suoraa toimintaa

suugi

Itse olen tullut siihen tulokseen, että on parempi mennä suoraan naimisiin. Monesti (ei siis aina) käy niin, että ensin mennään kihloihin ja sitten naimisiinmenoa lykätään vuodesta toiseen tai ei mennä naimisiin ollenkaan. Kihlaus kuitenkin on lupaus avioliitosta.
Mietin, että ajatellaanko sitoutumisen olevan sillä selvä, kun mennään kihloihin?

Kun tuossa sitoutuminen tuli ajankohtaiseksi, ei kihloihin meno tuntunut enää miltään...ehkä nälkä kasvaa syödessä, mutta joka tapauksessa naimisiin on ollut ajatus mennä koko ajan.

Itse olen seurustellut 8 vuotta ja kesällä olisi tarkoitus mennä naimisiin. Emme siis ole kihloissa, ehkä sen aika on meiltä mennyt jo ohi.

7

870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kysynpähän

      Hmmm... Tämähän on palstan ikuisuusaiheita, mutta jos ollaan pikkutarkkoja, niin te olette kihloissa! Laki sanoo sen muistaakseni jotenkin niin, että "mies ja nainen, jotka ovat sopineet naimisiinmenosta, ovat kihlautuneet" (sanamuoto voi olla väärä, kun ulkomuistista kirjoitin). Eli tykkäät tai et, niin te nyt vaan olette kihloissa! Siihen siis ei tarvita mitään muita muodollisuuksia, sormuksia, kihlajaisjuhlia tai edes muille kertomisia kuin tuo sopimus, että vihille mennään, ja jo pätkähti kihlaus päälle. ;-)

      Mutta kun väität, että ette ole, niin mitä kihlaus sinulle merkitsee?

    • noirre

      Kihlautuminen on ehkä kokenut tavallaan "inflaation" lähivuosina. Usein avioliittolupauksen sijasta kihlautumista pidetään lähinnä vain merkkinä siitä että ollaan tultu siihen tulokseen että tässä parisuhteessa on ihan hyvä olla ja ollaan yhdessä ns. "tosissaan".

    • eli ei

      8 vuoden seurustelun jälkeen naimisiin -missä se suora toiminta oikein on..? Itse olin puolen vuoden päästä seurustelun aloitttamisesta kihloissa ja vuoden päästä naimisissa ja hyvin menee;)

      Kiva kuitenkin kun päätitte mennä naimisiin, ettekä jääneet roikkumaan kihloissa, se kun on selvästikin kärsinyt inflaation ja on nykyään jonkinlainen "puoliavioliitto" kun ei uskalleta mennä oikeasti naimisiin. Ihmisillä tuntuu olevan tosi kova naimisiinmenokammo, vaikka oltaisiin pykätty jo yhteinen omakotitalo ja pyöräytetty pari lasta, mutta edelleen vaan "sitoutuminen" pelottaa...

      • suugi

        Aloimme seurustella 15-vuotiaina, joten "kauan" piti odottaa, jotta naimisiinmeno olisi mahdollista. (Opiskelut eri paikkakunnilla ym.)


    • jul123

      Meillä sama homma. Tehtiin kuitenkin siten, että "kihlauduttiin", siis vaihdettiin sormukset noin kk ennen häitä. Se oli lopullinen lupaus ja julkinen merkki toisillemme ja muille ihmisille. Ei sitä tarkkaa päivää osaa varsinaisesti kihlapäivänä pitää. Mutta kuitenkin se kait on meidän kihlapäivä. Ei juhlittu kihlajaisia, siis juotiin kahvit ilman mitään prameiluja siellä, missä ystäviä/omaisia sattui olemaan koolla. Syynä oli,että häät niin lähellä.

      Tehtiin ikäänkuin yllätys väelle, vaikka meillä oli hää ja "kihla"päivät selvillä jo vähän aikaisemmin. Eli kutsut lähetettiin postissa yllättäen. Meinasimme tehdä samat, eli ohittaa kihlaus, mutta näin jälkikäteen ajateltuna oli hyvä, että olimme hetken sormuskihloissa. Siinä ehti sovitella sormusmallit sun muut ja henkinen puolikin tajusi paremmin, että nyt mennnään siis naimisiin.

      Väki tuli ja kaikilla oli niin mukavaa. Ihan tyytyväisinä edetään.

    • rouva 12/07

      Mua kosittiin 6 vuoden seurustelun jälkeen 18.8.07,vastasin myöntyvästi.28.12.07 sanoimme maistraatissa tahdon.
      Kihlasormuksia ei ostettu.
      Hääistä suvut saivat tietää kuukautta ennen,kun laitettiin kutsut postissa.Kaikille se tuli yllätyksenä..Sulhon puolelle varsinki..

    • meno?

      Tarkoitat varmaan suoraan naimisiin menemisellä, että ei hankita kihlasormuksia? Vai mitä tarkoitat kihloihin menemisellä? Mieheni kosi ja suostuin = kihlauduimme. Sormuksia sen sijaan ei hankittu. Vaikka ei se olisi mitään muuttanut vaikka olisimme hankkineetkin. Kihlauksesta 7 kuukauden päästä menimme naimisiin. Omasta mielestäni kihlaus on vaan naimisiin menosta sopimista. Mutta muitakin ajatuksia voi olla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8036
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1866
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe