Kuolema nesteenpoiston takia?

jessen mamma

Täällä ollaan aika kireissä tunnelmissa...
13 vuotiaalla gordonin setterillä todettiin läppävika vajaa kuukausi sitten. Koira yski ja epäiltiin että nestettä on kertynyt keuhkoihin niin kuin sydänvikaan monesti kuuluu.
Näin saimme sydänlääkityksen ja nesteenpoisto lääkityksen. Koiralla oli jo ennen näitä lääkkeitä taipumus vähän lirautella pissaa esim. innostuessaan. Mutta tuon nesteenpoiston ansiosta tilanne on karannut käsistä. Koira ruiskii jatkuvasti vaikka kuinka pissatuksia on tihennetty. Eiole hyvä yhdistelmä pienten lasten kanssa! Täällä käytetään tossuja... Olen yrittänyt laittaa koiralle housut ja vaipan mutta ainakin uroksella ei oikein pysy paikallaan.
Näinkö joudumme luopumaan vanhasta ystävästä vielä loppumetreillä? Onko kokemuksia vastaavasta?
Kiitollisena odotellen...

16

16190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niksu

      aiheuttaa ylimääräistä pissaamista. Tarkoitushan on poistaa ylimääräistä nestettä.
      Ainakin oma vanhukseni söi vain melko lyhyen aikaa nesteenpoistolääkkeitä. Sitten jatettiin pelkällä sydänlääkityksellä. Pissaminen myös väheni, kun nesteenpoistolääkitys lopetettiin.
      Voitko esim. rajoittaa koiran oleskelun yhteen tai kahteen huoneeseen nesteenpoistolääkityksen ajaksi?

      Toinen vanhukseni, uros, alkoi tipultella pissaa. Ostin sille Prostavit nimistä nimistä ainetta. Se on tarkoitettu miesten eturauhasvaivoihin. Reilun kuukauden käytön jälkeen pissan tiputtelu väheni selvästi. Nyt on takana puoli vuotta eikä tiputtelua juurikaan ole. Olen antanut neljäsosan ihmisen annostuksesta 22 kg koiralle.

      • juttu meillä

        Meillä myöskin koira joutui syömään sydänlääkkeitä ja nesteenpoistolääkkeitä läppävikaan. Kun lopetin nesteenpoistolääkkeen syöttämisen, niin kyllä se pissantulokin normalisoitui.


    • pissaa siellä, pissaa täällä

      Meillä uros koira alkoi tiputella pissaa varsinkin yö aikaan kun lenkitykseen tuli pidempi väli. Keksin laittaa nartun juoksusuojan sillain poikittain vatsan ympärille, ja talouspaperia sisälle imemään virtsat. Se toimi hyvin, tosin muilla oli hieman ongelmia päälle laiton ja sen paikallaan pysymisen kanssa,(?) :), minusta se oli ihan helppoa. Kyseessä on perhoskoira (ja paksu turkki) joten en tiedä miten isolla koiralla toimii, mutta kannatan sen kokeilemista.
      Se on sellainen ihan tavallisesta kaupasta ostettu, musta H muotoinen, että keskellä on juurikin se paikka mihin nesteiden pitäisi tulla ja molemmista päistä lähtee tarranauhat.
      Ja jollei toimi niin mielikuvitus vain liikkeelle ja kehittelemään jotain "hökötystä" mikä siinä pysyisi. Ikävää joutua tuollaisen asian takia koirasta luopumaan. Vaikka teippaat jos muu ei auta ;-D

      • toimii samalla

        tavoin laitettuna. Eli laitetaan vatsan ympärille niin että "pistooli" jää sinne alle. Toimii hyvin!


    • ensimmäisenä

      ettei sillä satu olemaan joko virtsatietulehdusta tai eturauhasvaivoja, koska ei kykene pidättämään. Nesteenpoistolääkitys luonnollisesti lisää virtsanmäärää, koska miten ylimääräinen neste muuten poistuisi elimistöstä. Nesteenpoistolääkityksen jatkuessa, kun ylimääräiset kertyneet nesteet ovat poistuneet elimistöstä, nesteen erittyminenkin tasaantuu. Toisaalta monet voivat käyttää nesteen poistolääkitystä vain alussa, kuten tuossa jo todettiinkin ja jatkossa tarvittaessa. Ell ohjeistaa kyllä. Uskon tilanteen tasoittuvan.

