Chihun sisäsiistiksi opettaminen talvella

karo1-2

Minulla on 4kk vanha Chihu ja olen aloittanut jokin aika sitten pihalla käynnit pennun kanssa. Tuntuu todella haastavalta saada se sisäsiistiksi, kun reppana vaan pihalla olo ajan nostelee tassuja ja palelee (kolttu on päällä). Ottaa askeleita ja tutkiskelee, mut ei tee hätiään sinne. Haluaa vaan pois.. syliin ja sisälle, jossa meneekin yleensä heti paperille.
Kertokaa hyviä vinkkejä miten saisin pennun tajuamaan et pissat ulos ja sitten pääsee sisälle. Kylmällä säällä kun sitä ei voi montaa minuttia seisottaa siellä.

kiitos jo etukäteen vastauksista!

19

1927

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja kengät!!

      ei auta muu.. ja ulos säännöllisesti niin eiköhän ala sujuu..

      ois kannattanut hommata nämä jio valmiiksi kun harkitsit sika södee sylikoiraa

      se kuitenkin on koira

    • Vanellus

      Moni koira on tuossa iässä jo sisäsiisti ja itse olet nyt vasta aloittanut sisäsiisteyden opettamisen? Oletko tähän saakka pitänyt koiraasi erossa ulkomaailmasta ja sen kaikista normaaleista ilmiöistä? Äänistä, ihmisistä, muista koirista, kaupungin vilskeestä? Et suoraan sanonut näin, mutta näin tekstiäsi voi tulkita. Jos näin on, sinulla tulee olemaan paljon suurempiakin ongelmia kuin pelkkä sisäsiisteys.

      Kuten varmaan tiedätkin, koiralla on kaikista kriittisin kehitysvaihe 8-12vko iässä. Tänä aikana se normaalisti oppii ja omaksuu asioita enemmän kuin koko loppuelämänään. Tämä hetki on otollinen pilata koira, erottamalla se kaikista normaaleista arjen ilmiöistä ts. olla viemättä sitä ulos lainkaan. Myöhemmin koiran totuttaminen näihin asioihin on paljon paljon hankalampaa.

      Se, että koirasi ei tee tarpeita ulos, johtuu luultavasti juurikin siitä, että se on täysin hämillään oven takaa avautuneesta uudenlaisesta maailmansta. Kannattaa vain yrittää muuttaa koiran mielikuva positiiviseksi vaikka leikkimällä sen kanssa ulkona. Näin ei kylmäkään tule ja jos/kun koira lopulta pissaa, heti palkkaat herkuilla.

      Onnea ja voimia vaan taisteluun koirasi jälki-sosialistamisessa..

      • Jalannosto

        Minulla vanhempi koira oppi sisäsiistiksi noin puolen vuoden iässä. Harjoittelimme melko pitkään. Nyt nuorempi on 4,5 kuukauden iässä ja sen kanssa harjoitellaan ahkerasti myös. Välillä on päiviä, että molemmat tulee ulos, mutta sitten taas huomaa sisällä olevat pisut ja kakit. Itse olen sitä mieltä, että ei kannata tehdä numeroa siitä, tuleeko tuloksia ulos. Pääasia että tekee vaikka sisälle paperille. Cichu on pieni koira, jota palelee herkästi. Nyt on kylmä ulkona sille, mutta kun alkaa kevät koittaa ja ulkona pystyy olemaan pidemmän ajan, niin panosta asiaan sitten. Yleensäkin pienet koirat vaativat pidemmän opetteluajan kuin isommat. Tsemppiä sinulle pikkukoirasi kanssa.


