Huono kasvattajako?

neljatoistanelkyt

Millainen on mielestäsi hyvä kasvattaja, entä huono? Mitä pennun ostajana odotat kasvattajalta?

Olen hankkimassa dobermannia ja kasvattajan vuoksi taidan perua varauksen. Kyseessä on ihan virallinen dobermannikasvattaja.
Kasvattaja vastaa todella lyhyesti ja jättää moneen kysymykseen jopa vastaamatta. Vaikka pidän viestit aina mahdollisimman selkeinä enkä kysele paljoa. Maksimissa 3-5 kysymystä/viesti. Olen utelias luonne ja olen tekemässä suurta päätöstä ottaa pentu taloon. Minusta on ihan normaalia että haluan tietää pennusta jne.

Mielestäni kasvattajan kuuluu olla kiinnostunut millaiseen kotiin pentu menee ja JAKSAA VASTATA pennunostajien esittämiin kysymyksiin.
Varmasti pennunostajia voi olla aika määrä ja koneen ääressä pitää istua kauan sähköposteja kirjoitellessa, mutta eikö sen pitäisi olla ihan normaalia juttua kasvattajalle kun on pentueen teettänyt? Tulevien kotien haastattelu ja kysymyksiin vastailu!? Vai olenko ihan väärässä ja liian vaativa?

10

1641

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei vaativa

      Mielestäni et ole missään nimessä liian vaativa päinvastoin mitä enemmän kysyt sitä helpompaa on aloitta uuden koiran kanssa.Itse en ota varauksia ja haluan nähdä ja jutella ostajan kanssa ennen kun päätän mitään, kutsun ostajat käymään katsomaan koiria kyselen ja vastaan kysymyksiin.Mitä enemmän tiedän uudesta kodista sen parempi ja olen aina sanonut kun pentu lähtee että jos kysyttävää tai ongelmia niin soittaa saa koska ja mihinaikaan vaan. Päätän vasta tavattuani ja pitkän keskustelun jälkeen annako kyseisille ihmisille pennun. Kysy kaikki mahdollinen ja mahdotonkin mikä mieleesi tulee ja jos et saa vastauksia niin harkitse toista kasvattajaa, tämä on tietenkin vain minun mielipiteeni.

    • terrikkä

      Niin, jos kasvattaja ei nyt vastaa kysymyksiisi, niin miten on sitten kun pentu on jo sinulla ja haluat kysyä asioita etkä saakaan niihin vastauksia. Eli miettisin itekin kyllä. Ainakin sanoisin ensin että tahdon vastauksia ja tyhjentävämpiä sellaisia. Jos sittenkään ei asia parane niin miettisin kyllä itsekin perumista..

    • Black Dream`s

      Kannattaisi varmasti soittaa ja kysellä asioita. Monet kasvattajat eivät vastaile meileihin tms... soittamalla saa tietoa paremmin :-)

    • Powaqa

      "Maksimissa 3-5 kysymystä/viesti" ????
      Olen tosiaan vakuuttunut ettei kasvattaja vastaile viesteihisi kun hänellä on ihan varmasti muutakin tekemistä kun utelijaiden viesteihin vastata! Katsos kun pentueen hoitaminen on ihan täyspäiväistä työtä kusipaskaruljansseineen... kaikki normaalit työt päälle!
      Vähintä mitä voit ja kaikki muutkin soittaa kasvattajalle sen jälkeen kun kysymykset ovat valmiiksi mietitty!
      Ihme kun tuo ei ole jo valmiiksi laittanut pentue ilmoitukseensa VAIN PUHELUT näkyvästä numerosta! Siinä säästä huomattavasti aikaa ja kysyjät joilla ei edes tarkoitusta pentua hankkia karsiutuvat.

    • kasvattaja myös

      Itse kasvatan aivan eri rotua, mutta kuten edellä olikin jo ehdotettu, suosittelisin hoitamaan kyselyt kasvattajalle puhelimessa.

      Tuntuu että monet ihmiset nykyään haluavat hoitaa kaikki asiat tekstareilla tai sähköpostilla. Myös koiran hankinnan...
      Kukaan normaali kasvattaja ei varmasti pentua myy puhumatta puhelimessa tai tapaamatta ostajaa.

      tse en lainkaan vastaa pentukysely tekstareihin ja toivon, että jo pennun varanneetkin hoitavat yhteydenpidon puhelimitse. Puhelimessa on helpompi vastata kaikkiin mieltä askarruttaviin asioihin ja tutustua samalla paremmin pennun ostajaan.

      Tartu rohkeasti puhelimeen! Itse en ainakaan pidä hälyttävänä merkkinä harvasanaisia sähköposteja. Niitä kun tulee kasvattajalle päivässä helposti kymmeniä ja aika on rajallista pentuja hoitaessa.

    • Niin tyytyväinen kasvattajaan

      Et todellakaan ole liian vaativa.Kasvattajan kuuluu vastata jokaiseen kysymykseen mitä kysytte.Itselläni on todella ihana kasvattaja joka on 24h tavattavissa.Kyselee jälkeen kuulumisia ja auttaa vieläkin vaikka koirani on jo kohta vuoden.Olen ihan varma että ollaan tekemisissä koko elämämme.Kasvattajani on myös todella tarkka kenelle antaa koiran eli sekin kertoo siitä kuinka tärkeitä pennut hänelle on.

    • Gail

      Itse en missään nimessä suostuisi myymään pentua mailien välityksellä. Jokaisen vastuuntuntoisen kasvattajan tulisi olla sen verran kiinnostunut pennun tulevasta omistajasta, että vaatii tätä tulemaan henkilökohtaisesti tapaamaan tai vähintäänkin soittamaan ennen pennun varaamista; sähköpostien ja tekstareiden perusteella on täysin mahdotonta tietää, millainen ihminen kyselijä on ja onko tämä oikeasti ollenkaan oikeanlainen henkilö pennun omistajaksi. Erityisesti kun kyseessä on dobermannin kaltainen rotu.

      Monet kasvattajat eivät juuri tästä syystä ollenkaan vastaa tuntemattomien pennunkyselijöiden maileihin. Siispä suosittelisin sinuakin erittäin lämpimästi tarttumaan puhelimeen. Saat silloin taatusti itsekin tosi paljon selkeämmän käsityksen kasvattajasta. Mielestäni on aika riskaabelia varata pentua tapaamatta ja puhumatta ensin kunnolla kasvattajan kanssa, ihan samasta syystä kuin toisinkin päin: mailien läpi ei voi tietää, millainen ihminen on kyseessä ja voiko häneen ihan oikeasti luottaa, olkoonkin virallinen kasvattaja.

      Jos kasvattaja puhelimessakin on niukkasanainen, välttelee vastaamasta kysymyksiin eikä ole kiinnostunut pennulle tarjoamistasi olosuhteista, ÄLÄ HYVÄ IHMINEN MISSÄÄN NIMESSÄ HANKI HÄNELTÄ KOIRAA.

      • Kokemusta asiasta

        Tapaaminen tai puhelinsoitto ei takaa yhtään mitään. Vaikka kasvattaja olisikin kiinnostunut kasvattiensa kohtalosta, niin siinä määrin on mahdotonta tutustua jokaiseen pennunottajaan, että voisi olla 100% varma pennun pääsystä hyvään kotiin. Yhdelläkään kasvattajalla ei ole kristallipalloa, mistä etukäteen tietää. Ostaja voi luvata ummet ja lammet puhelimessa säpolla tai ihan naamatusten, mutta osoittautua siitäkin huolimatta huijariksi.


      • SaraNana
        Kokemusta asiasta kirjoitti:

        Tapaaminen tai puhelinsoitto ei takaa yhtään mitään. Vaikka kasvattaja olisikin kiinnostunut kasvattiensa kohtalosta, niin siinä määrin on mahdotonta tutustua jokaiseen pennunottajaan, että voisi olla 100% varma pennun pääsystä hyvään kotiin. Yhdelläkään kasvattajalla ei ole kristallipalloa, mistä etukäteen tietää. Ostaja voi luvata ummet ja lammet puhelimessa säpolla tai ihan naamatusten, mutta osoittautua siitäkin huolimatta huijariksi.

        siinähän se jo tulikin


    • Älä hätäile

      Hyvä kasvattaja:
      -tuntee rodun, myös sen puutteet ja kertoo niistä rehellisesti,
      - ei myy koskaan pentua puhelimessa vaan haluaa tutustua kunnolla ostajaehdokkaisiin,
      - on aina valmis esittelemään ja kertomaan pennun vanhemmista - älä osta koskaan pentua näkemättä pennun emää,
      - jalostusperiaatteena terveys ja luonne menevät ulkonäön edelle
      - palveluskoirarotua jalostavalla on oltava näyttöä omasta harrastuneisuudesta: kouluttamisesta muuallakin kuin kotioloissa,
      - on kiinnostunut ostajaehdokkaan syistä hankkia juuri tämän rotuinen koira ja siitä millaiseen tarkoitukseen koira hankitaan,
      - kykenee ja haluaa osallistua pennun valintaan ja perustelee, miksi juuri kyseinen pentu voisi olla sopiva ostajaehdokkaalle - ei siis niin, että ostajaehdokas saa valita 10 pennusta sen, joka miellyttää eniten,
      - kertoo kokemattomalle tai uudelle koiranomistajalle mahdollisuuksista osallistua koiran kouluttamiseen erilaisissa seuroissa ja yhdistysten järjestämisssä koulutuksissa eri puolella Suomea,
      - koiran ostamisesta tehdään asianmukaiset paperit,
      - kommunikaatio kasvattajan ja sinun välillä toimii moitteettomasti ja voitte luottaa toisiinne. Jos näin ei ole syystä tai toisesta, älä osta pentua tällaiselta kasvattajalta. Kasvattaja ei ole välttämättä lainkaan huono mutta sinun intresseissäsi on toimiva yhteistyö kasvattajan kanssa.

      Lopuksi: tutustu useampaan kuin yhteen kasvattajaan ja ole valmis odottamaan sopivaa yhhdistelmää. Dobermannipentueita kyllä syntyy tässä maassa ja olet tekemässä ratkaisua mahdollisesti 10-15 vuodeksi eteenpäin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      245
      2289
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      164
      1487
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      54
      1335
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1059
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      213
      951
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      689
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    Aihe