    • kasrtoitu/ steriloitu?

      Se voi aiheuttaa joissain tapauksissa pidätyskyvyn huononemisen tai jopa loppumisen.

      • Kovan kokenut

        Syön itse nesteenpoitsolääkettä. Siinä pissahätä tulee niin äkkiä ja usein, ettei edes ihminenn eidi aina veskiin.Voi eläinparka. Harkitsen itsekin elämästä luopumista, jos ei tämä tästä korjannu. Jos ei lääkettä ota, alkaa ahdistaa ja sydän hakkaa tuhatta ja sataa.Armahtakaa koiraa.


    • Jessen mamma

      Pikkusen täällä ollaan jo paremmalla tuulella kuin viimeksi tänne kirjoittaessani... kiitos kaikille asiaa kommentoineille.
      Meillä on nyt yksi vaippahousu lisää eli ihme viritelmiä on koiran päällä jotka toimii enemmän tai vähemmän hyvin. Mutta ei nyt ole enää aivan lammikoita lattialla.
      Koiramme on kastroitu joten heikentynyt pidätyskyky johtuu ehkä myös siitä.
      Uusimme juuri ensimmäiset lääkemääräykset ja meille kerrottiin että nesteenpoistolääkitys jatkuu niin kauan kuin sydänlääkityskin eli loppuun asti.Eli toisin kuin joku oli kirjoittanut tänne että nesteenpoisto voisi joskus loppuakin.
      Nyt vain sitten edetään näin...

      • Epätoivoinen mamma

        Hei! Valtsu 7-vuotta kastroitiin 1/2 vuotta sitten ja siitä alkoi tiputtelu. Yksi pissatulehdus, jossa pissa oli aivan veristä. Nyt pissan PH 8, mutta ei tulehdusta., muutama virtsakide. Erikoisruokavalio ja pissanpidätystä auttava lääkitys. En olisi kastroinut, jos olisin tiennyt, että Valtsu saa moisen vaivan.Onko muilla kokemuksia uroksen kastraation jälkeisestä tiputtelusta?


      • carris
        Epätoivoinen mamma kirjoitti:

        Hei! Valtsu 7-vuotta kastroitiin 1/2 vuotta sitten ja siitä alkoi tiputtelu. Yksi pissatulehdus, jossa pissa oli aivan veristä. Nyt pissan PH 8, mutta ei tulehdusta., muutama virtsakide. Erikoisruokavalio ja pissanpidätystä auttava lääkitys. En olisi kastroinut, jos olisin tiennyt, että Valtsu saa moisen vaivan.Onko muilla kokemuksia uroksen kastraation jälkeisestä tiputtelusta?

        Heippa,

        Meidän Mustilla on myös sydänlläke nesteenpoisto. Aluksi tuotti myös hankaluuksia erittäin tiheä pissaustarve. Silloin mustin lääkitys oli vielä epätasainen, eli se sai sitä tarpeen mukaan (kun yski enemmän) Parin vuoden epäsäännöllisyyden jälkeen uusi lekuri ehdotti, että kannattaa vakinaistaa lääkitys vanhalla koiralla, jottei sen elimistö mee koko ajan vuoristorataa. Nyt pari vuotta ollaan annettu joka aamu nesteenpoistolääkitystä ja aamupäivän aikana riittää usein pari pissakertaa! Myöskin yskimisestä on päästy lähes kokonaan. Ollaan siis tosi tyytyväisiä ja Mustikin voi hyvin :)
        Kaippa se idea on siinä, että nyt kun lääkitys on säännöllinen, niin sitä nestettä ei kerry eikä sitten myöskään tule niin kova hätä. Kuiva koira ei kuitenkaan ole sillä juominenkin on normaalia :)


    • kultsu

      Meillä eräs eläinlääkäri totesi koirallani (13 v) sydämen vajaatoiminnan...oireina oli kova läähätys ja korina keuhkoissa...Saatiin lääkkeet...Mieltäni jäi vielä askarruttamaan asia ja vein koirani erääseen eläinsairaalaan, jossa sydän tutkittiin läpi kotaisin...

      Tulos oli, ettei koiralla ollut mitään vikaa sydämessä..vaan todellisuudessa läähätyksen ja korinan aiheutti nieluhalvaus...lääkitys muutettiin ja nyt mennään päivä kerrallaan.

      Iloiset syysterveiset teille kaikille omistajille ja koiruuksille :)

      • möky

        Hei sinä: Meillä toisenlainen tarina, voisitko kertoa millaisilla lääkkeillä nieluhalvausta on hoidettu? Omalla koirallani todettiin nieluhalvaus reilu vuosi sitten, yksi korjaus/parannusleikkaus on tehty. Kortisoonia vaikeina päivinä ja ab-nielutulehduksiin. Nyt ollaan taas samassa tilanteessa eli hengitys todella vaikeaa ja uusinta leikkaus nuorelle koiralle olisi edessä. Nieluhalvauksesta kun ei oikein mistään löydy tietoa ja kokemuksetkin siitä nuorilla koirilla vähäisiä tai ainakaan minä en ole kuullut. Niin ja jos muillakin on jotain tietoa/kokemusta aiheesta niin infoa otetaan erittäin mielellään vastaan.


    • lääkitty.kuoliaaksi

      Meillä 9,5v pikukoira meni lääkäriin hampaanpoistotutkimuksiin. Tarkastuksessa määrättiin sydänlääkitys ja nesteenpoisto 3v aiemmin todettuun läppävikaan. Lääkitys kun aloitettiin koira alkoi pissiä verta viikon kuluttua ja tänä aamuna 3 viikkoa tarkastuksesta,koira meni hätäpotilaana klinikalle,sillä oli vettä keuhkoissa.Tilanne oli mennyt niin pitkälle ettei mitään ollut tehtävissä.Koira jouduttiin lopettamaan.Koira oli ennen lääkitystä hidas vanhuuttaan,mutta terve.Lääkityksellä sen olotila huononi ja yskä lisääntyi.Kaduttaa koko lääkitys homma.Halusin siltä vain katkenneen hampaan sydämmen vajaatoiminnan takia pois ja nyt koira on kuollut.Olisi ollut parempi jättää tilanne ennalleen.

      • vanhakoira

        Voi sentään. Ehkä kuitenkin oli jo aika lopussa, kun kuoli noin nopeasti.
        Itse en ajattelisi noita murheita mitä viestissä, vaan sitä, että oli kauniit muistot.

        Nyt muistelet niitä pörröisiä hyppelyitä ja muuta.


      • kova.järkytys
        vanhakoira kirjoitti:

        Voi sentään. Ehkä kuitenkin oli jo aika lopussa, kun kuoli noin nopeasti.
        Itse en ajattelisi noita murheita mitä viestissä, vaan sitä, että oli kauniit muistot.

        Nyt muistelet niitä pörröisiä hyppelyitä ja muuta.

        Täytynee tarkentaa hiukan.Pikkukoiralla oli siis läppävika.Sairautta oli hoidettu kotikonstein kalanmaksaöljyllä ja inkiväärillä jo vuosia.Sairaus ei juuri ollut edennyt.Eläinlääkäri halusi koiran aloittavan hammaspoiston vaatiman nukutuksen takia sydänlääkityksen ja nesteenpoiston.Samalla tarkastuksella otettiin verenkuva.Kaikki ok,maksat ja muut,paitsi olisi pitänyt kuulema aloittaa lisäksi myös kilpirsuhaslääkitys.Aloitimme hoidon sydänjutuista 18.6. Pissa muuttui veriseksi juhannuksen tienoilla.Soitin lääkäriin.Kehoitettiin jatkamaan lääkitystä. Ennen lääkitystä koira oli kakonut 10 kertaa vrk,nyt se alkoi yskiä pitkään ja hartaasti muutamia kertoja päivässä.Keuhkot alkoivat myös rohista.6.7 joudutiin lopettamaan.Syy äkillinen maksavaurio.Olen sitä mieltä että koira kuoli lääkityksen takia. Kun annoin sille viimeiset iltalääkkeet.Se juoksi vielä palloa ja oli leikkisä. Lääkkeenotosta 4h alkoi keuhkot rohista. Oli vielä yö ja ei saatu koiraa mihinkään hoitoon. Suosittelen omistajille että kannattaa miettiä onko kaikki lääkitykset ihan tarpeellisia. Löytyisikö koiralle joku luonnollisempi hoitokeino.Meillä koira oli siis hyvässä kunnossa ennen hoitoja.


      • Anonyymi
        kova.järkytys kirjoitti:

        Täytynee tarkentaa hiukan.Pikkukoiralla oli siis läppävika.Sairautta oli hoidettu kotikonstein kalanmaksaöljyllä ja inkiväärillä jo vuosia.Sairaus ei juuri ollut edennyt.Eläinlääkäri halusi koiran aloittavan hammaspoiston vaatiman nukutuksen takia sydänlääkityksen ja nesteenpoiston.Samalla tarkastuksella otettiin verenkuva.Kaikki ok,maksat ja muut,paitsi olisi pitänyt kuulema aloittaa lisäksi myös kilpirsuhaslääkitys.Aloitimme hoidon sydänjutuista 18.6. Pissa muuttui veriseksi juhannuksen tienoilla.Soitin lääkäriin.Kehoitettiin jatkamaan lääkitystä. Ennen lääkitystä koira oli kakonut 10 kertaa vrk,nyt se alkoi yskiä pitkään ja hartaasti muutamia kertoja päivässä.Keuhkot alkoivat myös rohista.6.7 joudutiin lopettamaan.Syy äkillinen maksavaurio.Olen sitä mieltä että koira kuoli lääkityksen takia. Kun annoin sille viimeiset iltalääkkeet.Se juoksi vielä palloa ja oli leikkisä. Lääkkeenotosta 4h alkoi keuhkot rohista. Oli vielä yö ja ei saatu koiraa mihinkään hoitoon. Suosittelen omistajille että kannattaa miettiä onko kaikki lääkitykset ihan tarpeellisia. Löytyisikö koiralle joku luonnollisempi hoitokeino.Meillä koira oli siis hyvässä kunnossa ennen hoitoja.

        Olikohan liian kova tuo sydänlääkitys. Nesteenpoistolääkityksen kyllä kestää vanhakin koira ja se ei vaurioita munuaisia tai maksaa..
        Ymmärrän kuinka hirveältä tuntuu, mutta kyllä tuon nesteenpoistolääkkeen olisi pitänyt jo auttaa tuossa ajassa eli vanhuus ja sen myötä jo hauraat sisäelimet.
        Vanha koira ei kestä aina lääkkeitä. Itse annoin kunnon hevoskuurin omalle mäyräkoiralle kaikenlaista kun takajalat lopetti toimimisen. Hermovauriolääkettä, lihasrelaksanttia, tulehduskipulääkettä kertasatsona.
        Kyllä oli 14v koira ihmeissään. Huomasin ja tiesin että tiukoilla on kestääkö. Ei hyppinyt halusi maata vain. Kantamalla pissalle ja kakalle. Pikku hiljaa jätin pois aineita ja olo parani. Tulehduskipulääke oli viimeinen minkä jätin viikon jälkeen pois.
        Koira nousi pedistä itse ylös ja käveli ruokakupilleen. Ajattelin että kesti se lääkkeet myöskin parani. Eri mäyräkoirillani on näitä halvauksia ollut aika monta, mutta en ole säikähtänyt. Jokaiselta on tunto ja refleksit tulleet takaisin pelkillä lääkkeillä.
        Sen huomaa kyllä jos kokeiltaessa ei ole mitään refleksiä tai edes vähäistäkään. Ja myös tunnottomuuden huomaa kokeiltaessa.
        Jos tilanne on niin paha ettei mitään toimia ei tapahdu hitustakaan jaloissa, silloin on pakko leikata. Jompaa kumpaa niillä täytyy vähän olla eli tuntoa tai refleksiä jommassa kummassa koivessa, silloin voi onnistua lääkkeillä, mutta jos ei mitään niin kiiruu leikkaukseen.
        Tunto on helppo katsoa vaikka neulalla eri kohdista, refleksit koipia taivuttamalla ym tavoilla, jos vähänkin liikahtaa niin eli palaa vaikka samaan asentoon niin hyvä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe