kalevi.s ja kumppanit

tiedosta kiitollinen

Kysyisin, miten Marokossa mahtaa pärjätä liikuntarajotteinen henkilö? Joudun käyttämään kyynärsauvoja liikkuessani. Olen käynyt aikaisemmin Egyptissä ja Dubaissa. Egyptissä liikkumiseni oli hankalaa kynnysten takia. Onneksi hotellissamme oli hissi. Lisäksi Egyptissä on tavattoman korkeat jalkakäytävien reunukset, joka teki liikkumisesta hankalan. Myös bussiin nouseminen oli hankalaa. Joissakin turistikohteissa oli huomioitu kyllä myös meidät vammaiset, mm. oli rakennettu liuskoja.

Dubaissa oli ostoskeskuksissa paljon liukuportaita ja hissitkin. Ne helpottivat hirveästi liikkumista, vaikka ehkä niitä ei ollut tehty varta vasten meitä vaivaisia varten vaan muiden asiakkaiden mukavuutta ajatellen. Mutta sama se.

Tohtiiko tälläinen hieman huonosti liikkuva lähteä ollenkaan Marokkoon? Tekisi mieli, mutta vähän arveluttaa selviäminen. Jääköhän siellä väentungoksessa jalkoihin?

Paljon kiitoksia kalevi.s:lle hyvistä kirjoituksistasi. Niitä on ollut mukava lukea. Niiden pohjalta on tullut itselleni ajatus käydä Marokossa.

4

836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marokossa käynyt

      En tiedä muiden kaupunkien osalta,mutta Casablancassa on esim.jalkakäytävien reunukset joko samalla tasolla kuin Suomessa,joskus korkeammat.Busseihin ja juniin noustaan pari askelmaa ylös.Takseja on kahta eri tyylistä:"pikkutaksi"ajaa kaupungissa ja ottaa vain 3 henkilöä kerralla kyytiin,"iso taksi ajaa pidempää matkaa ja ottaa kyytiin niin monta kuin mahtuu.Marokkolaiset ovat todella ystävällisiä joten ei tarvitse pelätä jalkoihin jäämistä.
      Isoimmissa tavarataloissa on hissejä/liukuportaita.
      Toivottavasti tästä on jotain apua.Toivon hyvää matkaa jos päätät mennä Marokkoon

    • Kiitos vaan kiitoksista. Ei se liikkuminen Agadirissäkään aivan ongelmatonta ole. Olen kyllä siellä silloin tällöin nähnyt matkailijoita pyöräruolia käyttäen. Kadut ovat päällystettyjä, mutta korokkeita on ainakin katujen kulmauksissa.Turistien käyttämissä hotelleissa on pääsääntoisesti hissit.Liikkeissä ongelmallisia ovat ovet, mutta niinhän se taitaa olla täällä kotosuomessakin. Mitään ovien avausnappeja ei ole missään.Paikallisbusseja ei oikeastaan kannata käyttää, koska niissä on portaita. Lisäksi ne useimmiten ovat tupaten täynnä.Agadirissä kaupunkiajo pienillä oranssin värisillä takseilla on halpaa. Tosin sisään meno on aina tietysti hieman hankalaa. Retkibusseissa on sama juttu. Niihinkin pitää "kiivetä".Olen aina suositellut käyntiä Marrakechissa retkibussilla. Nyt pitää kuitenkin sanoa, että vanha kaupunki eli Medina on hyvin sokkeloinen kapeine kujineen. Lisäksi siellä on valtavasti ihmisiä, mopoja ja polkupyöria sekä aasejakin rattaineen. Siellä myöskin kävellään hyvin hyvin paljon.Agadirin osalta sanoisin vielä sen, että liikenteen kanssa on oltava hyvin varovainen. V arsinkin katujen ylityksissä.Kyllä siellä suojateitä ja liikennevaloja sekä liikennepoliiseja on.Mutta sittenkin.Liikenne on aika hurjaa, ja katu pitää aina ylittää suojatien kohdalla. Vilkkaimmissa risteyksissä on liikennepoliiseja. Olen toisinaan huomannut, että poliisi katkaisee liikenteen, ja näyttää turistille vapaata ylikulkua. Toivottavasti en ole maalannut kauhukuvia Agadiristä. En kyllä näe mitään estettä loman viettoon Marokossa ja lähinnä tietysti Agadirissä.

      Kiitän tästä kysymyksestä. Terveenä en ole tarpeeksi paneutunut tähänkään puoleen asiasta.Sitä näkee helposti vain terveen ihmisen silmin.Jokatapauksessa jos matka toteutuu niin oikein hyvää ja antoisaa matkaa.Kalevi

    • Pyydän kovasti anteeksi kun edellisessä kirjoituksessani käytin sanoja terve ja liikuntavammainen liikuntarajoitteisen asemasta.Tarkoitukseni ei missään tapauksessa ole ollut loukata. Kalevi

      • aloittaja

        Et loukannut ollenkaan vastauksellasi, joten anteeksipyyntösi on aivan turha. En ole erityisen herkkähipiäinen henkilö (kai tuollaista sanaa voin käyttää). Joka tapauksessa vastauksesi oli minulle tärkeä ja auttoi minua paljon.

        Olen miettinyt, että uskaltautuisin (toivottavasti en taas loukkanut sinua) sittenkin lähteä Marokkoon. Ajankohtana tulisi kysymykseen tämän vuoden marraskuu, joten jos satumme siellä päin tulemaan vastakkain, niin todennäköisesti tartun Sinua hihasta ja vaivaan taas muutamalla kysymyksellä ja neuvonpyynnöllä.

        Teille kaikille tällä Marokkopalstalla keskustelijalle esitän tässä matkan varrella taas kysymyksiä. Olen kyllä huomannut, että arabimaissa ihmiset ovat hyvin ystävällisiä ja auttavaisia.

        Joskus matkatoimistot mainostavat tiettyä hotelleja "sopii liikuntarajoitteisille" maininnoin. Mitä olen keskustellut ihmisten kanssa, niin aika hyvin pitävät paikkansa. Lisäksi hisseistä on mainninnat hotellien tiedoissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Merikarvian nuoriso

      taitaa olla persukasvatuksen tuotosta kun jopa kirkkoherralla palaa käämit näihin paskahousuihin :D
      Yleistä Satakunnasta
      24
      3759
    2. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      70
      3172
    3. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      41
      2617
    4. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      97
      2600
    5. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      153
      2005
    6. Aitolais-kirkkoherran rippileirille tyly loppu

      Merikarvian rippileiriä vetänyt kirkkoherra Tom Broberg ajautui törmäyskurssille rippileiriläisten kanssa ja ylempi taho
      Luterilaisuus
      107
      1788
    7. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      149
      1602
    8. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      150
      1540
    9. Tästä tiedämme että raamattu ON muutettu

      https://rivalnations.org/censored-bible/ Raamattusi on sensuroitu Raamattu, joka sinulla on kotonasi tai taskussasi, on
      Hindulaisuus
      570
      1528
    10. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      18
      1264
    Aihe