Kuivattu Chili

kokki kolmonen

Intiassa basaareissa näkyi niitä hillittömiä chili vuoria kuivattuna. Miten niistä kuuluu valmistaa ruokaa, siisi liotetaanko ne ensin vai ihan kuivana heittetään ruuan sekaan. Sen verran kivan näköisiä olivat et mukaan tarttui jokunen ja olis kiva saada niistä onnistumaan kerralla sopiva sapuska.

15

4126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käsissä

      Minä olen vain hienontanut niitä sormien välissä ja heittänyt sekaan. Kädet kyllä kannattaa pestä ennen kuin koskee niillä johonkin herkkään paikkaan. Meinaan polttaa vallan villisti vaikkapa jos laittaa chili-sormen suuhun. Kannattaa muuten laittaa niitä aika vähän aluksi sinne ruokaankin. On sielläkin aika ytyä tavaraa. Tai no se riippuu siitä, millaista se chili sattuu olemaan.

      • Anna I

        kuivattuja chilejä Kashmirista omaan käyttöön ja tulisesta ruoasta pitäville tuttaville.

        Chilit olen hienontanut veitsellä suoraan valmistettavan ruoan sekaan. Vinkki niille, joiden mielestä on liian tulista: poistakaa siemenet.


    • Itse ostan aina molempia chilejä.Tuoreita VIHREITÄ säilytän pakastimessa ja kuivatut PUNAISET ihan keittiön kaapissa.Niinkuin ANNA 1 toteaa,siemenet ne chilissä sen potkun antavat.Kokeile seuraavaa.Poista siemenet punaisista ja murskaa ne ruokaöljyyn.Anna muhia pari päivää.Öljyä voit sitten käyttää eri ruokien valmistuksessa.Sopivan kerta-annoksen löydät kokeilemalla yrityksen ja erehdyksen kautta.
      Tuoreet vihreät chilit kantaosat poistettuna lasipurkkiin.Päälle vahvaa sokerilientä ja reilusti etikkaa.Viikon kuluttua maku pehmenee ja voit syödä niitä ihan sellaisenaan vaikka voileipäsi päällä.Kerro,kun olet kokeillut???Bon apetit.

      • Anna I

        vihreille chileille menee heti kokeiluun, vaikkei tällä hetkellä olekaan intialaisia chilejä käytössä.
        Punaisista chileistä vielä sen verran, että Kashmirista ostamani chilit olivat ½-kuivia eli vähän nahkeita - sen takia olen leikannut ne pieneksi veitsellä. Niitä tuli ostettua aika paljon, ja loput kuivasin sitten kun palattiin takaisin Suomeen.


      • hullu-jussi
        Anna I kirjoitti:

        vihreille chileille menee heti kokeiluun, vaikkei tällä hetkellä olekaan intialaisia chilejä käytössä.
        Punaisista chileistä vielä sen verran, että Kashmirista ostamani chilit olivat ½-kuivia eli vähän nahkeita - sen takia olen leikannut ne pieneksi veitsellä. Niitä tuli ostettua aika paljon, ja loput kuivasin sitten kun palattiin takaisin Suomeen.

        pakkasessa RUNSAASTI.Hae pois??Lisää haen helmikuun lopulla taas matkalaukullisen.Ei lopu kesken.


      • Anna I
        hullu-jussi kirjoitti:

        pakkasessa RUNSAASTI.Hae pois??Lisää haen helmikuun lopulla taas matkalaukullisen.Ei lopu kesken.

        mutta ei kai me toisten tuliaisia ruveta syömään! Ajattelin kokeilla lähikaupan vihreitä thai- chilejä paremman puutteessa. Hamstrataan sitten seuraavalla reissulla kaiken muun lisäksi chilejä.

        By the way, tietääkö kukaan saako Suomesta mistään intialaista juustoa?


    • kokki kolmonen

      Eli ei tarvi alkaa läträämään :D kiva tietää...
      Mulla on niitä punaisia vain et tota vihreiden niksiä en voi kokeilla. Loppu viikosta on tulossa sellaista ruoka amihin niitä voi heittää tulen kertomaan sitten.

      • Suomessa ollessani Helsingin tukkutorilla Sörnäisissä olevasta GEMA-maustetukusta ja tosi edulliseen hintaan.Heiltä löytyy runsas valikoima eri puolilta maailmaa käytettävistä mausteista.Kun kaikkea en löydä Intian/Sri-Lankan basaareista ja vanhana laivakokkina ruuanlaitto on mieluisa tehtäväni meidän perheessä ja ystäväpiirissä.Ja 5-pisteen vihje.En ole vielä löytänyt ruokalajia,jonka kyytipojaksi gintonic ei sopisi.Hah.Käy kaurapuurosta Currykanaan.


      • Anna I
        hullu-jussi kirjoitti:

        Suomessa ollessani Helsingin tukkutorilla Sörnäisissä olevasta GEMA-maustetukusta ja tosi edulliseen hintaan.Heiltä löytyy runsas valikoima eri puolilta maailmaa käytettävistä mausteista.Kun kaikkea en löydä Intian/Sri-Lankan basaareista ja vanhana laivakokkina ruuanlaitto on mieluisa tehtäväni meidän perheessä ja ystäväpiirissä.Ja 5-pisteen vihje.En ole vielä löytänyt ruokalajia,jonka kyytipojaksi gintonic ei sopisi.Hah.Käy kaurapuurosta Currykanaan.

        mainitsemastasi maustetukusta ostaa myös ei-alan-yrittäjä, eli tarviiko tukkukortin niin kuin osaan Sörnäisissä sijaitseviin tukkuihin?


      • Anna I kirjoitti:

        mainitsemastasi maustetukusta ostaa myös ei-alan-yrittäjä, eli tarviiko tukkukortin niin kuin osaan Sörnäisissä sijaitseviin tukkuihin?

        Ja kaikkea muuta kivaa,mitä nyt keittiöhommissa tarvitaan.Ja hinnat ei hirvitä.Sano multa terveisiä.


      • Anna I
        hullu-jussi kirjoitti:

        Ja kaikkea muuta kivaa,mitä nyt keittiöhommissa tarvitaan.Ja hinnat ei hirvitä.Sano multa terveisiä.

        olla, että käyn jo viikonloppuna katsomassa kun se on tässä kotikulmilla.


    • indiafan

      Goalla kuivattu chili liotetaan ja sitten murskataan huhmareessa. Muualla Intiassa kuivattu chili murskataan jauheeksi.

    • ja muille

      Miten aito Kashmirin chili poikkeaa muista punaisista chileistä. Olen jotain ollut ymmärtävinäni, että sitä pidetään hienona chililaatuna, mutta miksi.

      • Anna I

        on erittäin voimakkaan makuinen, ja se antaa todella kauniin punaisen värin ruokaan. Suomesta etnisistä kaupoista saatava chilijauhe "Kashmiri Mirsch" on vain kalpea aavistus aidosta tavarasta.

        Kashmirissa saa ostaa myös irtomyynnissä hienoaromista chilisäilykettä. Viimeksi se vaan tahtoi pyrkiä ulos purkistaan lentokoneen matkustamon paineen johdosta - itse asiassa osa tulikin, ja värjäsi pellavalaukkuni pysyvästi ikävähkön väriseksi. Lisäksi tuoksu oli myös aika voimakas, sillä vieressämme istunut lentopelkoinen buddhalaismunkkikin ihmetteli mitä kummaa naisväki oikein käsilaukuissaan raahaa...


    • hartsa

      kasvatin itse chilejä (habanero)erittäin voimakkaita.kuivattu.joten miten suosittelisit käyttöä (kastike öljyssä tai jokin parempi resepti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      205
      3141
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1600
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      95
      1462
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      92
      1369
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1324
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      156
      1236
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1178
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      1009
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      922
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      44
      803
    Aihe