EPILEPSIA?

huolestasekaisin

Voiko koirallani olla epilepsia?

Se on 1,5 v. ja sillä on ollut elämänsä aikana ehkpä 5 krt sellainen tärintäkohtaus. viimeaikoina useammin.

koira siis tärisee kauttaaltaan. näyttää siltä, että se olisi todella peloissaan, vaikkei siis mitään pelottavaa tapahdu - ollaan kotona, ei lujia ääniä, emme tee mitään tavallisuudesta poikkeavaa. tai sitten näyttää siltä että koira palelisi todella pahasti, vaikka siis ollaan sisällä. koira ei siis kouristele mitenkään hallitsemattomasti tms., vaan ikäänkuin sillä olisi jokin psyykkinen kohtaus... paniikkikohtaus tms.

kohtauksen aikana koiraa lipoo huuliaan jatkuvasti ja "maiskuttelee" - tekee siis sellaista rauhottavaa ääntä. koira pysyy pystyssä ja menen usein sen vierelle silittämään ja rauhoittelemaan sitä. kohtaus kestää muutaman minuutin. jostakin netissä olevasta luokituksesta olen lukenut että tämän rotuisilla koirilla epilepsiaa tosiaan muita useammin esiintyy.

olisiko syytä mennä mitä pikimmiten lääkäriin? kohtauksia on nyt tullut tällä viikolla kerran samoin kuin viimeviikolla kerran.

10

3006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toyvillakoiran omistaja

      Kannattaa ainakin soittaa eläinlääkärille ja kysyä hänen mielipidettään.. Saanko kysyä, että minkä rotuinen koirasi on?
      Meidän koirallamme on ollut melko pienestä epilepsia, ja kuvailemasi kohtaukset kuulostaa tutulta... Meidänkin koira tärisee kohtauksen aikana melko paljon, se myös kouristelee silloin tällöin. Se myös maiskuttelee. Meillä koira tahtoo kohtauksen jälkeen pihalle pissalle ja kakalle.
      Ovatko koirasi silmät ihan normaalit tämän kohtauksen aikana? Meidän koiralla silmät usein sojottavat eri suuntiin, ja aivan kuin ne olisivat jotenkin "lasittuneet".. Pystyssä se ei pysy, kun kohtaus tulee.
      En voi tietenkään varmaksi sanoa, että onko se epilepsiaa, mutta jos on, niin voitte kyllä jatkossa elää normaalia elämää. Ja jos kohtauksia rupeaa tulemaan oikein paljon, niin on mahdollisuus aloittaa lääkitys. Meillä on koirallamme lääkitys, ja siitä onkin ollut apua! Koiramme on oikein iloinen ja pirteä pikku tyttö! :) Jopa kohtauksen jälkeen se on joskus niin pirteä, että tahtoo alkaa leikkiä..

    • olla...

      ihan vaan pahanolon-kohtaus. Meillä koira käyttäytyy noin silloin, kun sillä on maha kipeä esim. jos on syönyt jotain epäsopivaa vaikka ulkoa tai sitten maha on liian tyhjä. Meillä kanssa tärisee, vapisee, liikkuu hiipien seinän vieruksia ja nuolee huuliaan sekä maiskuttelee. Pahan olon seurauksena saattaa oksentaa, mutta ei aina. Helpottaa usein, jos vie ulos tai nostaa sylissä avoimen tuuletusikkunan äärelle saamaan raitista ilmaa (meillä koira on pieni, joten helppo nostaa ilman, että koiran mahaa rasittaa liikaa).

      Pahan olon kohtauksilla on selkeä ero epileptisiin kohtauksiin. Vanhempieni koiralla on todettu epilepsia, joka aiheuttaa kohtauksia silloin tällöin. Selkeimpänä erona on kouristelu (tassut tai niskat jäykistyvät ja koira ei pysty niitä liikuttamaan), jonka seurauksena koira ei pysy pystyssä tai ei kykene liikkumaan kunnolla. Vanhempien koira saattaa myös juosta kylki edellä päin seinää tai huonekaluja, kun ei pysty hallitsemaan liikkeitään. Myös koiran silmistä näkyy selkeästi, että koira ei tajua ympäristöstään kohtauksen aikana mitään. Koira harvemmin myös reagoi ihmisen kosketukseen kohtauksen aikana ja voi laskea alleen. Kohtauksen jälkeen koira voi usein olla väsynyt jopa useamman päivän, nukkuu ja on haluton tekemään ylimääräistä.

      Sinun tapauksessa kuulostaisi enemmänkin tuolta pahalta ololta kuin epilepsialla. Varmista kuitenkin elänlääkäriltä niin voit olla huolettomin mielin. :)

      • kohtaukset

        eivät välttämättä ole epilepsiaa vaan voi johtua aivan muusta esim. maksan toimintahäiriöistä. Löytyy omakohtaista kokemusta.


      • olla...
        kohtaukset kirjoitti:

        eivät välttämättä ole epilepsiaa vaan voi johtua aivan muusta esim. maksan toimintahäiriöistä. Löytyy omakohtaista kokemusta.

        eläonlääkäriltä on kuultu aikanaan kun sitä edellä kertomaani vanhempien koiraa vietiin tutkimuksiin, että epileptiset kohtaukset voi johtua myös sisäelimien häiriöistä.

        Aluksi vanhempienikin koiralla epäiltiin "munuaiskriisiä" eli kuulemma joillain koirilla liian pitkät välit pissauksien välillä saattaa aiheuttaa munuaisarvojen kohoamisen joka sitten ilmenee epileptisen kohtauksen tyyppisenä reaktiona. Meillä kohtaukset oli kuitenkin yhdistettävissä sellaisiin tilanteisiin, jotka tavallisesti laukaisevat kohtauksen (helteet, stressaavat kokemukset esim. liian pitkät ulkoilut, toisten koirien kohtaaminen, autoilu), joten kyseessä oli selkeä epilepsia.


    • auttakaa

      Mikä meidän koiralla on vikana kun se vaan kävelee eikä ole yhdessä kohti hetkeäkään ja ei syö ja luimistelee? On syönyt jo kaksi lääkekuuria eikä näytä auttavan. Eläinlääkärikään ei tunnu tietävän mikä sillä on hätänä. Rotu on norjanharmaahirvikoira.

      • Voittekoauttaa

        Meidän koira vain kävelee ei pysy hetkeäkään missään paitsi nukahtaessa nukkuu aika monta tuntia.Ja tärisee ja saa kohtauksia on lääkekuuri mutta tuntuu että ei hyödytä


      • raskastahanseon

        Kannattaa kysyä eläinlääkäriltä, että miten kannattaa toimia.
        Meillä seitsemän vanha koira sai niin pahan kohtauksen, että lopetettiin siksi.

        Eläinlääkäri parhaiten osaa neuvoa, ja tietää voidaanko koiraa auttaa.Koiralle on kurjaa, jos ei mitään apua saa kohtauksiinsa, eikä tilanne helpotu hoidoillakaan.
        Onko kuinka koirasi vanha?


      • minelan
        raskastahanseon kirjoitti:

        Kannattaa kysyä eläinlääkäriltä, että miten kannattaa toimia.
        Meillä seitsemän vanha koira sai niin pahan kohtauksen, että lopetettiin siksi.

        Eläinlääkäri parhaiten osaa neuvoa, ja tietää voidaanko koiraa auttaa.Koiralle on kurjaa, jos ei mitään apua saa kohtauksiinsa, eikä tilanne helpotu hoidoillakaan.
        Onko kuinka koirasi vanha?

        nm.rakashan se 0n

        miksi ihmeesså lopetit koirasi, jos kyse oli vain kohtauksesta, Lääkityksellä olisit saanut apua,.minulla ei ole henkilökohtaista koemusta asian tiimoilta,mutta ystäni koira on elänyt 8 vuotiaaksi lääkkeiden ansiosta


      • filKandmtt
        minelan kirjoitti:

        nm.rakashan se 0n

        miksi ihmeesså lopetit koirasi, jos kyse oli vain kohtauksesta, Lääkityksellä olisit saanut apua,.minulla ei ole henkilökohtaista koemusta asian tiimoilta,mutta ystäni koira on elänyt 8 vuotiaaksi lääkkeiden ansiosta

        Osalla koirista epilepsialääkitys toimii ja isolla osalla ei. Ystäväsi koiran , ystäväsi tai sinun lääkityksestä on turha vetää johtopäätöksiä tähän elämään.


    • hulaballoo

      Voi olla epilepsia tai sitten ei.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6876
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2696
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2283
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1960
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      31
      1257
    Aihe