatiede, ja tietenkin aika riippuu siitä kuinka paljon jaksaa itse opiskella, mutta ajattelin nyt sellaista "järkevää" vauhtia, mikä on mahdollista työn ohessa, että jää myös muulle elämälle aikaa. Varmaan menee useita vuosia?
        Toinen kysymys: kun on saanut vaadittavat pisteet kokoon ja on päässyt sisään, kuinka kauan on opiskelua vielä jäljellä, eli kuinka paljon avoimen kursseista ja opinnoista saa hyvitystä?
        Kiitos jos joku jaksaa ja osaa vastata :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2810
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2030
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      42
      1543
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      989
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe