Aihe

VAHTIRODUT!!!!!

bashbusa

hei, elikkäs voisittekko kertoa hyviä vahtikoira rotuja.kokemuksia myös eri roduista vahteina kaipailisin

59

4460

  Vastaukset

  • siitä mitä meinaat koiran kans tehä.. pelekän vahtivietin takia ei koiraa piä ottaa ku ilman koulutusta, kasvatusta ja tekemistä niistä voi tulla iha kaheleita..

   sakemanni, belkkari, rotikka, dobberi...ja listaa voi jatkaa melekee loputtomiin..

  • pyreneittenkoira, kaukaasianpaimenkoira,suursnautseri,rottweiler, bullmastiff,tiibetinmastiffi...

   huom nää koirat on hyvin kovia koiria. ja osa näistä tarvii oman piha aitauksen!

   • "siitä mitä meinaat koiran kans tehä.."

    No nussia tietenkin! Mitä muuta koiran kanssa muka voisi tehdä, kerro toki


  • Onko sinulla joku käyttötarkoitus sille vai ihan egon jatkeeksiko ajattelit ottaa?

   • ihan kodinvartijaksi ja suojelukoiraksi.ps.kokemusta löytyy muistakin kun puudeleista=)


   • bashbusa kirjoitti:

    ihan kodinvartijaksi ja suojelukoiraksi.ps.kokemusta löytyy muistakin kun puudeleista=)

    Ota beaucenpaimenkoira. Itse ottaisin heti jos olisi tässä elämäntilanteessa aikaa niin aktiiviselle koiralle, siksi pysyttäydyn vielä kookkaissa ja rauhallisissa seurakoirissa.

    Ei ole mikään piloille jalostettu rotu kuten sakemanni, ja vielä myös dobberia terveempi. Itseasiassa beussi oli olemassa vuosisatoja ennen dobberia, ja dobberi todennäköisesti kehitettiin osittain beussista. Beussi on ikivanha ja alkuperäinen palvelus- ja vahtikoira. :)


  • 8 kg.Brasilian terrieri

  • Akita on luonteensakin puolesta hyvä vahtikoira. Omani on jo pennusta asti ilmoittanut minulle selkeällä äänellä, että joku tulee tai hiippailee ovemme takana. Ilmoitukseen se käyttää pari haukahdusta. Eli se on sen luonteessa ominaista.

   "Akitan käytös on hillittyä ja arvokasta. Suurikokoiseksi koiraksi akita on kuitenkin uskomattoman nopea ja ketterä. Akitalla on voimakas luonne ja sen vuoksi sillä tulee olla johdonmukainen ja vahva johtaja (ei sovi ensimmäiseksi koiraksi). Akita vartioi kotiaan usein tarkasti."

  • hei meillä on kaukkareita,hyviä vahti koiria,meillä koirat sosilistettuja ja voidaan käydä näyttelyissä ja kaupungilla.
   meillä on ns aluevahteja mutta suojeleee myös perhettään laumaa jen jen...
   aika vaativa rotu mutta laumanvartioista löytyy monta kivaa vartiokoiraa jotka toimivat lapsiperheessäkin hienosti

   • Mielestäni paras vahtikoira on basenji. Se pitää rosvvot loitolla.


   • Liisa-Anna kirjoitti:

    Mielestäni paras vahtikoira on basenji. Se pitää rosvvot loitolla.

    voi pidä ny kuule pääs kiinni! luulis sun ny sen verran tietävän että basenjit on SISÄKOIRIA! muista viesteistäs päätellen sulla on aika tylsää ku pitää kaikkia asiattomia viestejä kirjotella. basenjit on metsästys/sisä/seurakoiria eikä mitää VAHTIKOIRIA!


   • helkkari sentään kirjoitti:

    voi pidä ny kuule pääs kiinni! luulis sun ny sen verran tietävän että basenjit on SISÄKOIRIA! muista viesteistäs päätellen sulla on aika tylsää ku pitää kaikkia asiattomia viestejä kirjotella. basenjit on metsästys/sisä/seurakoiria eikä mitää VAHTIKOIRIA!

    Jos talossa on ennestään vahtikoira, voi sisäkoirakin oppia vahtimisen! Meillä on sisä/seurakoira, jonka vahtikoiramme on opettanut vahtimaan. Se haukkuu kaikki ihmiset ja autot ja mopot ja kelkat jotka ohi menevät!!!


  • Itselläni on sekä 2 rotikkaa että 2 dobberia. Molemmilla roduilla on todella vahva vahtivietti.Nuorin on 5kk vanha dobermanniuros ja ollessaan pihalla haukkuu jo vauvana kaikki naapurit,ohikulkevat autot ja pienetkin rasahdukset eikä pelkää mitään.Naureskellaan mieheni kanssa,että pikkujätkä luulee olevansa jotain todella suurta,nimittäin egoa löytyy!Ja meille ei kyllä kukaan vieras tule sisään ellei minä,tai mieheni olla kotona,vaikka emme koskaan ole koiristamme yrittäneet saada muuta kuin kilttejä harrastus- ja kotikoiria.

   • jep rottweiler on ainakin hyvä vahtikoira ja se meteli on melkoinen kun sillepäälle sattuu samoin bullmastiffi


   • lokol kirjoitti:

    jep rottweiler on ainakin hyvä vahtikoira ja se meteli on melkoinen kun sillepäälle sattuu samoin bullmastiffi

    Haha setäni molemmat rotikat käänsi kylkee ku tuntematon sinne meni😂 Mut ne ny muutenki oli luonne vikasia


  • Kuka tarvitsee turvaa koirasta ? helpompi ja halvempi on kun hommaa kämppään hälyt ja pitää vakuutukset kunnossa .
   Itselle kun siitä kuitenkin se syyte rapsahtaa jos koirat päällekäyvät vaikka kuinka olisi joku laittomissa puuhissa .

   • No jos TODELLISTA turvaa tarvitset, henkesi ollessa uhattuna yllättäen kotonasi vaikkapa sekopäisen vainoojan (monella työsuhde-etuna) tai väkivaltaisen murtovarkaan toimesta, voittaa vaikkapa bulmastiffi, kaukkari tai fila brasileiro minkä tahansa hälytysjärjestelmän tai vartijan 10-0, ellet sitten rakenna taloosi turvahuonetta ja asenna panssari-ikkunoita ja ovia..

    Ensinnäkin, oikeita sekopäitä ei sec-tarrat pidättele eikä noista hälyistä ole juurikaan hyötyä, jos joudut kriitisessa tilanteessa odottelemaan vartijaa vaikkapa 30 min ja sitten sieltä saapuu 70 kiloinen lippatukkapoika pampun kanssa.

    Myös poliisin tulo voi ketää vähänkään syrjemmällä asuttaessa helposti tuon 30 min tai paaaljon pidempäänkin.

    Minulle on tositilanteessa aivan sama, mitä syytteitä minulle rapisee jos minun henkeäni, perhetäni ja kotiani joku tosissaan uhkaa. Toinen varma pysäyttäjä ovat tietysti ampuma-aseet, mutta niistä vasta tuomioita viattomalle henkensä puolustajalle vasta ropiseekin..


   • Uhattuna ollut kirjoitti:

    No jos TODELLISTA turvaa tarvitset, henkesi ollessa uhattuna yllättäen kotonasi vaikkapa sekopäisen vainoojan (monella työsuhde-etuna) tai väkivaltaisen murtovarkaan toimesta, voittaa vaikkapa bulmastiffi, kaukkari tai fila brasileiro minkä tahansa hälytysjärjestelmän tai vartijan 10-0, ellet sitten rakenna taloosi turvahuonetta ja asenna panssari-ikkunoita ja ovia..

    Ensinnäkin, oikeita sekopäitä ei sec-tarrat pidättele eikä noista hälyistä ole juurikaan hyötyä, jos joudut kriitisessa tilanteessa odottelemaan vartijaa vaikkapa 30 min ja sitten sieltä saapuu 70 kiloinen lippatukkapoika pampun kanssa.

    Myös poliisin tulo voi ketää vähänkään syrjemmällä asuttaessa helposti tuon 30 min tai paaaljon pidempäänkin.

    Minulle on tositilanteessa aivan sama, mitä syytteitä minulle rapisee jos minun henkeäni, perhetäni ja kotiani joku tosissaan uhkaa. Toinen varma pysäyttäjä ovat tietysti ampuma-aseet, mutta niistä vasta tuomioita viattomalle henkensä puolustajalle vasta ropiseekin..

    Pelkääjille on varmaan ihan terapiaakin tarjolla.Useinhan se peko on turhaa,vain omassa päässä olevaa.Siihen ei koira auta.Ja jos hyökkääjällä on ase,ei koirasta mitään apua edes ole.


   • Jos haluaa suojata karjaa niin on olennaista mikä rotu..aloittaja ei kerro mihin tarvitsee.


  • No TANSKANDOGGI seon vahtikoira ainakin mejjä ei päästä ketään sisälle ja seosaa olla iloinen,vihainen Tosi hyvä.

   • Hankala hallita,jos lähtee viemään...nähty on,mahalaskuja :)


  • rhodesian koira

  • Vahtiva koira on oltava täysin omistajan hallinnassa.Omistaja on aina vastuussa,jos koira puree.Vaikka kotiisi tulisi varkaita,sinä maksat puremien hoidon jne.et itse myöskään saa käydä varkaaseen käskiksi.Poliisit voit soittaa.

   Mutta tietysti voi olla apua,jos koira haukkuu,voi varas jättää tulematta.Mutta en pelkästään pelon takia koiraa ottaisi.Valvontakamerat on tehokkaampia,varkaiden kiinni saantiin.

   Pienet koiratkin ilmoittavat vieraista,eli ei ole pakko ottaa sitä suurta vartiokoirana käytettyä rotua,jotka ovat vaikeammin hallittavia.Sen kanssa voi tulla juurikin hallinta ongelmia.Ja koiran kanssahan täytyy muutakin pystyä tekemään,kävelyllä käymään esimerkiksi.Voihan hyvin käydä niin,ettet vahtikoiraa koskaan tarvitsisikaan,vaan otat sellaisen ihan turhaan.Vaativissa roduissa on myös suurempi työ,kouluttaa,ja pitää koko ajan hallinnassa.Ettet itse joudu maksumieheksi,kun koira lähtee suorittamaan varkaiden torjuntaa,ihan itsekseen.

   Googlettele eri rotuja,siellä löytyy käyttötarkoituksia.En kuitenkaan ottaisi liian haastavaa,ettei elo itsellä muutu vaikeaksi.Sakuja kavereilla on ollut,ja vaikealta on se koiran pito näyttänyt.Eli valitset minkä tahansa,varaudu käymään koulutuksissa.

   • Vanha kirjoitus, mutta kommentoin nyt kuitenkin.

    Jos todella puhutaan vain "harmittomista" murtomiehistä, on valvontakamera toki helpompi ratkaisu.

    Maailma on kuitenkin muuttunut, myös täällä kotoisassa lintukodossamme.

    Nykyään murtovarkaat ovat lähes järjestään joko huumausaineiden sekakäyttäjiä tai sitten he kuuluvat esimerkiksi itäeurooppalaiseen järjestäytyneeseen rikollisryhmittymään. Kumpikaan kyseisistä ryhmistä ei kaihda väkivallankaan käyttöä.

    Maaseudulla riesana tai potentiaalisena turvallisuusuhkana ovat myös epämääräiset ulkomaiset "kaupustelijat" sekä lapsia/pienempiä lemmikkejä/hyötyeläimiä ajatellen myös suurpedot.

    Osalla ihmisistä saattaa myös olla työn tai muun luottamustehtävän seurauksena todellinen uhka saada kotiinsa todella vaarallisia vierailijoita, mikäli kotiosoite on päässyt päätymään vääriin käsiin.

    Paljon riippuu tietysti asuinpaikasta, mahdollisesta turvallisuuteen kohdistuvan uhan laadusta jne, voiko vahtiviettisestä koirasta olla oikeasti tositilanteessa hyötyä. Yksiselitteistä vastausta tähän on mahdoton antaa, koska jokainen turvallisuusuhka on kokonaisuutena niin omanlaisensa.

    Ainoat varmat suositukseni jotka uskallan vahtiviettisen koiran hankkimiseksi antaa ovat;

    1. Vahtiviettisen palveluskoira rodun voi hankkia omaisuusrikoksia tai jopa henkeä uhkaavia tilanteita ennaltaehkäisemään kaupunki/taajama alueelle, mikäli joka tapauksessa tämän tyyppisen koirarodun omistaminen, määrätietoinen kouluttaminen, aktivoiminen sekä lenkkeilyttäminen kiinnostaa, ilman turvallisuusuhkaakin.

    2. Laumanvartija rotuinen koiran voi hankkia maaseudulle alue/kotieläin vahdin tehtäviin, kunhan huolehtii tiluksiensa asianmukaisesta aitaamisesta, jotta koira oppii tiedostamaan reviirinsä rajat, eikä kaupustelijat ainakaan vahingossa päädy pihapiiriin.
    Nämä sopivat ensisijaisesti turvaamaan pihalla keskenään leikkiviä lapsia tai tuotantoeläimiä suurpedoilta sekä ennaltaehkäisemään edellä mainittujen "kaupustelijoiden" vierailut.
    Huomioitava on kuitenkin Suomen jokamiehen oikeudet, joten suosittelen paneutumaan kyseisiin rotuihin tarkasti. Meidän oloihin soveltuvia ovat mielestäni vain ne vähemmän ihmisaggressiiviset rodut, kuten podhalanski, espanjanmastiffi tai pyreneittenmastiffi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vanha kirjoitus, mutta kommentoin nyt kuitenkin.

    Jos todella puhutaan vain "harmittomista" murtomiehistä, on valvontakamera toki helpompi ratkaisu.

    Maailma on kuitenkin muuttunut, myös täällä kotoisassa lintukodossamme.

    Nykyään murtovarkaat ovat lähes järjestään joko huumausaineiden sekakäyttäjiä tai sitten he kuuluvat esimerkiksi itäeurooppalaiseen järjestäytyneeseen rikollisryhmittymään. Kumpikaan kyseisistä ryhmistä ei kaihda väkivallankaan käyttöä.

    Maaseudulla riesana tai potentiaalisena turvallisuusuhkana ovat myös epämääräiset ulkomaiset "kaupustelijat" sekä lapsia/pienempiä lemmikkejä/hyötyeläimiä ajatellen myös suurpedot.

    Osalla ihmisistä saattaa myös olla työn tai muun luottamustehtävän seurauksena todellinen uhka saada kotiinsa todella vaarallisia vierailijoita, mikäli kotiosoite on päässyt päätymään vääriin käsiin.

    Paljon riippuu tietysti asuinpaikasta, mahdollisesta turvallisuuteen kohdistuvan uhan laadusta jne, voiko vahtiviettisestä koirasta olla oikeasti tositilanteessa hyötyä. Yksiselitteistä vastausta tähän on mahdoton antaa, koska jokainen turvallisuusuhka on kokonaisuutena niin omanlaisensa.

    Ainoat varmat suositukseni jotka uskallan vahtiviettisen koiran hankkimiseksi antaa ovat;

    1. Vahtiviettisen palveluskoira rodun voi hankkia omaisuusrikoksia tai jopa henkeä uhkaavia tilanteita ennaltaehkäisemään kaupunki/taajama alueelle, mikäli joka tapauksessa tämän tyyppisen koirarodun omistaminen, määrätietoinen kouluttaminen, aktivoiminen sekä lenkkeilyttäminen kiinnostaa, ilman turvallisuusuhkaakin.

    2. Laumanvartija rotuinen koiran voi hankkia maaseudulle alue/kotieläin vahdin tehtäviin, kunhan huolehtii tiluksiensa asianmukaisesta aitaamisesta, jotta koira oppii tiedostamaan reviirinsä rajat, eikä kaupustelijat ainakaan vahingossa päädy pihapiiriin.
    Nämä sopivat ensisijaisesti turvaamaan pihalla keskenään leikkiviä lapsia tai tuotantoeläimiä suurpedoilta sekä ennaltaehkäisemään edellä mainittujen "kaupustelijoiden" vierailut.
    Huomioitava on kuitenkin Suomen jokamiehen oikeudet, joten suosittelen paneutumaan kyseisiin rotuihin tarkasti. Meidän oloihin soveltuvia ovat mielestäni vain ne vähemmän ihmisaggressiiviset rodut, kuten podhalanski, espanjanmastiffi tai pyreneittenmastiffi.

    Slovakiancuvacini purevat kaikkia ikään ja näköön katsomatta. Ehdottomasti paras vahtikoira. Koirien agressio on ihanaa katsottavaa! Poliisitkaan eivät meille uskallla enää! Porvoossa asutaan ja seutukunnan kunnioitus on taattu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vanha kirjoitus, mutta kommentoin nyt kuitenkin.

    Jos todella puhutaan vain "harmittomista" murtomiehistä, on valvontakamera toki helpompi ratkaisu.

    Maailma on kuitenkin muuttunut, myös täällä kotoisassa lintukodossamme.

    Nykyään murtovarkaat ovat lähes järjestään joko huumausaineiden sekakäyttäjiä tai sitten he kuuluvat esimerkiksi itäeurooppalaiseen järjestäytyneeseen rikollisryhmittymään. Kumpikaan kyseisistä ryhmistä ei kaihda väkivallankaan käyttöä.

    Maaseudulla riesana tai potentiaalisena turvallisuusuhkana ovat myös epämääräiset ulkomaiset "kaupustelijat" sekä lapsia/pienempiä lemmikkejä/hyötyeläimiä ajatellen myös suurpedot.

    Osalla ihmisistä saattaa myös olla työn tai muun luottamustehtävän seurauksena todellinen uhka saada kotiinsa todella vaarallisia vierailijoita, mikäli kotiosoite on päässyt päätymään vääriin käsiin.

    Paljon riippuu tietysti asuinpaikasta, mahdollisesta turvallisuuteen kohdistuvan uhan laadusta jne, voiko vahtiviettisestä koirasta olla oikeasti tositilanteessa hyötyä. Yksiselitteistä vastausta tähän on mahdoton antaa, koska jokainen turvallisuusuhka on kokonaisuutena niin omanlaisensa.

    Ainoat varmat suositukseni jotka uskallan vahtiviettisen koiran hankkimiseksi antaa ovat;

    1. Vahtiviettisen palveluskoira rodun voi hankkia omaisuusrikoksia tai jopa henkeä uhkaavia tilanteita ennaltaehkäisemään kaupunki/taajama alueelle, mikäli joka tapauksessa tämän tyyppisen koirarodun omistaminen, määrätietoinen kouluttaminen, aktivoiminen sekä lenkkeilyttäminen kiinnostaa, ilman turvallisuusuhkaakin.

    2. Laumanvartija rotuinen koiran voi hankkia maaseudulle alue/kotieläin vahdin tehtäviin, kunhan huolehtii tiluksiensa asianmukaisesta aitaamisesta, jotta koira oppii tiedostamaan reviirinsä rajat, eikä kaupustelijat ainakaan vahingossa päädy pihapiiriin.
    Nämä sopivat ensisijaisesti turvaamaan pihalla keskenään leikkiviä lapsia tai tuotantoeläimiä suurpedoilta sekä ennaltaehkäisemään edellä mainittujen "kaupustelijoiden" vierailut.
    Huomioitava on kuitenkin Suomen jokamiehen oikeudet, joten suosittelen paneutumaan kyseisiin rotuihin tarkasti. Meidän oloihin soveltuvia ovat mielestäni vain ne vähemmän ihmisaggressiiviset rodut, kuten podhalanski, espanjanmastiffi tai pyreneittenmastiffi.

    Kiva mielipidekirjoitus. Laitatko sitten viitteet, joilla todistat kaikki sata väitettäsi, kiitos


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vanha kirjoitus, mutta kommentoin nyt kuitenkin.

    Jos todella puhutaan vain "harmittomista" murtomiehistä, on valvontakamera toki helpompi ratkaisu.

    Maailma on kuitenkin muuttunut, myös täällä kotoisassa lintukodossamme.

    Nykyään murtovarkaat ovat lähes järjestään joko huumausaineiden sekakäyttäjiä tai sitten he kuuluvat esimerkiksi itäeurooppalaiseen järjestäytyneeseen rikollisryhmittymään. Kumpikaan kyseisistä ryhmistä ei kaihda väkivallankaan käyttöä.

    Maaseudulla riesana tai potentiaalisena turvallisuusuhkana ovat myös epämääräiset ulkomaiset "kaupustelijat" sekä lapsia/pienempiä lemmikkejä/hyötyeläimiä ajatellen myös suurpedot.

    Osalla ihmisistä saattaa myös olla työn tai muun luottamustehtävän seurauksena todellinen uhka saada kotiinsa todella vaarallisia vierailijoita, mikäli kotiosoite on päässyt päätymään vääriin käsiin.

    Paljon riippuu tietysti asuinpaikasta, mahdollisesta turvallisuuteen kohdistuvan uhan laadusta jne, voiko vahtiviettisestä koirasta olla oikeasti tositilanteessa hyötyä. Yksiselitteistä vastausta tähän on mahdoton antaa, koska jokainen turvallisuusuhka on kokonaisuutena niin omanlaisensa.

    Ainoat varmat suositukseni jotka uskallan vahtiviettisen koiran hankkimiseksi antaa ovat;

    1. Vahtiviettisen palveluskoira rodun voi hankkia omaisuusrikoksia tai jopa henkeä uhkaavia tilanteita ennaltaehkäisemään kaupunki/taajama alueelle, mikäli joka tapauksessa tämän tyyppisen koirarodun omistaminen, määrätietoinen kouluttaminen, aktivoiminen sekä lenkkeilyttäminen kiinnostaa, ilman turvallisuusuhkaakin.

    2. Laumanvartija rotuinen koiran voi hankkia maaseudulle alue/kotieläin vahdin tehtäviin, kunhan huolehtii tiluksiensa asianmukaisesta aitaamisesta, jotta koira oppii tiedostamaan reviirinsä rajat, eikä kaupustelijat ainakaan vahingossa päädy pihapiiriin.
    Nämä sopivat ensisijaisesti turvaamaan pihalla keskenään leikkiviä lapsia tai tuotantoeläimiä suurpedoilta sekä ennaltaehkäisemään edellä mainittujen "kaupustelijoiden" vierailut.
    Huomioitava on kuitenkin Suomen jokamiehen oikeudet, joten suosittelen paneutumaan kyseisiin rotuihin tarkasti. Meidän oloihin soveltuvia ovat mielestäni vain ne vähemmän ihmisaggressiiviset rodut, kuten podhalanski, espanjanmastiffi tai pyreneittenmastiffi.

    Mulla on ollut jo 7 vuotta uros kaukkari, säkä 80cm ja paino 75kg enkä huolisi enään mitään muuta rotua sillä koskaan ei ole tarvinnut pelätä mitään tai ketään kun on nallukka aina mukanani liikuinpa missä tahansa. Me asutaan vielä rivarissa maaseudulla eikä ole koskaan ollut mitään ongelmaa ja on tosi sosiaalinen sekä kiltti kaveri kunhan muistaa aina olla silti tarkkana ja muistaa mihin kaukkari tarvittaessa kykenee jos tulee rähinä sillä se ei väistä missään tilanteessa vaikka olis isompikin aseistettu jengi vastassa. Enkä ole kouluttanut sitä muuten kun tehnyt selväksi kumpi on isäntä talossa ja antanut sille äärettömän paljon hellyyttä ja rakkautta... En kyllä suosittele rotua kuin harvoille sillä mä elän koiran ehdoilla ja kaikki mun päätökset perustuu siihen että koira ei saa kärsiä mun valinnoista.


   • Täytyykö autaa tavaroiten kantamisessa


  • Mihin tarkoitukseen maalle vai kaupungiin? Omaisuutta vai tuotantoeläimiä vahtimaan? Vai itseäsi lenkeillä?

   Eri rodut menee tuolloin.

  • Kannatta ottaa juuri siihen tarkoitukseen jalostettuja vartiokoiria. Ovat myös vahti-, ja suojeluvartiokoirina tehokkaita. Lähinnä isokokoiset hyvin pitkälle jalostetut rodut ovat tehokkaita. Niiden pitäminen on tosin työlästä ja erikoistoimia vaativaa mutta palkitsevaa, kuitenkin muistettava aina olla hiukan varovainen. Eivät ole aina niin ennalta arvattavia käytökseltään kuin häntää jatkuvasti heiluttavat seurakoirat.

   • No mikäs rotu tai mixi se sinun mielestä on oikein vartiokoira..kerro toki😄


   • Anonyymi kirjoitti:

    No mikäs rotu tai mixi se sinun mielestä on oikein vartiokoira..kerro toki😄

    Itsellä ei mielipidettä, kaikki vartiokoirarodut käyvät ja ovat hyviä, tietenkin jos ovat koulutettuja. Kyllä palstalla on kirjoitettu vartiokoirista, tosin eri otsikoiden alla mutta tietoa on. Toki myös koiraharrastajien omat palstat antavat vinkkiä jos kokee nykyisen eläimen liian lepsuksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Itsellä ei mielipidettä, kaikki vartiokoirarodut käyvät ja ovat hyviä, tietenkin jos ovat koulutettuja. Kyllä palstalla on kirjoitettu vartiokoirista, tosin eri otsikoiden alla mutta tietoa on. Toki myös koiraharrastajien omat palstat antavat vinkkiä jos kokee nykyisen eläimen liian lepsuksi.

    Hyvä vartiokoira on isokokoista rotua oleva koira. Käsittämätöntä tuo ymmärtämättömyyden määrä. Ja kyllä, tietoa löytyy kun viitsii hakea. 😂😂🤭


   • Anonyymi kirjoitti:

    Itsellä ei mielipidettä, kaikki vartiokoirarodut käyvät ja ovat hyviä, tietenkin jos ovat koulutettuja. Kyllä palstalla on kirjoitettu vartiokoirista, tosin eri otsikoiden alla mutta tietoa on. Toki myös koiraharrastajien omat palstat antavat vinkkiä jos kokee nykyisen eläimen liian lepsuksi.

    Mitkä rodut noita on?
    En ole kuullutkaan roduista jotka olis, täysin vieras nimike.
    Itellä kokemusta laumanvartijoista, ne ei ole mitään vartiokoiria, vaan juurikin laumanvartijoita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä vartiokoira on isokokoista rotua oleva koira. Käsittämätöntä tuo ymmärtämättömyyden määrä. Ja kyllä, tietoa löytyy kun viitsii hakea. 😂😂🤭

    Vartiokoira= esim.rajavartian työkoira.
    Ei mikä tahansa lemmikki sesse. Ei siis mikään yksityisen ihmisen omistama kotikoira, joka rähjää vieraille holtittomasti.
    Nyt nimikettä käytetty harhaanjohtavasti täällä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitkä rodut noita on?
    En ole kuullutkaan roduista jotka olis, täysin vieras nimike.
    Itellä kokemusta laumanvartijoista, ne ei ole mitään vartiokoiria, vaan juurikin laumanvartijoita.

    Tarkoittaa vahtikoiraa, mutta koirista tietämättömänä hän esittää asian vartiokoira nimikkeellä. Siihen pestiin käy ilmoittavat vahdit, saksalaiset pystärit esim. Eihän vahtikoira saa oikeasti olla kellekkään vaarallinen. Sen kuuluu vain ilmoittaa ylimääräisistä kulkijoista. Sen ei siis kuulu hyökätä, tai purra koskaan ketään.
    Hyökkäävä/ pureva koira päätyy nopeasti lopetettavaksi, ja aiheuttaa omistajalle teollaan lisäksi suuret laskut. Vahtikoira ei saa purra edes varkaisiin tullutta. Eikä talon omistajakaan saa satuttaa taloon tullutta varasta. Noistahan uutisoitu. Että kun omistaja alkanut varasta huiskimaan, ja joutunutkin sitten itse maksumieheksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoittaa vahtikoiraa, mutta koirista tietämättömänä hän esittää asian vartiokoira nimikkeellä. Siihen pestiin käy ilmoittavat vahdit, saksalaiset pystärit esim. Eihän vahtikoira saa oikeasti olla kellekkään vaarallinen. Sen kuuluu vain ilmoittaa ylimääräisistä kulkijoista. Sen ei siis kuulu hyökätä, tai purra koskaan ketään.
    Hyökkäävä/ pureva koira päätyy nopeasti lopetettavaksi, ja aiheuttaa omistajalle teollaan lisäksi suuret laskut. Vahtikoira ei saa purra edes varkaisiin tullutta. Eikä talon omistajakaan saa satuttaa taloon tullutta varasta. Noistahan uutisoitu. Että kun omistaja alkanut varasta huiskimaan, ja joutunutkin sitten itse maksumieheksi.

    Usein koirista tietämättömät sotkevat vahtikoiran ja vartiokoiran. Vartokoira onkin juuri se oikea koira. Vartiokoirat voivat purra varkaisiin tullutta. Ei siis pidä sotkea niitä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Usein koirista tietämättömät sotkevat vahtikoiran ja vartiokoiran. Vartokoira onkin juuri se oikea koira. Vartiokoirat voivat purra varkaisiin tullutta. Ei siis pidä sotkea niitä.

    Vartiokoiria ei ole, kun ne joutaa piikille, koska koira ei saa olla koskaan vaaraksi kellekkään. Useinhanne koirat just karkaa, ja puree sitten naapurin lasta tai koiraa. Niistä uutisoitu, ja omistajat sitten lopetuttaneet ne, ja maksaneet puremista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoittaa vahtikoiraa, mutta koirista tietämättömänä hän esittää asian vartiokoira nimikkeellä. Siihen pestiin käy ilmoittavat vahdit, saksalaiset pystärit esim. Eihän vahtikoira saa oikeasti olla kellekkään vaarallinen. Sen kuuluu vain ilmoittaa ylimääräisistä kulkijoista. Sen ei siis kuulu hyökätä, tai purra koskaan ketään.
    Hyökkäävä/ pureva koira päätyy nopeasti lopetettavaksi, ja aiheuttaa omistajalle teollaan lisäksi suuret laskut. Vahtikoira ei saa purra edes varkaisiin tullutta. Eikä talon omistajakaan saa satuttaa taloon tullutta varasta. Noistahan uutisoitu. Että kun omistaja alkanut varasta huiskimaan, ja joutunutkin sitten itse maksumieheksi.

    Ok, niin aattelinkin, että on vaan pelkkää kuvitelmaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vartiokoira= esim.rajavartian työkoira.
    Ei mikä tahansa lemmikki sesse. Ei siis mikään yksityisen ihmisen omistama kotikoira, joka rähjää vieraille holtittomasti.
    Nyt nimikettä käytetty harhaanjohtavasti täällä.

    Holtittomasti rähjääviä kyllä näkyy. Eivät ne oo mitään vahtikoiria. Luonnevikaisia , epäluotettavia ja heikkohermoisia. Kuten omistajansakin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Holtittomasti rähjääviä kyllä näkyy. Eivät ne oo mitään vahtikoiria. Luonnevikaisia , epäluotettavia ja heikkohermoisia. Kuten omistajansakin.

    Usein ns. vahtikoirat ovat häiriintyneitä. Koulutetut vartiokoirat ovat käytössä ja tekevät vartiointutehtäviä. Vartiokoirien omistajat voivat olla myös vartijoita, ihan tavllinen tallaaja omistaa useimmiten vartiokoiran. Tuo vahtikoira.vartiokoira vastakkainasettelu on vain ymmärtämättömien luoma harhainen nimike. Vartiokoiria voi toki käyttää myös vahtimiseen, se ei tee niistä silti vahtikoiria.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Usein ns. vahtikoirat ovat häiriintyneitä. Koulutetut vartiokoirat ovat käytössä ja tekevät vartiointutehtäviä. Vartiokoirien omistajat voivat olla myös vartijoita, ihan tavllinen tallaaja omistaa useimmiten vartiokoiran. Tuo vahtikoira.vartiokoira vastakkainasettelu on vain ymmärtämättömien luoma harhainen nimike. Vartiokoiria voi toki käyttää myös vahtimiseen, se ei tee niistä silti vahtikoiria.

    Just tyypillinen sekava ulosanti😂🤣


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vartiokoiria ei ole, kun ne joutaa piikille, koska koira ei saa olla koskaan vaaraksi kellekkään. Useinhanne koirat just karkaa, ja puree sitten naapurin lasta tai koiraa. Niistä uutisoitu, ja omistajat sitten lopetuttaneet ne, ja maksaneet puremista.

    Vartiokoira on tosiaan koira jolla joku oikea tehtövä, työ. Ei se naapurin räksy, tairemmirähjäoo minkään luokan vahti tai vartiokoira.Rajavartiolaitoksrlla on vartiokoiria.Eli
    vastaavia ei taviksilla oo 😆


   • Anonyymi kirjoitti:

    Just tyypillinen sekava ulosanti😂🤣

    Kirjoittaja tietää kuitenkin vartiokoirista ja niiden kouluttamisesta.
    Ihan asiaa, turha yrittää häiriköidä tällä palstalla 😂🤭😂


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vartiokoira on tosiaan koira jolla joku oikea tehtövä, työ. Ei se naapurin räksy, tairemmirähjäoo minkään luokan vahti tai vartiokoira.Rajavartiolaitoksrlla on vartiokoiria.Eli
    vastaavia ei taviksilla oo 😆

    Just noin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kirjoittaja tietää kuitenkin vartiokoirista ja niiden kouluttamisesta.
    Ihan asiaa, turha yrittää häiriköidä tällä palstalla 😂🤭😂

    Ole sitten hiljaa, typerä koiraihminen


   • Anonyymi kirjoitti:

    Usein koirista tietämättömät sotkevat vahtikoiran ja vartiokoiran. Vartokoira onkin juuri se oikea koira. Vartiokoirat voivat purra varkaisiin tullutta. Ei siis pidä sotkea niitä.

    No mikäs se vahtikoira sitten on, unohdit määritellä


  • Suomenkoira, kyttää ja kadehtii.

  • Hankimme perheeseen vartiokoiran lasten iloksi. Toimii myös suojakoirana sekä vahtisuojelijana. Katsotaan miten koulutus etenee. Jämäkät otteet ei lepsulla, näillä mennään. Jos luonnehäiriötä ilmenee hiukankin lopetus välittömästi edessä. Onneksi naapurilla kokemusta vartiokoirien kouluttamisesta voi kysyä neuvoa ettei heti mene pieleen.

  • Kaikki vartiokoirarodut ovat hyviä myös vahteina. Isot ja mielellään saa koira olla agressiivinenkin, toimii kuten pitää, varsinkin hyökkäys-, puolustustilanteissa. Kannattaa kokeilla.
   Mr. Moloss evk.

   • Kiitos kattavasta tietopaketista. Mr. Moloss tietää paljon koirista,


   • Uutisten mukaan hyökänneitä koiria vaaditaan lopetettavaksi, ja omistajalle monien tonnien laskut.
    Siinä kiva maksella, ja miettiä kokeileeko kouluttaa uutta pentua, vaihtaako rotua, vai luottaako pikavipin voimaan. Pikavipillä voi maksaa pikavipin, mutta summat suurenee joka kerta.


  • Kaukkari. Kun häntä pitää irti, hän vartioi koko naapurustoa

  • Vahtirotuja on paljon. On usein vahtivia ja toisinaan vahtivia. Olen itse koirankasvattajana huomannut että kannattaa heti hankkia usein vahtiva rotu. Niitä löytyy netistä myynnistä sekä kenneleistä, kannattaa kysyä vahtivaa vartiokoiraa niin saa mitä haluaa. Ei kuitenkaan kannata heti kovaa harjoirusta aloittaa, rauhallisesti alussa niin tulee tottelevainen koira.

   • Clok 17 hyvä rotu


  • Viime vuonna ostettu koiramme on hyvä vhtimaan, voin suositella rotua. Rotu on tunnettu ominaisuuksistaan ja sen vahtivainu on pettämätön.

   • Mikä on vahtivainu?


   • Alkaa yleistymään juuri vartiokoirat joilla hyvä vahtivainu. Meilläkin erittäin hyvällä vahtivainulla varustettu vatiokoiran urospentu koulutuksessa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1756