Mitä merkillisiä lankoja?

"Lankahullu"

Bambulanka.
Ja soijalanka.
-Mitä ne on? -Onko ne ympäristöystävällisiä? -Onko ne kalliita? -Onko ne mukavia neuloa? -Onko ne pehmeitä iholla? -Muistuttaako ne enemmän villa- vai puuvillalankaa?

Kiinnostaisi kuulla myös muista kummallisista langoista. Erityisen kiinnostunut olisin YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISISTÄ langoista.

(boikotoin keinokuituja sekä langoissa että vaatteissa!)

4

1472

  Vastaukset

   • Bambu, josta sukat, t-paidat yms mainostetaan tehdyiksi, ei ole luonnonkuitua, vaan selluloosamuuntokuitua, eli viskoosia, joka on tehty bambusta. Oikeaa bambukuituakin on, se on runkokuitu kuten esim. pellava, mutta nykyisessa vaatetustekstiilien bambubuumissa ei ole siitä kyse.
    Viskoosia tehdään puuselluloosasta, koivun, kuusen, eukalyptuksen. Niitä ei kutsuta kuusikuiduksi, eukalyptuskuiduksi, koska ne on ensin keitetty selluksi, josta on tekokuitujen valmistusprosessilla kehrätty kuituja, joista on tehty lankoja.
    Bambuviskoosin perusominaisuudet ovat samat kuin muidenkin viskoosien.

    Asiat asioina, mainokset puhuvat omaa kieltään


  • sekä bambu, että soija. Bambulangan ostajan vaan kannattaa varmistua siitä, onko kysymyksessä aito bambukuitu vaiko bambuviskoosi - joista jäkimmäinen ei siis ole enää ympäristöystävällinen tuote.

   Langanvalmistukseen käytetty soija on sitä mitä jää jäljelle, kun soijasta käytetään ensin ihmis- ja eläinravinnoksi sopivat osat.

   Mielestäni kummatkaan langat eivät ole kalliita, jos vertaa hintaa esim. puuvillalankaa. Ovat pehmeitä, silkkimäisiä suorastaan. Sitä paitsi molemmat tuntuvat ihanan viileiltä iholla. Helppoja pestä ja kuivuvat nopeasti. Esim. kun illalla pesen bambupuseroni, on se jo aamulla kuiva. Lisäksi etenkin bambulanka on tosi riittoisaa verrattuna saman vahvuiseen puuvillalankaan.

   • Soija tosin on todennäköisesti geenimuunneltua, eli ei kovin ympäristöystävällistä sekään.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   360
   9793
  2. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   260
   4997
  3. Arvokas pylly-haaste??!!

   Sano ei slutshamingille! Somessa kampanjoidaan pyllykuvilla kehorauhan puolesta Jokaisen tulisi voida nauttia kesästä juuri sellaisissa uima-asuissa
   Maailman menoa
   137
   2675