virtsavaivat psyykkisiä??

..kertoi lääkäri

Jo parin kuukauden ajan olen joutunut iltaisin pika "virtsaputkentulehduksen" uhriksi.. Usein illalla pakko päästä useasti vessaan ja siellä sitten tuskissani väännän pari tippaa ja olo erittäin inhottava. Ja parin tunnin kuluttua kaikki voi olla ohi. Ainakin kerran viikossa käy näin.

Menin lääkäriin jossa minut ohjattiin labrakokeisiin. Ei tulehdusta tai muutakaan. Lääkäri totesi vain että olet täysin terve ja ongelma on psyykkistä! Minulla on siis vain ilmeisesti tarve ja pakko jostain syystä juosta vessaan.. ilmeisesti se psyyke sitten aiheuttaa ne kauheat tuskat?? Kuulemma suurimmalla osalla naisista käy näin jossain vaiheessa..? Lääkäri totesi että kyllä se ajallaan ohi menee ja yritä vain elää asian kanssa.

Kenelläkään vastaavia kokemuksia, että olisi todettu psyykkiseksi??

9

3060

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vastaavaa

   pienempänä siis jotain 12-15-vuotiaana. Aikanaan ainainen iltapissi ylireagointi loppui ja nyt en enää "ajattele liikaa" asiaa. Elämään on varmaan tullut myös rutiineja jotka auttoi pääsemään yli asiasta.

  • vähän samantyyppistä

   Onko sulla ap ollut paljon virtsatulehduksia? Siis sellaisia, että on oikeasti löytynyt labrassa bakteeritulehdus? Itse olin aikamoisessa kierteessä vuosi sitten ja sain semmoisen kauhun sitä vaivaa kohtaan, kun se vaan jatkui ja jatkui ja uusi tulehdus tuli heti kun edellinen antibioottikuuri oli loppunut, ymmärräthän. Vielä kuukausia viimeisen tulehduksen jälkeen mulla oli oireita (eli kai ns virtsaputkioireyhtymä) ja vein muutaman kerran "turhaan" näytteen kun luulin, että mulla on taas tulehdus. No, mitään ei kuitenkaan enää löytynyt ja pikkuhiljaa oireet ovat hiipuneet, vaikka mullakin edelleen joskus varsinkin iltaisin tuntuu, että pissattaa. En ole saanut mitään diagnoosia, mutta itse päätellyt, että saattaa olla psyykkistä. Olen huomannut, että lämpö auttaa joskus oireisiin. Eli esim. kuumavesipullo tai kaurapussi sänkyyn mukaan ja pepun alle, niin oireet helpottaa ja uni tulee.

   • helpottaa..

    Ei ole ollut useita tulehduksia.. muutamia, mutta sitäkin hirveämpiä. Siitä ehkä pelko tautia kohtaan.

    Ehkäpä se lääkäri olikin oikeassa. Nyt kun olen tämän asian tiedostanut, niin eipä ole enää vaivannut pahemmin..

    Pari päivää sitten ajattelin, että joko taas mutta sitten en antanut itselleni lupaa mennä vessaan vaan taistelin asiaa vastaan ja yritin saada muuta ajateltavaa.. Ohi se sitten meni tuntien kuluessa.

    Kuulemma 90% naisista kokee jossain elämän vaiheessa saman. Tietysti pakonomainen tarve voi olla muutakin kuin virtsausta.

    Aika näyttää loppuiko vaiva analyysin saatuani. Toivon todella..


  • sama vaiva

   Minulla on ihan samanlaista vaivaa, tosin mulle tällaisia "pikkuvirtsaputkentulehduksia" tulee aina parin kuukauden välein ja oireet saattaa kestää viikonkin. Monta kertaa olen käynyt antamassa virtsanäytteen, mutta kertaakaan ei ole tulehdusta ollut. Lääkäri arveli ärtyneeksi rakoksi, mutta itse olen sitä mieltä, että psyykkistä se on. Alan aina vaivojen alkaessa tarkkailemaan, että kuinka usein oikein pitää mennä ja sitten vaiva vaan pahenee ja alan hermoilla, että onko siellä nyt oikeasti tulehdus tällä kertaa. Joten et ole ainoa, jolla tällaista vaivaa luultavasti psyykkisistä syistä.

  • Apua pitää saada

   Virtsavaivat ovat todellisia. Joskus bakteerit saa pois ilman antibioottia joskus ei ja jos lääkkeen saa vasta oireitten olessa todella pahoja, ei lyhyt antibioottikuuri tapa kaikkia bakteereja. Osa jää muhimaan ja ne lisääntyvät ja tulevat jopa sille antibiootille vastustuskykyiseksi, siksi en ymmärrä liian lyhyitä kuureja varsinkaan toistuvissa bakteerisissa infektioissa. Ihmisellä saattaa myös olla muita tulehduksia ja antibiootti auttaa joihonkin ja jättää toisen taudin huomiotta. Useasti vuodesssa toistuvat rakkotulehdukset ovat todella elämää rajoittavia. Uimaan ei voi mennä, matkustaa ei voi koska vaiva saattaa yllättää, pukeutua täytyy erityisen huolellisesti, vato ja kylmyys ovat pahasta, samoin kesän viileät illat ja jopa kuuma ilma jos ei ole kunolla suojatt, pestä täytyy usin mutta pesukin saa bakteerit villintymään ja sauna on se mistä tauti saa alkunsa vaikka pitäisi desinfioitua alustaa. Joittenkiin asuntojen kraanavesi on liian kloorista tai sitten epäpuhdasta. Mikään huippuhygenia ei auta ja pesemättömyys on varmin tapa saada bakteereja. Vuosikymmenien kokemus virtsatieinfektioissa ei riitä eikä riitä lääketiedekään ymmärtämään miksi joillakin on luontainen vastustuskyky joillakin ei. Vika ei koskaan ole korvien välissä edes silloin kun bakteereja ei näyteessä ole. Virtsateiden iho herkistyy ja ärtyy bakteerien pommiutksessa. Joten aina pitää hoitaa ja lääkärillä pitää olla tieto ja taito ja jo se rauhottaa jos tietää saavansa apua ennen hirveintä tuskaa. Joillekin auttaa jo pilleripurkki kaapissa kun ei tarvitse pelätä kaiken aikaa ja voi elää normaalia elämää.

  • 3+1

   Minulla on nyt myös pakollista virtsaamista ollut jo muutaman päivän.. Kokoajan tosi nihkeä olo, vaikkei kyseessä ole virtsarakontulehdus (sillä itsellä ollut se monta kertaa ja tiedän kyllä miltä se tuntuu....), vaikka melkein yhtä epämukava olo onkin.. Onkohan minunkin oireet psyykkisiä sitten...?

  • Vtie

   Siinä tapauksessa jos vtieinfektio on pois suljettu vaihtoehto (eikä sukupuolitautejakaan tarvitse epäillä) yksi mikä aiheuttaa samanmoisia oireita, on lievä emätintulehdus. Sitä voi aiheuttaa omassa elimistössä oleva bakteerikanta (samalla lailla kuin hiivaa), mutta oireilee valkovuotomaisella eritteellä.
   Kuivuneet limakalvot (josta seuraa herkästi lievä emätintulehdus) aiheuttavat vastaavia oireita ilman vtietulehdusta, sekä mahdollisen vtie tulehduskierteen.

   Kuivuneita limakalvoja voi hoitaa emätinpuikoilla, joita saa apteekista ilman lääkärin määräystä. Kannattaa kokeilla, josko niistä irtoaisi apua!

   Limakalvojen kuivumiseen ja sitä kautta jatkuviin vtieinfektioihin tai oireiluun ilman infektioita saattavat vaikuttaa osaltaan myös muut sairaudet ja niihin käytettävä lääkitys. Tämäkin on varmasti hyvin yksilökohtaista, kuka mitenkin elimistöllisesti reagoi.

  • Täti T

   Psyykkinen oireilu on yleisnimitys oireille, joille lääkäri ei keksi syytä tai ei viitsi nähdä vaivaa niin paljon, että keksisi syyn. Yleensä vaivoille on todellinen selitettävissä oleva syy. Psyykkiseksi oireiluksi on nimitetty ainaan mm. selkäsairauksia sekä borrelioosin aiheuttamaa oireilua. Eli se on hyvin tavallista. Myös iho- ja allergiaoireilut nimetään helposti heikkohermoisuudeksi.

   Itselläni on ollut aikanaan hankalaa hiiva- ja bakteerivaginoosioireilua. Virtsatulehduksia ei ole diagnosoitu yhtään. Usein nukkumaan mennessä tuntuu, että pitäisikö mennä vielä vessaan. "Pissihätä" tuntuu toisella kyljellä maatessa, muttei toisella. Eli oletan jotain mekaanista syytä olevan, esim. jotain kohdun asentoon liittyvää. Kun tiedän, että olen käynyt vasta äsken vessassa, en mene enää uudelleen. Menen vasta, jollen saa millään unta. Usein nukahdankin, ja vain harvoin käyn vessassa yön aikana. Vältän nesteiden nauttimista iltaisin, jolloin vessakäynnit eivät haittaa unta. Eli suunnilleen 3 - 4 tuntia ennen nukkumaan menoa en enää syö ja juo, korkeintaan muutaman kulauksen voin ottaa vettä.

  • Anonyymi

   Hammaslääketieteen instituutti on tehnyt tutkimuksen että virtsa vaivat voi olla psyykkisiä ja henkisiä tai jompaa kumpaa. On usein tutkittu että niihin tehoaa bentso pitoinen daegolax ripuli yrtti. Lisää tietoa tohtori daegg.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   192
   9691
  2. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   176
   2851
  3. 585
   2457
  4. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   153
   2278
  5. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   129
   1596
  6. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   16
   1110
  7. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   106
   1099
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   85
   1076
  9. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   66
   1072
  10. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   84
   1023
  Aihe