    • aikaa on

      Äläpä tuosta stressiä suotta ota. Kyllä se pentu varmasti sisäsiisteyden oppii, ennenmmin tai myöhemmin. Eikä siinä mitään hätää, kun paperille tekee tarpeet; sekin on jo hyvin opittua. Meidän nyt viisikuinen chihu oppi tekemään nelikuisena pisut ulos, kun kannoin sen sinne, tosin paperitkin oli käytössä. Mutta kun maahan tuli räntälunta, tarpeiden tekeminen loppui siihen paikkaan. No nyt taas harjoitellaan uudelleen. Ihan kaameaan kaatosateeseen en kyllä palelevaa pentua edes raaski viedä. Jos ensi kesään mennessä ollaan tavoitteessa, eli sisäsiisteydessä, niin olen ihan tyytyväinen. :)

      • bnsjkbjkaöb

        "ei haittaa vaikka ei aina teekkään ulos kunhan sisälle tekee paperille"

        no kun kyse ei hyvät ihmiset oo teistä nyt! koira ei ymmärrä sitä että sen pitää oppia sisä siistiksi jos se tekee sisälle!! ei se tajua että kunhan teen paperille niin ok!

        mitä useimmin koira tekee ulos sitä nopeemmin se oppii sisäsiistiksi!!! järkikäteen taas!!!


    • treke

      Chihun saa sisäsiistiksi samalla tavalla kuin muutkin koirat. eli. käyttämälle se ulkona heti syömisen, joumisen, nukkumisen ja leikkimisen jälkeen. Pitää sitten muistaa kunnolla kehua kun se tekee ulos.:)

    • pahan virheen

      siinä kun olet nyt vasta vienyt koiraasi ulos! Miksi vasta nyt??? Pentua pitää ruveta käyttämään ulkona HETI kun se saapuu uuteen kotiinsa! Koirastasi on todennäköisesti tullut "mökkihöperö" koska olet pitänyt sitä neljän seinän sisällä noin kauan. Pennun elämässä täreimmät sosiaalistamisviikot ovat n. 5 viikon iästä n. 12 viikkoiseksi. Silloin sille pitäisi näyttää maailmaa ja opettaa tarpeiden teko ulos. Miksi koirasi enää tekisi tarpeitaan ulos kylmään kun sinä olet opettanut sille että ne saa tehdä sisälle? Ja todennäköisesti se kokee muutenkin ulkomaailman uhkaavana. Voi olla että et ikinä saa koirastasi sisäsiistiä. Olisiko kannattanut ottaa aisoista selvää ENNEN KUIN HANKKII PENNUN???

    • että kaikkien

      tai ainakin lähestulkoon kaikkien chijuen omistajat pitävät koiriaan enemmän pikkupikku lutusena nallena , kuin koirana! ja näinhän se ei ole. chihukin on koira, vaikka hereen kokoinen onkin. samalla tavalla sitä pitää kasvattaa kun kunnon kokoisia koiriakin. vaikka en nyt henk. koht. ymmärrä mitä tekee sylikoiralla, kun ei edes lenkille pääse. eikö sama olisi ottaa pupu tai kissa... :o

      • mieltä!!!!

        tuntuu että noi pikku haukkujen omistajat ei tieä yhtään mitää koirista!!! siis pupu olisi todellakin niille paras lemmikki!! söpö ja pieni voi pitää sylissä ei tarvii ulkoiluttaa muutakun kesällä jos jaksaa..


      • Papillonia
        mieltä!!!! kirjoitti:

        tuntuu että noi pikku haukkujen omistajat ei tieä yhtään mitää koirista!!! siis pupu olisi todellakin niille paras lemmikki!! söpö ja pieni voi pitää sylissä ei tarvii ulkoiluttaa muutakun kesällä jos jaksaa..

        Onkohan ketjun aloittaja ollut enää tekemisissä kasvattajaan?

        Onko kasvattaja myynyt koiran täysin tietämättömälle?

        Onko ketjun aloittaja tiennyt kaikista toimenpiteistä, jotka saapuvat koiran mukana kotiin?

        Onko koiralla ollut jokin syy miksi se ei aloittanut heti uuteen kotiin tultuaan ulkona käymistä?

        Minun tätyy valitettavasti katsoa tätä asiaa hieman pää kallellani.. ja todetta että voi voi :/

        Toivottavasti saat koirasi opetettua ulos.


    • karo 1-2

      ilmaisin itseäni väärin, kommenttien perusteella. Eli koira siis on ollut jo pidemmän aikaa ulkona kanssani joko sylissä tai sitten remmissä. Ei siis suinkaan ole mikään mökkihöperö, kun kulkee mukana paljon. Kyse vain on siitä ettei tee niitä hätiä ulos vaikka miten pitkään siellä oltaisiin(tosin kylmällä en pitkään pidäkkään) ja leikin tai ruuan jälkeen mentäisi. se pinnistelee sisälle asti ja juoksee paperille. Ulos ei vaan ilm. halua tehdä ja vinkkejä kaipailin siihen miten saisin sen tekemään?

      • tapa.

        siellä ulkona ollaan NIIIIIIIN kauan, että asiat tulee tehdyksi. syömisen jälkeen pentu ei kauaa pysty pidättään. eli niin kauan olet että tekee hätänsä, ja sitten keuhut jopa namit. paleli tai ei, koiran on oltava ulkona säällä kuin säällä!!!!!!!!!!!!!


      • ^^^^^^^^^

        jos ei ole sydäntä viedä chiua ulos talvella, kannattaa vaihtaa rotua, taikka maata.


      • sinulle ^^^
        ^^^^^^^^^ kirjoitti:

        jos ei ole sydäntä viedä chiua ulos talvella, kannattaa vaihtaa rotua, taikka maata.

        Jospa aivan itse vaihtaisit asennettasi. Tekisi hyvää itsellesikin.


      • ihminen kanniskele

        sitä sylissäsi. Ei kai se mitään hätiään tee jos sitä sylissä kannat! Ja ota ne paperit lattialta pois.


    • chihuahuax2

      Nämä talviset säät eivät todella ole mitään helppoa aikaa opettaa pentua tekemään tarpeensa ulos. Chihut ovat niin kovin palelevaisia, että eipä niitä kauaa voi kylmällä säällä ulkona pitää (toisin kuin täällä näyttää joku väittävän - rajansa sentään pennun kylmänsietokyvylläkin). Meillä on kaksi jo aikuista chihu-koiraa, talvipentuja, ja kesänpuolellepa se meni, ennenkuin oppivat ihan täysin sisäsiistiksi. Myrskytuulta inhoavat yli kaiken ja tietysti sateita. Enkä kyllä pakota heitä nyt aikuisenakaan ulkona oleilemaan sellaisilla ilmoilla, vain ne tarpeelliset käynnit. -Mutta aivan siisteiksi tulivat molemmat, kuuliaisiksi ja tottelevaisiksikin, vaikka pissiopit hiukan pidemmälle venyivätkin. -Jotta odottele ja opeta vaan rauhallisin mielin, kyllä oppi jossain vaiheessa perille menee.

      • karo 1-2

        Joo, kiitos ymmärtäväisestä kommentista! On se vähän eri juttu mennä tonne ulos saksanpaimenkoiran pennun kanssa ja seisottaa sitä siellä et tarpeet tulis, kun tollasen palelevaisen Chihun kanssa.
        Noh, me mennään pennun kanssa päivä kerrallaan ja odotellaan et kevät ja lämpösemmät ilmat tulis pian :)


    • Anonyymi

      Meillä 2 cihua jo 8v ja 7v tytöt, pienestä pitäen opetettu ulos. Saavat olla ulkona niin paljon kuin tahtovat, yöllä heräämme 2 kertaa käyttämään ulkona. Silti joka yö on pissat ja kakat nurkissa, tätä jatkunut sen 8v. Tullaan ulkoa sisälle tarpeille. Ennen ollut isompaa rotua eikä ikinä tätä ongelmaa. Ymmärtäisin jos koiraa ei ole opetettu, mut meillä ei ole siitä kiinni. Nämä ovat enemmän ulkona mitä sisällä! Ja kehunut aina kun olen nähnyt tarpeiden teon ulkona. Tämä paskominen öisin vie hermot!!!

      • Anonyymi

        Pyydä lääkäriä vaihtamaan lääkkeesi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe