Kokemuksia Dubaista

Dubaihin ihastunut

Hei,

Kävin syksyllä Dubaissa ja ajattelin jakaa kokemuksiani:

Hyviä puolia:

- takuuvarma aurinko ja lämpö, kun matkustaa oikeaan aikaan
- todella turvallinen
- siistiä ja suhteellisen puhdas ilma
- uimarannat todella upeat, siistit, tilavat, vesi todella kirkasta ja lämmintä (esim. Jumeira Beach park)
- paljon erilaisia ostospaikkoja:
* KULTA, kannattaa ostaa soukista, mutta käy ensin Gold and Diamond parkissa, pääset selville, paljonko kullasta kannattaa maksaa
* KANKAAT ja räätälit, Bur Dubain puolella on paljon hyviä kangaskauppoja ja räätäleitä
* PASHMINAT, jos löydät soukeista hyvälaatuisia pashminoista, tinkaa ja osta yksi ja mene parin päivän päästä uudelleen, hinnat laskevat "kanta- asiakkaille" huomattavasti
* SILMÄLASIT, Dubai city centerissä on ehkä parhaat valikoimat, esim. Grand Optics
* ELEKTRONIIKKA, halpaa, mutta laatu kannattaa tarkistaa ennen ostamista (ja sopiiko SIM-kortti jne)
* MALL of the Emirates, maailman kolmanneksi suurin ostoskeskus, paljon kalliita pikkuputiikkeja, mutta kannattaa käydä katsomassa siellä olevaa laskettelukeskusta. Toisessa päässä keskusta on kodin sisustukseen keskittyvä tavaratalo, joka on melko edullinen. Lähellä ostoskeskusta, tien toisella puolella on myös Gold and Diamond park.
- liikkuminen onnistuu kätevimmin taksilla, joka on myös halpaa

Ainoa huono puoli on liikenneruuhkat, mutta nekin onnistuu välttämään, kun liikkuu oikeaan aikaan. Pahimmat ruuhkat ovat aamulla 6-8, päivällä 12-14 ja illalla 17-20. Eli kun liikkuu taksilla kannattaa liikkua näiden aikojen välissä. Ja jos asioi Bubain jakavan joen toisella puolella, kannattaa ehdottamasti ylittää joki veneellä, abroilla. Se säästää paljon aikaa.

Jos tulee jotain kysyttävää Dubaista, kysykää, vastaan mielellään, jos osaan.

20

14823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Syntymäpäivät

      Olen suunnitellut pakenevani johonkin synttäreitäni helmikuun lopulla.
      Ajattelin Dubaita.
      Voisiko sinne mennä keski-ikäinen 50 yksinäinen nainen?
      Kauanko lento kestää?
      Miten hotellit, ruoat?
      Onko aamupala millainen hotellissa?

      En halua bilettää enkä käytä alkoholia, joten katselemista, kävelyä, mahd. ostoksia, hyvää ruokaa voimien mukaan.
      Olisikohan tämä kohde minulle sopiva, mitä luulet?

      • Dubaihin ihastunut

        Hei,

        Oppaissa aina varoitellaan, että naiset voivat joutua ylimääräisten katseiden kohteiksi. Mutta se riippuu paljon siitä, miten käyttäytyy ja ennen kaikkea, miten pukeutuu. Eli kun ei pukeudu liian "paljastavasti", niin ei tule tuijotetuksi. Kaiken kaikkiaan Dubai on hyvin turvallinen kaupunki kaikenlaisille turisteille.

        Lento kesti vähän alle kuusi tuntia eli varsin kohtuullinen aika. Hotelleja on monen lähtöön, itse olin kolmen tähden keskustahotellissa, josta oli lyhyt matka taksilla sekä keskustaan että rannoille. Mielestäni kannattaa ottaa hotelli, joka on lähellä keskustaa, kuin hotelli, joka kaukana keskustasta. Tällöin pääsee välillä huilailemaan hotellille.

        Meidän hotellissa (Palm Beach) oli melko yksinkertainen aamupala, mutta kyllä siitäkin nälkä lähti. Paremmissa hotelleissa on tietysti paremmat ja runsaammat aamupalat.

        Ruokapaikkoja on runsaasti ja löytyy niin eurooppalaistyylistä kuin monia eri etnisiäkin ryhmiä edustavia ruokapaikkoja.

        Dubai sopii hyvin sellaiselle matkailijalle, joka ei biletä eikä käytä alkoholia, koska alkoholi on kielletty ja sitä myydään vain hotellien ravintoloissa.

        Varsinaisia historiallisia kulttuurinähtävyyksiä on vähän, mutta esim. ostospaikkana soukkialueet ovat mielestäni jo ainutkertainen nähtävyys, mm. maustesoukit ovat katsomisen arvoisia. Ostospaikkoja löytyy moneen makuun, niin kalliista ostoskeskuksista juuri edellämainittuihin soukkeihin. Mielestäni nykypäivän Dubai korkeine pilvenpiirtäjineen, palmunmuotoisine saarineen ja muine hullutuksineen on näkemisen arvoinen asia. Ja uimarannat ovat todella upeat ja rannat puhtaat. Välimatkat voivat olla pitkiä, joten jos aikoo mennä pidemmälle kannattaa mennä taksilla. Mutta kävellenkin pääsee kyllä liikkumaan. Ainakin Bur Dubain puolella oli hyvät jalankulkukäytävät.

        Jos yllämainitsemani asiat kiinnostavat, luulen, että Dubai voisi olla juuri sopiva paikka sinulle.

        Hauskaa "pakomatkaa" mihin sitten ikinä päätät lähteäkin!


    • aloittajalle

      >- todella turvallinen
      Paitsi jos joutuu syyttään virkavallan
      kanssa hankaluuksiin. Britin kengänpohjassa
      oli näkymätön pala jotain huumetta ja
      joutui linnaan.
      Jos vahingossa pussaa puolisoaan kadulla voi
      joutua vuosiksi linnaan jne jne

      >- siistiä ja suhteellisen puhdas ilma
      Siistiä kyllä on mutta paikka on melkoinen
      suurkaupunki nykyään ja ilmanlaatu senmukainen.


      >* PASHMINAT, jos löydät soukeista hyvälaatuisia >pashminoista, tinkaa ja osta yksi ja mene parin >päivän päästä uudelleen, hinnat laskevat "kanta- >asiakkaille" huomattavasti

      Kauppias pääsi sitten viilaamaan linssiin kahdesti ;)
      Kun osaa tingata niin hyvät kaupat tekee ekalla
      kertaa ja saa paremmat alennukset kun ostaa
      useamman kerralla eikä yksitellen osta.


      >* ELEKTRONIIKKA, halpaa, mutta laatu kannattaa >tarkistaa ennen ostamista (ja sopiiko SIM-kortti >jne)
      Miten niin sopiiko sim-kortti???
      Miksei se mahtuisi?

      • Anonyymi

        Ei ole kysymys mahtumisesta vaan kortin ja laitteen yhteensopivuudesta.


    • joku vaa

      olen ajtellut lähteä käymään dubaissa.voisiko joku kertoa paikkojen nimiä mihin kannattaa mennä.missä halvimmat ostos paikat hotellit,minkä hintasta kulta on kun kaikki kehuu miten se on halpaa?????mihin kaupungin osaan kannattaa mennä.paljon ois hyvä olla rahaa mukana.kiitos etukäteen.

    • trippi Dubaihin

      Hei !

      Olen lähdössä ensivuoden puolella tuossa talvella ihan itse Dubaihin ja haluaisin tietää että tarkistetaanko aina lentokentällä paikanpäällä ettei passista löydy Israelin leimaa sillä olen kuullut ettei siellä hyväksytä sitä eikä minulla ole edes sitä leimaa mutta haluaisin varmistaa tuon asian,

      sitten voinko käyttää siellä ihan sortseja kun siellä on niin kuuma yleensä ja onko siellä se sama käytäntö kuin vaikka Saudi-Arabiassa (missä en ole käynyt) että miehet eivät saisi käyttää liian lyhyitä sortseja vai käykö siellä edes jonkinlaiset sortsit päällä julkisesti miehillä?

    • Kiinnostunut

      Itsekkin olisin kiinnostunut dubaista. Osaako kukaan sanoa milloin siellä on kaikista lämpimintä? Netistäkin löytyisi, mutta luotan enemmän kokemuksiin :) eli onko aurinkoa palvovalle turistille hyvä kohde, vai täytyykö tosiaan pukeutua pitkiin vaatteisiin? Myöskin se askarruttaa, että onko millaisia bile paikkoja? Osaisiko joku suositella rannanlähellä olevaa paikkaa jossa yöelämääkin olisi? :)

      • No pukeutumisen suht

        Arabimaissa ja muissakin maissa, jossa uskonto on merkittävä tekijä, kannattaa ottaa huomioon pukeutumiseen liittyvät asiat. Maassa maan tavalla ja vaatetus sen mukaan. Sanoisin, että muitakin paikkoja on matkustaa. Ja tuossa aiemmin oli kommenttia, että passissa ei saa olla Israelin leimaa, tämäkin on itsestään selvyys, että arabimaihin ei välttämättä pääse, jos on passissa Israelin leima. Vinkkinä, jos käyt Israelissa, ota leima erilliselle paperille, ei passiin, säästyy paljolta.


      • Anonyymi

        Eikö +40 astetta riitä?


    • kelsinahka-turkki

      Automiehen paratiisi tiet hyvät ja liikenne sujuu.
      Suosittelen urheiluautoa alle, kiva päästellä menemään ympäri Dubaita tai kaahata vaikka Abu Dhabiin, Autojen vuokrat suht edullisia 1000€ ylöspäin/vrk.

      Englantia puhutaan Dubaissa nykyään hyvin, enää harvakseltaan joudun ivaihtamaan kielen arabiaksi tai hindiksi.

      Mukavaa että intialaiset pitävät kadut siisteinä, eikä viemärit haise.
      Luottokortit käy hyvin kaupoissa.
      - Muutama kuorma betonia tietenkin vielä menee että kaupunki valmis.

    • maija-the-kultaketju

      Mahtava paikka monasti mieheni kanssa kävimme Festival Cityn ostoskeskuksen yhteydessä olevassa Ikean ravintolassa herkuttelemassa lihapullat aamupäivällä, sillä jaksoi sitten pitkälle iltaan. Illalla haettiin marketista jotkin croisantit. Ihan köyhimmille en kuitenkaan suosittele Dubaita, meilläkin kahdelta ihmiseltä paloi viikossa 112€ rahaa pelkkään ruokaan. Ilmainen ranta löytyi Jumeirah alueelta, sinne menimme kävellen Deirasta.

    • Tikulla

      Hei. Miten Dubaissa suhtaudutaan siihen, jos matkustajan mukana on paljon lääkkeitä? Ne ovat kylläkin kyllä kaikki lääkärin määräyksestä.

    • Anjukli

      Ota vaan englanninkielinen resepti mukaan. Varalta.

    • Roope123456

      Ihan hirveä paikka. Olen matkustanut noin puoleen maailman maista ja Emiraatit tyrmää kurjuudellansa.
      Siellä ei ole mitään muuta kun uusia rakennuksia hiekan keskellä. Uusissa rakennuksissa on länkkäriliikkeitä ja kaiken hinta on 2x mitä esim Suomessa.

      Plussana mainittakoon että siellä ei törmää juoppoihin.

    • Anonyymi

      Meillä on lähtö Dubaihin 27.2,mitä kaikkea sinne nyt täytyy tämän koronan takia muistaa? Pitääkö ladata tuo Alhosn sovellus?

    • Anonyymi

      Kukaan sivistynyt ja tiedostava ihminen ei vie rahojaan tuohon islam-diktatuuriin. Jokainen, joka sinne matkustaa, auttaa rahoittamaan sitä kaikkea ällötystä, mitä emiraatit tekee, eli julmia ihmisoikeusrikkomuksia ja riistokulutusta piittaamatta ympäristöstä, yksilön vapaudesta, tasa-arvosta tai inhimillisestä vapaudesta (ihmisoikeudet, mitä ne on?). Emiraateissa pätee sharia-laki ja siellä kohdellaan tosi julmasti niitä, jotka eivät tanssi valtaa pitävien pillin mukaan. Ja tosiaankaan ei ole kysymys siitä, että jokainen voi olla siellä vapaaehtoisesti. Esim. köyhiä aasialaisia menee sinne hyvässä uskossa töhin. Heitä kohdellaan julmasti, otetaan passit pois, eivätkä he pääse kotiinsa vaikka haluaisivat. Jos kysytään, onko kaikki ok, niin pakko vaan hymyillä ja sanoa, että täällä on ihana elää, koska siitä ei hyvä seuraa, jos kertoo, miten asiat todellisuudessa ovat. Sharia-lain rikkojia voidaan rankaista kivityksillä tai esim. kuolemalla ihan tuosta noin vaan. Emiraattinaiset ovat emiraattimiesten omaisuutta, ja heillä on kaikki hyvin, niin kauan kuin tottelevat kiltisti, eivätkä tee virheitä.

      Toki turisteja kohdellaan hyvin, mutta heiltä myös pimitetään todellisuus, sillä he ovat vain vieraita ja rahantuojia. Länsimaiset turistit ja bisnesväki ovat juuri ne, joiden rahoilla tuo kaikki tehdään mahdolliseksi. Ja valitettavasti juuri tämä väki on yleensä sitä kansanosaa, joiden globaali sivistys on heikkoa ja oma napa on se minkä ympärillä kaikki pyörii. Ällöttävää. Vastuu on jokaisella, joka on tuosta osallinen. Älä ole yksi heistä.

      Ps. Dokumenttivinkki Areenasta: Dubain sisäpiireissä https://areena.yle.fi/1-60934809

    • Anonyymi

      Jos joku on vielä tässä, niin kokemuksia, miten sieltä voi pitää yhteyttä Suomeen. Kuulemma, pitäisi ostaa uuden dim- kortin, siid oma liittymä ei toimi?

    • Anonyymi

      Kuka ollenkaan järkevä ihminen matkustaa Dubaihin? Tiedättekö te maailmanmenosta ja naisten oikeuksista (vain pisteenä i:n päällä) yhtään mitään?

      Ai saakeli.

      • Anonyymi

        Juuri noin 👍

        Naisten (ei turisti-) oikeuksista Dubaissa voisi kysyä saarasiepeiltä yms. turhilta julkkiksilta 🤮🤮


      • Anonyymi

        Nyt siellä kävi ihmisiä, joista monien tarkoitus oli pelastaa maailma, mutta tahmeata on. ja tavoitteet vesittyvät elleivät riittävän rikkaat niistä hyödy merkittävästi. Jokaisella on oma kulttuurinsa.

        On mielenkiintoista, mitä täällä kouluissa opetetaan, kun joka viides eli noin 20 % koululaisista pitää ilmaston lämpenemistä vähintään epäilyttävänä tietona. Tarkoittako tämä sitä, että tuo osa opettajista ei tiedä tosiasioita vai haluaa vaieta niistä. Tämä tarkoittaa, että tässä opetus ei toimi objektiivisesti. Voisiko tilannetta päivittää viimeistään nyt Dubain jälkeisessä maailmassa joko siellä vieraillen tai ilman.

        Tämä ei tietenkään ole suuri uutinen, kun opettajien koulutuksessa itse aineen osaaminen ei ole oikealla tasolla opiskeluajan kuluessa mm. opetukseen liittyviin taitojen opetteluun lähtien henkisestä hyvinvoinnista. Tämä on tietenkin osittain tulosta aikuisten käyttämästä ajan puutteesta nuorten kanssa tapahtuvassa vuorovaikutuksessa ja siten myös kodin toimista ja siellä olevista resursseista. Mikä on politiikkojen vastaus siihen, että somea ei osata/haluta käyttää kehittävästi ja terveyttä hoitavat vain pallon perästä juoksevat laumaeläimet. Helpot ja viihdyttävät ratkaisut ovat laiskojen valinta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe